- 11 Temmuz 2014
- 5.154
- 10.076
- 298
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
Ask olsun neden dalga geceyim merak ettim :26:
et kesiminin belli şartları vardır just
mesela en basitinden kişileri kendi beslediği tavuğu kesecekleri düşünülürse
3 gün kafesten çıkarmaz ve sadece yem yedirirsin çimlerde yaydırmazsın diye biliyorumm
netten daha tutarlı bilgi aktarayım diye baktım ama bulamadım
benim herif evde olaydı sorardım
birde kuzu inek koyun islami esaslara uygun kesildiyse
hayvan hastalıklı değilse yada ölmüş hayvanı kesip yedirmiyolarsa helal olur herhalde
he bide hela olup olmamasını nedne sordun dalga geçmek için mi yoksa gerçekten merak edip ilgilendiğin için mi ??
et kesiminin belli şartları vardır just
mesela en basitinden kişileri kendi beslediği tavuğu kesecekleri düşünülürse
3 gün kafesten çıkarmaz ve sadece yem yedirirsin çimlerde yaydırmazsın diye biliyorumm
netten daha tutarlı bilgi aktarayım diye baktım ama bulamadım
benim herif evde olaydı sorardım
birde kuzu inek koyun islami esaslara uygun kesildiyse
hayvan hastalıklı değilse yada ölmüş hayvanı kesip yedirmiyolarsa helal olur herhalde
he bide hela olup olmamasını nedne sordun dalga geçmek için mi yoksa gerçekten merak edip ilgilendiğin için mi ??
arkadaşlarda güzel yazmış anlatmışlar
tamam o zaman akıllı ol
eşiniz veteriner mi ?
Ama hala helal et nasil oluyor anlatan cikmadi ya
helal nasıl olur diye sorunca bi iki baktım netten bulamadım
helal kesim nasıl olur şartları nedir islami usullere göre daha iyi bilgi verir diyerekten online
eşim imam
anladım canım merak ettim meslektaşızdır diye bende benzer bir mesleğim de :)
kkö :) ....................
kkö ne anlamadım ki
Hele ki tavukta ben de hiç b,lm,yorum. Helal olayı artık pazarlama taktiği haline geldi. Niğde gazozunun üstünde bile helal damgası var. Din alimleri, TSE ve bazı büyüklerimiz tarafından bir takım standartlar konmuş Uygunsan gidip sertifikanı alıyorsun. KFC de buna uygun oldugu gerekçesiyle sertifikalarını almış. Ahan da burda : http://www.kfcturkiye.com/kurumsal/helal-et-sertifikasi/381
Ama akıl var mantık var. Benim için vücuda zarar veren seyler yemek günahtır. Kendime gunahtır. O yüzden fast foodları, hazır yoğurtları, pastorize sütleri haram ilan ettim
benzer meslek deyince kuran kursu öğreticimi diye yazdım aynı anda bi kaç yere yetişmeye çalışınca :)
sizin meslek nedir
Haram olmayan şeye haram demek dinden çıkarır insanı
O zaman su pastorize yogurtlar katkili gidalar olsa emin ol haram edilirdimusluman degilim ayrica
O zaman su pastorize yogurtlar katkili gidalar olsa emin ol haram edilirdimusluman degilim ayrica
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?