Üst komşu ve bitmeyen sesleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen bu kafa ile malesef her yerde sorun yasarsın residence da bile duvarlar ince artık cocuksuz bir yer bul kendine tek cocuklu sen ol bakalım o cocuk sesi ile senden rahatsız olanlar kapına gelince de aynen böyle dersin ahahajaj

Aaaa olur muuuu biz kendimiz gürültü yaparken sorun yok, baskası yapınca bas ağrımız tutar
Valla size teşekkür ediyorum komşum gözümde kıymete bindi şu an, esas baş ağrısı sebebi sizmişsiniz meğer. Allah sabır versin sizle muhattap olmak zorunda kalana.

Valla size teşekkür ediyorum komşum gözümde kıymete bindi şu an, esas baş ağrısı sebebi sizmişsiniz meğer. Allah sabır versin sizle muhattap olmak zorunda kalana.
Bak ne güzel benim sayemde empati yapmayı. Ögrendin ve bebeğin sabahlara kadar agladıgında komsuların kapına gelmeyecek
. Öğrendiğine sevindim dagılabiliriz bas ağrın ice kekik yağı ve cay ağacı kullan canım

Hahahha ben seni anladım sen insanların sinirleri ile oynamaktan zevk alan o tiplerdensin gerçekten Bu da bir hastalık sana da acil şifalar diliyorum... benimki geçer ama senin biraz zor gözüküyor :) en basindan bana karşıt olabilirsin de düzgünce fikrini belirtsen bu kadar uzamazdı mevzuu neyse kime anlatıyorum sen çalışan bayansın biz değiliz çünkü sana iyi süpürgeler

Yok ben hak hukuk cok iyi bilen insanım cocuk sesinden rahatsızlık duymayacak kadar insana ve cocuga degerli saygılıyım senin gibi bası kıcı azıcık gürültü duydum mu ağrıyanları, toplumsal yasam normlarına adapte olmaya zor kosanları bu konusma üslübüm ile ti’ye alırım... zira hani doğum yapan ya annem senin cocugunun da gürültüsü olacak ve sen bu kafa ile gidersen cok sorun yasarsın elhamdulillah ben hic sorun yasamadım hic bir komsuma cıkmadım bak saat 23:16 üst komsunun cocugu kosturuyor eee ne olacak pandemi var pandemi çocuklar evde ne kadar sıkılıyor empati yeteneğin olmamasına ragmen anne oluyorsun baya zor olacak

8 biraz erken bir saat ama 22:00 dan sonra oluyorsa ciddi problem, ama ben de önem veririm akşamları süpürmem, yukarda yapılan yorum çok ilginçti. Bu tip ince fikirler gerçekten görgüdür. Bazı insanlar aşırı rahat düşüncesiz

Bak canım birincisi ben başım ağrıyor bu çocuklar yüzünden diyebir mesaj yazmadım. Hamileyim ve baş ağrım oluyor dedim bu benimle alakalı senin de başın ağrısa sen de ses istemez rahatsız olursun, bu insani bişey. Mesajımda komşuma başım cok ağrıyor lütfen susar mısınız diyeyim mi yazmadım önce okuduğunu anlamaya calis.

Diğer mesajlarımı okursan zaten bu dönemde annelerle empati ekstra kurulmalı dedim.ben de bebek sahibi olacağim yüz göz olmak doğru olur mu dedim? Normal bi insanın buna vereceği iki cevabı olur: evet uyar ya da hayır senin de çocuğun olacak boşver polemik yaratma gibi. Fikir istedim sadece, mesaja yallah diye bitirip paramı pulumu dert edinen de bi sen oldun ne alakaysa?? de senin komşunun sana şikayete gelmesi öyle nasıl oturmuşsa içine travmanı nüksettirdim galiba. Aklınca bana üstten konuşarak ders verdiğini sandın ama karakterini ortaya serdin sadece.

son olarak bence daha fazla kişisel alana girme annelik gibi. Uzatmak istemiyorum çünkü. Gerçekten belli ki sorunlarınız var tanımadığınız birine bu şekil mesajlar yazabiliyorsunuz. Daha fazla cevap vermeyecegim size.

Ya komsuna cıkığ hele desene basım ağrıyor susun diye değil bas ağrım ben suan ameliyatlıyım gene de kimsenin cocugunun sesine takılacak kadar sükür akıl noksanlığım yok. Acarım tv mi kitabımı oraya takılmam bile... amaa sen türkiye de yaşadıgını insanların böyle sebeplerden birbirlerini darp ettiğini sanırım bilmiyorsun, iste tam da bu sebepten diyorum bu kafa ile isin zor diye... ve senin gibi had bilmeyen birinin 8 de süpürge actıgım icin inmesi benim icin bir travma değil, olamazda... olsa olsa sivri sinek vısıltısı olur kapımı kapar evime girerim aynı kelime ile “ yallah” derim ama cidden üzüldüm cocuk sesine tahammül edemeyip cocuk sahibi olmak değisik... bak suan da da karakterimi ortaya serip diyorum ki “ cocuk sesine dayanamayan sevgisizdir kendisi de cocuk sahibi olma asamasındayken komsusuna cocuk sesi icin cıkan henüz 6 ay sonrasını göremeyen önünü kestiremeyen biridir” ben ne diyebilirim ki sana. Allah komsuna sabır versin en azından onların cocugu 12 de uyuyor simdi senin ki sabahlara kadar ağladıgında onlar ne yapsalar sana acaba

ya gerçekten çok zor bir durum. 4 yaşında çocuk koşma yapma etmeden ne kadar anlar bilmiyorum ama o yaştaki çocuğun gece 12lerde 1lerde ayakta olmaması, uykuda olması gerektiğini biliyorum en azından. küçük çocuklar yürümüyor sürekli koşuyor zaten. pandemi zamanı dışarı da çıkamaz, hava soğuk ve pandemi yani. çok zor günlerden geçiyoruz. evlere tıkıldığımız bu günlerde komşuların sesinden daha çok rahatsız olmaya başladık doğal olarak. elektrik süpürgesi tarzı şeylere gelince, akşam 7'den sabah 7'ye kadar gürültü yapmak kanunen de yasak diye biliyorum ben. ama bir şekilde akşam yapıyor olmasının sebebi vardır belki. neyse üzülmeyin ya, martta normalleşme başlayacak, önümüz bahar. havalar düzelince çocuklar dışarı çıkar dışarıda atar enerjisini. kreşlere falan giderler belki. hepimiz komşumuzun sesine belli seviyede tahammül ediyoruz mecburen. ben gürültüden rahatsız olduğum zaman ki benim de park sorunum var, evin dibinde mahallenin parkı var ve iti kopuğu gelip bağıra bağıra konuşuyor, tüm odalar da park cephesine bakıyor o yüzden kaçamıyorum evin içinde onların sesinden. ses geldiği zaman ya tv sesini açıyorum ya da kulaklık falan takıyorum. veya alttan üstten ses gelince öyle yapıyorum. üst kat komşum geceleri 4-5 defa tuvalete kalkmaya başladı, sanırım odası odamın tepesinde ve ben bazen onun terlik sesine, kapı açıp kapama sesine uyanıyorum. direniyorum, alışmaya çalışıyorum ben de ama dayanamazsam sırf uykum bölünmesin diye kulak tıkacı kullanıcam anlayışlı olmaktan başka çarem yok, o da memnun değidir sürekli uykusunu bölüp tuvalete gitmekten veya uyuyamıyor olmaktan. zor, allah yardımcımız olsun.

Uslupsuzluğunuz bir yana kimse dağ başında yaşamıyor velevki sizin gibi laftan anlamayan komşucukları da lojmandan gönderme hakkı bulunuyor.
Fikir istiyorum derken empati yoksunu, tahammülsüz, sabahlara kadar ağlayacak bir bebeğe sahip olacağımı, çocuk sesine dayanamayan bir anne olacağımı öğrendim boşverin

Haklısınız değerli görüşünüz için teşekkür ederim

Haklısınız değerli görüşünüz için teşekkür ederim
rica ederim ama şuna da eminim, anlayış karşılıklı olan bişey. taraflardan biri anlayışlı ama diğeri anlayışsız ise ortaya saçma bişey çıkıyor. yani hadi çocuk koşmasına engel olamıyor ama temizlik, süpürge gibi şeylerde bari elinden geldiğince dikkat etse daha iyi olurdu. çünkü bunlar bizim elimizde olan şeyler. zaten kimse %100 sessiz olamaz, sizin de gürültünüz onlara gidiyordur evler kağıt gibi. biz elektrikli süpürge alacağız mesela, daha sessiz olanları falan var ama bütçemiz çok yetmiyor onlara. o yüzden anneme, ses seviyesi önemli değil zaten biz bunu gece falan çalıştırmayacağız, evde küçük çocuk yok kedi köpek yok, hafta sonu falan öğleden sonra falan açarım 1 saatte tüm evi hallederim dedim mesela. olur da saçma bir saatte yere kırıntı falan dökersek halletmek için gırgır alırız biter gider dedim. gerçekten çözümü yok bazı şeylerin, çok takılmamaya çalışın, temizlik konusunu bilemem ama 4 yaşındaki çocuğu uyarsa bile hayatta yerinde tutamaz o kadın bence. çok imkansız geldi bana...

Benim süpürge en sessiz çalışan süpürgelerden piyasadaki. Ona ragmen akşam açmam ufak tefek kırıklar için hsonu açarim derim ya da evdeyim şimdi evden calisiyorum öglen falan açarım. Benim de çocuk koşturma sesinden ziyade gece 10da 11de çekilen eşya sesleri. Bazen de hem çocuk hem eşya sesi olunca insan bir konuşsam mı oluyor ki sabır eşiği yüksek bir insanımdır. Bir kere de gayet medeni sekilde whatsappdan eşim yazmişti lütfen daha dikkatli olabilir miyiz diye ne bileyim bana o mesaj gelse cocuğa bir şeyi öğretmek tutmak zor olur belki ama kendi elimde olan bir şeye dikkat ederdim. Bu benşm düsüncem tabii ama herkes aynı hassasiyette olmuyor malesef

insan komşusundan şikayet gelince kendini gerçekten kötü hissediyor. biz de yeni taşındık, alt katta ev sahibimiz var yaşlı çift. hiç sesleri çıkmaz. kadın 1 ay sonra kapıya geldi gürültü yüzünden. parkelerden dolayı çok ses yaptığını akıl edemediğimiz bir iki şey vardı, onları söyledi. terlik sesiniz geliyor dedi, kapı çarpma sesi geliyor dikkat edebilir misiniz dedi, tamam dedik. terlik topuklu falan değil ama plastik taban, ses oluyormuş işte. hiçbiri kasten yapılan şeyler değil. kapılar da birkaç kez rüzgardan dolayı çarpmıştı mesela. gittim 3 çift altı sünger terlik aldım giydirdim evdekilere, kendim dahil. 100 lira masraf ettim ona. kapılara hala çok dikkat ediyoruz. ben bunları yapmama rağmen başka bir kattan gece gelen bir sesi bizden geliyor sanıp yine uyardı, bizden olmadığını açıkladım hatta kanıtladım :) terlik ve kapı sesini de çözdüğümü söyledim, evet kesildi o sesler dedi. ama üzerimde inanılmaz bir psikolojik baskı yarattı ve çok rahatsız oldum. kasten yapmadığım halde kendimi kötü hissettim. başkası olsa yerimde, evin içinde yürümeyeyim mi, uçayım mı falan der. duvarlar ince ben napayım der. gündüz vakti her ses olabilir der belki. bir süre stres oldum kendi kendime, yere bişey düşse, kapı biraz sert kapansa (ki kapılar eski olduğu için bir tık gürültülü kapanıyor bence) veya kardeşim gece 12'den sonra bıdır bıdır telefonda konuşsa gidip hemen uyarıyorum mesela sessiz ol falan diye. ona bakarsanız benim bu davranışlarıma karşın bizi uyaran kişilerin küçük torunları misafirliğe gelip gün boyu koşturmalarına hatta evi yıkar gibi ses yapmalarına bakınca bozuldum, bişey demedim tabii ama bozuldum. tıkırtı sesinden rahatsız olan insanın torunları günlerce evi başımıza yıktı, ses etmedik etmeyiz de. misafir zira, napalım. kesinlikle herkes aynı hassasiyette değil.

Matkap sesi dışında gürültüden rahatsiz olmuyorum ben de rahatsız olmak istiyorum anormallik var bende. Sessizlikte asla ders çalışamam kitap okuyamam üst kattan ses gelmezse yaşadığımı hissetmiyorum bana da çare bulun yaa

Ya elektrik süpürgesi muhabbeti için yazıyorum en fazla 20 Dk ya sürer ya sürmez bu evi süpürmek buna takılmak çok gereksiz değil mi sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…