üst komşu ile tartıştık

Nasil boyle cahilce konuşabiliyorsunuz? Hiperaktif cocuklara o ilaclari uzman dr lar veriyor .Bu onlarin saglikli gelisimi icin veriliyor..ilaclari duzenli kullanan cocuklar ergenlik sonrasi rahatlayıp, normal yasamlarina devam ediyorlar..Kimse kafasina gore ilac vermiyor yani..
Sizin yazdıklarınız cahilliğin tanımı konunun başından beri, sizinle bu nedenle yazışmayacağım. Çocuk nedir, kaç yaşında neler yapabilir bilmeyen, gelişiminden bihaber insanla muhattap olamam. İyi forumlar

Sizin yazdıklarınız cahilliğin tanımı konunun başından beri, sizinle bu nedenle yazışmayacağım. Çocuk nedir, kaç yaşında neler yapabilir bilmeyen, gelişiminden bihaber insanla muhattap olamam. İyi forumlar
Verecek cevabiniz yok tabi...

Hem size hak verdim hem onlara. Bahçeli evde oturuyorum. Apartmanda olsak kesin evden atılırdık. 14 ve 9 yaşında iki kızım var. Yüksek sesle konuşıyorlat gülüyorlar,evde koşuşturuyorlar. Yapmayın diye günde 100 kez söylüyorum. Çocuklarda bunaldı artık. Bitişik evde oturanlar kesin bizden şikayetçidir. Ben komşumun bebeğini uyuturlen söylediği ninniyi bile duyuyorsam onlarda bizim sesimizi kesin duyuyordur. Sorun çocuklarda değil yalıtımsız evlerde bence. Karşıklı birbirinizden özür diliyoruz sürekli :) onlar bebek gece çok ağladı kusura bakmayın diyor ben bizim kızlar yüksek sesle konuşuyor kusura bakmayın diyorum. Komşuluk böyle olmalı. İnanın gece kedimiz merdivenlerden inerken bile ses oluyor. Zannedersiniz ben koşturuyorum o saatte. Kedi yürümesinden bile güm güm ses çıkıyor. Kimse kimseyi rahatsız etmekten mutlu olmaz bence. Biraz hoşgörü,biraz tatlı dil,biraz görmezden gelme ile sorun halledilir.. Eğer onlar benim kapıma not bırakmış olsaydı birbirinizden hiç haz etmezdik eminim.

Bende bu konuda cok cektim hemde nispeten nezih bir semtte oturuyodum istanbulda ,insanların bir sürü sıkıntısı ,derdi ,geçim sıkıntısı var birde akşam eve gelince kimse kimsenin cocugunun sesini cekmek zorunda değil .insanlar maalesef cok cahil ve apartman yönetmeliğini bilmiyor köyünden gelen apartmana yerleşiyor ve bu insanlara laf söz anlatamıyorsunuz .bir iki kere karşılarına polisi diker ,kavga eder ,yöneticiye kapıcıya şikayet edersiniz bana sorarsanız ,ben bu insanlar yüzünden istanbulu terk ettim mesela çözüm bulamadım zamanında o ayrı mesele :) cahile laf anlatmak zor !
ama istanbulu sizin gibi elit bir kisilikten mahrum birakmissiniz, ne yapariz biz siz olmadan ?

Hayir hic cocuk sevmedim niye sevmek zorunda miyim?? Siz hic yasli sevdiniz mi? Aaa nasil yasli sevmezsiniz? Diyor muyum ben size?? Tükürükle salyali elin cocugunu niye seviyim? Annnesi babasi sevsin..
Tukuruklu salyali mi kusura bakmayin da bu nasil bi uslup.

Kucuk cocuklu aileler ( eger cocuklarini onemsiyor iseler) ya bahce kati evde otururlar ya da evin zeminine ses yalitimi yaptirirlar!! Bu ikisini de yapmayanlar ancak cocugunu ve komsununu bunaltir!
Hanımefendi iyi söylüyorsunuz güzel söylüyorsunuz da çoğumuzun kiracı olduğu evlere nasıl ses yalıtımı yaptırabiliriz? Ayrıca çocuğu var diye bir insan neden bahçe katında oturmak zorunda kalsın? Veya istese bile böyle bir ev bulamaya da bilir. Yani ben de fazla gürültüden rahatsız olurum ama çocugu var diye insanları tecrid etmemiz mi gerekiyor? Çok bencilsiniz

Benim iki canavar var. Biz alt katta oturuyoruz. Ve iyiki de öyle. Bazen camasirliga iniyorum. Cocuklar kosturuyor sanirsin dinozor geziyor evde. Yani sahsen kücük cocukla üst katlarda oturmak istemem. Sana zor, komsuna zor, cocuga zor. Komsulariniz biraz empati yapsa en azindan biraz dikkat ederiz, yolluk sererit felan der. Ama cogu kisi agresif karsilik verir söz konusu cocuklar olunca. Iki tarafi da anliyorum. Kücük cocuklari bagliyamiyoruz, ama keske cocuklu ailelere ona göre ev imkani verilse ve bulunsa da. Herkes daha rahat eder. Benim üst komsum mesela bizi nerdeyse hic duymuyormus. Bir ara sizden hic ses cikmiyor evde degilmisiniz diye sordu.🤷‍♀️

Egitimciyseniz daha cok üzüldüm...
Anne olsanız eminim sevinirdiniz. Çocuklara toleranslı, anlayışlıyım. Höt zöt yapmam, disiplin diye yapmaları gerekenden fazla şey beklemem. Gelişimlerine saygı duyarım ve büyüme çağında olduklarını bilirim. Çocuklar da sert bir öğretmen olmadığım halde bana karşı aynı şekilde içten davranıyorlar. Saygı beklerken saygı gösteriyorum çünkü.

Kurallar vardır ama bu kurallar put gibi otur sakın kalkma değildir. Komşunuzun üslubu hatalı. Buna katılıyorum. Ama sizin de bu kadar katı olmanız hatalı.
Benim oğlum çok ufakken üst kattaki çocuk uyandırırdı. Çıktım asla gürültü yapmayın öyle böyle demedm. Mutfağın yanındaki ufak oda oğlumun, dokuz civarında uyud. Lütfen o saatten sonra o odada dikkatli olur musunuz? Uyanınca uyutmam zor oluyor dedim. Hak verdiler, şimdi mesela salondayım üst kattan yam şu an trambolin sesi geliyor. Anlayış gösteriyorum. Gençler enerjilerini atabilmeliler. Siz put gibi otursun resim yapsın yapboz yapsın diyorsunuz da gençlerin enerjisinde bu mümkün değil. Siz de asla ses yapmayın yerine daha uzlaşmacı davranabilirsiniz. Ben de sizin gibi tehditlerle gitsem eminim inatlaşırlar onlar da bana anlayış göstemrezlerdi. Ben insanlar olarak birbirimize anlayış ve tolerans göstermeyi doğru buluyorum. Bana çok katı ve tahammülsüz geldiniz. Daha onbeş günde ben bu kadar kavga dövüş çıkarmazdım. Kekimi alır kapısını çalar, hoşgeldiniz der sonrada akşam şu saatlerde gürültü yapmazsankz sevinirim rahatsızlığım var derdim. Çocuğunuz asla gürültü yapmasın demek yerine bir alan ayırırdım mesela
Put gibi otursun kalkmasın hiç gürültü yapmasın yazdığım Bi tane mesajımı gösterin bana sizden özür diliycem, 😃
Siz eğitimci olamazsınız yazı dili ile iletişim kurmamız rağmen karşı tarafı bu kadar manupile eden Bi insan daha görmedim doğrusu 🙈

Tukuruklu salyali mi kusura bakmayin da bu nasil bi uslup.
Saygı bekleyen ama saygı göstermekten bihaber bir insan çünkü ben ciddiye almadım sizde almayın. Ne yazık ki bilgili geçinen bir kesim insanlara saygı duymazlar, kendi dengi insana saygı duyarlar. Daha ufak diye daha güçsüz diye çocuklara saygısızlık edebileceklerini sanıyorlar.

Hiç sanmıyorum tüm yazdıklarımı saptırdı
😃 Saptırmıyorum hanımefendi. Siz kendiniz günün büyük kısmında kreşte olan çocukların sesinden rahatsızsınız. Özellikle haftasonları. Çocuklar ilaç alsın otursun aşağı, ben hastayım diyorsunuz. Siz de o zaman ilacınızı alın oturun desek hoş mu? Gece saatlerinde haklısınız ama gün içinde ses olur, çok rahatsızsanız bir odaya gelmemelerini rica edin dahi dedim.
Bu arada ben de eski konularınıza baktım 2017de evlenmişsiniz dediğiniz gibi büyük bir çocuğunuz var mı meçhul. Çocuk büyütmek ne demek bilmediğinizi anlamıştım. Yanılmamışım

Hanımefendi iyi söylüyorsunuz güzel söylüyorsunuz da çoğumuzun kiracı olduğu evlere nasıl ses yalıtımı yaptırabiliriz? Ayrıca çocuğu var diye bir insan neden bahçe katında oturmak zorunda kalsın? Veya istese bile böyle bir ev bulamaya da bilir. Yani ben de fazla gürültüden rahatsız olurum ama çocugu var diye insanları tecrid etmemiz mi gerekiyor? Çok bencilsiniz
Bahce veya giris kat daireler hem daha uygun fiyatlidir hem de kimse tutmayi istemedigi icin daha fazladir..Aslinda soylemek istedigimi anlamadiniz.Bahce kati derken en basta cocugu düşündüm. Cunku anne babalar da geriliyor ses cikinca ve cocugum yapma etme diye bunaltiyorlar cocugu..Bahce katta cocuk daha rahat eder..Kira ise ev giris katta oturursun.Ev kendinin ise yalitim yaptirirsin.Bunu hem cocugunun hem kendi konforun için yaptirirsin..Bu bir gereklilik ama ulkemizde henuz yaygın degil..Yalitimin ne kadar onemli oldugunu anlasak gelisecek bu sistem..

Saygı bekleyen ama saygı göstermekten bihaber bir insan çünkü ben ciddiye almadım sizde almayın. Ne yazık ki bilgili geçinen bir kesim insanlara saygı duymazlar, kendi dengi insana saygı duyarlar. Daha ufak diye daha güçsüz diye çocuklara saygısızlık edebileceklerini sanıyorlar.
Yani kimse cocuk sevmek zorunda degil ama resmen saygisizlik acikcasi benim agrima gitti...dunyanin en masum varliklarina kullandigi uslup beni cok uzdu.

Anne olsanız eminim sevinirdiniz. Çocuklara toleranslı, anlayışlıyım. Höt zöt yapmam, disiplin diye yapmaları gerekenden fazla şey beklemem. Gelişimlerine saygı duyarım ve büyüme çağında olduklarını bilirim. Çocuklar da sert bir öğretmen olmadığım halde bana karşı aynı şekilde içten davranıyorlar. Saygı beklerken saygı gösteriyorum çünkü.
Sizin nasil bir egitimci oldugunuzu brn bilemem..Ancak sirf ogretmensiniz diye de cocuk egitimini iyi bildiğinizi dusunmuyorum..Yani her ogretmen iyi anne baba ya da egitimci olmuyor..

😃 Saptırmıyorum hanımefendi. Siz kendiniz günün büyük kısmında kreşte olan çocukların sesinden rahatsızsınız. Özellikle haftasonları. Çocuklar ilaç alsın otursun aşağı, ben hastayım diyorsunuz. Siz de o zaman ilacınızı alın oturun desek hoş mu? Gece saatlerinde haklısınız ama gün içinde ses olur, çok rahatsızsanız bir odaya gelmemelerini rica edin dahi dedim.
Bu arada ben de eski konularınıza baktım 2017de evlenmişsiniz dediğiniz gibi büyük bir çocuğunuz var mı meçhul. Çocuk büyütmek ne demek bilmediğinizi anlamıştım. Yanılmamışım
Belaltı çalışan Bi eğitimci😯

Sizin nasil bir egitimci oldugunuzu brn bilemem..Ancak sirf ogretmensiniz diye de cocuk egitimini iyi bildiğinizi dusunmuyorum..Yani her ogretmen iyi anne baba ya da egitimci olmuyor..
Yani hanimefendinin nasil bi egitimci oldugunu sorgulayacak en son insansiniz cocuklarla ilgili uslubunuz ortada...

Back
X