üst komşu ile tartıştık

Seslerinin kesilip uyuduklari sirada yatak odasinin kapisini kapatip, son ses müziği açacaksınız..Uyutmayacaksiniz siz de onlari..

Her seferinde polis çağırın ,apt yöneticisine söyleyin ve eşinizi yollayın bıktık sizden diye
devletın polısını komsu cocugu gurultu cıkarıyor dıye oyalamamalıyız
komsu manyak cıkabılır habıre kapısına gıder kocamızı gonderırsek sopaylamı kapıyı acar bıcakla mı pompalıyla mı bılemeyız

bence sakin olmak ve yonetıcıyle gorusup gerekırse beledıyeyı aramak en dogrusu o kadar

Biz de dün akşam 18.45-19.00 arası sadece 15 dk kızımla saklambaç oynadık diye tavanı çaldılar dan dan dan
Herhalde sizin üst komşu burada oturuyo olsa apartmandan attırır bizim alttakiler.

Sizinki de zor..
bende ona şaşırıyorum zaten yürüme sesinden rahatsız olanlar varmış o kadarda değilim tabiki..yaşama sesi o kadar olacak tabiki hepimizin hakkı

Uğraşmaktan bikacagi cocuklari ne diye doğurmuş?? Suna ugrasmak istemiyor çocuklarla diyelim..Cocuk egitiminden anlamiyor diyelim.Dogurdu cocugu oyalayıp egitemeyen, anne baba olarak onu basibos birakan insanlari savunmayin lutfen!!

size apartman gürültü yönetmeliğini okumanızı öneririm.o çocuk benim çocuğum değil benimde 19 yaşında oğlum var ş.dışında ünv okuyo ya evde olup gece müzik dinlemek isteseydi ve laftan anlamıyo deseydim ne olacaktı.gece 11 e kadar tepemde güm güm sesler olmasa bu kadar sıkıntı yapmam merak etmeyin

Çok alttan alıyorsunuz bence. O saatlerde evde gürültü olur. Bana alttan saat daha 19ken vuranı pişman ederim ben.

Uğraşmaktan bikacagi cocuklari ne diye doğurmuş?? Suna ugrasmak istemiyor çocuklarla diyelim..Cocuk egitiminden anlamiyor diyelim.Dogurdu cocugu oyalayıp egitemeyen, anne baba olarak onu basibos birakan insanlari savunmayin lutfen!!
Hanimefendi siz konunun neresindesiniz? Konu sahibiyle ayni evde mi yasiyorsunuz? Buradan anlatıldığı kadariyla bir anne babayi nasil yargilayabiliyorsunuz? Benim kimseyi savundugum yok ayrica. Ben objektif bir yorum yaptigimi dusunuyorum, tekra okursaniz iyi olur.

Bende bu konuda cok cektim hemde nispeten nezih bir semtte oturuyodum istanbulda ,insanların bir sürü sıkıntısı ,derdi ,geçim sıkıntısı var birde akşam eve gelince kimse kimsenin cocugunun sesini cekmek zorunda değil .insanlar maalesef cok cahil ve apartman yönetmeliğini bilmiyor köyünden gelen apartmana yerleşiyor ve bu insanlara laf söz anlatamıyorsunuz .bir iki kere karşılarına polisi diker ,kavga eder ,yöneticiye kapıcıya şikayet edersiniz bana sorarsanız ,ben bu insanlar yüzünden istanbulu terk ettim mesela çözüm bulamadım zamanında o ayrı mesele :) cahile laf anlatmak zor !

ama şimdi kızının kaç aylık olduğunu yazmamışsın

evde saklambaç mı oynanır diye eleştiriler yağar

oysa senin kızın daha bebek

Dur linç yemeden yazayım
27 aylık kendisi. Sobe yapmayı yeni öğrendi koltuğun arkasına saklanıp duvara sobe yapıyor aynı odanın içinde. Hepsi bu yani 15 dk ailece gülüp eğlenmemize izin vermediler ya valla sinirim bozuluyor tak tak sopayla vurdu belki 20 kere.
Böyle bir iletişim şekli var mı ya
Eşim de dedi ben gidicem kapılarına konuşucam diye ama yapma etme tatsızlık çıkmasın diye vaz geçirdim.
Kötü niyetli ya da umursamaz olsam valla dikkat etmezdim kendi çocukluğum da apartmanda geçti 2 kardeştik alt komşuya çok ses gittiği zaman gelir çocuklarım ders çaşılıyor biraz dikkat eder misiniz demişliği vardı tamam derdik dikkat ederdik. Onların gürültüsünü de biz idare ederdik abartı olmadığı sürece.

Geçen yıl oturduğum evde dehşet bir çocuk ve ana baba vardı 10 yaşında çocuk gece 2-3 demiyor neler yapıyordu gürültüden durulmuyordu evde. Anne babası kontrol edemiyordu o yaşta çocuk annesine ne küfürler ediyordu bağıra çağıra. Baktık olmuyor 3 ayda taşındık. Bu tür insanlar da var gerçekten allah komşunun da "insan"ını versin

Herkesin bi derdi var ya

Gece yarısı demiyorum zaten, saat 21e kadar evde ses olur. Üzgünüm ama elinizden bir şey gelmez. Bir önceki komşum gece yarısı gürültü yapardı, polisler ev içi olaylara müdahale etmiyoruz şiddet gibi bir durum yoksa derlerdi. Çocuk gürültüsüne bir sonuç alamazsınız.
komşularınızla uzlaşmak ve karşılıklı iyi niyetle hareket etmek lazım. Benim oğlum 9da uyur ama üst katımda iki ergen kız var. Genelde akşam 10da kardeş kavgası oluyor, flüt çalıyor yada ağlıyor. Oğlum da alıştı bir süre sonra artı uyanmuyor. Alttan vurma yada polis değil çözümü, ben annelerinden en azından akşam 9 dan sonra Oğlumun odasındaki odada gürültü olmasın dedim. Genelde diğer odalarda gece yarısına kadar devam ediyor sesleri. İki ergen tüm gün evde elbette olacak bunlar.

Objektif degilki yorumunuz..

Benim üst katimda 2 cocuklu aile alt katimda 2 çocuklu aile var. Gece 23.00 olana kadar müdahale etmem. Cocuklar zaten koronadan dolayı bunaldilar. Üsttekinin cıkardiği sesler makul ama alt kattakinin çocuklar resmen yıkıyor evi. Öncesinde cocuklari dövdüğü icin kavga ettiğimden çikardiklari seslere razıyım. Yeterki dövmesin çocuklarıda oynama seslerine razıyim.

Ev İçi desibel sınırı 70'di sanırım. İnternetten örneklere bakabilirsiniz, bu desibeli aştıklarını düşünüyorsanız zabıtayı arayın.

Ekleme: Şimdi baktım da gürültülü ev 60 desibel diyor. Size 70 gelmesi zor bu durumda. Yapacak bir şey yok.

Biri bebek biri 4 yaşında iki tane çocuğum var. Akşam saat 20-21 den önce evde olabilcek normal sesleri için kimsenin kapıma gelmesini hoş karşılayamam. Kimse kusura bakmasın elalem rahatsız olacak diye tablet tv bağımlısıda yapamam çocugumu. Ama bu demek değil ki tüm gün evi yıkacak ses yapalım. Normal bi şekilde çocugum oynuyorda, koşuyorda. Naapıyım 4 yaşındaki çocuğa otur yanımdan kalkma mı diyeyim? Hadi ben dedim çocuk bunu dinler mi?
Bu çocuklarda zaten akşama kadar kreştelermiş. E bikaç saat çok abartı bişey olmadıktan sonra tolere edilebilir yani bence.. Ama hakaret vs hoş değil. Güzel yaklaşım önemli komşular arasında. Bence mahçup bi tavırla güzelce konuşsalardı siz de daha yumuşak karşılardınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…