Urfalı gelin

Şimdi bizim oradaki adetler biliniyor , isteyeceklerse kesenin ağzını açmaya cesaret edecekler demek istedim...

Sizin orada maddi durumu "kesenin agzini acacak kadar" iyi olmayanlar evlenemiyor demek. Uzuldum. Cevre illerden kiz veriyorlar mi bari? Versinler ya, yazik...

Bir de adetlerinde süt parası olan arkadaşlar miktarını nasıl belirliyorsunuz neye göre bilezik istiyorsunuz

En onemlisi kac ay emzirmis, ek gidaya ne zaman gecilmis, sutu yariyor muymus, meme uclarinda catlak olusmus mu, bunlari da goz onune aliyorlar mi? Hep merak ederim, takipteyim...

Iyi de asik bile olmadigi kizi parayla alirken dusuncecekti sonradan cikarmadilar ya borc. Madem yanlis geliyordu bu adet evlenmeseydi hadi cok seviyo olsa yeter ki evleneyim dedi de mecburen kabul etti derdik. Cocukta kendisinindir buyuk ihtimal suan karalama yapiyo. Madem suphe ediyodu simdiye kadar akli nerdeymis ve boyle bi suphe varken ortada yemek yapmamasini sikayet etmezdi daha onrmli bi sorun olurdu ortada. Ben dolandiranin kandiranin kuzen oldugunu dusundum malesef.

En onemlisi kac ay emzirmis, ek gidaya ne zaman gecilmis, sutu yariyor muymus, meme uclarinda catlak olusmus mu, bunlari da goz onune aliyorlar mi? Hep merak ederim, takipteyim...
Oglumu 30 ay emzirdim evlenecegi zaman kiz tarafindan da isteyebiliyormuymusuz bu sut parasini :işsiz:

Canım ya bende diyarbakırlı yim biz de çeyiz parası var 5 -10 bin tl evi altınları herşeyi damat tarafi yapar gelin ufak tefek seyler alir halı perde tabak çanak :) tabi bu benim ailem icin geçerli değil ..doğuda genelde anne sütü ceyiz parasi gibi saçma sapan şeylerle başlık parasi alınıyor neyse sizinkilere boyle davranarak istediklerini yaptırma peşindeler biz ne desek o olur mantığı ...ama acayip olan çocuğun kendisinden olmadığı kanısında bu düşündüğüne göre bir seylerden suphelenmis demek ki. ..bir rest çeksin kızın sana kalsin çocuğumu alicam desin bakın nasıl geri vites..

Oglumu 30 ay emzirdim evlenecegi zaman kiz tarafindan da isteyebiliyormuymusuz bu sut parasini :işsiz:

Bence istemelisin. 30 ay guzel para. Oglunu evlendirip bi kac sene tatil yapabilirsin. Ben istemeyi dusunuyorum. 7 ay ama olsun kar kardir. Oglumu isteyen kesenin agzini acacak. Cesareti olmayan gelmesin efendim. Her ne kadar okumus etmis olsa da, bi doctor, bi lawyer bi enciniir olsa da o kesenin agzi acilacak
:D :D :D

kesenin ağzını aciyor da

Ben urfada oturdum herkez süt parası istemiyor.Hepsi öyle diye bir şey yok.
Hoş bizim de tanıdıgın başına geldi kızı almışlar bu sekilde üstelik hemen göndermişler kız evlenmeden geri kaçmış gitmiş.
Maalesef oluyor böyle ama herkez aynıdır diyemem dolandırıcı diyelim o zaman kız neden hamile kalsın o da garip

Arkadaşlar herkese merhaba öncelikle bu konuyu eşimin kuzeni için açiyorum fikirlerinizi önerilerinizi varsa sizin yaşadıklarınızdan dinlemek istiyoruz biz işin içinden çıkamadık.Eşimin kuzeni 5 ay önce evlilik yaptı.Biz ozamanlar görüşmediğimiz için hiçbir bilgimiz yoktu bu evlilikle alakalı.Sadece dügüne çagırıldık öylece haberimiz oldu.Eşim kuzeniyle 4 5 senedir görüşmüyordu aileleri küstü eşim ve kuzenide hayat mücadelesi veriyordu ikisininde ailesi yanında olmadı.Eşimin kuzeni urfalı bir kızla tanişmiş telefondan arkadaş aracılığıyla urfalı diye belirtme sebebim biz iç anadoluluyuz ilk defa gelin aldık uzaktan.Herneyse kız ile 4 5 kez telefonda konuşmak dışında buluşma görüşme vs olmamış.Direk istemeye gitmişler istediklerinde 25 bin süt parası istemişler resmen pazarlikla 20 bine düşmüşler tabi vermişler parayı.Biz ozamanlar görüsmedigimiz için uyaramadık yada en azindan destek olamadık.Bu zamamda başlik parasi süt parasimi kaldi herneyse kizida alip Ankarada düğün yaptılar şuan kiz 6 7 aylık hamile istendikten sonra bazı seyler erkenmi gelişmiş yoksa e.kuzeninin mi çocuk bilmiyor ondan şüphe ediyor sevdiğine emin değil kandırıldıgını düşünüyor .Birtürlü düzen tutturamadılar e.kuzeni kendi ailesiyle barışınca yanında oturdular olmadı ayri eve çıktılar olmadı.Kız yemek yapmıyormuş hergün dısarı cıkalım diyormuş sürekli olay çıkartıp ailesine gitmek istiyormuş en sonunda olmuşta ailesinin yanina gitmiş tabi kuzende direk yanına kızın babasi ya ev alir esya dizersin yeniden kizimada yada kalirlar burada demiş.Çok süpheli hareketleri var kızın tanıştık belki yapısı odur ama kuzeni döndü eşimin eşimle dertleşirken yanlarindaydım.Bugunde tvde seda sayanın programinda urfali 2 kiz 2 aileyi dolandirmiş görünce aklimiza daha fenalari geldi.Yani boyle bişey yaşamıs olan varmi yada bize obfektif yaklaşacak biri biz kuzenini savunuyor yada destekliyor olabiliriz belki bunlar normaldir mii bilmiyoruz .
20 bin verip sevdigine emin olmadi bi kizla evlenirken arkasini dusunecekti.

Back
X