benimde plates lastikleriyle başlayan bir hikayem var.....yaklaşık 2 ay önce plates yaparken aniden yüzüm kıpkırmızı oldu,saç diplerimde deli gibi kaşınma,yüzümde yanma,batmalar,kulak memelerinde şişme şeklinde...acile gittim serum verildi geçti....
aradan 3 hafta geçti bu sefer durup dururken,kahvaltı yaptıktan sonra aşırı bir bağırsak sancısıyla tuvalete koştum,ishal olarak.....hemen akabinde hatta daha tuvaletteyken bütün vücudumda yanma,kızarıklık ve deli gibi bi kaşıntı başladı,aynı şekilde kulak memelerim çook hafifte dudaklarımda şişme oldu....
önce fakülte hastanesine gittim...kan ve idrar tahlili yaptı bişey çıkmadı.....anaflaksi geçirdiğimi söyledi hastaneye yatırıp araştırıcaz dedi...ben istemedim zaten içimede sinmedi doktor....alerji testi yaptırmak istedim aslında ama yapmadı...
uzatmıyım..bugün özel bi hastaneye gittim,cildiyeye...durumu aynen anlattım....bu doktor da ürtiker olduğunu söyledi....hatta eminim dedi....fakülte hastanesinin yaptığı tahlilleri gösterdim,bakmadıkları şeyler varmış,onlar için kan tahlili istedi...ayrıca da göğüs hastalıkları bölümünde alerji testi yaptırmamı söyledi....cildiye patch testi yapıyormuş,yiyeceklere vs şeylere göğüs hastalıkları başka bi test yapıyormuş.....
pazartesiye randevu aldım ama adet olucam.....o nedenle testi 1 hafta ertelemk istiyorum...
gerçekten moral bozuyor....stresten sıkıntıdan olduğunu söylüyorlar çoğunlukla ama hastalıkta sinir bozuyor....yinede şükretmek lazım Allah beterinden korusun....
inşallah geçer,5 ay sonra evlenicem daha düğün stresi fln olucak,ya düğünde de olursa diye korkuyorum
herkese geçmiş olsun....
canım cok gecmiş olsun plates konunu hatırlıyorum ordada söyemiştim sana belirtilerin ürtikere benzediğini..
ben 11 yıldır cekiyorum henüz bi nedende bulunmuş değil.
tavsiyem kronikleşmeden tedavi yolu bulmaya calıs
ilerledimi rahatsızlıklarıda katlanıyor. mesela yeri geliyo ben içerdende şişmeye başlıyorum
busefer nefes zor alınıyo öksürük tutuyor.
esas diyecegime geleyim bazı testler adetliyken özellikle yapılıyor
tam hatırlamıyorum sanırsam tsh fsh la ilgili olanlar beni hep 4. gununde çagırmışlardı
oyüzden gitmemezlik etmede ne olur ne olmaz 1 ay daha sarkmasın
acil şifalar diliyorum...
arkadaşlar bende 7 aydır kronik ürtikerle mücadele veriyorum. ibrahim saraçoğlunun süpürge tohumu kürünü yapıcam daha önce bunu deneyen memnun kalan varmı acaba
mrb benimde annemde bu hastalıktan var.tam 20 yıldır mahvetti anneciğimigitmediğimiz dr.kalmadı tabi bir sürü de ilaç aldı aynı zamanda alternatif tıpta denedik... kortizondan kilo aldı sonra o tür ilaçları bıraktık.testlerde bir şey çıkmayınca stres dediler doğru sebeplerden biri bu bir de yorgunluk uzun süre ayakta kalınca ayak tabanları şişiyor.bir sabah uyanıyor gözü şişmiş oluyor aynı şekilde dudakları ve dili de şişiyor. tüm vücut şişiyor aslında ama en önemlisi dudak ve dil şişmesiymiş.bir sabah acile gitmek zorunda kaldık ve dr. dilin şiştiğinde hemen hastaneye gel ölüm tehliken bile var bu durumda gecer deyip umursamamazlık yapmayın dedi. bu şekilde geçirenler varsa dikkat etsinler.. en son york testi duyduk bakalım en yakın zamanda da onu denemesini sağlayacağım. annem gözümün onünde yıllardır bu hastalığı cekiyor acısına dayanamayıp ağlıyor inşallah bir yolunu buluruz atlatmanın ve tabiki bu hastalıkla mücadele eden herkes bulur..
Allah acil şifalar versin canım annene ve hepimize..bu hastalığı çeken bilir yıllardır denemedğim yol kalmadı artık yoruldum valla birde çocuk sahibi olmak istiyorum ben ama ilaçsız günüm geçmiyor diye hep erteledim kefir içmeye başladım 4 gündür içiyorum henüz bir şey söylemek için çok erken ama daha iyi olduğumu hissediyorum 2 hafta kullanım sonrası neler olacak bilmiyorum zaten 3 yıl kullanılması gerekiyormuş sizde bir deneyin bence.Allah yardımcımız olsun....
Allah en kısa zamanda bu beladan kurtarsın canım inşallah bebek sahibi olmanı nasip etsin .... umarım bu kefir işe yarar günde ne kadar içiyorsunuz peki ve kendiniz mi mayaladınız yoksa hazır olanlardan mı alıyorsunuz. bende anneme söyliyeyim oda uygulasın kötü bir şey değil neticede bazı şeylere iyi geldiğini duymuştum.. birde küçükken bende geçirdim ellerimde yüzümde şişlikler oluyordu işte gözüm,dudağım falan uzun zamandır olmuyor 11-12 sene oldu atlatalı.birde annem kurtulabilse
ben senelerdir çekiyorum bu lanet şeyi..yok arkadaşlar testler bilmem neler,aylık iğneler oldum neler neler..askeri hastane,üniversite,devlet hastanesi,izmir,antalya yok bulamadım çaresini..senelerdir AERİUS diye bi ilaç kullanıyorum günde 1 tane kullanılıyor ama ben kaşıntı başladığında içiyorum yarım saate bişeyim kalmıyor tek çözümüm bu benim yıllardır,bittikçe yazdırıyorum..ama bi arkadaşın dediği gibi o soğuk suyla iyileşen biriyle konuştum o da öyle kurtuldum dedi habersizce soğuk su dökmüş eşi..bilmiyorum.. bi de denize girince tüm vücudum kabarıyo siz de de öyle oluyor mu?
arkadaslar dun uye oldum sıteye yorumları uyguladım bıraz hafıfledı sankı dusunmeyın kasıntıları yenıcem daha kasınmıycam deyın bıraz hafıflıyor. ben bırde aktardan corekotu aldım balla karısdırıp ac karnına yıycem sızde deneyın umarım ıyı gelır gelısmelerı yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?