- 5 Ocak 2014
- 10.254
- 7.406
- 248
- Konu Sahibi lamelifAmine
-
umarım bir gün vegan olurum.
çok istiyorum.
sormakebablari, guvecleri birakmak zor geliyo di mi
ben de surekli boyle diyorum. ama feci etobur bir esle evliyim. evlenmeden once cok nadir et yerdim. ilk zamanlar icim kiyila kiyila dogrardim etleri tavuklari. simdi butun tavuk harici takmiyorum. butun tavugu parcalarken bayilacak gibi oluyorum.
birgun esimden bosanirsam rahatlikla vejeteryan olabilirim. ama vegan olamam
http://www.youtube.com/watch?v=RNJR22UuJEE
yüklemek istemezdim böyle bir videoyu
ben izleyemedim 1 dk dan sonrası nı
dayanamayan izlemesin arkadaşlar benim gibi
sadece bu ürün değil bi çok ürün böyle
ha bu ürün ha başkası
benim bu ürünle bi derdim yok bu arada
sorma
ben etoburum birde. severim. ama bazen tavukların yaşadıklarını düşününce,o ineklerin 1 m2 alanda kıpırdamadan hayatları boyunca sırf süt için işkence dolu bir hayat yaşadıklarını okuyunca insanlığımdan nefret ediyorum
sanayi geliştikçe böyle oldu.eskiden o inekler kırda bayırda özgürce yaşıyordu. sütleri öyle alınıyordu.şimdi resmen işkence yaşıyorlar.
. yani vegan olunca et değil balık yumurta tavuk,peynir süt ürünleri,hepsi yasak. bir tanıdığımın kızı bunu başardı. kız 16 yaşında bilinçli olarak vegan oldu. pasrt bile yemiyor. kremada süt var diye. onun azmine hayranım.
canım soya sütüyle omlet yapıyor. domates salatalık,maydanoz ne varsa yeşillik onu yiyor. reçel yiyor mesela.oky geriye ne kalıyor ya .ben hayatını sağlıklı ilerleteceğini düşünmüyorum protein yok nerdeyse. süt peynir yok .kahvaltı neyle yapıyor :S
canım soya sütüyle omlet yapıyor. domates salatalık,maydanoz ne varsa yeşillik onu yiyor. reçel yiyor mesela.
umarım bir gün vegan olurum.
çok istiyorum.
sanırım ben vegan olamam .hayvansal beslenmek insan için gerekli bence.
o konuda şanşlı şaşlıyımsakatatlı dönerler lahmacunlar mı dersin tereyağında bitkisel yağ 0 süt oranı mı dersin rezillikler dönüyor.valla dışardan çok adam akıllı böyle çekilmiş et ürünleri yemenizi önermem. özellikle karışım yapılan. kıyma lahmacun vs. kıyma isteyen de hazır kıyma yasak zaten çektirip gözünüz önünde alın..
sorma
ben etoburum birde. severim. ama bazen tavukların yaşadıklarını düşününce,o ineklerin 1 m2 alanda kıpırdamadan hayatları boyunca sırf süt için işkence dolu bir hayat yaşadıklarını okuyunca insanlığımdan nefret ediyorum
sanayi geliştikçe böyle oldu.eskiden o inekler kırda bayırda özgürce yaşıyordu. sütleri öyle alınıyordu.şimdi resmen işkence yaşıyorlar.
. yani vegan olunca et değil balık yumurta tavuk,peynir süt ürünleri,hepsi yasak. bir tanıdığımın kızı bunu başardı. kız 16 yaşında bilinçli olarak vegan oldu. pasta bile yemiyor. kremada süt var diye. onun azmine hayranım.
evet. karar verdiğinde 16 yaşındaydı. .hmmm değişik hakkaten herkes buna karar veremez yani sağlam irade lazım...gerçekten tebrikler bayana
evet. karar verdiğinde 16 yaşındaydı. .
gitti yabancı kitaplardan yemek tarifleri araştırdı. şimdi düşün bu yiyecekler olmadan pasta bile yapıyormuş. annesi demişti.yulaf kepeğeyle mesela soya sütü karıştırıp pan cake gibi birşey yapıyor omlet gibi:)
onun kadar olabilirmiyim .çok zor. ben bir vejateryen olsam yeter önce, veganizm en ucu.
ha dahada ucu var.
onlarda sebze vs koparmıyorlar. sadece yere düşmüşleri topluyorlar. meyvede yere düşecek. sebzede. ama onlarda şu sorun var. sapsarı suratla dolaşıyorlar:)
Hayvanların gagalarını canlı canlı demirlerle yakan, canlıyken makinaya atıp kıyan bi fast food markası buhikayeleri külahımıza anlatsın...!
Helal olunca hayvana eziyet etmiş mi oluyor..
Tam aksine gerçek anlamda Müslümanlık hayvana eziyete karşıdır..
Burger king yada mcdonalds yada kfc hepsi aynı kapitalist zhniyet..
Hiç birisi hayvanlara iyi hissettirmiyor asla
yok dediğim,veganlar değildoğayı akışına bırakıyorlar anladığım kadarıyla.herşeyi kendi halinde bırakıyorlar. aslında çok ilginç ve ilgi çekici.
vejeteryan belki ama ben bu et sevdası ile çok zor ne yazıkki
evet yüzleri sapsarı olabileceğini tahmin ettim.acaba ömürlerine etki eder mi erken ölmek gibi
yok dediğim,veganlar değil
sapsarı suratla dolaşanlar başka, onlarada bir şey deniyor ,unuttum adını.
onlar sebzeyide koparmaya karşılar. yani,domates yere düştümü yiyorlar.
bunlar biraz abartmış. bitkilerde canlı ve canlıya bunu yapamayız diyorlar.
Geçenlerde mcdonalds'in tavuk etini incelimislerde ve resmen tavuk bile bulunmuyordu. Daha çok kimyasal maddeler bulunuyor ve ben buna inanirim.
O fast food yerlerde kaliteli et ne arasin? Kaliteli et olsa bu kadar ucuz olurmuydu? Tabiki hepsi kimyasal, tatlandirici ile dolu olan ürünler. Bu'da bu isin farkli bir boyutu aslinda.
Helal olmayan et nasil oluyor ki ??
tabiki canım bu koca boğaz tüketim toplumu için o kadar hayvan nereden bulacaklar bir şekilde hayvanları ya işkence ile çoğaltıyorlar ya da içeriğine bitkisel kimyasal madde basıp artırıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?