• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

unutamıyorum,affedemiyorum,uçurumun başındayım

Dugun gunu arabada yasananlar kvdenin saygisizligi, esinin hic ses etmemesi ,
gomrumcenin yumruklari falan
Allahim ne kotu bir durum!

O gun orayi terketmemissin ya ne desem bos.
Arkadasim hic mi kendine deger vermiyorsun?
Ne isin var boyle insanlarin icinde ?
Gercekten sinirim bozuldu ya...
2 yil da iyi dayanmissin tum bunlara ragmen
Al kizini da bosan boyle hayat cekilmez...

çok zor seni anlıyorum babam hastayken bende yapamzdım ama zararın neresinden dönersen kardır. seni koruyamayan adamla daha ne kadar gidebilir ki:50:

basligi gordugumde ve yaziyi okumaya basla´digimda tamam dedim simdi terk etti unuta miyor simdi terk etti unutamiyor yapilanlarida affedemiyor en son dugun arabasindaki dayaktan sonra tamam devaminda terkettim diycek dedim ama yok nasil guvendinde gittin o eve hayret ettim ayrica tebrik ederim nasil insanlarla karsilasmissin
su saatten sonra denilebilcek sey eger esinle mutluysan ve sadece ailesi yuzunden sorun cikiyorsa esine soyliyceksin bak yuvamiz bozuluyor ben ailenle gorusmiycem eger Kabul edersen mutlu mesut yasariz yok bana yapilan bukadar seyleri gormezden gelirsen bende evliligimizi gozden geciririm
ve kizin yuzunden tabiki bu kisilerle omur boyu muhattap olucaksin ama kizin seninle ve egitiminide senden alicagi icin coktabiseyyapamazlar

yanlis anlasilmasin tebrik ettigim dayandigin icin cevap vermedigin icin kizim basimda suan imla hatasi olmus bi tarafdan onunla bogusuyoruz 2yasinda ama pcyi istiyor

Canım o kadar üzüldüm ki...

bu kv den görümceden hiçbişey olmaz Allah ıslah etsin demekten başka çare yok ama anladığım kadarıyla eşinin sana bi şiddeti yok ..hoş seni onlara karşı savunamaması da başlı başına bi şiddettir ama o ayrı konu..

Madem eşim bu kadar pasif onun pasifliğini sen kapat..Elinde gül gibi mesleğin var; kimseye muhtaç olmadığını, bu saate kadar saygından sustuğunu ama bundan sonra eşinin ailesi dahi olsa kimsenin sana bu şekilde davranamayacağını net bi şekilde ifade et. mümkünse bu insanları da hayatından çıkar..

sen artık bi kız çocuğu annesisin herşeyden önce ona model olacaksın...

kıl tüğ arkadaşa da yorum bile yapmıyorum kendi kıllıyla kalsın..

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

o zaman açıp bir derdim var bölümünü okuma arkadaşım:37:
bende sizin gibi biri derdini anlatınca aşağılayarak yok şöyle olmuş yok böyle olmuş diye
kiaşağlayıcı cümle kurup derdim var diyip burda fikir alamak isteyenleri anlattığına anlatacağına
pişman eden kişileri anlamıyorum....:22:

kanım dondu çok geçmiş olsun sen anlatırken bi an sanki o arabada ben de yanındaymışım gibi hissettim sanırım öyle bir durumda olsam o görümcenin ağzını burnunu kırar eline verir kocanın da gözüne bir yumruk atar gözün açıkken göremiyorsun şişip morarınca görürsün belki derdim yani demek isterdim çok kötü hissettim gerçekten. o düğün konvoyunu durdurman cümle aleme bu ucube kadını rezil etmen lazımdı da işte baban elini kolunu bağlamış çok üzüldüm. eğer dayanamıyorsan ki çok dolmuşsun yerden göğe kadar da haklısın hep böyle süreceğinden eminsen düşünme boşan çocuğunla ilgili üçün birini alırlar mahkemede merak etme hem bakarsın boşanınca o şaşkın kocanın da gözünde perde iner o zaman pişmanlığını anlarsan istediğini yaptırır barışırsın baktın yok hiç olacak gibi değil herkes yoluna der hayatına bakarsın değmez yazık gençliğine ve çocuğuna.

Canım yaşadıkların çok zor...ama"bence"artık silkelenip ayağa kalkıp,meleğinide alıp gitmein zamanı gelmiş..o bebeği de o ortamda büyütüp mutsuz etme"bence"..ne o adamdan eş olur sana nede ailesinden aile.. iyice düşün tart ve kararını ver canım..haa ben eşimi seviyorum,yuvamı bozmak istemiyorum dersen de,Allah yar ve yardımcın oldun canım..dua edicem senin için.

herkes hata yapabilir
üzme kendini
önemli olan en az yıpranmışlıkla çıkmak

sen ne dediğinin farkında mısın?

evli misin bkar mısın?

kız düğün bitimi dayak yemiş resmen..

iyilik meleğiymiş ki orda sonlandırmamış evliliği..
ben düğün arabasında yumruk yicem ve kocam ses çıkarmıcak bak nasıl kıyamet kopuyor..

biraz empati lütfen..

konu sahbi kusurabakma açık yazcam..
snin kocan da iş yok canım..

daha düğün bitimi karısını anasına kardeşine dövdüren erkekten koca olmaz..
feriştahı gelse bu fikrim değişmez..

neys sen o halde ses çıkarmamışsın ya helal olsun..

ne diyim bundan sonrası için..

geçmişe sarman normal..sen de etten kemiktensin..

ama bundan sonrası için eşinle mutluysan psikolijik tedavi gör ileca başla, geçmişi hatırlasan da delirmezsin..(delirtecek cinsten çünkü)

ama olay geçmiş + şimdiki sorunlarsa, yani şimdi de eşinle sorunların varsa aşma yoluna git çocuk var aşamıyorsan kendine de güvniyorsan boşansam nasıl yaşarım? ı düşünmeye başla derim...

hayat kısa, mutsuzsan değmez..bir daha dünyaya gelmeyeceksin..
kocam da iş yok evet,çunku biraz da bırlıkte iş yapmalarından dolayı fazlaca abla ve annenın baskısının altında kalıyor,bu da evlılıgımıze kötu yansıyor her turlu
şu an evlılıgımız ben sineye cekersem zırt pırt gundeme geçmişi getirmezsem ıyıyız,hoş ben de artık zurnanın zırt dedıgı yerdeyım,gerçi hala ufak tefek saçmalıkları devam edıyor aılesının ama geçmişten getirdiğim bir travma oldugu ıcın ben artık ufak şeylerine ufacık bır sözlerıne bıle ddayanamıyorum

Vay be demek istiyorum.Arkadaşım okurken hem çok üzüldüm hem de sana çok kızdım.Ya sen öğretmenim diyorsun niye izin verdin bu kadar şeye???Ya nasıl hemen çocuk yaptın, şimdi ceketini alıp çıkmak varken kara kara düşünüyorsun bak.Ne güzel mis gibi mesleğin var. Değer mi bu işkenceye.Ya düğün günün dayak yemişsin, daha ben ne yazayım :(
bazen bazı şeyler elınde olmuyor ,babam hastaydı adam zaten cok acı cekıyordu ben boşanıp da ona bu acıyı nasıl yaşatsaydım
çocuk konusunda da şöyle oldu,eşime couk ıstemıyorum korun dedım korunmadı,ben de ilaç almak istemedim cunku korktum sonradan istersem cocugum olmaz falan dıye,cunku kız kardesımde yasamıstık,ben de hamıle kaldım,bir de cinsel konuda cahıldım yanı o zamanlar,

sen nasıl bi aileleye denk gelmşsin böyle canım ya allah yardım etsin böylelerin şirretin korusun dönüp dolaşıp onları bulsun.
o kocada nasıl kocaymış hiç sesini çıkarmamış öyle şeymi olur ya belki d bunlar aralarında konuştu anlaştı bu okumuş tahsilli tepemize çıkar bizi beğenmez misali bilemiyorum gene de

ama insan değiller hastaya saygısı olmayandan ne beklenir ki:47::47::47:

valla dedıgın gıbı olabılır ,cunku ben her seyı beklıyorum bunlardan,görümcem zaten cok hazımsız bır ınsan,kendınden fazla ustun olana çamur atmaya falan bayılır

Bende babamı 6 ay önce kaybettim canım basın sağolsun mekanı cennet olsun tüm ölen babaların... Ben bile babamsız nasıl düğün yapacağım ,herseyim eksik olacak diye düsünürken sen bunların üstüne bir de kocan ve kocanın ailesinden ne cekmissin. Sanırım ben senin kadar sabredemezdim keske cocuk düsünmeseydin herseyin yoluna girmesini bekleseydin cünkü bu gibi durumlarda olan cocuklara oluyor. Babasız bir kızın istediği tek sey babası gibi onu düsünen,koruyan,kollayan bir es istemesidir ama esin bunu layıkıyla yapamamıs aksine acına saygı duymamıs bence bunlara daha fazla sabretme daha gencsin cocuğun icin sabrediyorsun ama ileride cocuğun daha cok zarar görücek. 3 günlük dünya neden kendine eziyet edesin ki hayatı kızınla ailenle yasamaya bak
senın de basın saolsun canım,sana tavsıyem,kimseye kendını sahıpsızmışsın gıbı gösterme,çunku ınsanlar cok acımasız,senı sahıpsız zannedıp tepene bınmeye calısıyorlar

canım sen neden okudun, unıversıteyı ılk kazandıgında ne dusundun, kolumda bı altın bılezıgım olsun elegune muhtac olmam demıssındır mukakkak cok sıkıntı cekmıssın bende hıc kımseye bosan demem dıyemem ama mutsuzsan kendın kazandıgın bı lokma ekmegı agzının tadıla yıyemıyorsan normal calısmayan evhanımından ne farkın kalır. calısmayanlar sıkıntıyı bosanırsam nasıl gecınırım dıye cekıyorlar bı sekılde ben senın yerınde olsam plan yap , onceden herseye kendını hazırla kararını ver allah yardımcın olsun

zaten ben boşanma yoluna doğru gırdım,ancak kafamda bir kaç soru var,boşandıktan sonra kocamla bır araya yıne gelecegız,ama onun aılesını görmek ıstemıyorum bu cırkeflıkelrı devam eder mı

Yaşadıklarınız öyle her insanın kaldırabileceği tarzda şeyler değil... Zaten en başta dayak vs.. olaylarından ve eşinizin bu konuya tepkisiz kalmasından iş rengini belli etmiş.. Başta arkanızı dönüp gitseymişsiniz en hayırlısı olurmuş ama olmamış bir kere yapacak bişey yok.. Eğer bu hayatı çekmek istemiyorsanız evladınızı da alıp arkanıza bakmadan gideceksiniz.. Ne işiniz var allah aşkına, çok mu aradınız bu insanları....... Eşinizle oturun konuşun diycem ama mümkün değil bunlara izin veren, karısını bu kadar ezdiren adamdan bir cacık olmaz..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

öğretmen misin? çalışıyorsun yani..

bu insanları yanında bi dk bile tutma..sen düğün günü hata etmişsin sana kalkan o eli öyle bi indirecektin ki kimse sesini çıkaramayacaktı..hanmefendilik,kbarlık her zaman işe yaramaz..bazılarına anladığı dilden cevap vercekesin.

kızını da kendini de kurtar o evden..kimseye muhtaç değilsin,öğretmensin güçlü bir kadınsın ezdirme kendini artık..mutsuz bir çocuk yetiştirmek istemoyosan bunu yap...

hani bazıları boşanmaya teşvik ediyorsunuz hemen boşan demeyin diyolar ya işte şu anda tam buna teşvik zamanı.

Sağol canım amin.. Aynen canım sahipsiz olan insanlara daha cok yükleniyorlar ama Rabbim güc veriyor insana bende hep güclü gözükmeye calısıyorum ama icimde neler kopuyor iste , babamın vefatı sanki hayatı anlamama yol actı yani kimseyi hic takmamaya basladım , eskiden herseye ağlarken simdi en büyük acıyı yasayınca hicbirseye üzülmemeye basladım o yüzden sende kimseye ezdirme kendini ailenle mutlu olmaya bak seni mutlu etmeyenlerle gününü zehir etme hic :)

Bence boşanmalısın,sanırım boşandıktan sonra da sadece eşinle muhatap olursun
mesleğin,işin var annen de yanında hayatına böyle de devam edebilirsin çocuğunla

Konunun başında,görümcem onu dedi,kaynanam bunu taktı mevzusu sandım.Geçmişe takılma unut gitsin diyecektim.
Ama neler yaşamışsın sen öyle...

Olan olmuş,bundan sonrasında kendini kurtarmaya bakmalısın.
Aslında kaderi de fazla zorlamamak lazım.Keşke düğünü erteleseydiniz.
O zaman belki bu insanların gerçek yüzünü evlenmeden görebilirdin.
Ama babanı da anlamak lazım.Allah rahmet eylesin,belli ki ölmeden kızının mürüvvetini görmek istemiş.

Eşin maalesef sana koca olacak vasıfta görünmüyor.
Ne olursa olsun düğün günü olan rezilliğin önüne geçmeliydi.
Bir sürü etken var,eğitim farkı,aileye maddi bağımlılık vs...
Allah senin yolunu açık etsin.İnşallah bu sıkıntılarından kolaylıkla kurtulursun.

basligi gordugumde ve yaziyi okumaya basla´digimda tamam dedim simdi terk etti unuta miyor simdi terk etti unutamiyor yapilanlarida affedemiyor en son dugun arabasindaki dayaktan sonra tamam devaminda terkettim diycek dedim ama yok nasil guvendinde gittin o eve hayret ettim ayrica tebrik ederim nasil insanlarla karsilasmissin
su saatten sonra denilebilcek sey eger esinle mutluysan ve sadece ailesi yuzunden sorun cikiyorsa esine soyliyceksin bak yuvamiz bozuluyor ben ailenle gorusmiycem eger Kabul edersen mutlu mesut yasariz yok bana yapilan bukadar seyleri gormezden gelirsen bende evliligimizi gozden geciririm
ve kizin yuzunden tabiki bu kisilerle omur boyu muhattap olucaksin ama kizin seninle ve egitiminide senden alicagi icin coktabiseyyapamazlar
:) evet cok sabırlıydım,yorumun benı guldurdu

Canım o kadar üzüldüm ki...

bu kv den görümceden hiçbişey olmaz Allah ıslah etsin demekten başka çare yok ama anladığım kadarıyla eşinin sana bi şiddeti yok ..hoş seni onlara karşı savunamaması da başlı başına bi şiddettir ama o ayrı konu..

Madem eşim bu kadar pasif onun pasifliğini sen kapat..Elinde gül gibi mesleğin var; kimseye muhtaç olmadığını, bu saate kadar saygından sustuğunu ama bundan sonra eşinin ailesi dahi olsa kimsenin sana bu şekilde davranamayacağını net bi şekilde ifade et. mümkünse bu insanları da hayatından çıkar..

sen artık bi kız çocuğu annesisin herşeyden önce ona model olacaksın...

kıl tüğ arkadaşa da yorum bile yapmıyorum kendi kıllıyla kalsın..
kımseye muhtaç değilim çok şükür,ya gerçekten guveneceği bir mesleği olmayan bır kadın olarak yaşasaydım bunları,öyle olsam kımbılır neler yasatırlardı bunlar bana

Canım yaşadıkların çok zor...ama"bence"artık silkelenip ayağa kalkıp,meleğinide alıp gitmein zamanı gelmiş..o bebeği de o ortamda büyütüp mutsuz etme"bence"..ne o adamdan eş olur sana nede ailesinden aile.. iyice düşün tart ve kararını ver canım..haa ben eşimi seviyorum,yuvamı bozmak istemiyorum dersen de,Allah yar ve yardımcın oldun canım..dua edicem senin için.
yok kocamı sevmıyorum,aynı yatagı paylaşmak istemıyorum
ailenin yaptıklrından dolayı çok kırgınım uzgunum şeklindeki kavgalarımı ise psıkolojımın bozulmasıyla suçluyor,ruh hastası olmakla sucluyor benı
oysa ben onlarla tanısana kadar cok hayat doluydum

kanım dondu çok geçmiş olsun sen anlatırken bi an sanki o arabada ben de yanındaymışım gibi hissettim sanırım öyle bir durumda olsam o görümcenin ağzını burnunu kırar eline verir kocanın da gözüne bir yumruk atar gözün açıkken göremiyorsun şişip morarınca görürsün belki derdim yani demek isterdim çok kötü hissettim gerçekten. o düğün konvoyunu durdurman cümle aleme bu ucube kadını rezil etmen lazımdı da işte baban elini kolunu bağlamış çok üzüldüm. eğer dayanamıyorsan ki çok dolmuşsun yerden göğe kadar da haklısın hep böyle süreceğinden eminsen düşünme boşan çocuğunla ilgili üçün birini alırlar mahkemede merak etme hem bakarsın boşanınca o şaşkın kocanın da gözünde perde iner o zaman pişmanlığını anlarsan istediğini yaptırır barışırsın baktın yok hiç olacak gibi değil herkes yoluna der hayatına bakarsın değmez yazık gençliğine ve çocuğuna.
canım allah yasatmasın ama öyle olmuyor işte,agzını burnunu kıramadım.
Yaşadıklarınız öyle her insanın kaldırabileceği tarzda şeyler değil... Zaten en başta dayak vs.. olaylarından ve eşinizin bu konuya tepkisiz kalmasından iş rengini belli etmiş.. Başta arkanızı dönüp gitseymişsiniz en hayırlısı olurmuş ama olmamış bir kere yapacak bişey yok.. Eğer bu hayatı çekmek istemiyorsanız evladınızı da alıp arkanıza bakmadan gideceksiniz.. Ne işiniz var allah aşkına, çok mu aradınız bu insanları....... Eşinizle oturun konuşun diycem ama mümkün değil bunlara izin veren, karısını bu kadar ezdiren adamdan bir cacık olmaz..
Hakkınızda hayırlısı olsun..
evet bu hayatı yaşamak ıstemıyorum,umarım kızım benı bır gun suclamaz benı babasız buyuttun demez

öğretmen misin? çalışıyorsun yani..

bu insanları yanında bi dk bile tutma..sen düğün günü hata etmişsin sana kalkan o eli öyle bi indirecektin ki kimse sesini çıkaramayacaktı..hanmefendilik,kbarlık her zaman işe yaramaz..bazılarına anladığı dilden cevap vercekesin.

kızını da kendini de kurtar o evden..kimseye muhtaç değilsin,öğretmensin güçlü bir kadınsın ezdirme kendini artık..mutsuz bir çocuk yetiştirmek istemoyosan bunu yap...

hani bazıları boşanmaya teşvik ediyorsunuz hemen boşan demeyin diyolar ya işte şu anda tam buna teşvik zamanı.
evet öğretmenım çalısıyorum,devlet memuruyum,haklısın
zaten annemdeyım,bir daha gitmeyı dusunmuyorum
dun aksam esıme bı ara goruselım ıkı medenı ınsan gıbı konusalım,ben mahkemelerde ugrasmak ıstemıyorum bır celsede bıtsın bu iş dedim,yan çiziyor

Konunun başında,görümcem onu dedi,kaynanam bunu taktı mevzusu sandım.Geçmişe takılma unut gitsin diyecektim.
Ama neler yaşamışsın sen öyle...

Olan olmuş,bundan sonrasında kendini kurtarmaya bakmalısın.
Aslında kaderi de fazla zorlamamak lazım.Keşke düğünü erteleseydiniz.
O zaman belki bu insanların gerçek yüzünü evlenmeden görebilirdin.
Ama babanı da anlamak lazım.Allah rahmet eylesin,belli ki ölmeden kızının mürüvvetini görmek istemiş.

Eşin maalesef sana koca olacak vasıfta görünmüyor.
Ne olursa olsun düğün günü olan rezilliğin önüne geçmeliydi.
Bir sürü etken var,eğitim farkı,aileye maddi bağımlılık vs...
Allah senin yolunu açık etsin.İnşallah bu sıkıntılarından kolaylıkla kurtulursun.
evet sorma hep dua ederdım nişanlıyken bana bır işaret gonder bu evlılık hayırsızsa dıye,babam hastalandı
ruyamda bıle gordum bir gece,eşimle evlenıyomuşuz ruyamda ustumde sımsıyah bır gelınlık vardı
ama nefayda,hıc bır sey demenın bır faydası yok şu anda

Bence boşanmalısın,sanırım boşandıktan sonra da sadece eşinle muhatap olursun
mesleğin,işin var annen de yanında hayatına böyle de devam edebilirsin çocuğunla
ben de öyle düşünüyorum,ama cok benı rahatsız edecek olurlarsa tayın ısterım dıyorum ama bu sefer yerımden yurdumdan olacam onu da ıstemıyorum

canım ben ilk okuduğumda eşinle arandaki herşeyin henüz bitmemiş olduğunu, ailesi yüzünden geçmişi unutamadığını ve bu konuda çözüm aradığını düşünmüştüm ama sen galiba kararını vermişsin..eşinle de herşeyi bitirmişsin.. hakkında hayırlısı olsun inşallah.. küçük meleğin annesinin yaşadıklarını yaşamaz karşısına hep iyi insanlar çıkar umarım..

canım ben ilk okuduğumda eşinle arandaki herşeyin henüz bitmemiş olduğunu, ailesi yüzünden geçmişi unutamadığını ve bu konuda çözüm aradığını düşünmüştüm ama sen galiba kararını vermişsin..eşinle de herşeyi bitirmişsin.. hakkında hayırlısı olsun inşallah.. küçük meleğin annesinin yaşadıklarını yaşamaz karşısına hep iyi insanlar çıkar umarım..
inşallah yaşamaz
boşanma konusunda kararımı verdım de
hala kızım konusunda net degılım
babasız buyuyecek,ve bunun getırdıgı psıkolojı nasıl olacak onda,çok olumsuz etkılenır mı,benı suçlar mı bır gun,neden boşandın anne ben babasız buyudum der mı

Offf arkadasim, sen nasil bi aileye gelin gitmissin :50:
Cok üzüldüm yazdiklarina,
yasinin fazla oldugunu sanmiyorum, gencligini böyle insanlara harcatma,
kac kurtul.
Allah yardimcin olsun.

Back
X