Al birde burdan yak. En nefret ettiğim şeydir alarmla uyanmak hergunde uyanırım malesef. Düşünsene dert ama dert değilBen komşumun telefonunun titreşim sesine uyanıp sabah 7 de odada telefon aradıgımı biliyorumkağıt gibi duvarlar.
Ben komşumun telefonunun titreşim sesine uyanıp sabah 7 de odada telefon aradıgımı biliyorumkağıt gibi duvarlar.
Ya geçen banyodayim. Kapı vurulma sesi geldi. Alt katimdaki dustaydi. eşim benim kapıya vurdu saniyom, kapıyı tiklattim bende, dolu diye meğerse alt katimmisDuvarlar çok ince yaa ben İstanbulda böyle duvar görmedim
Yerinde durmayan çocuğunuzla başa çıkmanız için taktikler...
Çok hareketli, yerinde duramayan çocuğunuzu tatilde tutamıyor ve onunla bir türlü başa çıkamıyorsanız strese girmenize gerek yok. Cezaları kaldırıp, daha çok hareketli aktivitelere yer verirseniz rahat edebilirsiniz. Bu tip çok hareketli, enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen, sürekli hoplayan ve zıplayan çocuklara sınır koymak ve planlı şekilde hareket etmelerini sağlamak çözümün birinci aşamasını oluşturuyor. Womenist araştırdı, işte yapabilecekleriniz...
Plan Yapın
‘Bu tip çocuklara kısıtlama gelmez’ demeyin. Özellikle evde her şeyi yapabilme özgürlüğü vermeyin. Yemek yeme, oyun ve televizyon izleme saatlerini ayırın, bunların dışına çıkmasına ve sınırlarını zorlamasına izin vermeyin. Yeri geldiğinde onu dinleyin ama karşı çıkışlarında taviz vermeyin. Sakin ve net olun.
Hayır demesini bilin
Kesin, kararlı ve net bir ses tonu ile söylediğiniz “hayır” kelimesini küçümsemeyin. Yeter ki siz kararınızdan vazgeçmeyin. İlk seferlerde zorlansanız da sizin istikrarınız ile sonunda bunu anlayacaktır. Beden dilinizi iyi kullanın.
Şeker tüketiminden kaçının
Az şeker tüketen çocuklar daha huzurlu olurlar. Hareketli çocuğunuza şeker vermekten çekinin. Onun yerine doğal meyveleri seçebilirsiniz.
Yeni ilgi alanları bulun
Bu enerjik çocuklar herşeye ilgi duyabilirler. Yeni öğrenecekleri şeylerle sakinleşeceklerdir. Onları piyano, gitar gibi müzik aletleri çalmaya teşvik edebilirsiniz. Dikkatini bir konuda toplamaya çalışması, ekstra enerji yakmasını da sağlayacaktır.
Mutlaka spor yaptırın
Yaş grubuna uygun olarak bir spor dalına yönelmesini sağlayın. Yüzme, basket, tenis gibi sporlar bedensel gelişimlerini desteklerken, zihinsel gelişimlerine de yardımcı olacaktır. Spor sayesinde sosyalleşen çocuk, kendini daha rahat kontrol etmesini de öğrenecektir.
Ses seviyesini azaltın
Evde olduğunuz zamanlarda sesli oyuncaklar oynamasına, evde bağırmasına izin vermeyin. Evde kısık sesle çalan müzik ona huzur verecek ve hareketlerinin azalmasını sağlayacaktır.
Bitki çayları ve ayranı deneyin
Özellikle kolalı içecekler hareketli çocukların beslenmesinde yasaklanması gereken içecek türüdür. Melisa, papatya, ıhlamur gibi bitki çayları sakinleştirici özelliğe sahip olduklarından çocuklarınıza sıcak veya soğuk verebilirsiniz. Ayrıca ayran, sağlıklı ve rahatlatıcı özelliği ile çocuklar için çok faydalı bir içecektir unutmayın.
Konuşun
Dikkatini bir konuda odaklayıp o konu üzerinde konuşmasını isteyin. Bunu bir egzersiz haline getirin. Ona, “dur,düşün, konuş” ve “dur, düşün, harekete geç” denklemini öğretin. Uygun dille ve oyunlarla anlatacağınız takdirde anlayacak ve uygulamaya başlayacaktır. Hatalı davranışlarında hemen kızmak yerine önce konuşmayı ve anlamayı deneyin.
Kaynak:Womenist.net
evin içinde kaç kişiyle yaşıyoruz belli değilBenim de yann komşum hoparlör açık arama yaparken dııttt dıııtt sesi geldi. Bana mı öyle geldi diye düşünürken, “yine açmadı” tarzı bişeyler dedi
Bu yorumun alnı olsa öpsem. Çocuklara çocuk olduğu için kızılıyor. Yazık öyle kısmış sıkışmış durumdalar ki. Hele İstanbul çocukları evler ufacık duvarlar kağıt gibi. Konu sahibinin 19 yaşındaki oğlu hiç çocuk olmadan hiç koşmadan büyüdü sanırım.biz açılan konularda sesleri duyamıyoruz
bazıları konu açıyor sonra diyor ki topuğunu vurarak yürüyor
evde ben hangi odaya geçersem inadına o odada koşuyor
sesli sevişiyor, dinliyorum sesleri geliyor, akşam üzeri sevişmeyin dedim gece 2 de sevişme sesi geliyor
birileri sifondan ses geliyor diyor
yani özetle buradaki konular ile alttakinin haklı beklentisini yahut üstekinin olağan hareketini ölçemiyoruz
siz rahatsız olduğunuz için biraz daha hassas olmuşsunuzdur, onlar da taşınma telaşı ile az ilgilenmişlerdir, çocuklar da adapte olamadıkları için çok ses yapmıştır
hatta belki yeni taşınıldığı için halı vs yıkamaya gitmiştir o da sesi artırmıştır
hep yazıyorum yine yazayım üst katımdaki komşunun oğlu ev içinde yürürken ev sallanıyor
30 yaşlarında 100 kg civarında bir adam yavaş yürü diyemem ki
ama bir konu vardı attıkları adım alttan duyuluyor diye şikayete çıkmışlar, adam sadece yürüyorum evimde yürümeyeyim mi demiş
üstteki de haklı yani yürümesin mi
evet gürültü olmasın, mümkün olduğunca kimseyi rahatsız etmeyelim ama yere düşen oyuncak da konu edilmesin yahut @Spizella'nın kızının mini mini ayağı ile iki oda arasında gidip gelmesi de koşmak olamaz
aşağıya ses gider ama çocuk un hep acelesi olur her yere koşturarak gider, olağanın dışında hoplamalar haricinde evin içinde hızlı hareket etmelerinin çözümü yok, zira onlar o hızlı hareketin aşağıdan koşma olarak hissedildiğini maalesef algılayamıyorlar
oturarak oynatın da bir çözüm değil zira özellikle 5 yaş altı çocuğun oyun deyince aklına boğuşmak geliyor, kutu oyunu vs en fazla yarım saat idare eder sonra yine evin içinde harekete başlar
Yirmi günde nasıl bu noktaya geldiniz? En azından ilk hafta falan sesinizi çıkarmasaydınız da insanlar yerleşseydi.siz yazdıklarımı okudunuzmu pardon pek sanmıyorum.ilk önce hasta ve raporlu olduğum gün rica ettim demişim ve kapıma gelen onlar bin katını yaparız diyen onlar..tek taraflı düşünmeye devam edin ben gayet medeni davrandım..
Yerinde durmayan çocuğunuzla başa çıkmanız için taktikler...Yorumları okudukca sasırdım yahu cocuk bunlar ya..sizin cocugunuz yok sanirim
Yani kadincagiz ne yapsin pandemi dönemi bebeler evde???
Yerinde durmayan çocuğunuzla başa çıkmanız için taktikler...
Çok hareketli, yerinde duramayan çocuğunuzu tatilde tutamıyor ve onunla bir türlü başa çıkamıyorsanız strese girmenize gerek yok. Cezaları kaldırıp, daha çok hareketli aktivitelere yer verirseniz rahat edebilirsiniz. Bu tip çok hareketli, enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen, sürekli hoplayan ve zıplayan çocuklara sınır koymak ve planlı şekilde hareket etmelerini sağlamak çözümün birinci aşamasını oluşturuyor. Womenist araştırdı, işte yapabilecekleriniz...
Plan Yapın
‘Bu tip çocuklara kısıtlama gelmez’ demeyin. Özellikle evde her şeyi yapabilme özgürlüğü vermeyin. Yemek yeme, oyun ve televizyon izleme saatlerini ayırın, bunların dışına çıkmasına ve sınırlarını zorlamasına izin vermeyin. Yeri geldiğinde onu dinleyin ama karşı çıkışlarında taviz vermeyin. Sakin ve net olun.
Hayır demesini bilin
Kesin, kararlı ve net bir ses tonu ile söylediğiniz “hayır” kelimesini küçümsemeyin. Yeter ki siz kararınızdan vazgeçmeyin. İlk seferlerde zorlansanız da sizin istikrarınız ile sonunda bunu anlayacaktır. Beden dilinizi iyi kullanın.
Şeker tüketiminden kaçının
Az şeker tüketen çocuklar daha huzurlu olurlar. Hareketli çocuğunuza şeker vermekten çekinin. Onun yerine doğal meyveleri seçebilirsiniz.
Yeni ilgi alanları bulun
Bu enerjik çocuklar herşeye ilgi duyabilirler. Yeni öğrenecekleri şeylerle sakinleşeceklerdir. Onları piyano, gitar gibi müzik aletleri çalmaya teşvik edebilirsiniz. Dikkatini bir konuda toplamaya çalışması, ekstra enerji yakmasını da sağlayacaktır.
Mutlaka spor yaptırın
Yaş grubuna uygun olarak bir spor dalına yönelmesini sağlayın. Yüzme, basket, tenis gibi sporlar bedensel gelişimlerini desteklerken, zihinsel gelişimlerine de yardımcı olacaktır. Spor sayesinde sosyalleşen çocuk, kendini daha rahat kontrol etmesini de öğrenecektir.
Ses seviyesini azaltın
Evde olduğunuz zamanlarda sesli oyuncaklar oynamasına, evde bağırmasına izin vermeyin. Evde kısık sesle çalan müzik ona huzur verecek ve hareketlerinin azalmasını sağlayacaktır.
Bitki çayları ve ayranı deneyin
Özellikle kolalı içecekler hareketli çocukların beslenmesinde yasaklanması gereken içecek türüdür. Melisa, papatya, ıhlamur gibi bitki çayları sakinleştirici özelliğe sahip olduklarından çocuklarınıza sıcak veya soğuk verebilirsiniz. Ayrıca ayran, sağlıklı ve rahatlatıcı özelliği ile çocuklar için çok faydalı bir içecektir unutmayın.
Konuşun
Dikkatini bir konuda odaklayıp o konu üzerinde konuşmasını isteyin. Bunu bir egzersiz haline getirin. Ona, “dur,düşün, konuş” ve “dur, düşün, harekete geç” denklemini öğretin. Uygun dille ve oyunlarla anlatacağınız takdirde anlayacak ve uygulamaya başlayacaktır. Hatalı davranışlarında hemen kızmak yerine önce konuşmayı ve anlamayı deneyin.
Şöyle kiSizce bu tavsiyeler kaç yaşa uyar
Yani bu sıralar benzer o kadar çok konu var ki sizin konudakilere kaç yaşında diye dönüp baktım 5 ve 2,5
Özetle yaşlarına uygun sportif sosyal aktivite kreş zaten ona da gidiyorlarmış
İsterseniz gitar ya da piyano çalsınlar, emin olun onu attan dinlemek de çok hoş olmaz
Malum 2,5 yaş kulaklık da takamaz virtüöz de olmadığına göre çıkacak nota gürültüsü müthiş olur
Dur düşün harekete geç de anaokulu eğitiminde yer alır lakin kaç yetişkin bunu hayatında uyguluyor da her çocuğun uygulayacağını varsayalım
Yemek yeme oyun tv saatinden taviz vermeyin demiş özetle her işin saati olsun demiş ki zaten evde geçen süre az
Bu tarz kuru kitabi tavsiyeler hayatı istediğiniz hale getirmez zira trafiğin de kuralı var toplumun da bir çok kanunu var ama ne trafik keşmekeşi ne toplum karmaşası bitmiyor
Kural konulması uyulmasını getirmeyeceği gibi ne olduğu belirsiz kaynak tavsiyesi ile de çocuk büyümez
Şöyle ki
Başka insan örneklerine bakarsanız ben evimde yüksek sesle TV ve müzik dinlemekten imtina ediyorum.müzik aleti çalmıyorum ev ortamında..
Veya bu eve taşınırken tadilat yaptırmam gerekti. Tadilat saatleri sebebiyle 2 ay kadar sürdü ve ben kirada oturduğum eve 2 ay fazla kira ödemiş oldum
Sizce neden? Keyfime göre davranmadım
Kreşe gitmedim ve hep katta oturdum
Tamamen aile terbiyesiyle alakalı.. sürekli ailemiz tarafından uyarılırdık bugüne kadarda hiç şikayet almadık ..bir kere evimi temizletirken yardımcı bayan bilmeden kılim silkelemiş alt komşum geldi ve özür diledik..
Buraya çocuğu olan artı eğitimci olan hanımlarda yazıyor.
Siz eğer bütün bu kural ve çevreye karşı olan sorumluluklarınızı işe yaramaz kuru laf diye değerlendirip buna göre yaşarsanız hem kişisel hem resmi olarak hayatınızın bir döneminde tepki alırsınız.
elbette aile terbiyesiyle de alakalı ama şöyle bir fark var bizimle şimdiki çocukların arasında. biz sokaklarda oynardık. sokakta koşardık. ben evin içinde doğru düzgün koştuğumu hatırlamıyorum. tabii ki ailem uyarırdı ama bizim enerjimizi sokakta attığımız ve eve gelince yorgunluktan koşma ihtiyacı hissetmediğimiz gerçeği de var. :) bir de evler bu kadar dandik, kağıt gibi değildi. 8 sene kadar 40 yaşındaki binada oturduk. mesela o dairenin iç duvarları bile 25 santim kadardı, kalındı demek istiyorum. katlar arası daha kalındı. pencere açıkken sokaktan duyduğumuz gürültü ile kapalıyken duyduğumuz gürültü arasında bile fark vardı. nispeten daha yeni evler çok dandik ses konusunda. şimdiki evlerde gerçekten hapşırsak ses komşuda, normal sesle tv izlesek bile illa ki duyuyorlar.Şöyle ki
Başka insan örneklerine bakarsanız ben evimde yüksek sesle TV ve müzik dinlemekten imtina ediyorum.müzik aleti çalmıyorum ev ortamında..
Veya bu eve taşınırken tadilat yaptırmam gerekti. Tadilat saatleri sebebiyle 2 ay kadar sürdü ve ben kirada oturduğum eve 2 ay fazla kira ödemiş oldum
Sizce neden? Keyfime göre davranmadım
Kreşe gitmedim ve hep katta oturdum
Tamamen aile terbiyesiyle alakalı.. sürekli ailemiz tarafından uyarılırdık bugüne kadarda hiç şikayet almadık ..bir kere evimi temizletirken yardımcı bayan bilmeden kılim silkelemiş alt komşum geldi ve özür diledik..
Buraya çocuğu olan artı eğitimci olan hanımlarda yazıyor.
Siz eğer bütün bu kural ve çevreye karşı olan sorumluluklarınızı işe yaramaz kuru laf diye değerlendirip buna göre yaşarsanız hem kişisel hem resmi olarak hayatınızın bir döneminde tepki alırsınız.
Yan binada oturan komşularım çocuklarını arka bahçeye çıkarıp oynatıyorlar bisikletle geziyolar. Bizim önümüz arkamızı bahçe böyle Bi imkanımızda var.elbette aile terbiyesiyle de alakalı ama şöyle bir fark var bizimle şimdiki çocukların arasında. biz sokaklarda oynardık. sokakta koşardık. ben evin içinde doğru düzgün koştuğumu hatırlamıyorum. tabii ki ailem uyarırdı ama bizim enerjimizi sokakta attığımız ve eve gelince yorgunluktan koşma ihtiyacı hissetmediğimiz gerçeği de var. :) bir de evler bu kadar dandik, kağıt gibi değildi. 8 sene kadar 40 yaşındaki binada oturduk. mesela o dairenin iç duvarları bile 25 santim kadardı, kalındı demek istiyorum. katlar arası daha kalındı. pencere açıkken sokaktan duyduğumuz gürültü ile kapalıyken duyduğumuz gürültü arasında bile fark vardı. nispeten daha yeni evler çok dandik ses konusunda. şimdiki evlerde gerçekten hapşırsak ses komşuda, normal sesle tv izlesek bile illa ki duyuyorlar.
evet olması gereken o aslında ama karşınızdaki insan belli ki bunu yapmıyor.Yan binada oturan komşularım çocuklarını arka bahçeye çıkarıp oynatıyorlar bisikletle geziyolar. Bizim önümüz arkamızı bahçe böyle Bi imkanımızda var.
Hem çocukta enerjisini atıp bu kadar hırçın olmaz çocuğun zıplaması kesilse sesi durmuyor o çoçuğada yazık ama banada yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?