üst komşu ile tartıştık

komşunuzun çocuğu sınava girecek yaşa gelip yada kendi çocuğunuz sınava girecek olsa hastası olsa yaşlısı olsa o zaman anlarsınız belki...

Cocuk bu, onlarin da enerjilerini atmaya hakki var gibi seyler bana sadece mazeret gibi geliyor. Ben de cocuk buyuttum. Hic gurultu yapiyorsunuz diye kapima kimse gelmedi. Su an oglum 15 yasinda.
Cocugu olup yaptigi gurultuyu takmayan, bu gurultuden ayni evde kendileri dahi rahatsiz olmayan aileleri de ben anlamiyorum. Bu kadar rahat yasamak istiyorlarsa mustakil evde oturmalilar. Saldim cayira mevalam kayira seklinde de olmamali. Apartmanda yasaniyorsa belli kurallara riayet edilmeli. Kimse kimseyi rahatsiz etmek zorunda degil. Altta olanin cani ciksin diye bir felsefe yok. Herkes esit haklara sahip. Ayni sey kendi baslarina da gelebilir. Alttaki hasta olabilir, gece nobetinden gelmis uykusuz olabilir, cenazesi olmus olabilir... bu kadsr dusuncesizlikte olmamali bence.

komşunuzun çocuğu sınava girecek yaşa gelip yada kendi çocuğunuz sınava girecek olsa hastası olsa yaşlısı olsa o zaman anlarsınız belki...
Ama ben sizi anladığımı da belirttim önceki mesajlarımda. Sadece yapacak çok bişey yok maalesef

Alttakinin cani ciksin der gibi birinci kattaysan cekmek zorundasin nasil bir mantiktir ya. Insanliktan nasibini almamislar resmen.
Aynen öyle alt katı kimseye tavsiye etmiyorum artık balkondan bahceden hergün çöp görmekten bıkkınlık gelmişti.

Borular tıkanırdı üst katların su 1.kattan cıkardı yani bizden yaptırıncaya kadar bir sürü tantana.

" ne yapim döveyim mi cocugu"demis konu sahibi sikayet edince de cocuk terbiyesinden anladığı sey " cocugu dovmek"..

aynı şeyi bizde yaşıyoruz. ancak öyle bir zamandayız ki saygı hiç yok insanlarla. defalarca kavga gürültü ev sahibine şikayetler duvara vurmalar bizde yaptık. çünkü bunlar son noktaydı. yaptıkları gürültüleri kabul etmiyorlar. kendi evleri var gelinlerinin ancak her gün bizim üstümüzde ki annelerinde . evde yaklaşık 10 kişi yaşıyor. ama inanın anlamıyorlar düzelmiyorlar. bekara ev boşamak kolay tabi ama bence laftan anlamayacak insanlar için kendinizi yormayın. bu bir suç. ev huzurunu bozmak. direkt mahkemeye gidin şikayette bulunun. çünkü polislerde bir şey yapmıyorlar. para cezası uygulayabilirler ama bu da bir seçenek

" ne yapim döveyim mi cocugu"demis konu sahibi sikayet edince de cocuk terbiyesinden anladığı sey " cocugu dovmek"..
tabi canım sürekli aynı şeyi tekrar etti siz benim çocuğu dövmemimi istiyosunuz diyor sinirle bende sakinlikle hayır konuşarak eğitebilirsiniz dedim.zaten eşimde annesi böyle ise çocuğun bu şekilde hırçın olması normal dedi.

Cocugunu nasil egitecegini bilmedigi icin o cocuk o halde ama anlatamıyorsunuz iste..

Ya bence zaten çok gidiyor ses onda çok hak veriyorum. Çünkü onların konuşma (bağırışarak konuşuyorlar) sesi komple benim çocuğun odasında akşamları yatma saatinde. Bize gelen ona da gider. Ama bizdeki gürültü makul saatte ve sınırlı saatlerde. Hadi sürekli ya da günün önemli bir bölümü süresince olsa tamam ama şimdi 3 gündür kreş kar tatili oldu kapalı ama ben evden çalışıyorum. Ben bilgisayarın başındayken benim çocuk ara ara kontrolüm dışında kalıyor evin halini görsen perperişan bu şartlarda ikide bir tak tak bana fenalık geldi. bazı günler gündüz saati azıcık katlanıversinler sanki aralıksız matkap sesi mi bu. Ben de üstümde 3 küçük erkek çocuklu bir evde oturdum ve çocuksuzdum o dönem. Off poff dedim geçtim napiyim yani akşam yatıp uyuyodu çocuklar.
Bizim alttakiler 3 oda daha var baktılar çok ses geliyor kısa süreli orada da oturabilirler mesela. Ben onların sesi gelince çocuğu gece kendi odama alıyorum uyuması için. Yaşlanmışlar ama kulaklar tavşan gibi keskin duyuyor maşallah allah sağlık sıhhat versin :)

20 günde bu hale geldiyseniz ikiniz de haksızsınız.
Bir kere onlar daha tam olarak yerleşememiştir bile. Onun da gürültüsü olur.
Çocuklar çok küçükmüş. Çocuğunuz var mı? Zira "atlama zıplama yapma etme" deyince çocuklar "peki" deyip oturmuyor önce bunu bir belleyin.
Sabah erken akşam geç saatlerde hiçbir gürültüyü çekmek zorunda değilsiniz bu konuda haklısınız. Çocuklarına o şekilde söz geçirmeliler. Ama diğer saatlerde olan bazı seslere de tolerans göstermelisiniz. Çünkü çocuk. Çünkü laf anlamaz çocuk dediğin.
Binanızın yalıtımı iyi değil sanırım her ses bu kadar işitildiğine göre.
Bilemiyorum. Bence apartman hayatı sürüyorsan gürültüye razıyım demektir bu biraz.
İstemiyorsanız ya en üst kat ya da müstakil tercih etmelisiniz. Ama tekrar ediyorum bu, komşularınıza sonsuz gürültü yapma hakkı vermez.
Size de ufak bir çocuğu şikayet etme hakkı vermez.
Karşılıklı hoşgörü..
Kimseye zararı olmaz hoşgörünün.
Bence inatlaşmayın.
Karşı taraf da pek insani yaklaşmamış gerçi ama.
Çok kısa süre.... Direkt böyle başlamak hoş olmamış.

Gürültü sesi özellikle zıplama çok zor biz aylardır dinliyoruz üst komşunun çocuklarını. Sabah onlarla uyanıyorum gece onlar yattıktan sonra yatıyorum, gece 12.30’dan sonra zıplamaları bitiyor. Geçenlerde 11 de yattım uyumuşum zıplamalarına uyandım, bütün gece oturdum uykum kaçtı. Çocuk diyoruz ses etmiyoruz ama insan da bi uyarır ya evladını geç oldu diye.
12 gibi süpürge açıyorlar. Mobilyalar gaj guj. Bir de misafir, gürültü, uğultu.
Eskiden çocuk tabi napsınlar diye düşünüyordum ama insanlar da uyarmadıkça iyiceee abartıyorlar. Sabahtan geceye kadar zıp zıp da zıp zıp güm güm de güm güm. Kulaklıkla bile o sesi duyuyorum bıktım artık.

malesef bende o darbe sesinden bahsediyorum ... yoksa çocuktur ağlar bağırır

O komşuyla da alakalı ama. Benim de hiç kapıma gelen olmadı ama incecik duvarlar. Ben üsttekinin sesini duyuyorum alttaki de beni duyuyordur. Ama çok şükür komşular olarak hepimiz makul insanlarız. Geçenlerde yürüme sesinden rahatsız olan biri konu açmıştı. Her zaman sorun ses kaynağında olmuyor yani...

Hersey insan olmakla alakali. Elbet birbirimize hosgorulu de olacagiz. Ancak hosgorunun de bir yere kadar oldugu durumlar var. Iyi niyet de suistimal edilmemeli. Doz asilmamali.
Oglumun sinavinin oldugu bir gun gece 12 ye kadar matkap sesi de dinledik. Duvara civi cakma sesleri esliginde canli ders de yaptim. Benim de ustumde iki tane kucuk cocugu olan bir aile oturuyor. Hic mi gurultuleri olmuyor? Elbette oluyor. Ancak katlanilmayacak seviyede degil.

Hergun hergun sabahtan geceye kadar katlanilmayacak seviyedeki gurultuye kim tahammul edebilir Allah aşkına? Benim de anlatmak istedigim bu. Arada sirada olan seylerden bahsetmiyorum.

Kreşe rağmen enerjisini atamıyorsa kadının dediği gibi DEHB olabilir. Hiperaktivite yani. Bu açıdan da düşünün

Yahu tabiki güzel bisey degil.
ama onlar cocuk !
Yani Bence abartmissiniz.
sizin cocugunuz Yok galiba?!
Ne yapsin kadin?
baglasin mi cocugu ? benimde oglum cok hareketli hele kardesiyle birlikteyken Daha hareketli ve sesli oluyorlar, agliyorlar bunlar normal seyler.
hele ki şu günlerde cocuklar evde ne yapacaklarini sasirdi onlarida anlamaya calisin lütfen. Apartmanda oturunca Böyle oluyo cünkü yanliz yasamiyorsunuz, ozaman müstakil ev alacaktiniz.

O güm güm sesini iyi bilirim
İlk evlendiğimde alt kattakinin çocuklarından geliyordu. Yaşlar 6 ve 4
O kadar ses geliyordu ki
Çocuk koridorda koşup duruyordu
Koridorun sonu yatak odamız
Bi kere uyardım kadın tamam dedi ama kar etmedi.
Bi gece 3te artık cinnet geçirip kapılarını çaldım
İki çocuğu da engelliymiş. Ben kapısına gidince itiraf etmek zorunda kaldı.
O kadar utandım ki, o kadar üzüldüm ki.
Tamam önemli değil çocukları sıkmayın, kızmayın dedim. Yukarı çıktım. Ama bir anneyi mahcup ettiğim için de çok üzüldüm.

Bu sebeple bir önceki yorumu yazdım. Çocuk gerçektem hiperaktif olabilir. Aile bunu sizinle paylaşmak zorunda değil.

Kesinlikle komşuyla alakalı. Geçen gün komşumun sağlık sorunu var dı evde bi makine çalıştırması gerekiyordu gece gündüz. Dedi istersen hastayı başka odaya taşıyalım çok ses olcak. Dedim hiç hastaya zahmet vermeyin gerekirse ben başka odaya taşınırım bi süreliğine. Ki duvarlar kağıt gibi. Bendende eminim çok ses gidiyordur onlardanda bana geliyor aynı şekilde

Bugün eve geldiğimden beri ön
Büyük oğlu büyük oğlu dediğiniz de sanırsın 18 yaşında ergen. 5 yaşındaki çocuk yahu.
sizde normal değilsiniz komşunuz da.
o da bi kusura bakma diyememiiş yani.
Gerçektenmi yahu tanımadığınız birine normal değilsiniz deyince siz normalmi oluyorsunuz
Kreşe rağmen enerjisini atamıyorsa kadının dediği gibi DEHB olabilir. Hiperaktivite yani. Bu açıdan da düşünün
Düşündüm tabiki..
Ama dedim ya tedavi seçeneği var. 10 sene önce iş arkadaşımın oğlu hiperaktif teşhisi konmuştu. İlaç kullanmaya başlamıştı ve çocuk aşırı sakin afedersiniz mal gibi olmuştu bizde eleştirmiştik eskiden yaramaz çocuklar olurdu diye neden çocuğuna bunu yapıyosun demiştik ki arkadaş biraz mükemmeliyetçi Bi anne olduğu için ilaçla çocuğu harcama demiştik. Cahilce yorum yapmışız kızcağız savunmak zorunda kalmıştı kendini.. o çocuk başarılı Bi şekilde büyüdü ve geçenlerde sosyal medyada gitar çalıp şarkı söylediği videoyu paylaşmış gözlerim doldu inanın çok sevindim.
Bu arada güncelleme yapıcam bugün önceki günlere nazaran ses yüzde 80 oranında azaldı çünkü babanın çocukla sohbet sesleri geliyo. Bi iki koştu ama babası umursamaz davranmadı tepki verdi.
Yazık yani illa para cezası ilemi uyarmak gerekiyordu. Çocuk eğitimi emek istiyor belkide benim tepkim o çocuğa bile yaramış olabilir ilgilemiyolar diyede hırçın olabilir o çocuk
5 yaşında çocuk yahu diyen normal bayan 3 yaşından sonra çocukları eğitebiliyosunuz biraz bilim öğrenin yahu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…