Unutulmuş adak için ne yapılmalı ?

benim de gecmiş yazışmalarıma bakın, kimseye sataşmamışımdır
düzgün bir sekilde sorsaydınız cevaplardım
ama onemli değil
 
benim de gecmiş yazışmalarıma bakın, kimseye sataşmamışımdır, ben de sevmem ve uzak dururum boyle seylerden
düzgün bir sekilde sorsaydınız cevaplardım
ama onemli değil
 
Adak mevzusunu bu kadar kafana taktığınıza göre İslami inancı benimsemiş durumdasın.
Aksi taktirde yorum dahi yapmazdım çünkü herkesin inancı kendine.
Bu şarlatanların ,Falcıların çoğu bazı varlıkların geçmişi bilmeleri üzerine onlardan yardım alarak,geleceği de geçmişe göre atarak uydurarak fala bakarlar.
Bir adağınız olabilir ,öylesine zarf atmış da olabilir falcı.
Her durumda yaptığınız yapmak istediğinizle adak için endişelenmeniz örtüşmüyor.
Geleceğinizi Allah'tan başka hiçkimse bilemez,bunu temel alırsanız falcı ne derse dersin umrunuzda olmazdı.
 
Amaan, butun falcilarin ortak lafidir bu bir adagin varmis meselesi :)
Ben olsam bu kadar kafama takmazdim. Icinin rahatlamasi icin bir yardimda bulun bence de.

Konunun ilk sayfasinda falci dedigin icin yargilayan, laf eden olmus yine. :D Herkes kendi isine bakip millete satasmasa ne guzel olacak su sitede. Isteyen falciya gider, isteyen bununla birlikte adak da adar. Herkesin sevabi gunahi kendine. Sanane kardesim :ssz:
 
bence bir adağın olmuş olsaydı mutlaka hatırlardır yani en azından ya isteğin olursa ne yapacagını ya da adak adadıgın konuyu.kesın hatırlardın.ben de bir adak yapmıstım.adagım gerceklesti sayılır ama yarım gibi oldu.sonra da ustunden cok uzun zaman gectı bır gun aklıma geldı. şimdi kendı kendıme dusundum aslında ıstedıgım şey tam manasıyla olmadı ama tamamen de olmadı dıyemem o yuzden ıcıme dert oldu. dılegım olursa şu kadar şundan yapıcam demıstım ama ustunden o kadar cok vakıt gecmıstı kı sayıyı hatırlayamadım.ben de aklımda kalan ama emın olamadıgım sayının 2 katını yaptım. boylece şüphesi de içimden gitmiş oldu.çok da rahatladım.bence sizin de içinizde bir süphe varsa var mıydı yok muydu neydı ne degıldı dıye ıhtıyacı olan bırıne gercekten iyi bır yardım yapın.içinizden de Allahım eğer adagım varsa bunu ona say;yoksa da senın rızan için yaptım kabul eyle de.yani ben olsam öyle yapardım.. sonucta adagın yoksa da bırıne ıyılık yapıp sevap kazanmıs olursun. adagın vardıysa da zaten yerıne getırmıs olursun.
* eğer yıne de aklına yatıp içine sinmiyorsa diyanetin resmi sitesi var.oradan dini sorular sorabılecegın bır bolum var.uygun bir dille adagın olup olmadıgını hatırlayamadıgını bu durumda nasıl davranman gerektıgını sorarsın.2-3 gun ıcınde cevap verıyorlar.mailine yolluyorlar. sonucta biz alim degılız.en dogrusunu o kurum bilir.ben bır soru sormustum gayet uzun bır sekılde kaynaklar gosterek cok guzel açıklamıslardı.tavsıye ederım.çok uzun oldu bılıyorum ama önemli bir konu.onun için boyle oldu :)
 
Son düzenleme:
* eğer yıne de aklına yatıp içine sinmiyorsa diyanetin resmi sitesi var.oradan dini sorular sorabılecegın bır bolum var.uygun bir dille adagın olup olmadıgını hatırlayamadıgını bu durumda nasıl davranman gerektıgını sorarsın.2-3 gun ıcınde cevap verıyorlar.mailine yolluyorlar. sonucta biz alim degılız.en dogrusunu o kurum bilir.ben bır soru sormustum gayet uzun bır sekılde kaynaklar gosterek cok guzel açıklamıslardı.tavsıye ederım.çok uzun oldu bılıyorum ama önemli bir konu.onun için boyle oldu :)
 
Allah falcının dediklerini önümüze çıkartıp ve kullarını denermiş, bakalım falcı demişti diye inanacaklar mı? düşüncesiyle...

sizde şimdi falcı dedi diye düşünmeyi bırakın..
evet adak adayıp gerçekleştirmemek günah ama Allah'ım bir şekilde varsa adağınız size başka yollarla hatırlatır diye düşünmekteyim..

ne bileyim belki rüya da bir ak sakallı dede söyler :27:
ama bu kesinlikle bir falcı olamaz :50:
 
Back
X