ama komsular degısebılır evler kıraya verılır- satılır gırdıgı evde 30 sene yasayan ınsanların sayısı cok az sonucta ... yanı eve gırmeden komsulara bakmak da cozum degıl maalesef2 sene önce tatil için bir oteli aradığımda oğlum olduğu için kabul edilmedik . Çocuk kabul eden otel önerebiliriz demislerdi. İlkten tuhaf geldi ama sonra düşündüm belki belli bir yaşın üstünde olup kafa dinlemek isteyenler için bu şekildedir dedim. Ev alacaklar yada yeni ev kiralayacak olanlarda belki ev seçiminde araştirma yapabilirler üst ve alt kattaki aileleri. Bence en azindan 20.00 21.00 e kadar olan sesler telore edilebilir sonuçta hicbirimiz ağaç kavuğundan yetiskin olarak çıkmadık. Biraz anlayış ,empati ve hoş görünün kimseye zararı olmaz. Örneğin benim yatak odasinin üstünü cocuk odasi yapmişlar fazla gürültü olduğundan bizde çocuk odası yaptık. Kücük odayida yatak odasi yaptık. Gündüz salon tarafinda cok ses olunca oturma odasina geçiyorum.
Evet o da doğru haklisinizama komsular degısebılır evler kıraya verılır- satılır gırdıgı evde 30 sene yasayan ınsanların sayısı cok az sonucta ... yanı eve gırmeden komsulara bakmak da cozum degıl maalesef
Hadi yıllarca yüzyüze bakacağız diye sustum ama bu 3 oldu. İnanın uzun süren, sabahtan gecelere kadar olan gürültüler değil bi de. Evde sesimiz yükselmez hepimiz akşam en geç 22 de uyumuş oluruz. Tv sesi yoktur evde hiç telefondan izleriz bişey izleyeceğimiz zaman genelde. yani bence iyi komşularız. bi dahakine artık kapışıcaz heralde. Kocam çok sert görünümlü ve tersi fena biridir aslında insanlar genelde onla tartışmaktan gerginlik falan yaşamaktan çekinirler. Komşular da yaşlı bir çift diye hep tamam amcacım dedik ama abarttılar bence.
Bizden önce bu evde oturanların ikide bir kapısına dayanıyormuş gürültü yapmayın diye (öğrenciler oturuyormuş) onlardan sonra biz aslında varlığımız yokluğumuz bir yani gündüz çocuk kreşte biz işte. Akşam 18 de eve geliyoruz. 19 da tavan çalıyolar
Evet orasi dogru..Ama ben olsam sirf ugrasmak icin yapardim..Komsulara da soylerdim.O beni uyumuyor ben de onu uyutmam diye..Psikolojik baski olur da cocuguna terbiye vermeyi ogrenir belki..pekı dıger komsuların sucu ne
gece yuksek ses muzık actıgınızda mahalle cezalanmıs olacak
Bence benim fikrim tabii artık maalesef günümüzde ne kadar kötüyseniz o kadar iyi oluyorsunuz ,insanlara iyilik yaramıyor başıma ne geldiyse alttan aldığım için geldi komşuya anladığı dilden konuşması lazım, olmuyorsada önüne bakar konu sahibi ya taşınır ya mahkemelik olurbende cektım bu tarz komsu sıkıntısını polıs degıl zabıta bakıyor bu duruma
bırde kımın ne oldugu bellı olmuyor tehlıkelı ınsanlar olabılırler can guvenlıgımız herseyden onemlı belkı konu sahıbının komsusu manyak habıre kocanızı gonderın dedıgımızde gerı donusu olmayacak felaketler olabılır o yuzden dedım
huzursuzluk cıkaran komsular apartmandan bıle gonderılır komsulardan ımza toplayarak, zabıta ceza kesebılır hakaret varsa sıkayetcı olabılır apartman gorevlısının de gorevı degıl komsuya sessız olun demek bu tarz seyler daha cok gerılım yaratır ve konuyu uzatır :) ben kangren parmagı dırekt kesme taraftarıyımdır hep
şuan sesleri gelmiyorsa şikayet etmeyin boşyere. Ama gürültüye başladıkları zaman onları uyarmadan direk arayıp çağırın polisi.Merhaba Hanımlar,
1 yıldır içini ne emeklerle yaptırdığım evimde huzurla oturamıyorum artık.tansiyon hastasıyım 2 tane ilaç kullanıyordum bunların sayesinde bi ilaca daha başladım
yaklaşık 20 gün önce üstümüze taşınan komşunun 5 ve 2.5 yaşında 2 çocuğu var taşındıkları günden beri .büyük oğlu öyle bi koşup atlıyorki bağır çağır 1 günümüz güm güm sesini duymadan geçmedi.kardeşini ağlatır kendi ağlar onlar sorun değil gümm gümm diye atlaması çok fena
çalışıyorum bu arad ilk taşındıkları hafta rahatsızdım rapor almıştım.çıktım rica ettim.oğlum hiperaktif dedi ama öyle olsa tedavi olması lazım sonuçta demekki değil..birde bana peki bize çocuklu misafir geliyo o zaman ne olacak dedi bende ayda yılda bir olur tabi ama hergün olmasın lütfen dedim.öyle rica ede ede indim evime..
Eve inmemle gürültü devam etti hiç kesilmeden ve 15 gün boyunca hergün ...hatta duvara vurduğumda inadına yaptılar.
Dün akşam kapılarına apartman gürültü yönetmeliğini içeren bi not bıraktım.birde belediyeye şikayet ettim(belediye 155 e şikayet edin demiş)
Akşam kapımız çaldı eşimle açtık kapıyı bi not aldık dedi bende evet dedim hatta sizi şikayet etme noktasındayım pazar günleri bile dinlenemiyorum evimde oğlunuz çok koşturuyo dedim.benim oğlum 2.5 yaşında diyo kadın ısrarla büyük oğlunu es geçiyo sizin büyük oğlunuz yokmu dedim var dedi e onu diyorum dedim napıyım diyo bana .napıcaksınız dedim oğlunuza evde gürültü saatlerinde koşturmaması gerektiğini söyleyeceksiniz .hayır napıyım dövüyümmü diyo sürekli.şu an çok siniriliyim dedi bende sinirliyim dedim evimde huzurla oturamıyorum.birde rica ettim dedim.eşide sürekli bi çorba yapıp getirmediniz diyo ya sabır adam başka dertte komşuculuk oynuycaz.ben tepemdeki gümbürtüden kendime gelemedimki.neyse bunlar istediğiniz yere şikayet edin ve o gürültünün 10 mislini duyacaksınız bundan sonra birkaç kere bende olur dedim siz bilirsiniz.en son kadın giderken çirkefleşti polisle gel kapıma fln dedi ve son nokta karaktersiz lafını duydum.
eşiminde benimde sinirimiz bozuldu..tansiyonum 17-18 oldu.işin acı tarafı yarım saat sonra çıtları çıkmadı ne gerek vardı bunca şeye ..biz eşimle 15 gündür çocuktur şudur budur izolasyon araştırıyoruz ama onlar üste çıktılar şaka gibi
şimdi size sorum şu. dünkü olayla ilgili karakola gidip şikayette bulunsammı? hakarette var biraz araştırdım kanun koyucu bizden yana gb görünüyor ama bi taraftanda üzücü durumlar şöyle bir zamanda uğraşacak halimizde yok huzurumuz bozuldu.kafam kazan gibi oldu; evimde huzurla yaşama hakkımı yedirmekte istemiyorum..Siz olsanız ne yapardınız.
Çok haklısınız fakat artık böyle insanları hayatımızın merkezinde daha fazla göreceğiz..Merhaba Hanımlar,
1 yıldır içini ne emeklerle yaptırdığım evimde huzurla oturamıyorum artık.tansiyon hastasıyım 2 tane ilaç kullanıyordum bunların sayesinde bi ilaca daha başladım
yaklaşık 20 gün önce üstümüze taşınan komşunun 5 ve 2.5 yaşında 2 çocuğu var taşındıkları günden beri .büyük oğlu öyle bi koşup atlıyorki bağır çağır 1 günümüz güm güm sesini duymadan geçmedi.kardeşini ağlatır kendi ağlar onlar sorun değil gümm gümm diye atlaması çok fena
çalışıyorum bu arad ilk taşındıkları hafta rahatsızdım rapor almıştım.çıktım rica ettim.oğlum hiperaktif dedi ama öyle olsa tedavi olması lazım sonuçta demekki değil..birde bana peki bize çocuklu misafir geliyo o zaman ne olacak dedi bende ayda yılda bir olur tabi ama hergün olmasın lütfen dedim.öyle rica ede ede indim evime..
Eve inmemle gürültü devam etti hiç kesilmeden ve 15 gün boyunca hergün ...hatta duvara vurduğumda inadına yaptılar.
Dün akşam kapılarına apartman gürültü yönetmeliğini içeren bi not bıraktım.birde belediyeye şikayet ettim(belediye 155 e şikayet edin demiş)
Akşam kapımız çaldı eşimle açtık kapıyı bi not aldık dedi bende evet dedim hatta sizi şikayet etme noktasındayım pazar günleri bile dinlenemiyorum evimde oğlunuz çok koşturuyo dedim.benim oğlum 2.5 yaşında diyo kadın ısrarla büyük oğlunu es geçiyo sizin büyük oğlunuz yokmu dedim var dedi e onu diyorum dedim napıyım diyo bana .napıcaksınız dedim oğlunuza evde gürültü saatlerinde koşturmaması gerektiğini söyleyeceksiniz .hayır napıyım dövüyümmü diyo sürekli.şu an çok siniriliyim dedi bende sinirliyim dedim evimde huzurla oturamıyorum.birde rica ettim dedim.eşide sürekli bi çorba yapıp getirmediniz diyo ya sabır adam başka dertte komşuculuk oynuycaz.ben tepemdeki gümbürtüden kendime gelemedimki.neyse bunlar istediğiniz yere şikayet edin ve o gürültünün 10 mislini duyacaksınız bundan sonra birkaç kere bende olur dedim siz bilirsiniz.en son kadın giderken çirkefleşti polisle gel kapıma fln dedi ve son nokta karaktersiz lafını duydum.
eşiminde benimde sinirimiz bozuldu..tansiyonum 17-18 oldu.işin acı tarafı yarım saat sonra çıtları çıkmadı ne gerek vardı bunca şeye ..biz eşimle 15 gündür çocuktur şudur budur izolasyon araştırıyoruz ama onlar üste çıktılar şaka gibi
şimdi size sorum şu. dünkü olayla ilgili karakola gidip şikayette bulunsammı? hakarette var biraz araştırdım kanun koyucu bizden yana gb görünüyor ama bi taraftanda üzücü durumlar şöyle bir zamanda uğraşacak halimizde yok huzurumuz bozuldu.kafam kazan gibi oldu; evimde huzurla yaşama hakkımı yedirmekte istemiyorum..Siz olsanız ne yapardınız.
Cocuktur ses cikarir diyenlerin de gürültü cikaran cocuklari olduguna eminim..Bir de anne bunlamistir cocukla ugrasmaktan deniyorYa bu cocuklari belediye mi getirip birakiyir evlerinize...... Bile isteye dogurdugun cocugundan srn bikip bunaldiysan komsu ne yapsin?? Iyi o zaman aliyim evime soyle 1.5 metrelik uc tane köpek, geceler boyu havlasınlar..Kapima sikayete gelen komsuya da " ama köpek bu ne yapim evde sıkılıyor " mu deyim??Ayni hesap!!
yazdığım bilgilere istinaden 18.00 da evdeyim çalışıyorum çünkü geri kalan saat 11 e kadar 5 saat eder.hafta sonu tüm gün abartmıyorum.16.30'a kadar evde değilmiş zaten. Birkaç saat de idare edin madem, bu kadar sinirinizi bozacağınıza...
yazdıklarımı 1 kere daha okuyun istersenizNapsin bu çocuklar yaa bir senedir eve tıkıldılar zaten. Anne baba olarak çocukları gürültü yapınca mutlu mu oluyorlar sanıyorsunuz.. Sizi ayıpladim gerçekten keşke tatlı dille yaklassaydiniz
Cocuktur ses cikarir diyenlerin de gürültü cikaran cocuklari olduguna eminim..Bir de anne bunlamistir cocukla ugrasmaktan deniyorYa bu cocuklari belediye mi getirip birakiyir evlerinize...... Bile isteye dogurdugun cocugundan srn bikip bunaldiysan komsu ne yapsin?? Iyi o zaman aliyim evime soyle 1.5 metrelik uc tane köpek, geceler boyu havlasınlar..Kapima sikayete gelen komsuya da " ama köpek bu ne yapim evde sıkılıyor " mu deyim??Ayni hesap!!
Ama siz zaten olması gerekenleri yapıyormuşsunuz herkes böyle olsa sorun çıkmazki. mesela eşim çocuğa süngerli ev ayakkabısımı alsak fln diyo veya o yaşta çocuğu olan bir ton arkadaşım var evde tramplen olan var yere halıfleks kaplatan var çocuk enerjsini atsın diye yatakta zıplatan var biz izolasyon düşündük ama teknik olarak sesin oluştuğu yerden yapılması gerekiyormuş.Bende çok sabit düsüncelisiniz umarım bu düşünceniz zamanla değışir. Çevremde yaramaz çocuklara mana verenlerin sonradan düz duvara tirmanan çocuklari oldu.
Benim 7 yaşında tek çociğum var normalde 08.30 da okula gider akşam 18.00 da eve gelir ,duşunu alır yemegini yer dersini yapar en fazla 1 saat bizimle zaman geçirip en gec 21.00 gibi uyur. Ben sabah 12.00 olmadan çamaşır makinası süpürge çalıstırmam. Hafta sonlari oglum erken kalkarsa salona getirir eline ya bir kitap veririm ya puzzle veririm yada kısık sesle tv açarım. Gün icindede enerjisini atmasi icin barfiks ve kapali balkonda fiziksel aktivitelerde enerjisini attırırım. Ama komşularin çocuklarinin bunu yapamiyor olmasinada kızmam. Belki bir hastaliklari var. Özellikle alt komşunun psikolojik problemleri var tedavi oluyor çocukları dövüyor diye sesimi çikartmiyorum aglama sesi yerine oynayan çocuk sesi duymak daha iyi.
Hayir hic cocuk sevmedim niye sevmek zorunda miyim?? Siz hic yasli sevdiniz mi? Aaa nasil yasli sevmezsiniz? Diyor muyum ben size?? Tükürükle salyali elin cocugunu niye seviyim? Annnesi babasi sevsin..benim çocuğum yok ama çocuktur ses çıkarır diyorum??
hiç mi çocuk olmadınız?
hiç mi çocuk sevmediniz? insanlar siz rahatsız olmayın diye çocuklarına gunun 5 saati tablet mi versin put gibi otursun diye.
bizim ust kat komşusunun 3 tane çocuğu var ve surekli hareket halindeler, bağırmalar ağlamalar, ama olur yani,çocuk bunlar.
yaşanan evden mutlaka ses çıkar, hele bir de çocuk varsa.
Hayir hic cocuk sevmedim niye sevmek zorunda miyim?? Siz hic yasli sevdiniz mi? Aaa nasil yasli sevmezsiniz? Diyor muyum ben size?? Tükürükle salyali elin cocugunu niye seviyim? Annnesi babasi sevsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?