üst kat komşu bizi delirtmeye yemin etmiş olmalı

Bizim apartman komple ev sahibi bir de didisecegiz başka çare yok

Herkeste aynı dert var bizde de aynı :) çünkü pandemi dönemi sesler arttı evlerde herkes. Çocuklar enerjisini atamıyor, yorulmuyor akşam da yatırmak çok zor. Bizim üst komşu da aynı eşya çekme sesleri de geliyor sürekli. Belli saate kadar pek takmıyorum açıkcası, yan komşu da bu aralar her gün son ses müzik yapmazdı ama adam işletme sahibi battık diye yakınıyordu, adamın psikolojisi bozuk baksın keyfine dedim. Anlayışlı olmamız ve bazı şeyleri duymamamız gereken bi dönemdeyiz. Corona öncesi şikayet ediyordum yönetime ama şu an etmiyorum.

Bu arada benim de oğlum var ve 5 yaşında evde koşmasına izin vermiyorum, legoları ile oynar, resim yapar, bazen saklambaç oynarız, çok hareketlenmeye başlarsa PlayStation oynar. Hiç ses yapmayız alt kat Veya yan rahatsız olmasın diye, tv kumandası elimizde bi kıs, bi biraz aç şeklinde film izliyoruz. Eşya çekmeyiz, eşim ayağını yere vurarak yürürdü onu değiştirttim yani dikkat ederim her zaman. Oğlum da erken uyur ve buna rağmen alt komşum tam ruh hastası, geçen gün 16:00 tv açık ama normal düzey ben Zaten sevmiyorum çok ses konuşurken tv sesi duyulmaz o düzeyde yönetime şikayet etmiş :) bende kızdım tabi ki yönetime akıl süzgecinden geçirin diye. Sonra arayan olmadı bi daha. İnşallah taşınırsam yerime üst komşum gibi biri gelir de anlar hiç ses olmadığını :) tek duam o. Ses sevmiyorum ona rağmen olağanüstü durum diye şikayet etmiyorum, film falan izleyemem en ufak seste takarım ama bazıları da aşırı manyak oluyor alt katım gibi.
Hatta bi gün eve yeni girdik o zamanlar sürekli dışarıdaydık corona öncesi akşam geliyorduk eve iş sonrası dışarıda oturuyorduk sıkılıyorduk evde geldi kapıya normalde kapıya gelen olmaz yönetim aranır, gelen ekip önce kontrol yapar sonra arayarak uyarır, muhtemel aradı ama ekip geldi ses yok :) ben sizi hep şikayet ediyorum kimse söylemiyor dedi :) çünkü ses yok ekipte söylemiyor eve yeni girdik saat erken ne sesi olmuş olabilir tv bile açık değil ve oğlum anneannesindeydi 1 haftadır. Bende böyle manyakla uğraşıyorum işte evden soğuttu beni

Polis ne yapıyor bu gibi durumlarda? Uyarıp gidyor mu ya da şikayet edenle de görüşüyor mu?

Benim eşim polis üst kat yabancı uyruklu, asansörde karşılaşmışlar katı görünce biz de üstünüzdeyiz konusu açılmış tam üst daire çıkmış :) eşim de çok ses oluyor diye uyarmış ama yok :) bu ses konusunu sormuştum corona öncesi uykumdan uyanıyordum gürültüye gece 2-3 parti veriyorlar dans ediyorlar. Eşim bunun tespiti biraz zor dedi yani eve gelip ses db ölçüm yapılıyor tespit olursa ona göre prosedür oluyor ama belli db kadar sorun olmuyor. Yani bize çok gelen ses o rakamın içinde de kalabilir. Bu durum çok çözülebilir bir şey değil dedi. Polis sedece uyarır yapacak başka bi durumu söz konusu değil.

Benimkiler geç yatıp erken kalkan cinsten ki o daha beter

Allah yardımcınız olsun konu sahibi . Bende aynı şeyleri yaşadım cidden çok sinir bozucu . Buraya taşındığımız zaman üst katın 2 çocuğu vardı küçüklerdi gece 12 oluyordu hala saniye durmadan koşuyorlar yerlere oyuncak vuruyorlar evde akülü arabaları vardı onu sürüyorlardı . Kadın evde sürekli misafir ağırlıyor ve her konuşmaları kelimesi kelimesine bizim evdeydi çok yüksek sesle konuşuyorlardı çünkü . Geceleri çamaşır makinesi çalışıyordu onun sesi ayrı . Kaç kez uyardık anlamadılar en son eşim duvara vurdu kadında sabah beni aradı telefonda tartıştık . Sonra görüşmeyi kestim hiç muhattap olmadık . Yazın hamileyken kurutmak için doğrayıp balkona tepsi ile dizdiğim domateslerin üzerine halı silkeledi hepsi çöpe gitti. İnsan olana birşey bir kez söylenir yok çocuk yetiştiriyoruz yok ses olacak vs saygısızlık gün içinde tabiki ses oluyor benimde çocuğum var yerde emekliyor tak tak ses olur mutlaka oyuncağını yere atıyor . Ama akşam 21;00 den sonra çocuklar ya uyumalı yada daha sessiz aktivite yapıyor olmalılar. Üst katın karşı komşusu değişti üst kattaki kadın geçen beni aradı tuğçe sen haklıymışsın sen çok kötü birşeymiş hakkını helal et uykuya dalmak için oturma odasında yatıp dalmaya yakın yatak odasına gidiyoruz dedi yapacak birşey yok işte çocuk yetiştiriyoruz diye artistlik yapmamak lazım herkes yetiştiriyor saldım çayıra yetiştirmemek lazım ağaç yaşken eğiliyor

Mesela ne ara çıkartıyorsunuz? Malum 1-4 arası serbest ama o saatler uyku saatlerine ve yemek saatlerine denk geliyor ya.

Benimde yan komşularım sorunlu bir çocukları var ama sanki evde koloni yaşıyor gibi sesleri var hiç bitmiyor. Banyolarımız birleşik yatak odasıyla pator kütür duş başlığını atıyorlar mıdır ne yapıyorlar bilmiyorum seslerinden oğlum uyanıyor hep. İyide söyledik olmadı kötü de söyledik olmadı birde gelmiş pişkin pişkin rahatsızsan oda değiştir diyor. Kovdum kapımdan da bir daha gelemedi salak şeyler en son yolucam o kıvama geldim bence komsu sorunun çözümü yok cünkü insanlar kafayı yemis

Aslında polisin ve zabıtanın ceza kesme yetkisi var. Desibel ölçümü diye bir şey yok, kaldırmışlar. Memur gelip kulakla dinleyecek. Emniyet genel müdürlüğünün yayınladığı genelgede evde terlikle gezmek bile gürültü nedeni sayılmış.

aynen öyle. bizde eşimle salonda uyuyup sessizlik çökünce yatağa gidiyoruz.
eşim sürekli kulaklık kulağında geziyor.

Durum zor komşumuzunda çocuğu varmış sizinde varmış cocuga laf anlatmakta zordur valla ne desem bilemedim ama kendi açınızdan haklısınız

Mesela ne ara çıkartıyorsunuz? Malum 1-4 arası serbest ama o saatler uyku saatlerine ve yemek saatlerine denk geliyor ya.
Evimizin burada yürüyüş ve park alanı var. Saat 1’de uyuyor, 2.30’ta kalkıyor. 4-4.30’a kadar yine geziyoruz. Evet ben çok yoruluyorum bütün herşeyi yetiştirmek için ama oluyor gördüğünüz üzere.

Niyeti olan her şekilde çözüm odaklı gidiyor diğerlerinin hep bir bahanesi var. Corona yasaklar vs... öncesinde bahaneleri neydi acaba

Ben de istanbuldayım ama izin saatleri dışında çıkarmıyorum. Tabii dışarısı çocuk kaynıyor haklısınız.

ikisi çelişmedi mi

12 de çıkıyorsanız izin saati dışıdır zaten

keza 4.30 da eve dönüyorsanız da

amacım şahsınızı eleştirmek değil de kurallara uyuyorum diyen dahi bir- iki saat çekiştirince bir şey olmaz gözü ile bakıyor

bir çok kişi diyor ki bizim buralar kalabalık değil

ama işte herkes kalabalık değil diye çıkınca kalabalık oluşuyor

kural net 10-13 büyüklerin, 13-16 küçüklerin

74 yaşındaki babam doktor randevusunu dahi bu saatlere göre alıyorsa çocuklar da 13 ten önce çıkmamalı

Ya pandemi diyorlar da pandemi olalı 10 ay oldu sadece. Bundan öncesinde yasak mı vardı sanki, şu konuya gürültü şikayeti ile yazanların çoğu için öncesinde de aynı durum vardı, yine aynı gürültüye maruz kalıyorlardı. İnsanca yaşamayı bilmiyor bazıları. Çocuktan ziyade ebeveynleri de zaten gürültücü oluyor.

Yok çocuktur yaparcılar geldi . Evet çocuktur yapacak . Hoplayıp zıplar ama bunun da bir sınırı olmalı . Hunharca koşturup görmezden gelindiğine adımm gibi eminim . Benim huzurum kaçıyorsa kusura bakmayın herkes dikkat edecek . Ayrıca çocukları 1-4 arası çıkarıp istediğiniz kadar enerjilerini attırabilirsiniz dışarda . Ben en üst kata taşındım böyle düşüncesiz insan demek istemiyorum oluşumlar yüzünden üstelik hamileyken ve uykusuz sabahlara kadar oturmaktan sağlığım bozulmuşken taşındım . Sebep çocuk değildi yetişkinlerdi. Sabaha kadar ayak sesi itme çekme süpürge tabi çocukta vardı ama o rahatsız etmezdi o kadar . Eşimle ikimiz sinir hastası olduk uykusuz üstelik ben hamileyken . Kaç kez güzel uyardık yok uyarmadan da anlamaz bu oluşumlar . Benim de şimdi çocuğum var 3.5 yaşında parkta enerjisini attırıyorum istediği kadar koş oyna . Evde artık 3.5 yaşında çocuk bile dikkat ediyor . Koşarsam alttaki komşumuz rahatsız oluyor diyor . Arada tabi koşma zıplama oluyor ama o 3.5 yaşındaki çocuk bile sınırını biliyor çünkü biz öyle yetiştirdik çünkü zamanında neler çektiğimizi biliyoruz . Yok çocuktur yapar diye bir şey yok ! O seninn yetiştirme tarzın . Şimdi ooo çocuğu baskılaşmışsın diyenler çıkacak, asla hep eşimle ben konuştuk . Anlattık .Çünkü zamanında neler yaşadık ben biliyorum Ve çocuğumu da ona göre yetiştiryorum .Ben bu pandemi döneminde evimde huzurla oturamayacaksam nereye gideyim . Dağlara mı çıkalım . Müstakil eve çık o zaman diyorlar imkanım olsa zaten saniye durmam . Yaşayan bilir bunu ancak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…