üst komşu ile tartıştık

bende çocuk oldum sorduğunuz soruya bakın..anamız babamız başkaları rahatsız olur diye tembihlerdi çocuğu büyüttüm diye yapmyorum.bana yazık olmuyomu benim çocuğuma yazık olmadımı benim çocukluğumada yazıktı o zaman.gayette insanları rahtsız etmekten imtina eden bireyler olduk çok şükür..sizede aynısını yavisye ederim.

hayatımda tek şikayet almamışımdır gurultu yapmakla ilgili, muazzam hassasımdır, biz sokaklarda buyuyen çocuklardık, rahatça enerjimizi atıyorduk, şimdiki çocuklar ya yatakta zıplıyolar, ya koridorda koşuyolar, evde saklambaç oynuyolar, asıl onlara yazık.
biz bu açılardan şanslı çocuklardık.
siz çocuğu buyutmuşsunuz diye rahatsınız, şu devirde apartman katında 3-5 yaşında çocuğunuz olsaydı görurdum sizi.

bende ona şaşırıyorum zaten yürüme sesinden rahatsız olanlar varmış o kadarda değilim tabiki..yaşama sesi o kadar olacak tabiki hepimizin hakkı
yürüme sesinden kasıt parkede ses çıkaran terlik sesiyse o gerçekten çok iç gıcıklayıcı, saçma sapan rahatsız edici bir ses yalnız bize de alt kattaki gelmişti, terliğiniz çok ses yapıyor dikkat eder misiniz diye. topuklu terlik giymiyorduk elbette ama tabanı plastikti ve ses yapıyordu demek ki bir şekilde. tamamdır kusura bakmayın, halledicez dedim gittim terliklerimizi değiştirdim, halı takviyesi yaptım vs. son 1 aydır benim üstümdekinin de terlik sesi gelmeye başladı, hakikaten inanılmaz rahatsız ediciymiş daha yeni anladım. insan kendi ayağındaki terliğin farkına varmıyor ama gerçekten çok ses gidebiliyor alta. çok düşündüm üst kattakine söylemeyi ama hala söylemedim çünkü ne tepki alırım, ruh hastası muamelesi görür müyüm bilemedim mesela genç oğlu var topuklarını yere vura vura yürüyor ama bu konuda uyarmayı hiç düşünmedim alacağım cevabı bildiğim için. aslında yukarıdaki terlikli adamın da çözümü çok basit, ya halı serecek ya da o lanet olası terlikleri değiştirecek ama insanlar yapmaz. anlayışlı olanı çok çok az.

hanımefendi herkes aynı şartlarda olmak sorunda değil yasalar o yüzden var farkındamısınız benim 3 ve 5 yaşında çocuğum olsaydı ve akıllı uslu olsalardı ki öyleydi tek çocuğum arkadaşlarımdanda aynı şekilde var ama bi arkadaşımın kızı varki çok yaramaz o da sıkıntı yaşıyo ve çzöüm yolları arıyor.sizin gibi düşünenler yüzünden böyle kavgalar çıkıyo zaten. tek taraflısınız

benim gibi duşunmeyenler yuzunden kavga çıkıyor, mesela siz benim gibi duşunseydiniz komşunuzla kavga etmezdiniz. zavallı insanlar da kuçucuk sabileri susturmak için ellerine telefon, tablet verip seslerini kesmezlerdi.
anlamadığınız şey her koşturan çocuk yaramaz değil, çocuklar fazla hareket ederler, oyun oynarlar çunku çocuklar, çocuk sesinden rahatsız oluyorum demek o çocuğa ailesinin psikolojik baskı yapmasına neden olur otur, sus, konuşma, dur diye. veya çocuğun eline teknolojik alet verip o çocuğu bir nevi robotlaştırmalarına neden olur.
benim yuzumden hiç bir çocuk böyle olsun istemem.

siz yazdıklarımı okudunuzmu pardon pek sanmıyorum.ilk önce hasta ve raporlu olduğum gün rica ettim demişim ve kapıma gelen onlar bin katını yaparız diyen onlar..tek taraflı düşünmeye devam edin ben gayet medeni davrandım..

Biraz anlayışlı olsanız... Komşunuzun yaklaşımı da yanlış ama! Benim de oğlum 4 yaşında... Havalar soğuk,dışarı çıkaramıyorum,çıkarsam pandemi var,götürecek bi yerde yok. Oğlum biraz gürültü yaptı diye komşu şikayette bulundu ki uyarmayan,rahat bir anne de değilim. Konuştum kendisiyle,durumu anlattım,uyarmanız lazım diyor. Yahu uyarıyorum diyorum,anlamıyor. Yani çocuklar tüm gün evde,enerjilerini atamıyorlar,sıkılıyorlar. Ben ister miyim çocuğumun gürültü yapıp insanları rahatsız etmesini? Çocuğu baskılamaya başladım onların yüzünden,tablet bağımlısı oldu,millet rahat etsin diye.. Yapma,koşma,etme diyorum sürekli,psikolojisi alt üst oldu,engelledğim için hırçın olmaya başladı,onlar da resmen biblo gibi köşede durmasını bekliyorlar çocuktan... Velhasılı kelam, Allah komşunun da hayırlsını versin. Siz de biraz alttan alsanız iyi olur. Anlayış iyidir,zarar gelmez. Siz böyle üstüne gittikçe ters teper. Rica etmişsiniz amenna ama bence siz de biraz üstlerine gitmişsiniz ki,kadının da tavrı değişmiş.

Başka mesajlarımda yazdım. Ses sınırı desibel sınırını aşıyorsa zabıta müdehale eder yazdım. Ama ev içinde de çok mümkün değil. Desibeli ölçen uygulama vs varsa bir onunla deneyin, olmazsa cihazı da alırsınız sonra.

kadın şikayette bulundu diye kendi çocuğunuza neden bunları yaşatıyorsunuz, hukuki olarak da bir şey yapılmıyor bildiğim kadarıyla, en fazla ufak bir para cezası.
çocuğunuz sadece bir kere çocuk olacak bir kere 4 yaşında olacak. hele ki şu pandemi dönemi zaten zorken çocuklar için, daha da zorlaştırmaya ne gerek var. lutfen çocuğunuza bunu yapmayın, çok çok uyarıyorum dinlemiyor, yapacak bir şeyim yok dersiniz.
çocuk sesi supurge, makine, tv falan gibi isteğe bağlı bir ses değil, doğal bir ses.

Ben de hep yapma etme diye diye cocugumun ozguvenini zedeledim gecen donem anaokuluna baslatmistik, ogretmeni kendine hic guvenmedigini soyledi. Ben de evde resim falan yapiyorum onunla ama kendisi yapmak istemiyor, ben yapamiyorum hep bozuyorum diyor apartmanda cocuk buyutmek cok zor. Rahatca kosup oynayabilecekleri bir cocukluk veremiyoruz onlara. Kitap, oyun hamuru, boyama vs. Bence bunlara degil, topraga, tasa, camura dokunmaya, bocekleri, cicekleri ellemeye, düşüp kalkmaya ihtiyaclari var.

Birkaç gündür yapmamaya karar verdim,çünkü kendilerinin tv sesini gece 2 ye kadar duyuyoruz da bişiy demiyoruz. Oğlumu elbette serbest bırakmayacağım ama gereğinden fazla da sıkmayacağım. Öyle üzülüyorum ki çocuğuma,çocuklara... 1 senedir robot gibi yavrucaklar İnsanlık nereye gidiyor bilmiyorum.

Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz ya apartmanda yaşıyorsunuz farkında mısınız hanımefendi bir binanın içinde kaç kişi yaşıyor ki çocuklu ailelerde var. Tamamen sessiz bir ev istiyorsanız müstakil ev bakacaksınız kusura bakmayın. Sizin gibiler gürültü istemiyor diye çocuklu aileler apartmanlarda oturmasın mı yani bu çok büyük bir bencillik. Bizimde bir alt komsumuz vardı aynı sizin gibi bizde cocuk yok herkes erken yatmış aksam 9da adamla karısınız gece 12de üst kata sopayla vurmasına uyandık kapılarına gittim noluyor diye çok ses yapıyorsunuz demez mi gözüm döndü o an adam rahatsızbildigin bu tarz insanlar apartmanda oturmamalı bence insanların huzurunu kaçırıyorsunuz gidin yeşillik icinde tek katlı evlerde oturun

hiç gerek yok çok sıkmaya, oynasın çocukcağız, alttaki de çok rahatsızsa sesten mustakil eve taşınsın bir zahmet. apartman yaşamındayız duvarlar kağıt gibi, mutlaka ses çıkıyor.

Ister öğlen 1 olsun, ister akşam 7 olsun tamam çocuk koşturur ama bu kadar olmamalı. Gündüzde katlanmak zorunda değiliz. Eski evimi hatırladım, sesler o kadar korkunçtu ki, yukarıdaki cocuk ip atliyordu güm güm güm vala ne psikoloji ne sabır falan kalmamıştı. Normal oyun oynasa amenna. O kadar kötüydü ki hatırlamak bile istemiyorum
Sizin komsularda baya cirkefler belli uzlaşmak yerine bağırıp çağırmayı seçmişler.
Her ses yaptıklarında şikayet edin, eğer yan veya üst komşularında sikayetciyse birlikte bir cozum yolu üretmeyi deneyin. Ayrıca yönetici mutlaka bu durumu bilsin

O kadar haklısınız ki..Ben bu neslin çocuklarına kahroluyorum resmen... Biz evde etkinlik yapıyoruz ama yetmiyor,çocuk koşmak,zıplamak istiyor,doğası bu çünkü...

hiç gerek yok çok sıkmaya, oynasın çocukcağız, alttaki de çok rahatsızsa sesten mustakil eve taşınsın bir zahmet. apartman yaşamındayız duvarlar kağıt gibi, mutlaka ses çıkıyor.
Gerçekten oyle bak şuan oturdugum evde duvarlar aynen dedigin gibi kağıt sanki normal konuşma seslerini bırak yan dairede ki telefonla konuşsa telefondakinin sesini duyuyorum o derece bizde 1.5 yasinda bebek var yan dairede 4 yasinda diger yanda 1 yasinda illa ki ses cikiyor birde katta yaşlı teyzemiz var inan kadın sesini cikarmiyor 90 yasinda olmasina ragmen kimse birbirine saygisizlik etmiyor baska türlü kimse bi yerde barınamaz zaten bu isler hoşgörü ile yürür

Ben zaten size tamamen haksizsiniz demedim özelliklede kadinin tavri hoş değil. Elbette evinizde huzurlu olmak istersiniz. Ama bir anne olarakta biliyorumki( en azından kendim icin söyliyim) cocuk durmayinca annede strese giriyor mutsuz oluyor. birde bazi insanlara anlatamazsiniz anlatamayincada yine siz sinir oluyorsunuz. Kendinizi biraz telkin edebilirsiniz. Diyorumya alt katım yıkılıyor resmen ama kendimi telkin ediyorum gecen haftalarda aglama sesiyle yıkiliyordu ,cocuk inliyordu sopadan,simdide ses var ama en azından melaikeler mutlu diye. Yoksa kavga etmeni sınırı yok.

5 yaşındaki çocuğun yetişkin gibi annesinin her dediğini dinlemesini bekliyorsunuz bu da yanlış bir yaklaşım. hele de 2 buçuk yaşındaki kardeşiyle büyüyen bir çocuğun. anne ne derse desin, ne kadar uğraşırsa uğraşsın çocuklar "yapma" denilen her şeyi daha çok yapmaya meyillidir. evet sesten rahatsız olabilirsiniz, ben de uyku problemi yaşayan ve en ufak sese uyanan bir insanım. bu yüzden uyuduğum saatlerde kulak tıkacı kullanıyorum apartmana uyum sağlayabilmek için. kaldı ki hepimiz için zor bir dönemden geçiyoruz, kuzenlerimden de gördüğüm kadarıyla çocuklar ev içinde tutulmaktan ve rahatsızlık vermemeye çalışmaktan tablet telefon bağımlısı oldular. bence bu insanlık için gürültü yapılmasından daha rahatsızlık verici bir olay. çünkü çocuğunuz var mı bilmiyorum ama bu şekilde büyütülen çocuklar ileride kendi çocuklarımızla da arkadaş olacaklar, birbirlerinden örnekler alacaklar. karşı komşum tüm gün torun bakıyor. uyumadığım saat dışındaki gürültüler de beni rahatsız etmiyor. ister gece 12ye kadar olsun tolere ederim. iki tarafın da konuşma tarzını çok yanlış buldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…