üst komşu ile tartıştık

Objektif degilki yorumunuz..
Sizinki objektif mi? 2,5 yaşında bir çocuk evde elbette gürültü yapacak. O ev o çocuğun da evi. Köşede yastık gibi duramaz. Sürekli masa aktivitesi de yapılmaz o ya grubuna elbette koşacak elinden bir şey düşürecek. Bu karda kışta salgında enerjiyi nerede atacak bu çocuk?

Siz de umursamayın. Makul sese herkes katlanmak zorunda. Aykırı bir düzeyde ses varsa zabıta müdehale ediyor.

Canım bende yeni evliydim şuan 7 ay oldu artık gürültüden kafayı yiycektim hatta evde bağırmalar çağırmalardan geçtim kaşık kepçe sesi o kadar çoktu ki çocuklar eline ne geçerse balkondan atıyordu birgün o kadar çok ağladı ki artık dedim cinnet geçiriyorum yukarı çıktım çocukları al gel bize havaları değişsin susar belki canım dedim o da rahatsız etmiyim dedi Estağfirullah deyip eve davet ettim geldiler bizim evde dakika durmadılar ama meğerse büyük oğlu OTİZMLİ olduğunu öğrendim çok özür diledi ama bu çocuk kalkıp kadın evde zıplamıyor ki çocuk sonuçta ne yapsın bence karşılıklı anlayış lazım ben inatlaşsaydım o da inatlaşırdı bence biraz daha anlayış gösterin ben kek yapıp poaça yapıp götürürüm o bana getirir inanki çocuk olunca mevzu anne baba ne yapsın yetiştirmeyle de alakalı değil inan ki bazı çocuklar cidden çok yaramaz

Çok alttan alıyorsunuz bence. O saatlerde evde gürültü olur. Bana alttan saat daha 19ken vuranı pişman ederim ben.
Hadi yıllarca yüzyüze bakacağız diye sustum ama bu 3 oldu. İnanın uzun süren, sabahtan gecelere kadar olan gürültüler değil bi de. Evde sesimiz yükselmez hepimiz akşam en geç 22 de uyumuş oluruz. Tv sesi yoktur evde hiç telefondan izleriz bişey izleyeceğimiz zaman genelde. yani bence iyi komşularız. bi dahakine artık kapışıcaz heralde. Kocam çok sert görünümlü ve tersi fena biridir aslında insanlar genelde onla tartışmaktan gerginlik falan yaşamaktan çekinirler. Komşular da yaşlı bir çift diye hep tamam amcacım dedik ama abarttılar bence.
Bizden önce bu evde oturanların ikide bir kapısına dayanıyormuş gürültü yapmayın diye (öğrenciler oturuyormuş) onlardan sonra biz aslında varlığımız yokluğumuz bir yani gündüz çocuk kreşte biz işte. Akşam 18 de eve geliyoruz. 19 da tavan çalıyolar

bende ona şaşırıyorum zaten yürüme sesinden rahatsız olanlar varmış o kadarda değilim tabiki..yaşama sesi o kadar olacak tabiki hepimizin hakkı

biz açılan konularda sesleri duyamıyoruz

bazıları konu açıyor sonra diyor ki topuğunu vurarak yürüyor

evde ben hangi odaya geçersem inadına o odada koşuyor

sesli sevişiyor, dinliyorum sesleri geliyor, akşam üzeri sevişmeyin dedim gece 2 de sevişme sesi geliyor

birileri sifondan ses geliyor diyor

yani özetle buradaki konular ile alttakinin haklı beklentisini yahut üstekinin olağan hareketini ölçemiyoruz

siz rahatsız olduğunuz için biraz daha hassas olmuşsunuzdur, onlar da taşınma telaşı ile az ilgilenmişlerdir, çocuklar da adapte olamadıkları için çok ses yapmıştır

hatta belki yeni taşınıldığı için halı vs yıkamaya gitmiştir o da sesi artırmıştır

hep yazıyorum yine yazayım üst katımdaki komşunun oğlu ev içinde yürürken ev sallanıyor

30 yaşlarında 100 kg civarında bir adam yavaş yürü diyemem ki

ama bir konu vardı attıkları adım alttan duyuluyor diye şikayete çıkmışlar, adam sadece yürüyorum evimde yürümeyeyim mi demiş

üstteki de haklı yani yürümesin mi

evet gürültü olmasın, mümkün olduğunca kimseyi rahatsız etmeyelim ama yere düşen oyuncak da konu edilmesin yahut S Spizella 'nın kızının mini mini ayağı ile iki oda arasında gidip gelmesi de koşmak olamaz

aşağıya ses gider ama çocuk un hep acelesi olur her yere koşturarak gider, olağanın dışında hoplamalar haricinde evin içinde hızlı hareket etmelerinin çözümü yok, zira onlar o hızlı hareketin aşağıdan koşma olarak hissedildiğini maalesef algılayamıyorlar

oturarak oynatın da bir çözüm değil zira özellikle 5 yaş altı çocuğun oyun deyince aklına boğuşmak geliyor, kutu oyunu vs en fazla yarım saat idare eder sonra yine evin içinde harekete başlar

bende cektım bu tarz komsu sıkıntısını polıs degıl zabıta bakıyor bu duruma
bırde kımın ne oldugu bellı olmuyor tehlıkelı ınsanlar olabılırler can guvenlıgımız herseyden onemlı belkı konu sahıbının komsusu manyak habıre kocanızı gonderın dedıgımızde gerı donusu olmayacak felaketler olabılır o yuzden dedım

huzursuzluk cıkaran komsular apartmandan bıle gonderılır komsulardan ımza toplayarak, zabıta ceza kesebılır hakaret varsa sıkayetcı olabılır apartman gorevlısının de gorevı degıl komsuya sessız olun demek bu tarz seyler daha cok gerılım yaratır ve konuyu uzatır :) ben kangren parmagı dırekt kesme taraftarıyımdır hep

Benim üstümde de var 5 yaşında illallah ettik. Gidin hakkınızı arayın. Ben taşınacağım için boşladım vallahi iyice arsızlaştılar. Siz kalıcıysanız şikayet edin 2 gün sonra şikayet etmediler diye devam edecekler ve busefer tehdit şikayet korkusu kalmayacak

Ne yazık ki bu çocuklu üst komşu sorunlarının gerekli yere şikayette bulunsanız dahi çözüldüğünü görmedim...2 tarafta kendince haklı üstelik...Size tavsiyem “onlar daha çocuk” diye kendinize telkin verin,zıtlaşırsanız iş iyice uzar gider

Ne yazık ki insanlarımız medeniyeti tepelerine çıkabilirim olarak anlıyor. Siz alttan aldıkça talepleri artıyor. Bence sert yanınızı görme zamanları gelmiş de geçiyor.

16.30'a kadar evde değilmiş zaten. Birkaç saat de idare edin madem, bu kadar sinirinizi bozacağınıza...

Bak ben çocuk sesinden ayak sesinden şundan bundan zerre rahatsız olmam, aksine evimde çıt çıkmadan oturunca canım sıkılır ama su an bu konuyu tepemde durmak bilmeden koşan komşu veledinin sesine ya sabır çekerek okuyorum. Eski evimizde yatak odam yan dairedeki ergenin odasıyla bitişikti. Duvarlar maşallah şeffaf gibi zaten. Çocuğun gegirmesi, osurmasi hep benim odadaydi. Sabah 8de benim alarm çalmadan onun play station oynarken bağırıp çağırmasıyla uyanırdım güler geçerdim ama bu koşan çocuk bildiğin Çin işkencesi. Bir de üst katımda da değil, üst kat boş onun da üstünde oturuyor.

Yönetici gitti uyardı ama umrunda olmamış. Çocuk gece 3'te de koşuyor, sabah 7'de de. Allahtan tam tepemde değil. Normal çocuk sesi olur, ayak sesi olur ne bileyim matkapla duvar delme olur ya da ev içinde sıradan şeylerin sesleri olur gerçekten asla rahatsız olmam ama sen nasıl gamsız bir kadınsın ki gece 3te koşan veledine koşma demiyorsun?

Şu an bak hala koşuyor, çocuk hasta falan herhalde çünkü gerçekten normal değil. Bunlar benim tepemde olsa çok kavga çıkarmış bu sitede. Kapılarına gitmedim gitmeye de niyetim yok sonuçta tam üstümde değiller ama sizdeki gibi kapılarına gidip, insan gibi rica ettiğim halde bana pişkin pişkin hadsizce cevap verip inadına devam eden bir komşuya çirkeflesirim. Böylesi güzel laftan anlamaz çünkü ben de onun anladığı dilden konuşurum. O benim evimde huzur bırakmadıysa ben de onunkini bozarım sonra da ya o gider ya ben giderim. Böyle hadsiz insanlara tahammülüm yok yazarken bile gerildim. Siz kavga falan etmeyin tabi ama imkanınız varsa tasinmanin yollarını arayın

Çok yüksek desibelde değilse oyuna devam edebilirsiniz ama ya. Gündüz gündüz çocukla saklambaçta oynayamıycaksak ne biliyim Evi yıkıyor olamazsınız yani sonuçta saklambaç oynarken. Çocuklara da yazık.. Çok yüksek ses çıkarıp gece geç saatlere kadar rahatsız edilirse zaten gerekeni yapılır rahatsız olan kişi yetkilileri arar. Ama saklambaç oynadığınız içinde komşu şikayet etmesin bi zahmet.

Alt komşumu gidip öpmek istiyorum, 27 aylık oğlumu ne kadar engellemeye çalışırsam çalışayım illa ki koşturması oyuncaklarını oynarken yere çarpması oluyor, havalar zaten soğuk ve pandemide zaten bir yere çıkaramıyoruz evde onlar da bunaldı ve cidden sıkıldılar. Bir oyuncakla yarım saatten fazla oynayamaz hale geldi benimki mesela, iki yaş sendromu da var durduk yere yarım saat ağlayabiliyor avazı çıktığı kadar bağıra bağıra. Çocuğa sürekli müdahale ederek hareketlerine ket vurmak da doğru değil. Ama çocuk sahibi olan kişi de bunu suistimal etmeyecek tabi. Ben alt komşuma pasta börek yapar götürürüm ve her defasında özür dilerim ses için, onlar da sağolsunlar anlayışla karşılarlar. Sabah 10dan önce ve akşam 8den sonra çok dikkat ederim ses olayına, onun haricinde bence biraz esnek davranabilmeli alt komşular

Evet çok haklısın, bence düzgünce konuşulmalı ama insanlarımızda sağlıklı iletişim diye bişey yok. mesela burada konu sahibi hangi odada dinleniyor, uyuyorsa üst komşu çocukları mesela akşam 9 da sonra o odaya sokmamalı. Oraya en uzak odada oynamaya teşvik etmeli örneğin. Ya da ekran saati varsa akşam saatlerinde çocuğa verilmeli oturup izliyor sonuçta tv falan. rahatsız olan taraf da belli bir düzeye kadar olanlara toleranslı olmalı. En ufak sesten rahatsız olacaksak apartmanda en üst kat tercih etmeliyiz.
Ben ki akşam saatinde makine bile çalıştırmam ama bana da en hassas komşular denk geldi

2 sene önce tatil için bir oteli aradığımda oğlum olduğu için kabul edilmedik . Çocuk kabul eden otel önerebiliriz demislerdi. İlkten tuhaf geldi ama sonra düşündüm belki belli bir yaşın üstünde olup kafa dinlemek isteyenler için bu şekildedir dedim. Ev alacaklar yada yeni ev kiralayacak olanlarda belki ev seçiminde araştirma yapabilirler üst ve alt kattaki aileleri. Bence en azindan 20.00 21.00 e kadar olan sesler telore edilebilir sonuçta hicbirimiz ağaç kavuğundan yetiskin olarak çıkmadık. Biraz anlayış ,empati ve hoş görünün kimseye zararı olmaz. Örneğin benim yatak odasinin üstünü cocuk odasi yapmişlar fazla gürültü olduğundan bizde çocuk odası yaptık. Kücük odayida yatak odasi yaptık. Gündüz salon tarafinda cok ses olunca oturma odasina geçiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…