Usandım :(

Merhabalar hanımlar :)
Size bir konuyla geldim benim canımı ciddi anlamda sıkan bir konu bu ..
Kullanıldığımi hissediyorum ama hayır diyemiyorum ..
İnsanlar benden hesap soruyor açıklama mecburiyetinde hissediyorum kendimi ..
Emrivaki yapılıyor hemen birşey bulup ekemedigim için mecbur kalıyorum insanların istediğini yapmaya ...
Konu şu eşimle iş arkadaşı 2 sene önce biryere gitti esinide tanışalım diye bize birakti o gün bu gündür kurtulamadim ..
Açmadım telefonu evime geldi ..
Niye telefonu acmiyorsun diye mesaj atmadım musaitmisin degilmisin demeden evime geliyor gelmeleri 1.2 saat otur kalk asla değil sabah kahvaltı hadi kahve içelim hadi çocuklar açıktı yemek yapalım aksama kadar burda durdum hadi yemek yap burda yiyip gidelim ..
Çoğu kez uyardım hoşlanmıyorum lütfen evime habersiz gelme birdaha diye ..
Kapıya geliyor beni arıyor ..
Musaitmisin diye ..
Geçen aradığında hayır değilim pazara cikicam dedim daha sonra gelirsin dedim ..
Eşi arkadan tanrı misafiri kapına kadar geldik ayıp degilmi yaptığın pazar kaciyormu vs diyince kapidaysan buyur gel dedim ..
Ama suratım 5 karış ..
Bu süre zarfında 2 kez evine gittik yarım saat oturup kalkmisizdir hep durumunun kötü olduğundan bassediyor.
Oturaasi varsada duramiyor insan ..
Yemek yapmadım sana gelelim mi senin muhakkak ocakta yemeğin vardır ..
Durumumuz çok kötü eve yemeklik alamadık dedi diye 2 ay boyunca her Allah'ın günü yemeğe davet ettik ama kullanıldığımi anladım ..
Bunu anlamam geç oldu önce araba aldılar taksitle aldık odeyemiyoruz dediler sonra ev aldılar borç gırtlağa dayandı dediler almayın ozaman dedim en sonunda almayıp napicaz sizin gibi kiradami surunelim diye şaka yaptı birde bana ..
Birde iş öyle zivanadan ciktikki kendisine gelen misafirleri bile bana getirmeye başladı ..
Çocuğum var ilgisiz bırakıyorum misafir istemiyorum evimde çok fazla diyorum yok anlamıyor anlamıyor eşim esiylede konuştu açık açık anlatmış adam kadından daha fena ..
En son 4 gün önce bize kaynanasiyla gorumcesini getirdi ..
Bizde kavga ettiler hiç dahil olmadan çocuğumu aldım mutfağa gittim .
Gittiler defalarca aradı acmadim ..
Bugün sadece 7 kez aradı eve gelirse oturup herşeyi anlatıp içimi döküp birdaha gelmemesini isticem tabi neler dicem bilemiyorum ..
Kardeşim bile abla ben sana şunu canım çekti yap diyemiyorum ufak bebeğin var çok yüz veriyorsun yeter artık diyor ama ..
Ben yüz vermiyorum o kendinde o yüzü bir şekilde buluyor ..
Çok köşeye sıkıştırıp aaa gelelim ..
Yarın musaitmisin demeden ..
Yarın sendeyiz ne işin olcakki bana şunu yapsana gibi cümleler kuruyor ..
Misal 2 gün önce evde değildim telefonuda açmadım mesaj atmış zile bastım bir saat kapıda bekledim yaptığın hiç hoş değildi camın açıktı bence evdeydin bilerek acmadin yazmış ..

Siz olsanız ne yapardınız ?
Ben yengemden yakınıyordum her türlü tatili gelip bende geçirmek istiyor diye, bu daha fenaymış. Ya bu zamana kadar neden kovmadınız? Görüşmek istemiyorum, senin gibi fırsatçı insanla işim olmaz birdaha gelme diyeceksin bitti gitti.
Benim yengem geçtiğimiz sömestrda kendini zorla davet ettirdi. baktım emrivakiler, keyfince yemekler pastalar istemeler falan açmıyorum telefonlarını. Dün 1 dolmuş uzağımdaki teyzeme gelmiş teyzemden aldım haberi. Bugün de elli defa aradı. kesin 1 gece de sende kalayım diyecekti oralı bile olmadım. Kapıya gelse evde yok numarası yapardım.

Ben de Üniversite okuduğum dönem oda arkadaşımla şöyle bir olayımız oldu;
İkimiz de aynı şehirden kıbrısa gidecektik. Yurdun vesilesiyle arkadaşla okul açılmadan 1 ay önce yaşadığımız şehirde tanıştık. Odada mutfağımız vardı. Aileler bir araya geldi, elektrikli ocak, tost makinesi, çaycı ortak alınsın dendi. Masraf neyse bölüşüldü, sadece fön makinesini sen ekstra alma bende var demişti. Bardak çatal tabak ıvır zıvır vs 4er tane ben aldım para da istemedim saf ben.
Bu arkadaş ben ders çalışırken gelir duşa girer, son ses müzik açardı banyoda. Katlanamıyordum ama dayandım bir süre. Saçlarımız ikimizin de çok dökülüyordu ve ben odaya bir fırça kürek, vileda falan alalım dedim "tamam sen al, sonra ödeşiriz bölüşürüz" dedi. Neyse dedim çünküm pisliğe katlanamıyordum. Baktım temizliği bulaşığı da bana yıkmaya başladı, sadece kendi bulaşığımı yıkamaya, kendi yatağımın etrafını temizleme başladım. Ama onun yatağının tarafı saçla dolu olduğu için odada bir fön açsa onun yatağının altındakiler direk benim tarafı geri kirletiyordu.
Uyardım güzellikle, tamam dedi salladı. Odaya internet bağlatmak istedim, sen de kullanacaksan eğer ortak ödeyelim dedim tamam dedi ama sonradan üstüme yıkmaya başladı. Sonra öderim sonra öderim vs.
Hadi bir pazar kahvaltısı yapalım beraber der, market alışverişini üstüme atardı sonra bölüşürüz diyerek.
Dışarıda yemek pahalı olduğu için kendime genellikle odada yemek yapardım ve gelip yemeğime ortak olurdu bedavadan. Sonra öderim dediği şeyler de birikiyordu devamlı.
Özellikle odanın başına kadar erkek arkadaşı gelip odaya çat diye girince bende şarteller biraz attı. "Burası benim de odam, dingonun ahırı değil, giyiniyor olabilirdim o arkadaşına söyle bir daha mümkünse odaya kadar çıkmasın bekleyecekse aşağıda beklesin seni dedim.
Özellikle ben ne zaman ders çalışsam müzik eşliğinde ve şarkı söylerek duş alması artık sabrımı taşırmak üzereydi ama sesimi çıkaramıyordum neymiş korkuyormuş müzik olmazsa. En sonunda kendime işkence ettiğimi fark ettim.
Fönün kablosunu ne biçim sarmışsın demesiyle hışımla odadan çıkıp kendime bir fön aldım akşam 9 da.
Odaya gelince "bundan sonra ortak ödenmiş eşyalar hariç diğer tabaktır bardaktır el koyuyorum yarından itibaren başının çaresine bak, kendi fön makinemi de aldım, 1 hafta içinde oda değiştireceğim. Elektronik cihazları bırakmak istemiyorsan bana olan borcunla beraber benim payımı ver, ağzımızın tadı daha fazla kaçmadan yolları ayıralım. Sen beni saf sandın ama ben aslında sadece sana tölerans tanıdım sen suistimal ettin iyi niyetimi. Benim de sabrım bir yere kadar. Sen öğrenciysen ben de öğrenciyim ailem yemiyor içmiyor bana yolluyor ben de seni beslemek için gelmedim" diyerek feci şekilde patladım. Kız neye uğradığını şaşırdı. Arkamdan eline vur ekmeğini al saf bir kız derken gördüğü tepki karşısında gıkını çıkaramadı.
Valla ben bile kendime inanamamıştım.
Ama o patlama anı sonrası öyle büyük bir rahatlama oldu ki anlatamam. Hoş, yanında boş yer olan kişiler hakkım olmasına rağmen beni istemediler. Eh iki kişilik odayı tek kullanıyorlar. Kim isterdi ki? Zorla hakkım diyerek girsem aynı anlaşmazlıklar yine olacaktı. Tek kişilik oda için 2 katı isteniyordu ailemin gücü yetmedi. İdare et dediler ve çok çabaladım ama o rahatsız ortamda derslerime hiç odaklanamadım kaldım sınıfta. Yarı bursum yandı, bıraktım geldim....

Bugün cumartesi kardeşimin okulu yok ablacım çocuğa baksana biraz islerimi yapiyim erken gel kahvaltı edelim diye çağırdım iyikide cagirmisim dün kardeşimle hastaneye gitmiştik çünkü baya isim birikti rahat temizlik yapayım diye çocuğa bakmaya geldi kahvaltı ediyoruz arıyor meşgule attım aradı aradı sonra kapı çalmaya başladı ama zilden elini asla çekmedi sabahın 9u .
Assa katimiz dukkan dükkanın onundede dükkanı işleten abimiz arkadaşları felan oturuyor kardeşim mutfak camına çıktı tutamadım bağırmaya başladı Ali abi kapıyı açma artık bu ne hergun hergun yeter artık saf inekmi buldunuz kendinize somuruyorsunuz ablam gormesede ben herşeyin farkındayım diye ..
Ama karşı dairedekilerde çıktı ben kardeşimi cekistirdim perdenin arkasından tamam abartmana gelsin sessiz konuş diye ..
Yok birdaha gelmiceksiniz açmıyorum telefonu işimiz gücümüz var sizinlemi ugrasalim hergun hergun ne akillisiniz sizmisiniz tek uyanık felan diye kadın ayıp yaptığın ben ablanla konusucam felan dedi ..
Kardeşim konusturmadi Ali abi açma birdaha bu insanlara kapıyı bunlar hergun geliyorlar felan dedi kadına bakti ablamın çor çocuğu var sizi beslemeklemi uğraşsın felan dedi ..
Kadın ay sen ne biçim insansın felan diye söylene söylene gitti ..
Çok büyük rezillik çıktı ..
Bana mesaj atmış kardeşin şöyle kardeşin böyle diye ..
Bende evet benim soyleyemediklerimi dile döktüm birdaha evime gelmeni istemiyorum lütfen birdaha gelme dedim ..
Ama bütün mahalle duydu çok utanç vericiydi ..
Sen de normal degilsin bak. Ne guzel kardesin haddini bildirmis ne diye engel oluyorsun. Kimseye rezil oldugun yok bir hadsize had bildirilmis. Sahsen ben bi komsu olup bu duruma sahit olsaydim. Bak bak kadina ne cektirmiste boyle olmus derdim. Iyi en azindan mesajda bari soylemissin. Acma su kapiyi acma. Gerekirse polis cagir. Ciddiyim normal degil.

Back
X