üst komşu ile tartıştık

43 yaşındayım kişisel problemim var diye kimseyi şikayet etmedim son 20 gündür oluşan ve 1 yıl önce açtığım konudaki özel hayatım kişisel problemlerim nedeniyle hiç tanımadığım komşu şikayetine başladım..hatta ne ilginçtirki buda üst kat komşuma denk geldi
çok mantıklı geldi banada

buyrun yorumuzunu okuyun
yıne sıze katılıyorum konu sahıbının de abarttıgını dusunuyorum konusma seklıne yorumlara ve genel tavrına bakarsak ayrıca oyle komsu yuzunden aldıgı hap sayısı falan yukselmez yanı o kadar kotu olsa coktan tasınırdı ugrasamazdı zaten ... ekstra zıtlasmaya gıtmıs cozum odaklı degıl kavga odaklı halletmeye calısmıs .

sizin komşularla olan probleminize yorum yaparken keşke sizin kadar güçlü olsam dedim ben bi insanı halıyla aşağı çekmeyi düşünmem mesela kendi ilacımı artırdım sakinleşeyim diye ...onuda abartılı buldunuz .objektiflikten açık ara uzaksınız

Çelişkili yorumlarda bulunuyorsunuz.
Yalan söylediğinizi düşünmem çok normal.
Sizde takdir edersiniz ki doğruları söylemeyen bir konuya yorum yapmak istemem.
Bu sebeple sordum ama karşınızda olsam paralayacaksınız heralde.
Özel hayat diye kendinizden geçiyorsanız özel hayatınızı bu platforma açmayın.
Buraya yazdığınız her konu, her yorum, her cümle hakkında yorum yapabilirim. Bknz. Forum kuralları.
Rahatsızsanız üyelik iptali yaparsınız.
Tansiyonunuz da yükselmemiş olur zira bu forumda bile oldukça negatif, tepkili ve diksiniz.

gürültü konusu konuşulurken özel hayatım ile ilgilenmenize tepki göstermem çok normal.
konuya teknik olarak yaklaşmamışsınızki avizem sallanıyor diyorum titreşim sebebiyle bunun benim oğlumla ne alakası var açıklarmısınız?
siz komşuyla kavga ettim diye konu açsanız benim tutupta sen bebeğini anne sütüylemi besledin acaba diye sormam gibi birşey

kesinlikle. gürültüyü de geçtim, bu ince yapılar yüzünden özel hayat da çok sorun bence. ben bazen bunu düşünüyorum. çünkü üst kat bugün tartıştı mesela ağızlarından çıkan her şeyi duydum. sabahtı, yataktaydım uyanıktım ve duydum herkes birbirinin ne yaşadığını bilir, duyar oluyor. çok saçma değil mi? hiç mahremiyet yok. odamın üstündeki oda yeni evli çiftin yatak odası olsa ben gece ne yaptıklarını olduğu gibi duyarım. ister istemez şahit olmuş olurum mesela. ben evli değilim mesela ama hani kocamla yaşadıklarımı tüm apartman duysun, komşum duysun istemem bu yüzden kendimi sıkmak zorunda kalırım, özgür olamam. yani öyle saçma evler, saçma malzemelerden yapılıyor ki her şey ortada.

Eğer ben konuya daha önce evlenmedim, çocuğum yok yazarsam siz de geçmiş konunuzda anne sütünden neden bahsettiniz diye sorarsınız, sormalısınız da.

Kimse size yüzde yüz haksızsınız demiyor. Anlamadığınız nokta bu. Açık açık anlatmaya çalışanlara da saptırıyor diyorsunuz.

En üst katta oturuyorum. Akşam 9a kadar çocuğumu ellemem, bu demek değildir ki evi yıksın. Ama 5 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Eğitim eğitim diyorsunuz bakın ben eğitimciyim. Okul öncesi ile çalışıyorum. Mizaç nedir bilir misiniz? Araştırın lütfen bilmiyorsanız.
Anne baba evet gerekli eğitimi veremiyor olabilir. Ama çocuk da zor mizaca sahip olabilir. Bugün neden uslu durdu diye sormuşsunız. Anne baba baskılamıştır, belki dövmüştür, belki ceza vermiştir. Bunlar hoş şeyler mi?

Herkes size diyor ki 9a kadar haksızsın, 9dan sonra ne yapsan yeridir. Önce can sonra canan demişsiniz. Aynı şey komşu için de geçerli. Önce canını düşünür, sonra sizin hastalığınızı

bakın belliki aynı görüşte değiliz ve olamıycazda
ben gürültü sebebiyle konu açtım.siz başka yerlere takıldınız isterseniz evlilik,çocuk sayısı üzerine açılan konular var onlara yorum yapın..
komşuyu rahatsız edecek boyuta ulaştıysa ve çözümü var ise bunun üzerine konuşulur düz mantık ...boşuna konu başlığı konulmamış değilmi?
onun canım benim canım konusu bir tek sizin tekelinizde değil..

cok sıkıntı ya

bakın en basıt sey dus almak en ınsanı hakkımız ama gece dusa ebeveyn banyomuzda gırmıyoruz gec saatde dıger banyoda da tıras olmuyor esım su sesıne uyanırlar rahatsız olurlar dıye... parmak ucumda yuruyorum gecelerı kı gece 2-3 de uyuyan bırıyız esımle ,havada yürümeye calısıyoruz topugumuz yere degse yer zıngırdeyebılır oyle uyduruk yapılar kı ust komsumun cocugu kosunca avızem sallanıyor, anormal olan cocuk degıl avızenın sallanması, bı depremle demek kı hepımız ölürüz bunu anlıyorum

komsu hıckırsa hapsursa ses bızde ,bızden de onlara gıder-gıdıyordur dıye herkes de aynı sekılde ...

ben bahcelı mustakıl ev hayalı kuruyorum... hem cocugumla hunharca cılgınlar gıbı sarkı soyleye soyleye dans etmek ıcın hemde kımsenın pisligini cekmemek ıcın...

siz dediğiniz şu anda online 3 kişisiniz farklı görüşte olan konu benim konum

farklı görüş dediğiniz nedir ki

o yaş çocukları evde koşturabilir dedik

çok geç olmadığı sürece bu kadar büyük tepkiye gerek yok dedik

hakaret vs ettilerse ayıp ettiler dedik

adam bir çorba getirmediniz dedi diye şikayet ettiniz

adamın dediği aslında "yeni taşındık, bir hoş geldiniz demediniz, hemen şikayete geldiniz" içerikli idi

sonra kreşe gidiyorlar çocuklar zaten, ben de çalışıyorum dediniz

akşam 6 ila 9 arasında hafif gürültüler olur

yani tüm haftasonu da yanı yerde zıplamayacağı açık zaten biraz koşturmacalı oynamışlardır

muhtemelen de eve yeni taşındıkları için öyle

zira odadan odaya gidip gelmek özellikle de eski evde uzun koridor vs yoksa çocuklara çokkk cazip geliyor

ikinci gidişinizde not bırakmak yerine güzelce maruzatınızı anlatsaydınız, ben akşam şu saatte geliyorum, evin şu tarafından bari gürültü yapmasınlar deseydiniz çözüm ararlardı

Evet, mahalleden de adam topladım.
Üye olup gelecekler.
Hocamm ya alemsiniz.
Hepi topu üç kişisiniz dedi bir de bize.
Bana verdiği cevabı anlamadığım için sustum, cevap yazmadım.
Ne değişik bir konu bu böyle...

düşünceli olmanız çok hoş ama duş konusunda kendinizi bu kadar kasmayın bence. sonuçta yüksek sesle müzik değil, parti değil, keyfi bişey değil bence duş. insani bir ihtiyaç. su sesine yapacak bir şey yok sifon sesi de geliyor duyuluyor yani. benim komşumdan gece duş sesi gelse rahatsız olmam, sorgulamam da. dikkatli biri olmama rağmen gece duş almak istersem alırım ben. ona bakarsanız tuvalete girince de sifon çekiyoruz, el yıkıyoruz o da bir ses. millet rahatsız olmasın diye tuvaletimizi tutmuyoruz neticede. hani hep diyoruz ya apartman hayatı anlayış gerektirir diye. duş sesine herkes anlayış göstermeye mecbur bence. biliyorum siz bunu örnek olarak verdiniz ama kesin ondan da rahatsız olanlar vardır bu hayatta şahsen komşum kapıma gece duş sesi geliyor sizden dese duşun insani bir ihtiyaç olduğunu, rahatsızlığının sebebinin ben değil bu kadar dandik yapılan bina olduğunu söyler, kibarca yollardım.

Hocamm ya alemsiniz.
Hepi topu üç kişisiniz dedi bir de bize.
Bana verdiği cevabı anlamadığım için sustum, cevap yazmadım.
Ne değişik bir konu bu böyle...

Bende girdaba girdim kayboldum.
Her üye en fazla 5 sayfa anlatmaya çalıştı, olmayınca pes etti, başka yorumcu bayrağı devraldı.
Ama olmayınca olmuyor.
Çok asabi aslında, kendine yazık, ona da üzüldüm

Tamsiyonu çocuk yürüdüğü için değil, konu sahibi aşağıda -annemin tabiriyle- paçalarıyla dövüştüğü için çıkıyor.

Biraz daha sakin olsa keşke.

O kadar hoplayıp zıplıyorsa yeri kaplamak, zıplama alanı oluşturmak gibi çözümler aramalılar gerçekten.
Onlar biraz dikkatli, siz biraz tahammüllü orta yol bulunmalı.
Ne kadar dikkat etseler de gürültü eksik olmaz ama.
4,5 yaşındaki oğlum naparsam yapayım esince dinozor gibi yürüyor evde, ev titriyor.
Ama ben olabildiğince dikkatli olduğumu düşünüyorum, şikayet gelse hiç sallamam açıkçası.
Sizin komşularda hiç önlem yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…