üst kat komşu bizi delirtmeye yemin etmiş olmalı

Aynı türden canlılar işte.. Maalesef sadece çeken anlıyor. :/

insanın psikolojisi bozuluyor sinirleri oynuyor. ondan sonra nefes alsalar sorun oluyor malesef

Bizim üstümüzde tam 4 tane çocuk var.Gün boyu yaptıkları gürültünün haddi hesabı yok.Koşma sesleri en hafifi kalıyor..Bebek çoğu kez onların gürültüsüne sıçrıyor ve uyanıyor.Ama akşam 10 oldu mu babaları uyarıyor ve sesler de anında kesiliyor.Adamla karşılaşınca “Kusura bakmayın sizede çok ses geliyor çok azıyor bizimkiler” diyor kibar bir şekilde.Adamın bu kibarlığı karşısında da gün içinde olan sesler hiçbirimizi rahatsız etmiyor.Bizim alt komşu ilk zamanlar her Allahın günü şikayete geliyordu onların sesini bizden bilip.Arıyordu,mesaj attırıyordu kocasına,bebeğin gece ağlama sesi bile kadını rahatsız ediyordu.Bizimkiler tatildeyken evde yatak döşek tek başıma yatarken apartman görevlisini kapıya yollamıştı “müziği kıssın” diye.Elin adamını içeri aldım gel abi bak ne tv açık ne radyo diye.Ama kadın inanmadı belki 20-30 kez alttan tavana vurdu yeteeeeer diye bağırarak.Kadın hastalık boyutunda takıntılı biri çünkü.Kapısına gidip eve davet etmek seslerin bize ait olmadığını göstermek istedim açmadı bile kapıyı.Şimdi çocuk yere bir şey düşürdüğünde istemsizce geriliyorum “aşağıya ses yapma” diye.Yumuşak oyuncaktan başka oyuncağı kalmadı hepsini topladım.Emeklediğinde bile geriliyorum.Ama bir şekilde önüne geçmek zorundayım.Sonuçta engel olabildiğim kadarına olmak o an benim sorumluluğumda.

Çok haklısınız, işte apartman denilen saçmalık insanoğlunun yapısına o kadar ters ki aslında Şahsen bir apartmana dışarıdan bakınca bile içim sıkılır Tabi kendim de apartmanda oturuyorum şehrin göbeğinde nerde oturacağım

Ama tespiti olan bir şeye ceza kesebilirler, kulakla olmuyor iştr db ölçümü gerekiyor. Ne yapalım yaşamayalım o zaman :) terlikle gezmek neden. Biz hiç giymeyiz o ayrı ama ona ceza kesmezler bizim eski evin karşısı düğün salonuydu gece 1-2 kadar uzardı işe gideceğiz uyuyamazdık, camı kapattırdık sıcak en sonunda arardım şikayet ederdim ama ne olurdu o an kapatırlardı yine açıyorlardı değişen olmuyordu.

Ama bu cidden bazı çocuklarda geçerli mesela benim oğlumda öyle anlar durur sakin bi çocuk ama bebekken kolikti ne ağlaması ne krizi biterdi. Aynı yaşıtı yeğenim var abim çok disiplinli gözüyle bakar çocuk oturur büyük adam gibi tavırları çocuğun amaaaa abim işe gittimi çocuk durmuyor anneyle yüz göz olmuş, ne dur anlıyor, ne yapma anlıyor. Arada babanı arıyorum diyor duruyor 5 dk sonra aynı. Ama öyle böyle şımarmıyor annesi sinir krizi geçiriyor en son. Aşırı aksi bi çocuk ama babası olunca öyle sakin sanki koca adam. Bi akrabamızın çocuğu var çocuk buzdolabının üstüne çıkıp oturuyordu :) yaramaz çocuk anlamıyor gerçekten hiç laf söylemem ona çocuk sahibi olunca görmeye başladım :) bende önceden ne durmuyor ya anne baba durduramıyor derdim. Sonra bi yaramazda bana geldi 3 yaşına kadar sinirden ağlardım düzeldi tabi şimdi.

Ben bu konuda baya uğraştım. Eşiniz polisse ceza kesme yetkileri varmış. Sormuştum. Zabıtanın da yetkisi var. Bazı şeylerde polisin sert konuşmasıyla çözülüyor. Üniversitedeyken de öğrenci arkadaşları şikayet ettim, ertesi gün kızlar yurttan atıldı. Polis amca güzel azarlamıştı. Bazı polisler çok kibar konuşuyor, işe yaramıyor. Laftan anlasalar zaten bizi dinlerlerdi. Bu desibel ölçer denen aleti de kim kullanıyor merak ettim. Sorunca kimse kullanmıyor.

Bir çok konu da ceza kesme yetkisi var aslında ama yazmıyorlar onda da sorun yaşanabiliyor. Db belediye ölçüyormuş eşim öyle demişti.

Olabilir elbette çocuk bu sonuçta.Ama böyle bir durum varsa komşuya yükselmek,kavga etmek,çatışmak yerine “kusura bakmayın durum böyle böyle,inanın elimizden geleni yapıyoruz çok daha dikkatli olacağız” demek çok daha iyi olmaz mı?

Sizin yine üst komşu. Bizim üstteki komşunun bir bebeği var. Tahminim çapraz komşudan ses geliyor. Diyeceksiniz ki yalıtım. Niye diğer dairelerden gelmiyor? Her gece 11 12 hatta 1 de bağırış çağırış koşturmaca. Zatwn sinirlerim bozuk bide bunlar delirtiyor. Aileler uyku eğitimi vermeliler çocuklarına. Gecenin 1 inde koşturmak ne ? Hadi alt katı düşünmüyorsun çocuğun sağlığını düşün.

Iyi de sizin alttaki komsu baya baya sorunlu ve haksiz neden cocugunuzu bu derece engelliyorsunuz ki sorunlu bir insan icin.Hani cocuk yaramazlik yapiyor ama uyariyorum deseniz neyse ama emeklemesi bile sizi korkutmus.Elin sorunlu kadini icin cocugunuzu da tedirgin etmeyin bence.Bu isin bambaska boyutu

Login • Instagram

Komşu muhabbetinin ustune iyi gider bu video.

Sorunlu biri evet ama sonuçta tepesine pat küt çat ikide bir oyuncak düşürmekte doğru olmaz.Elimden geldiğince çocuğun sürekli olacak şekilde ses yapmasına engel oluyorum,altta başka türlü biri otursada bu böyle olurdu.

Herkes esnek veya evden çalışmıyor ama. Uyku saatleri de öyle kafamıza göre değişecek şeyler mi ben bilmiyorum. Ben oğlumu 14.30 da uyandırsam akşam 7 de uyur ve sabah 4-5te dikilir ayağa.
Yani tamam gürültü olmasın da çocuğunuzu günde 3-4 saat çıakrtın demek de pek garip.
(He ben evden çalışıyorum, oğlum kreşe gidiyor+ bahçemiz var yani kendim için yazmadım konuyu)

Öncelikle merhaba
Bende bu dertten evimi satıp gittim. Üst katımda 2 çocuk vardı anneleri akşam 6. Da uyutuyor, saat 10 dedimi felaket başlıyordu. Sabah 6 ya kadar evde bırak uyumanın durmanın imkanı yoktu. Kaçkere çıktım dedim senin çocuklarının uyuduğu saatte ben işe gitmek için kalkmam lazım. Neyse üç kere birbirimize fena girdik. En sonunda polis çağırdım şikayetçi oldum. Mahkeme bilirkişi atadı. Eve geldiler sesleri duydular. Mahkeme ona tahliye kararı çıkarttı. Sonuç ben evimi sattım.

Bu çok büyük kul hakkı. Bunun vebali ödenmez. Ve o annenin büyüttüğü çocuklar ilerde büyük bir aydınlanma yaşamazlarsa aynı bencillikle yaşamaya devam edecekler çünkü doğruyu yanlılı öğrenmemişler. Bir kısır döngü gidecek böyle.

Ben ona söyledim . Sana hakkımı helal etmiyorum bu dünyada da ahirette de kul hakkıyla yüzleş dedim. Verdiği cevap ben neyapayım çocuk bunlar dedi. Bizde çocuk olduk, ama alt kata ses gitmesin diye annem bize sürekli terbiye verdi dedim. Çok iyi yapmış dedi. Bu arsıza nedenir artık?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…