Kira kontratı varsa birşey yapamazsınız gelir vergisi ve emlak vergisini ödüyordur. Belediyeye gidip plan değişikliği için başvuru yaptığını sanmam onun İçin şikayet edebilirsiniz birde kiracısı ile elektrik su saatleri ortaksa kiracı olduğunu da ispat ederseniz kurumlara da şikayet edebilirsinizust kat dublex ev sahibi bayan cati katinda kendisi oturuyor alt ktta kiracisi var.yalniz alt katin klozeti su kaciriyor benim banyomun tavani resmen berbat oldu heryer dokuldu karardi.8 aydir ksckez ciktim soyledim ev sahibinede kiraciyada umurlarinda degil gelip evide gorduler utanma yok tabi.kiraci tasindi gitti yeni kiraci geldi.bu arada ev sahibi ne guzel vergi vermeden kiraci oturtuyor.sonra evin icini degistirdi tadilatla odayla mutfagin yerini oturma odamizin ustunu mutfak yapti sanirim buda yasal degil tuvaletini yaptirsin heryere sikayet edecegim yanina koymayacagim.binanin icinde avaz avaz bagirmak istemiyorum ama bagirmadan cozulecek gibi degil.biz zaten kredili aldik evi exper geldi bakti 250 tl verdi ama hala ustkat akiyor banyoyu yaptirmadigi icin bende yaptiramiyorum.ne yapmaliyim.kadina ya klozetini yaptir yada seni heryere vergi kaciriyor ve evin icini degistirdi diye sikayet edecegimmi desem ne yapsam.yasak diye biliyorum cunku.
Nasıl yaptı bunu ilerde bizede gerekebilirBizim üst kat komşusunun da mutfak borusu bizimle ortaktı. Mutfağı hep su basıyordu. Söyledik 6 ay yaptırmadılar. Babam yukarının borusuna bir şeyler tıktı sonra. Onların suyu gitmeyince zabıta çağırmışlar. Zabıta geldi durumu anlattık. Bizi haklı buldu. Sonra boruyu ayırdılar. Güzellikle anlamıyor bazı insanlar maalesef. Zabıta veya belediye yardımcı olabilir size de belki.
Yukarıdan inen boru bizim boruyla birleşip iniyordu. Biz yukarıdan inen boruyu posete sarılmış tahta ile kapattık. Su gitmediği için onların lavabodan geri verdi. Kendi suları kendilerini bastı. Bu dediğim sadece üstümüz değil onun üstü de bizle birleşiyordu boru ince kaldırmıyordu suyu o yüzden. Zabıta olayıdan sonra binanın dışından bir boruyla sularını ayırdılar. Inşallah sizin mesele de çözülür. Insanları anlamıyorum. Ev alma komşu al demişler. Bunun kul hakkı olduğunu anlamıyorlar.Nasıl yaptı bunu ilerde bizede gerekebilirmaalesef us katin banyosunda yaşıyoruz aynı durumu çıkıp kadının yüzsüz kafasını o boruya sokasim var
Siz zabıtayı arayın gelirler uyarı alınca yaptırırlar,yaptırmazlarsa para cezası bile kesilir yaptırmadıkları için,ayrıca siz alt kattan yaptırmaya kalkmayın çünkü fayda olmaz.ya dusunsenize benim cocugumun yatak odasinin ustu mutfak butun gece mutfakta oturuyorlardi eski kiracilar
Yapacağınız tadilata göre değişir,fayans,kapı,pvc,boya,parke bunlar için izin almaya gerek yok,yine tesisat bakımlarında evin içinde kalan kısımlarında değişiklik yaparsan izin almazsın,ama mutfak ile oturma odasının yerini değiştirirsen evet izin alırsın yada dış cephesinde bir değişiklik yaparsan yine izin gerekir.Kızlar evin içinde değişiklik yapmak suç mu ki bende düşünüyordum değiştirmeyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?