Üst komşu

Namename

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2012
1.945
2.308
333
Üst komşum manyakmış bu sabah anladım. Taşınalı bi sene oldu. Tek başına 60 yaşlarında bi kadın. Sabah bişey çeker gece çeker. Küçük bebeğim var.
En son bu sabah 8:30da çekme sesine uyandım yukarı çıktım. Bide suçlu oldum. 2 ayda bir temizlik yaptırırmış bugün o yüzden ses geliyomuş normalde onun evinden ses çıkması imkansızmış. Benim oturma odamın olduğu yerde mutfak masasıyla sandalyeleri var. Gece onun sesi geliyo işte. Yalan söylüyo bi kere olmasıyla insan çıkar mı yukarıya. Bi senedir böyle. Benim ordanda bebek sesi geliyomuş. Bebek bu susturucu takamam ya ağzına dedim. Bide benim evimden erkek sesleri geliyomuş camın önünde sigara içiliyomuş. Evde bi erkek kocam var biz sigara kullanmıyoruz dedim. Bende balkonda sigara kokusu alıyorum dumanı geliyo onu mu kollucam dedim. Misafir erkek geliyo desem en son 2 ay önce kaynım geldi. Sabah sabah sinir oldum. Eşya çekme sesiyle bebek sesini bir tutuyo. Şimdi biliyorum benim kız ağlasa o da kapıma gelecek.

Bu yasadiginizin aynisini gecen hafta yasadim , hatta biz yukari cikmamistik bile cunku bebek sesi gittigini bildigimden bizde onlarin surekli mobilya cekme sesine gikimizi cikarmiyorduk
Baska bir mevzudan konu buraya geldi ve deli gibi kavga ettik , olaylar olaylar
O gunden beri azaldi bizde mobilya cekme sesi , belki sizinki de utanir da yapmaz artik

Sizin konunuzada yorum yapmış olabilirim. Bende de bi tane var sürekli çekiyo diye. Gündüz evimde durmuyorum bile anneme gidiyorum akşam 9larda eşimle eve geliyoruz. Kızım öyle çok ağlak bi bebek değil. Sabah 6larda ağlar acıktığı için mama yapıp gelene kadar ağlar oda 5dk olmaz. 12:30 1 de yatar en geç gece. Bebek sesiylede mobilya çekme sesini bir tutması saçma.

Eğer sadece mutfakta sandalye çekme sesi ise sürekli olan, kadın yaşlıymış, kaldıramıyor olabilir. Ben olsam sandalye altına o yapılan süngerimsi şeyden alır, kapısına öyle gider,

Teyzecim, hakkını helal et, benim de bebeğin sesi geliyordur, daha az uyanması için izin ver de bunları yapıştırayım, ben de şaşırdım ne yapacağımı falan derdim

Yaşlıymış tekmiş, gerçekten farkında bile olmayabilir. Kulakları az duyuyorsa vs...

Ahhh ahhh bizim evdeki üst komşudan gelen sesleri bi duysan dudağın uçuklar valla bak . 2 hafta önce çok ciddi bir mesaj yazdım . Sonra yine geçen gece 12 de bir mesaj yazdım ama hala aynı tas aynı hamam

60 yaşında bir insana bu saatten sonra saygılı olması gerektiğini malesef anlatamazsınız.Bebek, cocuk sesi tabiki olur evde, sonucta insanın elinde değil robot değiller ki düğmesine basıp susturasiniz. Ama diğer sesleri insan isterse azaltabilir.çok anlayissiz yaklaşmış komşunuz bir daha muhatap olup sınırlerınızı bozmayın bence evde kendiniz bir çözüm üretmeye çalışın

Yok ben konu acmamistim :)
Biz zaten bebek sesine laf edince cildirdik ev sahibini aradik , ev sahibi de komsu da ozur diledi yoksa emlakcimizi aramistim bile tasinacaktik

Cok iyi niyetli gorum turuncum seni
Bizimkiler de yasli ama gercekten anlamak mumkun diil sabah 8 de basliyorlar mobilyalari cekmeye gece 12 ye kadar ve evleri kucucuk , yani o masa sandalye koltuklari ceke ceke napiyorlar anlamak mumkun degil , en sonunda belleri tutulur insallah dedim o derece biktim
Kizi tam uyutuyorum carttt curttt nasil bir ses kiz aglayarak firliyo yataktan sonra sizin bebeginiz agliyor diyorlar
Valla istedigi kadar yasli olsun tek bir sandalye cekmeye bu kadar ses cikmaz

O ses mutfaktan gelmiyo ama benim oturma odamın olduğu odaya kurmuş onları. 57 yaşlarında kadın okadarda yaşlı değil. Sadece o olsa çıkmazdım zaten. Yatak odasındanda sesler geliyo gece gündüz. Bu sabah onun çekme sesine uyandım. Ya insan temizlik yaptırırken 8:30da yaptırır mı. Ondan önceki gece saat 1 de yatak odasında çekiyo.

Kendi kulakları duymuyo herhalde yaptıkları sesi. 13 yıldır oturuyomuş böyle bişey duymamış. E bizden öncekiler çalışıyodu çünkü dedim. Sende evde durmuyosun ki zaten diyo bana. Durmadığım halde buraya çıktıysam bi düşünün bence dedim.

:)) mutfak sandalyesi diyince belki diğer mobilyalar çok sık çekilmiyorsa çözüm olabilir, diye düşündüm ne bileyim.
Benim önceliğimin çözüm olurdu, çünkü çocuklarım zor uyur. Ve gerçekten yaşlı insanlara laf anlatmak çok zor.

her nereden geliyorsa, mesele sadece sandalyeyse çözümü böyle bulmaya çalışırdım, çünkü zaten bunu yapan insan başkasını düşünmeyen insandır, uyarmak yerine çözümle gidersem belki utanır diye düşünürüm
Çünkü garip böyleleri, daha beter üste çıkıyor.
E taşınmayacaksanız çocuk da hep duyacak. Amaç çocuk için çözüm üretmek, komşunun gönlünü etmekten ziyade :)
Ay bir De Niye geziyor acaba evde mobilyalar :)) benimkiler hep sabit mesela.

Bizde hic muhatap olmuyorduk zaten , 10 aydir bu evdeyiz , 10 aydir katlaniyoduk sese ama diyorum ya bambaska bir konudan sizin bebeginiz de cok agliyor ben cekmek zorunda miyim gurultunuzu diye bagirinca bizde sigortalar atti , yaslilar ama tum gun mobilya cekecek ve ev supurecek gucleri var masallah
Dun gece 12 bucukta evi supuruyodu kadin
2 ay sonra gidiyoruz ya , surekli insallah beter insanlar tasinir bu eve de gurultu yaparlar diyorum

Işınlanma aletim olsa çoktan taşımıştım kendimi burdan. Hanımefendi iki ayda bir temizlik yaptırıyomuş onun sesiymiş 8:30 sabah. E ondan önceki gün duyduklarım neydi. Bide ilk seferde kapısına çıktığım için(onun iddiası) beni yetiştiren anneye teşekkür etti bende size teşekkür ederim dedim.

Bizim alt üst komsulardan birisi henüz cikaramadim sürekli bir tamirat yapar, gecen aylarda tüm gün durdu birsey yapmadi dokuz bucukta matkapla duvar dedi baya, cocuk uyutuyorum ben de. Bizimkilerde kosusturuyo zipliyo, ne ben birsey dedim ne onlar. Bu sekilde gecinip gidiyoruz, müstakil evim olsa bunlari yasamazdim ama oluyor böyle seyler. Cocuklara birsey diyen olulrsa ben de onlara derim karsilikli idare ediyoruz

Ben de içimi dökeyim şuraya. Bizde de var aynısından. 17 aylık bebeğim var çalışıyorum zaten gece uykumuz düzenli değil. Üst komşu çalışmıyor onun da bebeği var 5 aylık. Çamaşır makinesini gece çalıştırır,sabahın erken saati süpürge açar, cam balkonu sürekli açar kapatır. Bugün sabah sekizde başladı temizlige. Kızım gürültüye uyanıyor sürekli. Kocası gece geliyor işten o ayrı bir tantana zaten. Bu kadın hangi ara uyuyor bilmiyorum. Gece 1 de çıktım kapısına olmadı, mesaj yazdım olmadı umarım siz çözüm bulursunuz.

Anneme genelde 2 haftada 1 gidiyorum,
Zaten çocuklar uyuyacağı için de en geç 9 da kalkıyorum.

Alt komşu geçen gelmiş yukarı, anneme diyor ki kreş mi işletiyorsunuz bu ne gürültü :))

Eve girip çıkan benimkilerden başka çocuk yok.
Kendi çocuğu sabaha kadar ağlıyor.

Annem de demiş,
çocuk büyüttüm, şimdi torunlarım var, bebeği unutmadım henüz, ağlar bu çocuktur, bir kere rahatsız etmedim seni bu yüzden, ama biraz düşünceli ve hassas olsan, gece ağlayan bebeği 300 m2 evde (arada upuzun koridor da var) evin yatak odası olmayan kısımda tutardın diyip yolladı kadını.

E haklı da şimdi. 9 geç bir saat değil zaten bir kaç saat kalıyoruz. 2 haftada 1 gelen ses için kapıya çıkmak?
Öte yandan kadını da anlıyorum, sinirleri bozulmuş büyük ihtimal, her gece bebek 2 den 6 ya kadar ağlıyormuş.
Annem sonra, onun cezai ehliyeti yok, yarın bir şeyler yapayım da kızım seni anlıyorum falan diyeyim diye giderim dedi :)
Bu işler böyle.
Henüz komşuyla kötü olup çözüm bulan görmedim.
Mecbur idare ediliyor.
Karşıdaki arsızsa yapacak bir şey kalmıyor, o çok fena :)

Annenin tavrini cok tuttum :)
Bizim kiz da 3 haftadir hasta o yuzden agliyor , 3 haftadir uyumuyoruz , sanki ben cok mutluyum bebegim aci icinde aglarken , birde bizim ev ters dubleks , yani bizim yatak odalari en alt katta , ust katimiz bizim salonumuz , bir ust kat da onlarin evi
Evet duvarlar ibce vs ama ben cocugu salona bile cikarmiyorum gece uyuyamadiginda sirf yukari daha cok ses gitmesin diye
Bide oglan var biliyosun 10 yasinda , sesini bile duymazlar , hatta varligindan bile habersizler o kadar hassasim gurultu konusunda
Ben bu kadar ince dusunup de caba gosterdikce bu laflari duyunca acaip koydu , hala hirsimi alamiyorum , evde 7 / 24 beddua modundayim

Hayır yani haksızken üste çıkıyo benim evimden de erkek sesleri geliyomuş. Evde erkek bi eşim var. Eve zaten 9larda gideriz 10-11 de eşim uyur. Evde sesi çıkanda benim kocamın ağzı var dili yok. Yalan söylemesi beni sinir etti. Bebek sesi duyuyomuş hanım susturucu takamam ya ağzına ama sen sabahın köründe mobilyanı çekmeyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…