Unutuyor muyuz ? Alışıyor muyuz ?

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.733
40
208
53
Diğer
Zamanla herşey unutulur derler.
Dertler, kederler, olaylar ve sevdalar.
Acaba bu gerçek bir unutma mı? yoksa aslında unutmuyoruz da
alışıyor muyuz bu durumlara?
Unutmaya çalıştığımız şeylere alışıp, sıradanlaştırıp belki de önemsizleştirip alışarak unuttuğumuzu mu zannediyoruz?
ne dersiniz??

unutmanın mümkün olduğunu sanmıyorum
kabulleniyoruz sadece alışıyor, duyarsızlaşıyoruz...
hani bir parfümü ilk sıkışınızda o kokuyu duyar bir saat sonra hissetmezsiniz ya
başımızdan geçenlerde aynen öyle
ilk zamanlar akıldan çıkmıyor sonra üstümüze yapışmış olsa dahi
her yere taşısak dahi duyumsamıyoruz
alışmak böyle bir şey olsa gerek
hiç bir acı ilk zamanki gibi taze kalmıyormuş hiç bir üzüntü baki değilmiş..
insan hayatı bu inişler çıkışlarla dolu
acımızı dünyanın merkezi yapsakta
ondan mühim bir şey yokmuş muamelesi yapsakta
hep daha fazlası var üzüntün acının sınırı yok
işte bu yüzden alıştık artık geçer demeyede alıştık
bu da geçer hayat geçiyor bu mu geçmeyecek demeye alıştık...

Kendi adıma yorum yapacak olursam,ben yaşadıklarımla sürekli yüzleşirim.Onları taze tutarım unutmamak adına.Hırslanırım,belki üstüne hata yaparım,ama vaz geçmem onlardan.Onlarla beslenirim.
Unutmaya çalışmak,üstüne sünger çekmek kolay yola kaçmak gibi geliyor bana.

Yaşananlar kolay kolay unutulmaz tabi.
Belki de unutmuş gibi yapıyoruz ve yaşamaya devam ediyoruz.
Yaşadığımız şu zamanda bile herşeye alışıyoruz.
Belkide unutmak bunun içinde yer alıyor.

Unutmak değilde alışmak diyelim buna
Zaman bize herşeyi alıştırıyor
Ama unutturamıyor ne yazıkki
Yaşadığımız herşey bir anı
Onlar unutmaz ister acı ister mutlu şeyler olsun
Sadece alışırız..

bütün hatıralarımada saygılar arz ederim, ama unuturmuyum!
niye unutayımsenağlama

sen güzel şarkı yaa dimi kızlarsositososito

Unutuyorum.....Beynim Yaşadığım Olaylar Karşısında Öyle Bir Mekanizma Geliştirdi ki
Yaşadığım Tüm Acılar,Kötü Olaylar
Hangisi Acıttı ise Hepsini unutuyor
Çok garip Sadece Acının Adı Kaldı
Arada Çıkışlarım Pişmanlıklarım Var

Ama Unutuyorum....
Alışmak Daha Acı Bence!

Yaşadığımız şeyleri unutmak çok zor..
Hiç birşeyi unutmuyorum aslında.
Yıllar öncesinde olan bir şeyi bile şuan;
tek tek anlatacak kadar anımsar, bilirim.
Ancak zamanla alışmak mümkün oluyor. ne kadar zor olsa da.:1no2:
Alışıyor, kabulleniyoruz yaşananları.
Hele değiştiremeyeceğimiz büyük acıları, kayıpları
kabullenmek ne kadar zor olsada yapacak başka birşey olmadığının
farkına varıyor insan....

çözümün sende olmadığı şeyleri neden hatıranda tutmamak kolaya kaçmak olsun ki ?

şu an unutmaya çalıştığım bir ayrılık acım var... 5,5 ay oldu ... unuttum mu hayır ... alıştım mı evet...
daha az hatırlayıp ; daha az üzülüyor ; daha çok gülümsüyorum... ama hala içimden gitmeyen şeyler var...

bir süre sonra biliyorum ki daha da azalacak... ama unutamam çünkü benim hayatımın anları ...
bana verdikleri ve benden aldıkları var ... unutmamalıyım ... ama taze de tutarak canımı yakamam...

hiç unutmuyorum....unutmayacağımda...
gün olucak,devran dönücek!

yaşanan hiç bir şey unutulmaz...sadece zaman dediğimiz şey üzerlerini sis perdesi gibi örter....içimizde bir yerlerde kuytulara saklar.....ama yaşanan şeylere dair ufak bir hatırlatıcı o derinlerden hortlatıverir onları.....

ilk zamanki tazeliğinde acıtmaz canımızı ama aslında hep orda bir yerlerdedirler....

Unutuluyor songülcüm....bir zaman sonra unuttugnu bile unutuyor insanoglu...

Allah (C.C.) öyle yaratmiski bizleri...verdigi her acinin, her musibetin arkadasindan umut beseleyebiliyoruz.....yarin daha güzel olacak...bunlarda bitecek diyebiliyoruz...a.s

Ölüm acisini bile unuttan neleri unutmazki??

unutulmuşmuydum ; alışıyormuydun yavaş yavaş yokluğuma ...

ayy çok severim bu şarkıyı ... :)

bencede unutulur herşey ama sonsuz bi unutma değildir bu bazen hiç beklemediğimiz anda bi olay karşısında aklımıza gelir tekrar unuttuğumuzu sandıklarımız.... tek farkı o zamanki acımızla veya sevincimizle şimdiki aynı değildir...

unuttumuzu sanırız ama bence asla hiç bişey tamamen unutulamaz..
bir ses, bir nesne yada başka bişey gördüğnüzde bile hiç ummadığınız bir anda hatırlarız yine o şeyleri yaşarız hatırlarız bence

en büyük acın ne diye sorulduğunda hala cevap verebiliyorsam unutmadım alıştım sadece kabullendim.. zamanla acının yeri aynıydı şiddeti değişti sadece artık kabuğunu kaldırdığımda kanar ağlarım ama hergün dilimde tespih olmaz o acım....

çözümün sende olmadığı şeyleri neden hatıranda tutmamak kolaya kaçmak olsun ki ?
Hayatta çoğu şeyin çözümü bizdedir.Sadece ''ölüm'' dışında.Ölüm acısı dışındaki tüm sıkıntıları,acıları hatırlamak bizi büyütür,olgunlaştırır.
Dertlerimi,hatalarımı unutmazsam,onları sık sık ,yeri geldiğinde hatırlamaktan korkmazsam o zaman ''güçlü''olur,dimdik dururum hayata karşı.Elimden geldiğince bunu uyguluyorum.Hatırlamaktan korkmak,kaçmak bu nedenle kolaya kaçmak oluyor benim gözümde.

Çok enteresan bir hafızaya sahip olduğumu düşünürüm ben hep..
O kadar gereksiz ayrıntılar yüklüdür ki içeride,onları nasıl hapsediyorum ben bile şaşıyorum bazen.
Aslında iyi bir özelliğim olduğunu düşünüyorum..
Kişilerin,olayların bana kattıklarını ve benden aldıklarını asla unutmam..sengözlerimebaksanab
Kin değil bu,doğru yolu bulmak,akıllanmak.
Alışmak ise; insanoğlu nelere alışıyor ki,bazen hatırladıklarımı düşündükçe döktüğüm gözyaşlarıma gülümsüyorum. Hayat bu! Sürprizlere gebe,kimbilir daha neler yaşayacağız..yerimseniben

Biriktiriyoruz, tecrübe ediniyoruz, büyüyoruz...
Unutmuyoruz ama onunla yaşamasını öğreniyoruz..
Acılarımıza sahip çıktıkça hayatı seviyoruz...
Yalnız kaldıkça kendimize varıyoruz...
Olay bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…