• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

unutamıyorum,affedemiyorum,uçurumun başındayım

ben olsam madem akrabalarında geliyormuş arkandan imdaatttt diye bağırırdım inerdim arabadan ve baba evine geri dönerdim anadan görümceden dayak yiyorsun adam sesini çıkarmıyor ama olan olmuş işte insanın basireti bağlanıyor bazen ,çocuğun bırak babasız ama sağlıklı ve mutlu büyüsün öğretmensin ne güzel mesleğin var güven kendine yapacağın şey belli zindan etmemelisin hayatı kendine ve çocuğuna

çok üzülerek okudum yaşadıklarını.çok ayıp etmişler hatta affına sığınarak çok terbiyesizlik etmişler.unutmaman çok normal,ben olsam bende unutamazdım.ben de öğretmenim annelerimiz babalarımız ne umutla yetiştirdiler ve okuttular bizi...canım benim kendin hakkında en doğru olanı düşün...

inşallah yaşamaz
boşanma konusunda kararımı verdım de
hala kızım konusunda net degılım
babasız buyuyecek,ve bunun getırdıgı psıkolojı nasıl olacak onda,çok olumsuz etkılenır mı,benı suçlar mı bır gun,neden boşandın anne ben babasız buyudum der mı

canım boşanmış bir anne babanın çocuğu olarak sana şunu söyleyebilirim..mutlaka etkilenecek ilk gençlik zamanımı düşünüyorum da o zamanlar çok daha fazla etkileniyordum..bugün bile bazı seçimlerimde babasız büyümenin etkisi var..

ama şu da var ayrılmasalardı da o ortamda büyüseydim belki çok çok daha fazla etkilecektim..Aynı şey kızın için de geçerli, tüm ihtimalleri düşünüp bi nevi kötünün iyisini seçmeye çalışacaksın

ben olsam madem akrabalarında geliyormuş arkandan imdaatttt diye bağırırdım inerdim arabadan ve baba evine geri dönerdim anadan görümceden dayak yiyorsun adam sesini çıkarmıyor ama olan olmuş işte insanın basireti bağlanıyor bazen ,çocuğun bırak babasız ama sağlıklı ve mutlu büyüsün öğretmensin ne güzel mesleğin var güven kendine yapacağın şey belli zindan etmemelisin hayatı kendine ve çocuğuna

ya nooldu bılıyomusun o anda,görumcem arkamdan boğazımdan yapıştı ben arabadan ınmeye calısırken ondan kurtulamadım,görümcemi benden ayıramadılar,birileri görümcemi çekıyodu belıne sarıldıgını gördum ama ayıramadılar ınanamazsınız,kardeşim abla gel dıye benı ındırmeye çalıstı arabadan bu sefer kardesıme saldırdı görumcem,kendımı bırakıp kardesımın derdıne dustum,eltimden allah razı olsun,dedım kı kardesımı uzaklastır burdan yenge dedım,saolsun o kardesımı aldı yanımızdan yoksa görumcemde deli kuvvetı derler ya gerçekten o var,ve cussesı de zaten bayagı bır sey,bense 52 kılo cıroz bır seydım gucum yetmedı kurtulmaya

çok üzülerek okudum yaşadıklarını.çok ayıp etmişler hatta affına sığınarak çok terbiyesizlik etmişler.unutmaman çok normal,ben olsam bende unutamazdım.ben de öğretmenim annelerimiz babalarımız ne umutla yetiştirdiler ve okuttular bizi...canım benim kendin hakkında en doğru olanı düşün...
di mi ne zorlukla okuttular ama sen okurken bır kere bıle harçlık göndermeyen adamlar senın maaşının hesabını yapıverıyolar bır anda
kayınpeder gecen gun öğretmene zam gelmiş bana onu söyluyor,sana ne gerızeka sanane benım maaşımdan

canım boşanmış bir anne babanın çocuğu olarak sana şunu söyleyebilirim..mutlaka etkilenecek ilk gençlik zamanımı düşünüyorum da o zamanlar çok daha fazla etkileniyordum..bugün bile bazı seçimlerimde babasız büyümenin etkisi var..

ama şu da var ayrılmasalardı da o ortamda büyüseydim belki çok çok daha fazla etkilecektim..Aynı şey kızın için de geçerli, tüm ihtimalleri düşünüp bi nevi kötünün iyisini seçmeye çalışacaksın

babanla hıc gorusuyormuydunuz arada,ne bıleyım özel gunlerde falan

arkadaşım
yazdıklarını üzülerek okudum
yanlış anlama ama bu adamdan sana hayır gelmez
sen zaten çalışıyorsun hayatını tekrar kurabilirsin

fakat bu kadar çok terbiyesizliği yapmış insanlar senin yakını da kolay kolay bırakmazlar
Allah kötü, zalim insandan korusun

hikayeye başlarken çaresizim demişsin ya
çaresiz değilsin
herşeye sahipsin
bu adamla yoluna devam etsen bile çaresizim diye düşünüp kendini ezdirme

ya nooldu bılıyomusun o anda,görumcem arkamdan boğazımdan yapıştı ben arabadan ınmeye calısırken ondan kurtulamadım,görümcemi benden ayıramadılar,birileri görümcemi çekıyodu belıne sarıldıgını gördum ama ayıramadılar ınanamazsınız,kardeşim abla gel dıye benı ındırmeye çalıstı arabadan bu sefer kardesıme saldırdı görumcem,kendımı bırakıp kardesımın derdıne dustum,eltimden allah razı olsun,dedım kı kardesımı uzaklastır burdan yenge dedım,saolsun o kardesımı aldı yanımızdan yoksa görumcemde deli kuvvetı derler ya gerçekten o var,ve cussesı de zaten bayagı bır sey,bense 52 kılo cıroz bır seydım gucum yetmedı kurtulmaya

hay allahım ne çirkeflermiş ya allah ıslah etsin onları ,elbet bulurlar belalarını allahtan merak etme sen,ne yapmayı düşünüyorsun peki şimdi?

sorunlar bir değil bin.. insanın o an eli dili mi tutuluyor anlamadım ama o yumruğu yediğiniz an görümcenize osmanlı tokadını indirip annenizin yanına dönmeliymişsiniz.
bu sorunların üzerine bilinçli bir kişisiniz niye hamile kaldınız?

neyse eşinizin o vurma olaylarındaki sessizliği ve seni suçlamalarını geçtim artık kızınız da var hala kızım babasız büyümesin demeyin..
çocuk babaya değil mutluluğa hasret..:19:

arkadaşım
yazdıklarını üzülerek okudum
yanlış anlama ama bu adamdan sana hayır gelmez
sen zaten çalışıyorsun hayatını tekrar kurabilirsin

fakat bu kadar çok terbiyesizliği yapmış insanlar senin yakını da kolay kolay bırakmazlar
Allah kötü, zalim insandan korusun

öyle mi diyorsun,yanı korktugum seylerden bırı de bu,dun aksam esıme hıc olmazsa aılenı boşanmamıza karıstırma,evliliğinde beceremedin barı şimdi yap dedım ama yapamaz,kocamı pek takan yok,

hikayeye başlarken çaresizim demişsin ya
çaresiz değilsin
herşeye sahipsin
bu adamla yoluna devam etsen bile çaresizim diye düşünüp kendini ezdirme
tamam her sey sahıbım gucum var cok sukur ama bu evlılık benı yıprattı ya,hala bız bı karısmayalım da bunlar karı koca nasılbılıyolarsa oyle yasasın dıyen yok,ama benım kocam adam olmaz yıne boyle bı tartısmamız olmuştu aılesıyle ben 4-5 ay küsmüştüm kapılarını açmamıştım ama benım kocam yıne yaptı yapacagını,yine ustume geldı aılem torunlarını gormek ıstıyor bılmem ne,kızı gönderdim bir kaç kez yok sen de gel boyle olmaz,,ya işte hayatım bu kocamın yaptıkalrı bana bır degıl ıkı degıl,zurnanın zırt dedıgı yerdeyım

hay allahım ne çirkeflermiş ya allah ıslah etsin onları ,elbet bulurlar belalarını allahtan merak etme sen,ne yapmayı düşünüyorsun peki şimdi?

boşanmayı dusunuyorum ama enıne boyuna dusunuyorum,ne getırecek ne goturecek,tartıyorum,işte fikirlerinizi alıyorum

özellıkle kızım noktasında çekincelerim var

bence sen oğullarından yüksek tahsillisin okumuşsun die hiç gözaçtırmayıp sindirmeye çalışmışlar daha düğün gününden beri... babanın hastalığı annenin yanlızlığı derken iyice güç bulmuşlar heralde kendilerinde... geçmişi unutmamakta haklısın canım ama bak ekonomik özgürlüğün var kızına çok iyi bir gelecek sağlayabilecek güçtesin... ömrünü böyle insanlarla uğraşarak geçirmek zorunda değilsin... Allah yardımcın olsun ya çok üzüldüm

Bi an okuyunca bazı kısımlarda kendimi gördüm canım.
Keşke öyle böyle yapmasaydın demekle olmuyor işte :(
Önüne bak.
Kaç yıldır evlisin bilmiyorum ama olurda ayrılırsan eğer o küçücük zamanı unut, önünde uzanan güzel kocaman yılları düşün 20-30 belki de 40 yıl bebişinle birlikte.
Sanki gülümsedin gibi mi :)

onların derdi para olacaktır
maddi şeyler istemezsen tek yakamdan düşün dersen belki daha rahat kurtulursun
tabi ki bu sadece bir öneri
sen işin içindesin herşeyi tart öyle karar ver

birde insan böyle üst üste sorunlar yaşayınca sağlıklı düşünemiyor
istersen bir doktara da gidebilirsin
yada en azından ilaç kullanabilirsin

arkadaşım mutlaka senin için zor olacaktır
fakat bence kurtulmak seni rahatlatır
umarım fazla yıpranmadan bu zalimlerden kurtulursun

bence sen oğullarından yüksek tahsillisin okumuşsun die hiç gözaçtırmayıp sindirmeye çalışmışlar daha düğün gününden beri... babanın hastalığı annenin yanlızlığı derken iyice güç bulmuşlar heralde kendilerinde... geçmişi unutmamakta haklısın canım ama bak ekonomik özgürlüğün var kızına çok iyi bir gelecek sağlayabilecek güçtesin... ömrünü böyle insanlarla uğraşarak geçirmek zorunda değilsin... Allah yardımcın olsun ya çok üzüldüm
bilmiyorum belki de,ben gerçekten safım hiç öyle küçük hesaplar yapamadım hayatta,küçük hesap yapanlara da ağzım açık kaldı hayretten nasıl becerıyorar dıye,dediğin gibi de olabılır
Bi an okuyunca bazı kısımlarda kendimi gördüm canım.
Keşke öyle böyle yapmasaydın demekle olmuyor işte :(
Önüne bak.
Kaç yıldır evlisin bilmiyorum ama olurda ayrılırsan eğer o küçücük zamanı unut, önünde uzanan güzel kocaman yılları düşün 20-30 belki de 40 yıl bebişinle birlikte.
Sanki gülümsedin gibi mi :)
dediğin gibi olacağını bılsem gulumseyeceğim,ama gülümseyebiyorum bi sürü soru var kafamda
ben 2 yıllık evlıyım canım
onların derdi para olacaktır
maddi şeyler istemezsen tek yakamdan düşün dersen belki daha rahat kurtulursun
tabi ki bu sadece bir öneri
sen işin içindesin herşeyi tart öyle karar ver

birde insan böyle üst üste sorunlar yaşayınca sağlıklı düşünemiyor
istersen bir doktara da gidebilirsin
yada en azından ilaç kullanabilirsin

arkadaşım mutlaka senin için zor olacaktır
fakat bence kurtulmak seni rahatlatır
umarım fazla yıpranmadan bu zalimlerden kurtulursun

eşim sen herşeyi al ben istemıyorum dedi ama bir de izacet alması lazım anasından ablasından
yani zaten ortada bı araba var yenı aldık benım ustume zaten kredısını ben çektım,5 ay ödendı daha
bir de biraz altın var kasada hepitopu bu

acıkcası cok da umurumda değil mal mulk benım hayatım gitmiş gençliğim umutlarım hayallerim,kırılmışım yıpranmışım bunları kım gerı verecek bana

okurken sinir oldum.bu görümceler var ya... sen üzme kendini boşver önüne bak her sey bı yana bebişin var artık her seyın o.o görümce bozuntusu da evlenir bir gün sonra bakmş ki sana yaşattıklarını yaşıyor.ettim buldum der.eden bulur sen hiç merak etme.eşinde arada kalmş sanırım sana baskı yapıyor mu sen küçüksün özür dile iyi davran falan dıye

En acıdan sonra bile insan hayatına kaldığı yerden devam ediyor, gülümsüyor.
Benim annem kanser hastası canım. Eşim yanımdaydı hep ama ailesi aynı senin eşinin ailesi gibi acımasız, kendi doğruları olan insanlar.
Kendi çocuklarına kadar eziyorlar.
Zaten eşinin sesinin çıkmayışının sebebi kendi ailesini kaybetme korkusu.Baskıcı bi ailede büyümüştür değil mi ?
Bak benim de konumu okursan benimde eşim düğün günü ailesinin yanında oldu. Haklı olduğum halde ailesine bir şey diyemedi. Annemin yanında kısık sesle haklısın dedi. Babası açtı hakaret etti telefonu elimden almadı.
Haklı olduğumu söyledi bana ama baskıcı bi aileden geldiği için ses çıkartamadı.
Kaç gece ağladım. Annemi düşündüm hep annemin üzüntüden şu an durumu ilerledi. Nefret ediyorum onlardan. Yani sen iyi anlıyorum.
Eşimle el öpmeden dönerken sinirden bayıldım.
Eşimle tartıştık hala tartışıyoruz.
Hep eşime dürüstlükten iyi insan olmaktan bahsediyorum. Eşime kadının eşi üzerindeki haklarını okuyorum.
Psikoloğa götürdüm onu çünkü nasıl bi baskı altında büyümüşse nerdeyse 20 yıldır tırnak yiyor.
Cantimetre değişti canım. Çok zor oldu ama çok küçük değişti. Değişiklikler hayatımımı değiştirdi yok ama ufak ufak iyi geliyor bazı şeyler.
Ben de kendime mühlet verdim onu bekliyorum.
Onun için kafandaki soru işaretlerini eşine sor.
Kızımıza düğün günü eşi ve eşinin ailesi böyle yapsaydı sen ne yapardın diye bir sor. Kendi kızına bile kayıtsız bi cevap verirse hah işte o zaman bi cacık olmaz canım.

Aynı serinin bir alt numarasında bende var.
Ya bunlardan üretmesinler artık. Ne kendim yaşamak istiyorum ne de başkalarının yaşadıklarına tahammül edemiyorum.
Defolup gitsinler bu dünyadan. Kendi çirkeflerinde boğulsunlar

Konunun başında direk empati kurarak okumaya başladım çünkü ben de öğretmenim ve eşim lise mezunu ve babası abisi falan ailecek çalışıyorlar.Ben de onun ailesinden daha doğrusu annesinden memnun değilim sorumsuzun teki..fakat kayınpederim dünya tatlısı muhteşem bi insan.sırf k.v. yüzünden annemle ne kavgalar ettim.fakat şöyle bi farkımız vardı ki benim nişanlım hatta şuan resmiyette eşim hep yanımda oldu.annesi haksızsa direk ona sen haksızsın diyebildi.böyle olmasaydı ben nişanı kesinlikle atardım.sen baştan çok taviz vermişsin.belki aşkından sevginden.şimdi şimdi olayları salim kafayla düşünp yanlışlarını tavizlerini ve eşinin sana yaptığı haksızlıkları görüp ondan soğuman çok normal.Ve cnm kusura bakma ama en büyük hatan hamile kalmak olmuş.yine de şunu unutma kimseye mecbur değilsinnn.çocuğunun psikolojisi o evde daha mı iyi olacak?sevgisiz tahammülsüz bir yuvada ? sen maaşınla kendine de çocuğuna da paşalar gibi bakarsın

Back
X