komşunuzun çocuğu sınava girecek yaşa gelip yada kendi çocuğunuz sınava girecek olsa hastası olsa yaşlısı olsa o zaman anlarsınız belki...Şurayı okuyunca komşularımın değerini bir kez daha anladım valla Allah razı olsun komşularımdan. Tabiki bende onların sesini tolere ediyorum ama çok şükür şimdiye kadar 1 kez bile bırak kapıya gelmeyi en ufak bi dokundurma yapan olmadı. Bi kez bile yapma etme demem gereken bi durum olmadı. Karşılıklı anlayış çok önemli.
Ama ben sizi anladığımı da belirttim önceki mesajlarımda. Sadece yapacak çok bişey yok maalesefkomşunuzun çocuğu sınava girecek yaşa gelip yada kendi çocuğunuz sınava girecek olsa hastası olsa yaşlısı olsa o zaman anlarsınız belki...
Aynen öyle alt katı kimseye tavsiye etmiyorum artık balkondan bahceden hergün çöp görmekten bıkkınlık gelmişti.Alttakinin cani ciksin der gibi birinci kattaysan cekmek zorundasin nasil bir mantiktir ya. Insanliktan nasibini almamislar resmen.
" ne yapim döveyim mi cocugu"demis konu sahibi sikayet edince dekesinlikle katılıyorum.hem karnım doysun hem pastam dursun istiyolar. birde direk sordukları sizin çocuğunuz var mı? var veya yok konu bumu e var ama büyütmüşsün 18 yaş çocuğu doğurdum ben sanki hiç küçük olmadı.
birde şunu farkettim aslında bu kadın çocuğuna zarar veriyor muhtemelen küçük çocuğa ilgi gösterdiği için büyüğü zıvanadan çıkmış., sayemde çocuk biraz ilgi görecek bence..
insanlar 2.çocuğu yaparaken 40 kere düşünüyolar.
aynı şeyi bizde yaşıyoruz. ancak öyle bir zamandayız ki saygı hiç yok insanlarla. defalarca kavga gürültü ev sahibine şikayetler duvara vurmalar bizde yaptık. çünkü bunlar son noktaydı. yaptıkları gürültüleri kabul etmiyorlar. kendi evleri var gelinlerinin ancak her gün bizim üstümüzde ki annelerinde . evde yaklaşık 10 kişi yaşıyor. ama inanın anlamıyorlar düzelmiyorlar. bekara ev boşamak kolay tabi ama bence laftan anlamayacak insanlar için kendinizi yormayın. bu bir suç. ev huzurunu bozmak. direkt mahkemeye gidin şikayette bulunun. çünkü polislerde bir şey yapmıyorlar. para cezası uygulayabilirler ama bu da bir seçenekMerhaba Hanımlar,
1 yıldır içini ne emeklerle yaptırdığım evimde huzurla oturamıyorum artık.tansiyon hastasıyım 2 tane ilaç kullanıyordum bunların sayesinde bi ilaca daha başladım
yaklaşık 20 gün önce üstümüze taşınan komşunun 5 ve 2.5 yaşında 2 çocuğu var taşındıkları günden beri .büyük oğlu öyle bi koşup atlıyorki bağır çağır 1 günümüz güm güm sesini duymadan geçmedi.kardeşini ağlatır kendi ağlar onlar sorun değil gümm gümm diye atlaması çok fena
çalışıyorum bu arad ilk taşındıkları hafta rahatsızdım rapor almıştım.çıktım rica ettim.oğlum hiperaktif dedi ama öyle olsa tedavi olması lazım sonuçta demekki değil..birde bana peki bize çocuklu misafir geliyo o zaman ne olacak dedi bende ayda yılda bir olur tabi ama hergün olmasın lütfen dedim.öyle rica ede ede indim evime..
Eve inmemle gürültü devam etti hiç kesilmeden ve 15 gün boyunca hergün ...hatta duvara vurduğumda inadına yaptılar.
Dün akşam kapılarına apartman gürültü yönetmeliğini içeren bi not bıraktım.birde belediyeye şikayet ettim(belediye 155 e şikayet edin demiş)
Akşam kapımız çaldı eşimle açtık kapıyı bi not aldık dedi bende evet dedim hatta sizi şikayet etme noktasındayım pazar günleri bile dinlenemiyorum evimde oğlunuz çok koşturuyo dedim.benim oğlum 2.5 yaşında diyo kadın ısrarla büyük oğlunu es geçiyo sizin büyük oğlunuz yokmu dedim var dedi e onu diyorum dedim napıyım diyo bana .napıcaksınız dedim oğlunuza evde gürültü saatlerinde koşturmaması gerektiğini söyleyeceksiniz .hayır napıyım dövüyümmü diyo sürekli.şu an çok siniriliyim dedi bende sinirliyim dedim evimde huzurla oturamıyorum.birde rica ettim dedim.eşide sürekli bi çorba yapıp getirmediniz diyo ya sabır adam başka dertte komşuculuk oynuycaz.ben tepemdeki gümbürtüden kendime gelemedimki.neyse bunlar istediğiniz yere şikayet edin ve o gürültünün 10 mislini duyacaksınız bundan sonra birkaç kere bende olur dedim siz bilirsiniz.en son kadın giderken çirkefleşti polisle gel kapıma fln dedi ve son nokta karaktersiz lafını duydum.
eşiminde benimde sinirimiz bozuldu..tansiyonum 17-18 oldu.işin acı tarafı yarım saat sonra çıtları çıkmadı ne gerek vardı bunca şeye ..biz eşimle 15 gündür çocuktur şudur budur izolasyon araştırıyoruz ama onlar üste çıktılar şaka gibi
şimdi size sorum şu. dünkü olayla ilgili karakola gidip şikayette bulunsammı? hakarette var biraz araştırdım kanun koyucu bizden yana gb görünüyor ama bi taraftanda üzücü durumlar şöyle bir zamanda uğraşacak halimizde yok huzurumuz bozuldu.kafam kazan gibi oldu; evimde huzurla yaşama hakkımı yedirmekte istemiyorum..Siz olsanız ne yapardınız.
tabi canım sürekli aynı şeyi tekrar etti siz benim çocuğu dövmemimi istiyosunuz diyor sinirle bende sakinlikle hayır konuşarak eğitebilirsiniz dedim.zaten eşimde annesi böyle ise çocuğun bu şekilde hırçın olması normal dedi." ne yapim döveyim mi cocugu"demis konu sahibi sikayet edince decocuk terbiyesinden anladığı sey " cocugu dovmek"..
Cocugunu nasil egitecegini bilmedigi icin o cocuk o halde ama anlatamıyorsunuz iste..tabi canım sürekli aynı şeyi tekrar etti siz benim çocuğu dövmemimi istiyosunuz diyor sinirle bende sakinlikle hayır konuşarak eğitebilirsiniz dedim.zaten eşimde annesi böyle ise çocuğun bu şekilde hırçın olması normal dedi.
Ya bence zaten çok gidiyor ses onda çok hak veriyorum. Çünkü onların konuşma (bağırışarak konuşuyorlar) sesi komple benim çocuğun odasında akşamları yatma saatinde. Bize gelen ona da gider. Ama bizdeki gürültü makul saatte ve sınırlı saatlerde. Hadi sürekli ya da günün önemli bir bölümü süresince olsa tamam ama şimdi 3 gündür kreş kar tatili oldu kapalı ama ben evden çalışıyorum. Ben bilgisayarın başındayken benim çocuk ara ara kontrolüm dışında kalıyor evin halini görsen perperişanben geçen birisine yazdım sana da yazayım
bir akşam sözleşin amcaya oturmaya gidin
yani biriniz, eşin insin aşağıya ya da sen
üstte kalan da cici kız ile oynasın
sesi bir dinleyin
zira hep yazarım bir gün oğlumu üst katta halasına bırakıp halasının alt komşusuna gittim
ev sessizdi, taziyeye gitmiştim, tv vs kapalıydı
kapı çaldı ve oğlum babası geldi diye kapıya doğru gitti
altta ev yıkılıyor gibi oldu, oğlum küçüktü 3,5 yaşında yoktu
ama alt komşum hala yok canım sizden gürültü gelmiyor diyor
yani önemli olan idare edebilmek
alt komşunun kızı kurutma makinesinin bip bip sesinden korkuyormuş da ben de sesini kapattım yani aslında her ses aşağıya iniyor
alttakiler de muhtemelen biraz mız mız en ufak sese tahammül etmiyorlar
annem babam da evde yalnızlar alt kattakilerin evindeki olağan konuşma dahi duyuluyor tv kapalı ise ne yapsınlar konuşmasınlar mı gülmesinler mi
malesef bende o darbe sesinden bahsediyorum ... yoksa çocuktur ağlar bağırırGürültü sesi özellikle zıplama çok zor biz aylardır dinliyoruz üst komşunun çocuklarını. Sabah onlarla uyanıyorum gece onlar yattıktan sonra yatıyorum, gece 12.30’dan sonra zıplamaları bitiyor. Geçenlerde 11 de yattım uyumuşum zıplamalarına uyandım, bütün gece oturdum uykum kaçtı. Çocuk diyoruz ses etmiyoruz ama insan da bi uyarır ya evladını geç oldu diye.
12 gibi süpürge açıyorlar. Mobilyalar gaj guj. Bir de misafir, gürültü, uğultu.
Eskiden çocuk tabi napsınlar diye düşünüyordum ama insanlar da uyarmadıkça iyiceee abartıyorlar. Sabahtan geceye kadar zıp zıp da zıp zıp güm güm de güm güm. Kulaklıkla bile o sesi duyuyorum bıktım artık.
O komşuyla da alakalı ama. Benim de hiç kapıma gelen olmadı ama incecik duvarlar. Ben üsttekinin sesini duyuyorum alttaki de beni duyuyordur. Ama çok şükür komşular olarak hepimiz makul insanlarız. Geçenlerde yürüme sesinden rahatsız olan biri konu açmıştı. Her zaman sorun ses kaynağında olmuyor yani...Cocuk bu, onlarin da enerjilerini atmaya hakki var gibi seyler bana sadece mazeret gibi geliyor. Ben de cocuk buyuttum. Hic gurultu yapiyorsunuz diye kapima kimse gelmedi. Su an oglum 15 yasinda.
Cocugu olup yaptigi gurultuyu takmayan, bu gurultuden ayni evde kendileri dahi rahatsiz olmayan aileleri de ben anlamiyorum. Bu kadar rahat yasamak istiyorlarsa mustakil evde oturmalilar. Saldim cayira mevalam kayira seklinde de olmamali. Apartmanda yasaniyorsa belli kurallara riayet edilmeli. Kimse kimseyi rahatsiz etmek zorunda degil. Altta olanin cani ciksin diye bir felsefe yok. Herkes esit haklara sahip. Ayni sey kendi baslarina da gelebilir. Alttaki hasta olabilir, gece nobetinden gelmis uykusuz olabilir, cenazesi olmus olabilir... bu kadsr dusuncesizlikte olmamali bence.
Hersey insan olmakla alakali. Elbet birbirimize hosgorulu de olacagiz. Ancak hosgorunun de bir yere kadar oldugu durumlar var. Iyi niyet de suistimal edilmemeli. Doz asilmamali.O komşuyla da alakalı ama. Benim de hiç kapıma gelen olmadı ama incecik duvarlar. Ben üsttekinin sesini duyuyorum alttaki de beni duyuyordur. Ama çok şükür komşular olarak hepimiz makul insanlarız. Geçenlerde yürüme sesinden rahatsız olan biri konu açmıştı. Her zaman sorun ses kaynağında olmuyor yani...
3 haftadır kulak tıkacı ile geziyorum o derece anlamaya çalıştım.ama sorun şu hanımefendi 2 çocuğunu da kreşe gönderiyor 16:30 gb eve geliyor çocuklar ve büyük olan gece 11 e kadar hoplama zıplama halinde veya yere eşya atıyor birden gümm diye ses geliyor.hatta ilk hafta vestiyer gb bişeyler kırıldı .kreşte oynayan çocuğu evde durdurmak bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum.3 haftadır videolara bakıyorum .çocuğu kanepede hoplatıp yere süngerli yastık serenler var.hanımefendinin dünkü tavrından anladığım ben rahat edeyim kim napıyosa yapsın
Kesinlikle komşuyla alakalı. Geçen gün komşumun sağlık sorunu var dı evde bi makine çalıştırması gerekiyordu gece gündüz. Dedi istersen hastayı başka odaya taşıyalım çok ses olcak. Dedim hiç hastaya zahmet vermeyin gerekirse ben başka odaya taşınırım bi süreliğine. Ki duvarlar kağıt gibi. Bendende eminim çok ses gidiyordur onlardanda bana geliyor aynı şekildeO komşuyla da alakalı ama. Benim de hiç kapıma gelen olmadı ama incecik duvarlar. Ben üsttekinin sesini duyuyorum alttaki de beni duyuyordur. Ama çok şükür komşular olarak hepimiz makul insanlarız. Geçenlerde yürüme sesinden rahatsız olan biri konu açmıştı. Her zaman sorun ses kaynağında olmuyor yani...
Gerçektenmi yahu tanımadığınız birine normal değilsiniz deyince siz normalmi oluyorsunuzBüyük oğlu büyük oğlu dediğiniz de sanırsın 18 yaşında ergen. 5 yaşındaki çocuk yahu.
sizde normal değilsiniz komşunuz da.
o da bi kusura bakma diyememiiş yani.
Düşündüm tabiki..Kreşe rağmen enerjisini atamıyorsa kadının dediği gibi DEHB olabilir. Hiperaktivite yani. Bu açıdan da düşünün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?