- Konu Sahibi Mayflower75
-
Evet ben de tiroit hastasıyım ve yapıyor unutkanlık. Kansizlikta var tabi ama tiroitten benim ki.
Annemde de şeker ve B12 den ötürü unutkanlık var şimdi B12 iyi tama.
Kolaya kaçmak en güzeli diyorsun yani o da iyi fikir mis:- )zaten akıllı telefonlar olmasa ne olurdu halim bende bilmiyorum..hiçbir tel numarasını ezberlemeye gerek yok..facebook var kimsenin dogumgununü hatırlamak gerekmiyor..telin alarmı ve hatırlatma appi sayesinde rahatız..telefon benden akıllı ay bunalıma giricigim tutmayın beni uhu uhu...Ben ajandayla yaşıyorum. Her günkü programım saat saat yazılıdır orada, her şeyi oraya not ederim. Beynini zorlamanın, gereksiz şeylerle doldurmanın manası yok; her şeyi hatırlamaya çalışma yani. Ben AVM'lerde arabayı park ettikten sonra hemen sütunun resmini çekerim, mesela turuncu C5. Aklımda tutmam arabayı nereye park ettiğimi, açar telefondan bakarım. Beyin hücrelerimi daha yararlı şeylere saklamam lazım:)
darkmore bak benim trioid var demekki ondan unutuyorum :))
Ben de oyleyim, kisi kendinden bilir isi diye bosuna demiyorlar
Tabiki inşallah bir çözüm bulursam paylaşacağım burada..hahaHa paylaşacağım dediğimi unutmazsam tabi kiBende tam olarak sizin durumunuzdayim. Çözümünü bulursaniz lutfen bilgilendirin. Konuyu takipteyim.
Tiroit için ilaç kullanıyorum hap ömür boyu kullanacağım değerlere göre değişiyor bazen 3 ay 1 kullanıyorum bazen 1.5 vsEvet bendede kansızlık mevcut bu yüzden kendimi hep halsiz hissediyorum
Bazenn işten eve dönünce sırtımda taş taşıyorcasına da ayrıca yorgun hissediyorum
Önümüzdeki 15 gün içinde tiroid için tedaviye başlayacağım
Umarım çabuk iyleşir ve gider benden ve tüm hasatalardan.....
Amin canım gerçekten sinir bozucu çünkü. Yani diyet yapıyorum ama düzenli et balik yiyorum. Hatta günde mutlaka haşlanmış bir yumurta yiyorum. Artık buna rağmen eksik çıkarsa takviye gerekir sanırım.Yakın geçmiş zamanı unutuyoruz biz..dediğiniz gibi büyük ihtimalle kafamız o kadar dolu oluyor ki yeni bilgiler girmiyor..
Ben kan testi yaptıracağım arkadaşların dediğine katılıyorum b12 eksikliği olabilir..
Size de geçmiş olsun inşallah biran önce bu sorunu hallederiz hepimiz
Aynen bende ona şaşarım zaten..kırmızı et balık sebze meyve hepsinden bolca yediğim halde nasıl eksik çıkacaksa artık. .ama sanırım bazı bünyeler bazı vitaminleri vücuttan atabiliyormuş diye duymuştum..mesela kırmızı et yedikten sonra mandalina yada portakal yersek yani c vitamini alırsak etten aldığımız demiri vücut hemen işliyor içineAmin canım gerçekten sinir bozucu çünkü. Yani diyet yapıyorum ama düzenli et balik yiyorum. Hatta günde mutlaka haşlanmış bir yumurta yiyorum. Artık buna rağmen eksik çıkarsa takviye gerekir sanırım.
Evet bu doğru c vitamini demir b12 nin emilimini arttırırken süt ve ürünleri et yanında yemek demir emilimini azaltiyir ama ben dışarıda yenen yemek dışında buna da dikkat ederim hep. Bakalım bende meraktayimAynen bende ona şaşarım zaten..kırmızı et balık sebze meyve hepsinden bolca yediğim halde nasıl eksik çıkacaksa artık. .ama sanırım bazı bünyeler bazı vitaminleri vücuttan atabiliyormuş diye duymuştum..mesela kırmızı et yedikten sonra mandalina yada portakal yersek yani c vitamini alırsak etten aldığımız demiri vücut hemen işliyor içine
Cok geçmiş olsun..Tiroit için ilaç kullanıyorum hap ömür boyu kullanacağım değerlere göre değişiyor bazen 3 ay 1 kullanıyorum bazen 1.5 vs
Evet birde kadınların aklında 40 tilki dolanır ama hiçbirinin kuyruğu birbirine değmez denir..hikaye.!benimkilerin kuyrukları birbirine dolaştı çözemiyorumBende de unutkanlık var. Bi şeyi yaparken aklınızda başka şeyler düşünüyorsanız ondandır. Ben aynı anda 40 şey düşünmeye çalıştığım için unutuyorum çoğunlukla. Bi de kansızlık vs. de sebep oluyor.
En iyisi bir kan testi yaptırmak sonra da noroloji..Ben de senin gibiyim canım hamile oldugumdan beri boyle
Odaklanamama hastalığı olarakta geçiyor bunlarEn iyisi bir kan testi yaptırmak sonra da noroloji..
Hamilelik te zor allah yardımcınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?