“ürünlerimiz helal değildir”

dansmarue pastorize süt kullanmıyorum diyorsun . nasıl süt alıyorsun. ben günlük süt alıp hem yoğurt yapıyorum hem içmeye. ama onlarda pastorize ediliyor.

Çiftlikten alıyor dedem bana 5 er kiloluk. Yogurt yapıyorum sütlac puding. Kaymagı zaten bayagı bayagı yetiyor kahvaltılarımda. Çok zorda kalırsam Atatürk Orman Çiftliğinin sütü satılıyor yakınımda bir bakkalda onu alıyorum.

anladım . bizim burda yok malesef. market günlük süte devam .

dansmarue pastorize süt kullanmıyorum diyorsun . nasıl süt alıyorsun. ben günlük süt alıp hem yoğurt yapıyorum hem içmeye. ama onlarda pastorize ediliyor.
bende:)
gidiyorum pazarıma, kandıradan gelmiş 5 lt sütümü alıyorum. miss miss. bir güzel mayalıyorum. süper oluyor. yeni öğrendim. o günden beri dışardaki yoğurtları sevemedim.

Son düzenleme:
Ne kadar guzel yapiyorsunuz ben de aksine evde yapilan yogurdu yiyemem her yerinde parca parca kaymak oluyor. En iyisi market takiliyorum

Bu işletmenin helal gıda sertifikası var zaten o zaman öyle demiştik ama o zaman için geçerliydi şimdi geçerli değil diye bir şey olamaz bir yer ya helal gıda üretiyordur ya üretmiyordur yani sertifika verildiyse helaldir. Gerçi her sertifika alan öyle mi bilemem de sertifikaları varken bir çok yerde bu konuyla ilgili helaldir açıklaması yaparken bu açıklamayı yapmazlar yani. Bende arada yiyorum açıkçası. Ona gelene kadar bilmeden yediğimiz o kadar çok şey var ki fast food ne olursa olsun başlı başına zararlı zaten.

http://www.youtube.com/watch?v=RNJR22UuJEE

yüklemek istemezdim böyle bir videoyu

ben izleyemedim 1 dk dan sonrası nı
dayanamayan izlemesin arkadaşlar benim gibi

sadece bu ürün değil bi çok ürün böyle

ha bu ürün ha başkası

benim bu ürünle bi derdim yok bu arada

Son düzenleme:
Tavuk yemedigim icin beni etkilemeyen bir olay ama hayvanlara aci cektirmektense helal olmamasi taraftariyim.

olayı yanlış biliyorsunuz sanırım.Zaten islami usullere göre kesmek demek,hayvana zarar vermeden kesmek demek.Helal olmaması taraftarıyım lafına katılmam zaten mümkün değil.

çok çok üzücü bir durum,yazık ya,para uğruna nasıl böyle kötüleşti insanoğlu,ne hale geldik.KFC'yi böyle bilmiyordum.Bedava da verseler ağzıma almam bundan sonra.

yahu ne alaka islami usulde kesimle hayvan acı çekmez, (işin ehli olmayanlar müstesna)
başla vücut birbirinden ayrılır ilk (atardamar kesilir). beyne kan gitmediğinden beyinde ölüm gerçekleşir.
acıyı hisseden beyindir. dolayısıyla tavuklar başı kesildikten sonra yürüseler de koşsalar da bir hisleri yoktur.
oysaki tam otomatik fabrikasyon kesimlerde, tavuklara rastgele ateş acılır. ölen ölür, ölmeyen olursa(ki olur-youtube poultry factory diye aratabilirsiniz) tavuk diri diri kaynar suya girer. sonra yolunma işlemine geçilir.
islami usülde herhangi bir hayvanın canlı şekilde işleme tabi tutulması mümkün değilken, diğer usullerde birçok hayvan canlı canlı makineden geçirilir, kuyrukları koparılır, veya derisi yüzülür.
hayvanın acı cekmemesine önem veren helal mi diye sorsun bence!

Katilasaniz diye yazmadim zaten bu benim kendi fikrimdir kimseyi ilgilendirdigini sanmiyorum. Ayrica kimseden bir cevapta beklemedim, cevabinizi bosuna yazmissiniz. + Polemik forum kurallarina aykiri bunu da bir hatirlayin isterim.

Nazlı değil nallı kuzu. Bu millet atı eşeği çok yedi kuzu eti diye. Bulunduğum şehrin yerel haber televizyonunun haberlerinde zabıtaların kasaplardan ve lokantalardan çok yakaladıklarını izledim arada.
Malesef gıdalarımızda çok hileler yapılıyor. Mesela döneri severim diyorsunuz. Birçok dönerci et ile soya kıymasıı karıştırıp daha fazla kazanç sağladığını biliyorum. Daha bilmediğimiz neler var

Katilasaniz diye yazmadim zaten bu benim kendi fikrimdir kimseyi ilgilendirdigini sanmiyorum. Ayrica kimseden bir cevapta beklemedim, cevabinizi bosuna yazmissiniz. + Polemik forum kurallarina aykiri bunu da bir hatirlayin isterim.

polemik olsun diye yazmadım zaten hanımefendi.Forumun kurallarını bilecek kadar eskiyim burda,merak etmeyin

yok okudum sonra

yaparlar inanırım dediğim gibi et dahi almıyorum eve

kurbanı bekliyorum
ne zaman dışada yemek yesem midem ayakta gezerim
ki zaten midem çok hassas

dönere gelince bi daha zor zaten

ama midem hç bulanmadı

normalde farklı yağ ile yapılan bi yemeği yesem gene bulanır

Et konusuna gelince artik "helal" kelimesini gülünç buluyorum. O sertifikalar o kadar kolay veriliyor ki.
Yani helal kesim yapan fabrikalar her hayvani teker teker, dualar ile felan öldürdügünü gerçektenmi düsünüyorsunuz?
Buna hiç bir fabrikanin zamani yok. Bir dügmeye basilir kim bilir o gün bir sefer dua edilir ve adina "helal kesim" denilir.

Helal kesim yanilmiyorsam eskiden daha çok saglik için yapiliyordu. Yani insanlar hasta yada zaten ölmüs olan hayvanlari yemesin diye ve hayvanlara en az iskence yapilcak sekilde kesilsinler diye gelmis olan birsey. Günümüzce neredeyse kendin kesmezsen bunun gerçekten garantisi yok.

Kfc zaten birak helal kesimi, resmen tavuklara iskence yapiyorlar. Ben bunu bir sefer youtube'ta izlemistim, o fabrikadaki tavuklarin haline ve resmen dehset verici. Yani tavuklar bantta gidiyorlar. Bantin bir tarafinda daha canli (ve çirpinan!!) tavuklar vardi ve az ileride ölü tavuklar vardi. O zavalli tavuklari kaderlerini ön görüyorlardi

Bulundugum yerde kfc yok fakat olsa bile asla yemezdim. Zaten bana tuhaf geliyor, büyük kutunun içinden tavuk yemek.

Ben etlerimi burda bir güvenilen kasapçidan aliyorum. Etleri gerçekten çok kaliteli. Tabiki hiçbir zaman bilemezsin isin içini fakat etsizde yapamiyorum maalesef.

İslamın hiç bir maddesi bize zarar acı vs olumsuz bişey katmaz. Hiç bir canlıya olumsuz etkisi olmaz.

Arkadasim her seyi siz mi biliyorsunuz. Ben gorusumu yazmisim gecmisim. Siz niye israrla islamin zarari olmaz diyorsunuz ki hadi bende aksini soyledim ne olacak. Tartismaya donecek burasi. Dinlere inanmayi cok oldu birakali, o yuzden bana islami savunmayin.

Son düzenleme:

İnancın yoksa ayrı bilemem orasını.burası din tartışma yeri değil hoş. inancın yoksa evet senden iyi biliyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…