Unutulmayan Film Replikleri

Hayatta yaptıklarımız kefaret vermek demektir
Onurunuzu güçlendirin..
Size ne olacağını düşünün ..
Ve hayal ettiğiniz gibi olun..
Kendini yalnız kalmış bulursan
Yeşil bir tarlada,yüzünde güneş,
Ve ata binerken düşün,
Hiçbir zaman endişelenme;
çünkü zaten hepimiz ölüyüz!!
Gladyatör

robin williams...:Çok teşekkür ederim..
Annabella Sciorra...:ne için?
robin williams...:Bir erkeğe sadece onunla beraber olmak için cehennemi cennete tercih ettirecek kadar mükemmel biri olduğun için!..
What Dreams May Come(aşkın gücü)

reservoir dogs;

Mr.Pink ve Mr.White arasında geçen diyalog...
-"hiç insan öldürdün mü?" -"sanırım birkaç polis" -"gerçek insalardan bahsediyorum" -"hayır sadece birkaç polis"...

-nasıl söylesem bilmiyorum , tapıyorum sana , hastayım ..
+ geçmiş olsun ...

- o bin tılsımlı anın çarşafından ağır ağır geçirirken hayatını, bilemezdi üç tekerlekli bisikletin karanlığa takla atacağını..

- her hayatın bir agırlıgı vardır koçum, seninki kaça tartıyor?

"şimdilik ölümüne kadar hayattasın"

tina-"hep mi kötüler kazanajak?"
reis-"ee hayat..."der
tina-"ama bu sefer öyle olmayajak...hep yekkk!"

"insanın en yakın arkadaşı tekerlek olur mu uleyn" :)

-"savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif ofkeye; zaman ki sana hasta oldu.
incelikli haytasın.
nuksederken raksını mahallenin maşallahi eyvallahı;
guzeldik be oglum..
şimdilik ölümüne kadar hayattasın..
şimdilik.. ölümüne kadar hayattasın.."

-"bir cift kanattınız huznun ruzgarlarında,
dagılıp gitti melekleriniz beyazın ote daglarında..
aglasın ardınızdan bir agızdan butun dehsetiyle kolera
sen harbi hayal et:
saglam gariban..
ruhuna el fatiha.."

ağır roman

Tanrı var mı? Ona inananlar ve inanmayanlardan sonra bir de inanmak isteyip de inanamayanların hali ne olacak?
7.Mühür

eşkiya filminden...

Keje..
Keje...
Beni hapiste vurdular Keje..
Ölmedim..
Hastalandım..
Bir ciğerimi orda bıraktım, gene ölmedim..
Çok dövdüler beni..
Kan kustum, ama ölmedim..
Yaşadım..
Seni bir kez daha görebilmek için yaşadım..Şimdi bana dediler ki; kimse sesini duyamıyormuş..
Susmuşsun..
Benimle de konuşmayacak mısın Keje..
Sesini duyamayacak mıyım..?

Schindler'in Listesi filminden...

Schindleraha fazla insanı kurtarabilirdim.Bu araba...Satsam Goeth bu arabayı alırdı.Arabayı neden satmadımki?On kişi ederdi...On kişi on kişi daha...Bu iğne iki kişi.Buna karşılık bana iki kişi verirdi.Enazından bir...Bana bir kişi verirdi bir kişi daha.Bir insan daha...
Bir insan Stern.Bunun için...Daha fazlasını kurtarabilirdim.Kurtarmadım.Kurtarmadım...

esaretin bedeli filminden...

( 40 yıl yattıktan sonra Islah Komisyon'unun önünde )

Red:Gerçeği söylemek gerekirse umrumda bile değil...

hapisten çıkmıştın bunu söyledikten sonra...kaydirigubbakcemile3

yeşil yol filminden...

John Coffey:Yoruldum patron.Yollarda yağmurdaki bir serçe kadar yalnız olmaktan yoruldum.Yanımda hiç arkadaş olmamasından yoruldum.Nereye gideceğimizi,nereden geldiğimizi söyleyecek biri.En çokda insanların birbirine kötü davranmasından yoruldum.

Bir bisikletle bir elma arasındaki farkı|söylemeye ne gerek var?
Bir bisikleti ısırmaya ve bir elmayı sürmeye|kalkarsam farkı zaten öğrenmiş olurum.

Bir şeyi yapmayı düşünmek,|onu yapmaktan daha yorucudur.
Babamın şöyle dediğini hatırlıyorum:"Eğer birinin ruhunu görmek istiyorsan onun rüyalarına bakman gerekir. ışte o zaman, senden daha kötü durumda olanlara merhamet gösterirsin."

Bir balığın hiç yalan söylediğini görmedim.
Bir balığın, insanlar kadar kötü|durumda olduğunu hiç görmedim.

Bunun olacağını hiç tahmin etmezdim ama|aşk, bir fil gibi bana çarptı ve beni rüyalar ormanına fırlattı.Annem, dünyadaki çekim gücü konusunda yanıldı. Tek bir çekim gücü vardı ki o da sırtımda yatıyordu. Aşık olmamıştım çünkü|üzerimde hiçbir ağırlık hissetmiyordum.Çünkü hayatımda ilk kez gerçekten aşktan uçuyordum.

Yani eğer sen ve ben bir uçak kazasında ölürsek sorun olmaz çünkü ruhlarımız yaşamaya devam edecektir. Ve bu şekilde birbirimizi her defasında ve her yerde sevebiliriz.Çünkü bu sonsuzluktur.
-Oraya benimle mi gitmek istiyorsun?
- Evet.
Birbirimizi sonsuzluk için defalarca kez sevebiliriz.

-kucukken hep ucmak isterdim, fakat bunu hickimseye soylemedim.eger ucmak istedigini soylersen onlar seni dusurmeye calisirlar.

"erkek,güzel bir kadın kendisine bakınca protein üretir.ve eger kadın gözlerini erkege dikmeye devam ederse ölümcül seviyede protein üretilir.bunun bir damlası bir gergedanı iki saniyede öldürmeye yeter."

grace: iki yanlış bir doğru etmez.
axel: ya ikimiz doğruysak ve diğer herkes yanlışsa?

Arizona Dream

Son düzenleme:
Tutku

Hülya Avşar ve Kenan Kalav başrollerinde

Ve hülya avşarın annesine söylediği bir cümle
'Benim gönlüm Şerif Ali'den geçti..':dilcikar:
Hala hatırlarım..
Güzelde filmdir ha..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…