- 16 Ağustos 2016
- 3.713
- 9.421
- 158
- Konu Sahibi yesilimtrak
-
Aynı türden canlılar işte.. Maalesef sadece çeken anlıyor. :/Off sanki benim üst kattakilerden bahsettiniz aynılar resmen. Bir de bizimki dayakçı üstelik geçen gün 20 küsür yaşındaki kızını dövdüBende kaç gündür diyorum yazık bir de bu insanlar çocuk yetiştiriyor diye. Şimdi gel onun yetiştirdiği çocuktan hayır bekle.
insanın psikolojisi bozuluyor sinirleri oynuyor. ondan sonra nefes alsalar sorun oluyor malesefKesinlikle öyle. Üst katta oturan canlılar (insan demeye dilim varmıyor) benim iki katım yaşındalar. Çocuğun gürültüsünü geçtim kendi gürültüleri, son ses tv, geç saatlerde erken saatlerde eşya çekme sesi sürekli yere bir şey fırlatma, koşma, makine sesi, konuşmaları var. Ben artık evimden nefret ediyorum. Uyuyamıyorum geceleri. Kendileri geç yatıyorlar erken kalkıyorlar. Huzur diye bir şey bırakmadılar insanda. Bir şey silkeleme vs gibi kısımları yazmıyorum bile. Şimdi bu görünüşü insan olan canlılar kendi çocuklarına toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini mi öğretecek? Kendileri eğitilmemiş ki çocuklarını nasıl eğitsinler?
Bizim üstümüzde tam 4 tane çocuk var.Gün boyu yaptıkları gürültünün haddi hesabı yok.Koşma sesleri en hafifi kalıyor..Bebek çoğu kez onların gürültüsüne sıçrıyor ve uyanıyor.Ama akşam 10 oldu mu babaları uyarıyor ve sesler de anında kesiliyor.Adamla karşılaşınca “Kusura bakmayın sizede çok ses geliyor çok azıyor bizimkiler” diyor kibar bir şekilde.Adamın bu kibarlığı karşısında da gün içinde olan sesler hiçbirimizi rahatsız etmiyor.Bizim alt komşu ilk zamanlar her Allahın günü şikayete geliyordu onların sesini bizden bilip.Arıyordu,mesaj attırıyordu kocasına,bebeğin gece ağlama sesi bile kadını rahatsız ediyordu.Bizimkiler tatildeyken evde yatak döşek tek başıma yatarken apartman görevlisini kapıya yollamıştı “müziği kıssın” diye.Elin adamını içeri aldım gel abi bak ne tv açık ne radyo diye.Ama kadın inanmadı belki 20-30 kez alttan tavana vurdu yeteeeeer diye bağırarak.Kadın hastalık boyutunda takıntılı biri çünkü.Kapısına gidip eve davet etmek seslerin bize ait olmadığını göstermek istedim açmadı bile kapıyı.Şimdi çocuk yere bir şey düşürdüğünde istemsizce geriliyorum “aşağıya ses yapma” diye.Yumuşak oyuncaktan başka oyuncağı kalmadı hepsini topladım.Emeklediğinde bile geriliyorum.Ama bir şekilde önüne geçmek zorundayım.Sonuçta engel olabildiğim kadarına olmak o an benim sorumluluğumda.o bir günlük olaganin disinda bir organizasyon benim bahsettiklerim ise olagan ve uzun suren surecler.Her gun cocuklariniz gurultu yapiyor diye kapida beliren bir komşunuz olsa ne yaparsaniz.Empatiyse o da empati.Bence cocuk sesini sikayet etmek cok abes annesi babasi ozellikle gurultu yaptirmiyor ya emin olun onlar da sakince otursun resim yapsin kitap okusun ister ama oyle bi dunya yok.Belki tek cocuk daha sakin ve uslu olabilir ama cok cocuklu bir evde sakinlik dusunemiyorum
bununla ilgili sayısız başlık açılıp sayısız öneride bulunuldu biliyorum.
fakat oynatmaya öyle az kaldı ki ben yine de konu açmak istedim.
şuan oturduğum evde 4 yılı bitirmek üzereyim ve kiracıyım. üst katın çocukları geldiğimde küçüktü koşup duruyorlardı bir kaç kez tatlı dille uyardım tamam dedi iki gün sonra yine aynı. yukarıda sürekli birileri konuyor bu durum geçtiğimiz dört yılda bir gram azalmadı. aksine çocuklar büyüdü şuan biri altı yaş civarında diğeri de ilkokula gidiyor. saat 11 12 lere kadar sürekli koşuyor zıplıyor yerlere bir şeyler düşürüyorlar, sürekli olarak bir gürültü var çocukların koşması zıplaması kesiliyor sabaha kadar evin içinde patır kütür yürüyen birileri var. asla sessizlik yok.
son olarak yakın zamanda iyi niyetle çıktığım kapıdan kavgayla zor döndüm. çocuk bunlar napayım diyor. en ufak bit utanması sıkılması yok. bir kez alttan yukarıya vurmuştuk, neymiş efendim çocukları korkuyor, psikolojisi bozuluyormuş. benim çocuğum bunu sürekli yaşıyor. koşmasınlar sürekli koşuyorlar diyorum, napayım allah vergisi madem öyle polis gönder diyor. sürekli misafir sürekli gürültü delireceğim. birde üzerine eşim bu konuda hassas sürekli evde diken üstünde sürekli gergin. gündüzleri evde, sırf gürültü için kendini sokağa atıyor. ne yapacağımı şaşırdım..
Aslında polisin ve zabıtanın ceza kesme yetkisi var. Desibel ölçümü diye bir şey yok, kaldırmışlar. Memur gelip kulakla dinleyecek. Emniyet genel müdürlüğünün yayınladığı genelgede evde terlikle gezmek bile gürültü nedeni sayılmış.
Pardon da siz benim mesajımı neden üzerinize alınıyorsunuz ?
5 yaşında da yeğenim var 1,5 yaşında da,onlar da aynı şekildeler “aşağıda yaşlı teyze var hasta,koşma” diyince “yazık teyzeye” diyorlar hatta 5 yaşındaki süpürge çalıştırınca anneme “anane ses yapma teyze hasta” diyor.Bunun için sihirli bir değneğe ya da ütopik çocuk olmaya gerek yok yetiştirme tarzı önemli.
Ama tespiti olan bir şeye ceza kesebilirler, kulakla olmuyor iştr db ölçümü gerekiyor. Ne yapalım yaşamayalım o zaman :) terlikle gezmek neden. Biz hiç giymeyiz o ayrı ama ona ceza kesmezler bizim eski evin karşısı düğün salonuydu gece 1-2 kadar uzardı işe gideceğiz uyuyamazdık, camı kapattırdık sıcak en sonunda arardım şikayet ederdim ama ne olurdu o an kapatırlardı yine açıyorlardı değişen olmuyordu.
Ben bu konuda baya uğraştım. Eşiniz polisse ceza kesme yetkileri varmış. Sormuştum. Zabıtanın da yetkisi var. Bazı şeylerde polisin sert konuşmasıyla çözülüyor. Üniversitedeyken de öğrenci arkadaşları şikayet ettim, ertesi gün kızlar yurttan atıldı. Polis amca güzel azarlamıştı. Bazı polisler çok kibar konuşuyor, işe yaramıyor. Laftan anlasalar zaten bizi dinlerlerdi. Bu desibel ölçer denen aleti de kim kullanıyor merak ettim. Sorunca kimse kullanmıyor.
Olabilir elbette çocuk bu sonuçta.Ama böyle bir durum varsa komşuya yükselmek,kavga etmek,çatışmak yerine “kusura bakmayın durum böyle böyle,inanın elimizden geleni yapıyoruz çok daha dikkatli olacağız” demek çok daha iyi olmaz mı?Ama bu cidden bazı çocuklarda geçerli mesela benim oğlumda öyle anlar durur sakin bi çocuk ama bebekken kolikti ne ağlaması ne krizi biterdi. Aynı yaşıtı yeğenim var abim çok disiplinli gözüyle bakar çocuk oturur büyük adam gibi tavırları çocuğun amaaaa abim işe gittimi çocuk durmuyor anneyle yüz göz olmuş, ne dur anlıyor, ne yapma anlıyor. Arada babanı arıyorum diyor duruyor 5 dk sonra aynı. Ama öyle böyle şımarmıyor annesi sinir krizi geçiriyor en son. Aşırı aksi bi çocuk ama babası olunca öyle sakin sanki koca adam. Bi akrabamızın çocuğu var çocuk buzdolabının üstüne çıkıp oturuyordu :) yaramaz çocuk anlamıyor gerçekten hiç laf söylemem ona çocuk sahibi olunca görmeye başladım :) bende önceden ne durmuyor ya anne baba durduramıyor derdim. Sonra bi yaramazda bana geldi 3 yaşına kadar sinirden ağlardım düzeldi tabi şimdi.
Iyi de sizin alttaki komsu baya baya sorunlu ve haksiz neden cocugunuzu bu derece engelliyorsunuz ki sorunlu bir insan icin.Hani cocuk yaramazlik yapiyor ama uyariyorum deseniz neyse ama emeklemesi bile sizi korkutmus.Elin sorunlu kadini icin cocugunuzu da tedirgin etmeyin bence.Bu isin bambaska boyutuBizim üstümüzde tam 4 tane çocuk var.Gün boyu yaptıkları gürültünün haddi hesabı yok.Koşma sesleri en hafifi kalıyor..Bebek çoğu kez onların gürültüsüne sıçrıyor ve uyanıyor.Ama akşam 10 oldu mu babaları uyarıyor ve sesler de anında kesiliyor.Adamla karşılaşınca “Kusura bakmayın sizede çok ses geliyor çok azıyor bizimkiler” diyor kibar bir şekilde.Adamın bu kibarlığı karşısında da gün içinde olan sesler hiçbirimizi rahatsız etmiyor.Bizim alt komşu ilk zamanlar her Allahın günü şikayete geliyordu onların sesini bizden bilip.Arıyordu,mesaj attırıyordu kocasına,bebeğin gece ağlama sesi bile kadını rahatsız ediyordu.Bizimkiler tatildeyken evde yatak döşek tek başıma yatarken apartman görevlisini kapıya yollamıştı “müziği kıssın” diye.Elin adamını içeri aldım gel abi bak ne tv açık ne radyo diye.Ama kadın inanmadı belki 20-30 kez alttan tavana vurdu yeteeeeer diye bağırarak.Kadın hastalık boyutunda takıntılı biri çünkü.Kapısına gidip eve davet etmek seslerin bize ait olmadığını göstermek istedim açmadı bile kapıyı.Şimdi çocuk yere bir şey düşürdüğünde istemsizce geriliyorum “aşağıya ses yapma” diye.Yumuşak oyuncaktan başka oyuncağı kalmadı hepsini topladım.Emeklediğinde bile geriliyorum.Ama bir şekilde önüne geçmek zorundayım.Sonuçta engel olabildiğim kadarına olmak o an benim sorumluluğumda.
Login • InstagramMuhtemelen üst katınızda insan dışı varlıklardan çeken birisiniz siz de. Düşenin halinden düşen anlıyor sanırım. Aylardır huzurlu uyku diye bir şey yok. Kendi evimde gün içinde sessizliğe ihtiyaç duyuyorum. Psikoloji bir tek sanki çocuklar için önemli. Zaten genelde bu şekilde çocuktur bağlayayım mı cevabını veren ebeveynlerde sorun var. Akşam 11/12 de son ses tv sesi açık, artık sinirden yukarıya vurduğumda adam evin içinde anırdı resmen. Kapıya dayanır diye oturup sinirden ağladım bir şey yapamadım. Şimdi bu insan(!) kendi çocuğunu uyarır mı, kendi bilmiyor ki toplu ortamda yaşamayı.
Sinirden gülüyorum artık. İçimdeki ses bunu indir ve hoparlörden son ses bunu dinlet diyor.Login • Instagram
Sid, Instagram: "Hoşt komşum çıldırdı komşum delirdiiii"
3,163 likes, 17 comments - sid.mood, December 18, 2020: "Hoşt komşum çıldırdı komşum delirdiiii".www.instagram.com
Komşu muhabbetinin ustune iyi gider bu video.
Sorunlu biri evet ama sonuçta tepesine pat küt çat ikide bir oyuncak düşürmekte doğru olmaz.Elimden geldiğince çocuğun sürekli olacak şekilde ses yapmasına engel oluyorum,altta başka türlü biri otursada bu böyle olurdu.Iyi de sizin alttaki komsu baya baya sorunlu ve haksiz neden cocugunuzu bu derece engelliyorsunuz ki sorunlu bir insan icin.Hani cocuk yaramazlik yapiyor ama uyariyorum deseniz neyse ama emeklemesi bile sizi korkutmus.Elin sorunlu kadini icin cocugunuzu da tedirgin etmeyin bence.Bu isin bambaska boyutu
Herkes esnek veya evden çalışmıyor ama. Uyku saatleri de öyle kafamıza göre değişecek şeyler mi ben bilmiyorum. Ben oğlumu 14.30 da uyandırsam akşam 7 de uyur ve sabah 4-5te dikilir ayağa.Tamam da her ebeveyn koşulunu uydurmak zorunda yani. Normalde uyku saatleri farklıydı, değiştirdim. Gündüz uykusunu azalttım. Yani şimdi burada herkes kendi çocuğunun düzenini kendi ayarlayacak bir zahmet. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım. Çalışma düzenim esnek sadece. Ben de evde değilim yani. Babayla dönüşümlü yapıyoruz herşeyi.
Öncelikle merhababununla ilgili sayısız başlık açılıp sayısız öneride bulunuldu biliyorum.
fakat oynatmaya öyle az kaldı ki ben yine de konu açmak istedim.
şuan oturduğum evde 4 yılı bitirmek üzereyim ve kiracıyım. üst katın çocukları geldiğimde küçüktü koşup duruyorlardı bir kaç kez tatlı dille uyardım tamam dedi iki gün sonra yine aynı. yukarıda sürekli birileri konuyor bu durum geçtiğimiz dört yılda bir gram azalmadı. aksine çocuklar büyüdü şuan biri altı yaş civarında diğeri de ilkokula gidiyor. saat 11 12 lere kadar sürekli koşuyor zıplıyor yerlere bir şeyler düşürüyorlar, sürekli olarak bir gürültü var çocukların koşması zıplaması kesiliyor sabaha kadar evin içinde patır kütür yürüyen birileri var. asla sessizlik yok.
son olarak yakın zamanda iyi niyetle çıktığım kapıdan kavgayla zor döndüm. çocuk bunlar napayım diyor. en ufak bit utanması sıkılması yok. bir kez alttan yukarıya vurmuştuk, neymiş efendim çocukları korkuyor, psikolojisi bozuluyormuş. benim çocuğum bunu sürekli yaşıyor. koşmasınlar sürekli koşuyorlar diyorum, napayım allah vergisi madem öyle polis gönder diyor. sürekli misafir sürekli gürültü delireceğim. birde üzerine eşim bu konuda hassas sürekli evde diken üstünde sürekli gergin. gündüzleri evde, sırf gürültü için kendini sokağa atıyor. ne yapacağımı şaşırdım..
Öncelikle merhaba
Bende bu dertten evimi satıp gittim. Üst katımda 2 çocuk vardı anneleri akşam 6. Da uyutuyor, saat 10 dedimi felaket başlıyordu. Sabah 6 ya kadar evde bırak uyumanın durmanın imkanı yoktu. Kaçkere çıktım dedim senin çocuklarının uyuduğu saatte ben işe gitmek için kalkmam lazım. Neyse üç kere birbirimize fena girdik. En sonunda polis çağırdım şikayetçi oldum. Mahkeme bilirkişi atadı. Eve geldiler sesleri duydular. Mahkeme ona tahliye kararı çıkarttı. Sonuç ben evimi sattım.
Bu çok büyük kul hakkı. Bunun vebali ödenmez. Ve o annenin büyüttüğü çocuklar ilerde büyük bir aydınlanma yaşamazlarsa aynı bencillikle yaşamaya devam edecekler çünkü doğruyu yanlılı öğrenmemişler. Bir kısır döngü gidecek böyle
Ben ona söyledim . Sana hakkımı helal etmiyorum bu dünyada da ahirette de kul hakkıyla yüzleş dedim. Verdiği cevap ben neyapayım çocuk bunlar dedi. Bizde çocuk olduk, ama alt kata ses gitmesin diye annem bize sürekli terbiye verdi dedim. Çok iyi yapmış dedi. Bu arsıza nedenir artık?Bu çok büyük kul hakkı. Bunun vebali ödenmez. Ve o annenin büyüttüğü çocuklar ilerde büyük bir aydınlanma yaşamazlarsa aynı bencillikle yaşamaya devam edecekler çünkü doğruyu yanlılı öğrenmemişler. Bir kısır döngü gidecek böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?