- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
- Konu Sahibi wanderingstar
-
Gece nöbetten de geliyorlarsa zor oluyordur onlara da ama aslında insanı rahatsız eden çocuklar da değil de amannn çocuğuma bişey diyemem diyen ebeveynlerin rahatlığı
İnsan karşısındakinin vurdumduymazlığı ı görünce geriliyor
Yoksa Allah hepimizin evladına sağlık versin öyle öyle büyüyecekler
valla onların vardiyası sizi pek bağlamıyor. çoğunluk neyse ona uymak durumundayız. diyelim ki adam öğleden sonra uyuyor, akşam işe gidecek. ne yapacaksınız, bütün öğleden sonranızı çıt çıkarmadan mı geçireceksiniz mesela? siz normal yaşam düzenindeki saatlere uyun yeter. yasal gürültü yapma saatlerinde gürültü illa ki olur. o da sabah 8'den akşam 7'ye kadardı sanırım. ama hiçbir ailenin de aa saat akşam 7 oldu sesimize dikkat edelim dediğini sanmıyorum. dikkat etme saatleri genelde 23'ten sonra başlar. yasal gürültü saatlerinde tadilat bile serbest. tadilat yapsanız da mı duvara vuracak mesela? anlayış karşılıklı var olan bişeydir. normal saatlerde çocuğu gereksiz yere baskılayıp psikolojisini bozmaya gerek yok. o çocuk durmaz, o anlamaz. küçük. tabii ki elden geldiğince müdahale edersiniz. bahar gelince dışarıya falan çıkabilirler ama şu sıralar zor. kulak tıkacı onların derdine bir nebze çözüm olacaktır.Iste üc vardiya karisik calisiyorlar, benim bütün hayatimi bunlara göre programlamam gerek. Sürekli acaba bu hafta nasil calisiyorlar ona göre isimi yapayim diyorum ama bazen bilmiyorum, karistiriyorum, hop duvara bam bam.
Vurdumduymazlik baska, caresiylik baska.
Saniyorlar mi ki ben cocugum güm bam kosarken mutluyum. Ben cocugumu sürekli uyarsam da üc dakika sonra yine yapiyor ya da cok ciddi kiyacagim o zaman da psikolojik siddete giriyor, kendini baski altina alinmis hissediyor. Asiri üzülüyor. elimiyden geldigince zaten disari cikariyoruz. Ben onlari dogukta disari cikarayim diye bronsit oldum daha gecen cok kötü, artik dikkat ediyorum sogukta cikmamaya.
Bunlar cocuklarini büyütmüsler tabi, hemen unutmuslar o günleri.
Bunun caresi kulak tipasi, hassas uykulari varsa eger, ki var.
zaten normalde biri yedide, biri de sekizde kres icin evden cikiyordu. Pandemi döneminde insan biraz idare eder ya.
Konu tam bugünlük bana uygunmus. Kari koca huzurumuz kalmadi.
Sinirlerim gerildi sabahtan, tüm günüm huzursuz gecti.
Ben de onlari idare ediyorum, misafir cocuklari o duvardan o duvara koserken asla sikayet etmek aklimdan gecmedi.
Zaten cocugu olacak bir insanın baskasının cocuk sesine takılması da sagduyulu bir yaklasım mı sizce?Ya elektrik süpürgesi muhabbeti için yazıyorum en fazla 20 Dk ya sürer ya sürmez bu evi süpürmek buna takılmak çok gereksiz değil mi sizce
Aaa konu sahibine göre cocuklar ortak alana inebilir yazmıs, su hastalık sürecinde masallah baskasının çocuğuna da karışır olduk üstelikte takdir edersiniz ki cocuklar tasıyıcı oluyor malesefEşya çekme, süpürge sesi vs haklısınız da şu süreçte çocuklara biraz anlayış.
Napsın bu çocuklar, okullarda parklarda bahçelerde koşup oynayacakları zamanları tüm gün evde geçiriyorlar üzülüyorum bu zamanın çocuklarına.
Surada okudugum yorumlarda en mantıklı sagduyuku yorumu yaptığınız icin tebrik ediyorum kimse kimseye uymayacak apartmanda yasam kurallarında gece 12 den sonra süpürge elektrikli ses cıkaran ev aleti calıstıramazsın, ama aksam 8 de süpürge acarsın baskasının basının ağrımasına yada vs sine göre yasarsak put gibi otururuz hangimiz aksam 8 de süpürge acmadık allah askına bisey kırıldıgında ? Ortak kurallar vardır, yasal gürültü saatinde tadilat yaptırırsın mesala dimi o da saat kacla kac arasıdır sabah 09:00 da baslar aksam 23:00 dür ama genelde 7 de bitirirlervalla onların vardiyası sizi pek bağlamıyor. çoğunluk neyse ona uymak durumundayız. diyelim ki adam öğleden sonra uyuyor, akşam işe gidecek. ne yapacaksınız, bütün öğleden sonranızı çıt çıkarmadan mı geçireceksiniz mesela? siz normal yaşam düzenindeki saatlere uyun yeter. yasal gürültü yapma saatlerinde gürültü illa ki olur. o da sabah 8'den akşam 7'ye kadardı sanırım. ama hiçbir ailenin de aa saat akşam 7 oldu sesimize dikkat edelim dediğini sanmıyorum. dikkat etme saatleri genelde 23'ten sonra başlar. yasal gürültü saatlerinde tadilat bile serbest. tadilat yapsanız da mı duvara vuracak mesela? anlayış karşılıklı var olan bişeydir. normal saatlerde çocuğu gereksiz yere baskılayıp psikolojisini bozmaya gerek yok. o çocuk durmaz, o anlamaz. küçük. tabii ki elden geldiğince müdahale edersiniz. bahar gelince dışarıya falan çıkabilirler ama şu sıralar zor. kulak tıkacı onların derdine bir nebze çözüm olacaktır.
teşekkür ederim. herkese göre yaşam imkansız tabii ki. gönül ister o amerikalıların 2-3 katlı müstakil, garajlı, bahçeli evlerinde oturalım :) bir de manyaklık derecesinde takıntılı insanlar var. onlara ne kadar hassasiyet gösterirsek o kadar da suistimal ediliyoruz. başka bir konuda şey vardı, küçük çocukla 15 dk saklambaç mı ne oynamışlar saat 19 civarı sanırım, alt komşu aşağıdan vurmuş. başka birisinin de öğleden sonra sanırım misafiri gelmiş, e tabii konuşma sesi vs var alt komşusu vurmuş. tamam gece 12'den sonra çıkan yüksek sesin haklı bir tarafı yok ama normal saatlerde anlayış göstermezsek hayat kalitemiz tamamen düşer. başkalarına göre yaşayacaksak o zaman başka biri de çıkar der ki çok fazla sessizsiniz, ben sessizlikten korkuyorum öldünüz sanıyorum, sessizlikten rahatsız oluyorum da diyebilir. böyle insanlar da var.Surada okudugum yorumlarda en mantıklı sagduyuku yorumu yaptığınız icin tebrik ediyorum kimse kimseye uymayacak apartmanda yasam kurallarında gece 12 den sonra süpürge elektrikli ses cıkaran ev aleti calıstıramazsın, ama aksam 8 de süpürge acarsın baskasının basının ağrımasına yada vs sine göre yasarsak put gibi otururuz hangimiz aksam 8 de süpürge acmadık allah askına bisey kırıldıgında ? Ortak kurallar vardır, yasal gürültü saatinde tadilat yaptırırsın mesala dimi o da saat kacla kac arasıdır sabah 09:00 da baslar aksam 23:00 dür ama genelde 7 de bitirirler
O kadar haklısınız ki bende konu sahibine dubleks bi eve tasınmasını tavsiye ettim tam bu sebepten:)teşekkür ederim. herkese göre yaşam imkansız tabii ki. gönül ister o amerikalıların 2-3 katlı müstakil, garajlı, bahçeli evlerinde oturalım :) bir de manyaklık derecesinde takıntılı insanlar var. onlara ne kadar hassasiyet gösterirsek o kadar da suistimal ediliyoruz. başka bir konuda şey vardı, küçük çocukla 15 dk saklambaç mı ne oynamışlar saat 19 civarı sanırım, alt komşu aşağıdan vurmuş. başka birisinin de öğleden sonra sanırım misafiri gelmiş, e tabii konuşma sesi vs var alt komşusu vurmuş. tamam gece 12'den sonra çıkan yüksek sesin haklı bir tarafı yok ama normal saatlerde anlayış göstermezsek hayat kalitemiz tamamen düşer. başkalarına göre yaşayacaksak o zaman başka biri de çıkar der ki çok fazla sessizsiniz, ben sessizlikten korkuyorum öldünüz sanıyorum, sessizlikten rahatsız oluyorum da diyebilir. böyle insanlar da var.
Kadın kafayı komşuya takmıs viledayı da duyar, göz açıp kapadıklarını da efendim :)şimdi bana vileda olayı ilginç geldi
yani süpürgeyi duydunuz da viledayı nasıl duydunuz
üst komşumun mesela süpürgesinin sesi değil de süpürgenin ucunun yerde gezme sesi geliyor fırçalı uç kullanmıyor muhtemelen
bu ayaklarını vura vura koşuyor dediğiniz çocuk 4 yaşında
o modeller öyle oluyor
benzer konuların hepsine benzer şeyleri yazıyorum o yaş çocuğunun hep acelesi vardır
ona göre yürüyor, koş derseniz çok daha farklı bir hızla gider
çocuğun normal yürümesine de uyarı fayda etmiyor zira daha yavaş ayarı yok
gece olması tabii ki sorun ama ona da kendilerince bebeği memeden kestikleri için böyle olduğunu belirtmişler
muhtemelen tüm ailenin yaşam düzeni kaymış o nedenle kız da gece ayakta
biraz sabredip sonra yeniden gece saatlerine dair şikayetlerinizi iletirsiniz
sağlıkla kucağınıza alın
biz de yalıtımı iyi olmayan bir sitede oturuyoruz maalesef altımda 3kucuk cocugu olan rus bir kadın var kocası türk hergün balkonda nargile içer o nargilenin kokusu bizim balkonda yaz-kış demez.Ben balkona çıkamıyorum onun içtiği vakit.Bebekleri var gece onun sesiyle uyandıgımı bılırım ama bebek bısey dıyemezsin.Bide benimde yarın bebegım olacak benımkı de gece aglar muhtemelen ne diyecemHanımlar merhaba,
başlıktan da anlaşılabileceği gibi derdim üst komşum. Özellikle son 2 aydır sesleri hiç kesilmiyor bıktım artık. Her gün akşam 7den sonra vileda yapıp süpürge açıyorlar. Gün içinde en az 10 kere eşya çekme sesi geliyor.
yetmiyor gibi bir de 4 yaşlarında bir kızları var ki aman Allahım kız normal bi şekilde yürümüyor sanki, hatta yürümüyor. Devamlı güm güm güm koşturuyor ayaklarını vura vura. Gece 12.30 da bile yani. Sonra ailesinin bağırış çağırış sesleri..
Bir kere eşim güzellikle konuştu, kusura bakmayın bebeği sütten kesiyoruz ondan biraz ses dediler bir de yalqn yani. Ben bebek sesi duymuyorum ki, duyduğum sesleri ayırt edebiliyorum
şimdi ben de yaza doğum yapacağim için tekrar tekrar konuşmak, yüz göz olmak iyi olur mu bilmiyorum. Hani halden anlayım istiyorum pandemi dönemi vs çocuklar eve kapandı ama şöyle ki biz lojmanda yaşıyoruz bir sürü çocuk var burada rahat rahat annesi çıkarabilir sosyalleşebilir ortam rahat geniş. Hamileyim baş ağrılarım oluyo bi de her gün her gün olunca dayanamıyorum. Çekiniyorum da ama. Sizce çıkıp konuşmak gerekli mi? Hiç böyle muhabbetlere gitmedim bilmedigim için soruyorum
Geçen gün üst komşumun misafiri gelmişti. Kendisinde iki çocuk var aşırı gürültülü, misafirin de vardı çocukları. Gündüz vakti, ben de bebeğimi uyuttum. Allahım tavanı başımıza yıkacaklardı gürültüden neredeyse. Bekledim, bekledim baktım 1 saat boyunca aralıksız çığlık, koşma sesleriyle inliyor ev. Aldım sopayı vurdum, yine olsa yine yaparım. Sırf gece geç saat değil diye sınırsız gürültü yapma hakkı mı var insanların? Tamam, çocuk bu oynayacak edecek ama abartmıyorum bir saat boyunca aralıksız bağırma, hönkürme, çığlık ve koşma seslerini çekmek zorunda mıyım ben? Bebek olmasa neyse takar kulaklığı geçerim ama bebeğim de uyuyamıyor. Bu arada benim bebeğim onlardan daha az ses yapıyor hani bebeğin ağlamıyor mu falan diyen olursa. Gece ağlayınca hemen yanıma alıyorum gürültü olmasın diye emzirip uyutuyorum. Gündüz elindeki oyuncakları bile yere vurup ses yapmasın diye örtü serip veriyorum eline. Ben de salabilirim bazıları gibi ama dikkatli olmak gerekir apartmanda, birlikte yaşama kuralları var sonuçta.teşekkür ederim. herkese göre yaşam imkansız tabii ki. gönül ister o amerikalıların 2-3 katlı müstakil, garajlı, bahçeli evlerinde oturalım :) bir de manyaklık derecesinde takıntılı insanlar var. onlara ne kadar hassasiyet gösterirsek o kadar da suistimal ediliyoruz. başka bir konuda şey vardı, küçük çocukla 15 dk saklambaç mı ne oynamışlar saat 19 civarı sanırım, alt komşu aşağıdan vurmuş. başka birisinin de öğleden sonra sanırım misafiri gelmiş, e tabii konuşma sesi vs var alt komşusu vurmuş. tamam gece 12'den sonra çıkan yüksek sesin haklı bir tarafı yok ama normal saatlerde anlayış göstermezsek hayat kalitemiz tamamen düşer. başkalarına göre yaşayacaksak o zaman başka biri de çıkar der ki çok fazla sessizsiniz, ben sessizlikten korkuyorum öldünüz sanıyorum, sessizlikten rahatsız oluyorum da diyebilir. böyle insanlar da var.
Peki ben cok iyi biliyorum ki bunun eğitiminş aldım uyku eğitimi verirken bebeğinşzw cıglıklarla aglıyorlar o zaman ne yapacaksınız masıl susturacaksınız ? Yada dis patladıgında atesi oldugunda gene durmaksızın aglıyor bebekler.. demek ki kontrolünüz dısında zamanlamalar olacak degil mi :) sevgilerGeçen gün üst komşumun misafiri gelmişti. Kendisinde iki çocuk var aşırı gürültülü, misafirin de vardı çocukları. Gündüz vakti, ben de bebeğimi uyuttum. Allahım tavanı başımıza yıkacaklardı gürültüden neredeyse. Bekledim, bekledim baktım 1 saat boyunca aralıksız çığlık, koşma sesleriyle inliyor ev. Aldım sopayı vurdum, yine olsa yine yaparım. Sırf gece geç saat değil diye sınırsız gürültü yapma hakkı mı var insanların? Tamam, çocuk bu oynayacak edecek ama abartmıyorum bir saat boyunca aralıksız bağırma, hönkürme, çığlık ve koşma seslerini çekmek zorunda mıyım ben? Bebek olmasa neyse takar kulaklığı geçerim ama bebeğim de uyuyamıyor. Bu arada benim bebeğim onlardan daha az ses yapıyor hani bebeğin ağlamıyor mu falan diyen olursa. Gece ağlayınca hemen yanıma alıyorum gürültü olmasın diye emzirip uyutuyorum. Gündüz elindeki oyuncakları bile yere vurup ses yapmasın diye örtü serip veriyorum eline. Ben de salabilirim bazıları gibi ama dikkatli olmak gerekir apartmanda, birlikte yaşama kuralları var sonuçta.
Hele benim gibi aşırı gürültülü üst komşuyla yaşayanlar birbirlerini anlar, insanda artık sinir stres kalmıyor. Üst komşum alt komşumla mahkemelik oldu bu gürültü mevzusundan. Biz de seneye yazın taşınmak istiyoruz bu yüzden çünkü çekilecek dert değil yani.
Valla böyle konulara yorum yapmak adetim oldu :) Ben 30 tane yiğeni olan biriyim. Çocuktur oynar kosturur lafını kabul etmiyorum. Hareketli olabilir kesinlikle, Sürekli hareket halinde olabilir. Ama bu kosmasını yere bir seyler atmasını, bisiklet sürmesini gerektirecek bir durum değil. Anne ya da baba çocukla uğrasmak istemediğinde Çocuğu salıyor, Çocuk da kosturuyor evde. Benim anladığım bu. Yoksa bir cocuk evin icinde sürekli kostursa ben rahatsız olurdum. Yaklasık 5 aydır bu durumdayım. 2 yıldır bu apartmandayım. Gecen sene de gürültü olurdu ama bu kadar değildi. Üst kattaki cocuk kücüktü kadının diğer cocuğu da daha yürümüyordu ondan herhalde. Üst komsuyla sürtüsmeler yasadık. Bu sefer de çaprazdan gürültü var. Saat sabah 9da ayaktayım. Namaza da uyanınca insan uykusuz kalıyor. Bir de ben ses duydum mu irkilerek uyanıyorum. Söyledim yöneticiye sözde uyardılar. Neymis cocuk uzaktan eğtimden dolayı gürültü yapıyormus. Bildiğim kadarıyla cocuk oturarak ders görür at gibi kosturarak değil. Polis cağıracağım sırf daha kötü olmasın diye kendimi tutuyorum. 2 defa odamı değistim. Annemin kolu ameliyatlı, ona rağmen hadi değiselim uyuyamıyorsun diyordu. Ben süpürge bile calıstırınca acaba rahatsz olurlarmı diyorum, öğlene doğru acıyorum süpürgeyii. Ayrıca ben yürürken ayaklarımı güm güm yere vurmuyorum. Çocukları bıraktım, anne babaları da öyle yürüyor. Sürekli kulaklıla bir seyler dinlemek zorunda kalıyorum. Artık cok sinirli olmaya basladım. Kafayı yemek üzereyim.Hanımlar merhaba,
başlıktan da anlaşılabileceği gibi derdim üst komşum. Özellikle son 2 aydır sesleri hiç kesilmiyor bıktım artık. Her gün akşam 7den sonra vileda yapıp süpürge açıyorlar. Gün içinde en az 10 kere eşya çekme sesi geliyor.
yetmiyor gibi bir de 4 yaşlarında bir kızları var ki aman Allahım kız normal bi şekilde yürümüyor sanki, hatta yürümüyor. Devamlı güm güm güm koşturuyor ayaklarını vura vura. Gece 12.30 da bile yani. Sonra ailesinin bağırış çağırış sesleri..
Bir kere eşim güzellikle konuştu, kusura bakmayın bebeği sütten kesiyoruz ondan biraz ses dediler bir de yalqn yani. Ben bebek sesi duymuyorum ki, duyduğum sesleri ayırt edebiliyorum
şimdi ben de yaza doğum yapacağim için tekrar tekrar konuşmak, yüz göz olmak iyi olur mu bilmiyorum. Hani halden anlayım istiyorum pandemi dönemi vs çocuklar eve kapandı ama şöyle ki biz lojmanda yaşıyoruz bir sürü çocuk var burada rahat rahat annesi çıkarabilir sosyalleşebilir ortam rahat geniş. Hamileyim baş ağrılarım oluyo bi de her gün her gün olunca dayanamıyorum. Çekiniyorum da ama. Sizce çıkıp konuşmak gerekli mi? Hiç böyle muhabbetlere gitmedim bilmedigim için soruyorum
Bebeğimin dişi çıktığında da öyle ağlamadı çok şükür, hasta olduğunda da. Uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum. Ayrıca diş, hastalık dolayısıyla bebek ağlaması ile laftan anlayan bir "çocuğun" sesleri farklıdır. Bebek ne dediğini anlamaz ama çocuklar belli kurallara ve sınırlara uyabilirler. Ha çocuk mesela hastalanır gece ağlar ona da bir şey demem tabiki, çünkü elinde olmayan bir şey. Bebek için de aynısı. Onun dışındaki konularda belli sınırlar olmalı, herkes için söylüyorum.Peki ben cok iyi biliyorum ki bunun eğitiminş aldım uyku eğitimi verirken bebeğinşzw cıglıklarla aglıyorlar o zaman ne yapacaksınız masıl susturacaksınız ? Yada dis patladıgında atesi oldugunda gene durmaksızın aglıyor bebekler.. demek ki kontrolünüz dısında zamanlamalar olacak degil mi :) sevgiler
Sınır kesinlikle olmalı mesala 12 den sonra tam anlamı ile sessizlik olmalı, buna bende katılıyorum fakat siz uyku eğitimş vermeyince bu demek değildir bebek gece yarısı hic ağlamayacak eğitimciyim cok iyi bilirim, ( anne değilim henüz ) fakat bir bebek aglıyor diye komsuma cıkmam o bebek sesinden rahatsız olmam, aksine üzülürüm derdi mi var diye iste bizi kimileei ile ayıran bıcak sırtı sudur ki; bebek sesinden rahatsız olmak yada o sesin kaynagının ne olabileceğini düşünüp üzülmek iste insan olabilmek insanca düsünebilmek bu kadar basit. Sevgilir saygılarBebeğimin dişi çıktığında da öyle ağlamadı çok şükür, hasta olduğunda da. Uyku eğitimi vermeyi düşünmüyorum. Ayrıca diş, hastalık dolayısıyla bebek ağlaması ile laftan anlayan bir "çocuğun" sesleri farklıdır. Bebek ne dediğini anlamaz ama çocuklar belli kurallara ve sınırlara uyabilirler. Ha çocuk mesela hastalanır gece ağlar ona da bir şey demem tabiki, çünkü elinde olmayan bir şey. Bebek için de aynısı. Onun dışındaki konularda belli sınırlar olmalı, herkes için söylüyorum.
benim bahsettiğim örneklerde sizin anlattığınız kadar hunharca bir gürültü yoktu. ve bahsettiğim komşu manyaklık derecesinde takıntılıydı. gürültüden rahatsız olmak ile takıntılı olmak arasında fark var. biz de zamanında gürültü yüzünden taşındık mecburen. rahatsız olunacak gürültü var, makul karşılanacak gürültü var ikisi ayrı şeyler. sizin gözünüzün önüne gelen örnek geçtiğimiz haftalarda alt katımda yaşandıGeçen gün üst komşumun misafiri gelmişti. Kendisinde iki çocuk var aşırı gürültülü, misafirin de vardı çocukları. Gündüz vakti, ben de bebeğimi uyuttum. Allahım tavanı başımıza yıkacaklardı gürültüden neredeyse. Bekledim, bekledim baktım 1 saat boyunca aralıksız çığlık, koşma sesleriyle inliyor ev. Aldım sopayı vurdum, yine olsa yine yaparım. Sırf gece geç saat değil diye sınırsız gürültü yapma hakkı mı var insanların? Tamam, çocuk bu oynayacak edecek ama abartmıyorum bir saat boyunca aralıksız bağırma, hönkürme, çığlık ve koşma seslerini çekmek zorunda mıyım ben? Bebek olmasa neyse takar kulaklığı geçerim ama bebeğim de uyuyamıyor. Bu arada benim bebeğim onlardan daha az ses yapıyor hani bebeğin ağlamıyor mu falan diyen olursa. Gece ağlayınca hemen yanıma alıyorum gürültü olmasın diye emzirip uyutuyorum. Gündüz elindeki oyuncakları bile yere vurup ses yapmasın diye örtü serip veriyorum eline. Ben de salabilirim bazıları gibi ama dikkatli olmak gerekir apartmanda, birlikte yaşama kuralları var sonuçta.
Hele benim gibi aşırı gürültülü üst komşuyla yaşayanlar birbirlerini anlar, insanda artık sinir stres kalmıyor. Üst komşum alt komşumla mahkemelik oldu bu gürültü mevzusundan. Biz de seneye yazın taşınmak istiyoruz bu yüzden çünkü çekilecek dert değil yani.
merhaba, valla benim de adetim oldu ben de yazmadan duramıyorum :) uykunuzu alamadığınız için sinirlisiniz ve bu yüzden bu kadar rahatsızlık duyuyorsunuz. bu arada rahatsız edici bir durum elbette. ama üst kat susmuş en azından, şikayetiniz işe yaramış. çaprazdan sizi bu kadar rahatsız edici bir ses nasıl gelebiliyor diyemem zira binada titreşim yaratıyorsa duyuyorsunuzdur. polis pek bir işe yaramıyor bir de polis devreye girerse sizinle inatlaşabilirler. ben sadece 2 ay bir yerde oturabildim mesela hatta konum bile var, alt katımdaki inanılmaz gürültü yapan bir yaratıktı hatta çocuk da değil yani 20lerinde eşek kadar herif. madde kullandığı için 24 saat bakın abartmıyorum 24 saat gürültü yapardı. uyumazdı. tv'dan son ses müzik açardı. duvarları yumruklayıp eşyalarına zarar verirdi. tv'yi kırdı falan sonra tv sesi kesilmiş oldu ama kendisi sürekli bağırıyordu. bir gece hiç unutmuyorum delirmişti, binayı yıkacaktı nerdeyse. hani böyle sinir krizi geçirirsiniz de tüm evi mahvedersiniz ya, o hesap. her gün öyleydi. ailesi falan bayağı dışlamıştı yani. ben bunu yapan insan için kaç kere polis çağırdım, polise kapıyı açmadı. polis geliyor, kapıyı açmayınca tutanağını kendince doldurup gidiyordu. ben de evden çalışıyorum 2 ay allah sizi inandırsın, 2 ayda uyuyabildiğim gece sayısı 7-8 ya var ya yoktu. artık ben de delirmiştim. işimde hatalar yapmaya başladım. sağa sola saldırmaya başladım. ve taşındık, şu an oturduğum evi 1 günde buldum, aynı gün beğendik ertesi gün tuttuk. allah kimsenin başına vermesin. neyse uzatmayayım polis kesin çare değil. belki sizinki dönemsel bir şeydir. komşunuz susmuyorsa ve taşınma imkanınız da yoksa size en azından geceleri irkilerek uyanmanızı bir nebze olsa engelleyecek bir şey önerebilirim. kulak tıkacı. ben 4 sene tıkaç sayesinde uyuyabildim kyk yurdunda. orada da çok gürültü olurdu. hiç yoktan iyidir tarzı bir çözüm. deneyin bence. benimkinin markası otifleksti. evet başkaları yüzünden bunu kullanmak çok üzücü ama belki çare olur en azından irkilerek uyanmazsınız gece.Valla böyle konulara yorum yapmak adetim oldu :) Ben 30 tane yiğeni olan biriyim. Çocuktur oynar kosturur lafını kabul etmiyorum. Hareketli olabilir kesinlikle, Sürekli hareket halinde olabilir. Ama bu kosmasını yere bir seyler atmasını, bisiklet sürmesini gerektirecek bir durum değil. Anne ya da baba çocukla uğrasmak istemediğinde Çocuğu salıyor, Çocuk da kosturuyor evde. Benim anladığım bu. Yoksa bir cocuk evin icinde sürekli kostursa ben rahatsız olurdum. Yaklasık 5 aydır bu durumdayım. 2 yıldır bu apartmandayım. Gecen sene de gürültü olurdu ama bu kadar değildi. Üst kattaki cocuk kücüktü kadının diğer cocuğu da daha yürümüyordu ondan herhalde. Üst komsuyla sürtüsmeler yasadık. Bu sefer de çaprazdan gürültü var. Saat sabah 9da ayaktayım. Namaza da uyanınca insan uykusuz kalıyor. Bir de ben ses duydum mu irkilerek uyanıyorum. Söyledim yöneticiye sözde uyardılar. Neymis cocuk uzaktan eğtimden dolayı gürültü yapıyormus. Bildiğim kadarıyla cocuk oturarak ders görür at gibi kosturarak değil. Polis cağıracağım sırf daha kötü olmasın diye kendimi tutuyorum. 2 defa odamı değistim. Annemin kolu ameliyatlı, ona rağmen hadi değiselim uyuyamıyorsun diyordu. Ben süpürge bile calıstırınca acaba rahatsz olurlarmı diyorum, öğlene doğru acıyorum süpürgeyii. Ayrıca ben yürürken ayaklarımı güm güm yere vurmuyorum. Çocukları bıraktım, anne babaları da öyle yürüyor. Sürekli kulaklıla bir seyler dinlemek zorunda kalıyorum. Artık cok sinirli olmaya basladım. Kafayı yemek üzereyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?