Üst komşu

Annenin tavrini cok tuttum :)
Bizim kiz da 3 haftadir hasta o yuzden agliyor , 3 haftadir uyumuyoruz , sanki ben cok mutluyum bebegim aci icinde aglarken , birde bizim ev ters dubleks , yani bizim yatak odalari en alt katta , ust katimiz bizim salonumuz , bir ust kat da onlarin evi
Evet duvarlar ibce vs ama ben cocugu salona bile cikarmiyorum gece uyuyamadiginda sirf yukari daha cok ses gitmesin diye
Bide oglan var biliyosun 10 yasinda , sesini bile duymazlar , hatta varligindan bile habersizler o kadar hassasim gurultu konusunda
Ben bu kadar ince dusunup de caba gosterdikce bu laflari duyunca acaip koydu , hala hirsimi alamiyorum , evde 7 / 24 beddua modundayim

Zaten hep ince düşünceli insanlara denk gelir :) sen hassas oldukça onu çekersin böyle bela gibi. Geçmiş olsun :)
 
Sabah 8- akşam 10 arası gürültüler normal değil mi
Bana çok abartı gelmez bu saatte olanlar
Tabi sizinkinin ne zamanlar ne yaptığını bilemiyorum
 
Bu konuya çözüm bulursanız bana da haber verin lütfen :)
Aynısından hatta daha gürültülüsünden benim üstte de var. İşin kötüsü ikimizde ev sahibiyiz. Taşınma durumumuz yok.

Geceleri yatak odasında topuklu terliklerle geziyor, sanırım halı da yok, ayrıca sürekli bir sandalye çekme sesi gelir gece yarılarında. Yatak odasında ne tip eşyalar kullanıyor merak ediyorum.
Ev hanımı olmasına rağmen pazar sabahı 7:30 da evi süpürmeye başlar üstelik yatak odasından başlar.
İki çocuğu var, erkenden sesinin enn ince tonunu kullanarak bağırmaya başlıyor her sabah..
Laf soktum, ima ettim, güzellikle uyardım, ani sinirle öfkeli mesajlar attım yok yok yok hiçbiri işe yaramıyor...
 
Bir keresinde normal sohbet ederken
"sabahları o ses senden nasıl çıkıyor
Allah aşkına çok merak ediyorum
O çocuklara da yazık bağırmasan o kadar"
Dedim.
Kahkahayla güldü :deli:valla şaka gibi :confused:
 
Üst komşum manyakmış bu sabah anladım. Taşınalı bi sene oldu. Tek başına 60 yaşlarında bi kadın. Sabah bişey çeker gece çeker. Küçük bebeğim var.
En son bu sabah 8:30da çekme sesine uyandım yukarı çıktım. Bide suçlu oldum. 2 ayda bir temizlik yaptırırmış bugün o yüzden ses geliyomuş normalde onun evinden ses çıkması imkansızmış. Benim oturma odamın olduğu yerde mutfak masasıyla sandalyeleri var. Gece onun sesi geliyo işte. Yalan söylüyo bi kere olmasıyla insan çıkar mı yukarıya. Bi senedir böyle. Benim ordanda bebek sesi geliyomuş. Bebek bu susturucu takamam ya ağzına dedim. Bide benim evimden erkek sesleri geliyomuş camın önünde sigara içiliyomuş. Evde bi erkek kocam var biz sigara kullanmıyoruz dedim. Bende balkonda sigara kokusu alıyorum dumanı geliyo onu mu kollucam dedim. Misafir erkek geliyo desem en son 2 ay önce kaynım geldi. Sabah sabah sinir oldum. Eşya çekme sesiyle bebek sesini bir tutuyo. Şimdi biliyorum benim kız ağlasa o da kapıma gelecek.
Öfff bu komsu olayı cok sacma ya zaten helede yaslıysaa varya laf soz anlamazlar yazık valla :( brnmde altımıza birş tasındı hergun kavga hergun dovüs kocasına etmedigi hakart kalmıyor kadın okdr terbyeszki adam sus apartman ayaga kalkdı dedkce baslarm apsrtmana dyır manyakmıdır nedir valla apartman olayı col zor
 
Benim de bir üst komşum var ama şikayetçi değilim :) tek yaşıyorum, bebeğim yok ve mahalle zaten sabaha kadar çok hareketli, bilerek taşındım.

Üstümde 70lerinde bir amca yaşıyor. Epilepsi hastası. Sabahları takım elbiseyle gezer, o kadar nazik o kadar beyefendi o kadar şirin ki... Konuşurken çok kibar, selam vermeden geçmez. Kalın çerçeveli gözlükleriyle "up" filmindeki amcaya çok benziyor...

Ancak bu sevimli amcamız alkolik. Akşam olunca içer ve balkonda oturur. Gelene geçene, köpeğe, polislere, alttaki çay ocağında oturanlara bağırarak küfreder. Şarkısını açar son ses, bir yandan da bağırarak küfreder. Hıncını alamazsa bira şişesi atar aşağıya :)

Artık kimse uğraşamıyor, bir çözüm bulamıyorlar. Polisler akşam oldu mu 2 sokak lambasını söndürüyor kimseye bulaşmadın diye :)

Bir de sabah yaptıklarını hatırlamıyor "iftira atıyosunuz yapmam ben öyle şeyler" diyor. Videoya çekiyorlar yine inanmıyor :)

En son karşı apartmanda bir kadına küfredince kadın soda şişesini fırlattı sinirden, abim aşağıdan arıyor balkona çıkma diye :) bir de mahalleli isim takmışlar "casper" diye. Yani sabah Vehbi Bey, akşam sevimli hayalet ;)

Dediğim gibi bikerek taşındım, alıştım. Hatta bi akşam çıkmayınca merak eder oldum adama bir şey mi oldu diye. Yani özetle aslında komşularınız gayet normal :)
 
Eğer sadece mutfakta sandalye çekme sesi ise sürekli olan, kadın yaşlıymış, kaldıramıyor olabilir. Ben olsam sandalye altına o yapılan süngerimsi şeyden alır, kapısına öyle gider,

Teyzecim, hakkını helal et, benim de bebeğin sesi geliyordur, daha az uyanması için izin ver de bunları yapıştırayım, ben de şaşırdım ne yapacağımı falan derdim

Yaşlıymış tekmiş, gerçekten farkında bile olmayabilir. Kulakları az duyuyorsa vs...
Aynen.

Teyze gel sandalyenin ve masanin ayaklarina sunlari yapistiralim sen de rahat et ben de..de..
 
Size bebek sesi yuzunden gelirse sizde yuksek sesle muzik dinleyin ve geceleri onun bulundugu odada gurultu cikarin orta seviyede. Pes etsin
Ben kiracimizi uyardim duzelmedi kp uyardi duzelmedi ustune 4 kere uyarildi . Israrla ses geldi. En son cikin dedik biraz duzeldiler ama yine ses cikariyolardi bu sefer sinsice. Yani bariz degilde. Geceleri ebeveyn banyosunda kova doldurma , dus telefonunun zinciriyle oynama. Isiklari acip kapatma (anahtardan tak tak ses geliyordu) yatak odasinda oluyordu bunlar.
Bende ertesi gunu yatak odasinda (kadin gunduzleri bebegi ile uyuyordu) radyo acip sesini actim. Kucuk odamdaki tv den muzik actim yuksek sesli ve salindaki tv yide actim. Sonra kapatinca "akilli olun bunlar iyi zamanlqriniz azarsaniz azacam " dedim Ayaklarimi vura vura yurudum. Sabah esim 6.30 da ise giderken , ebeveyn banyosuna girip ayni onun cikardigi sesleri cikardim.en sonunda pes etti. :)))
 
Bebegim yok. Hiç komşu gürültü sorunu da yaşamadım ama bu ses konusunda aşırı hassaslığı ben anlamıyorum. Hele bir de bu evde bebeğiniz varmış, şimdi ağlıyordur, biraz büyüyünce de illa ki ses yapacak. Normal saatteki eşya çekme sesine laf etmenize şaşırdım ben.

“Bebek tabii ki ağlayacak, sen ses yapma” bana çok bencilce geliyor. E sizin komşularınız da bebeği, çocuğu olmayan komşu olsun istiyordur. İnsanlar size anlayış gösteriyorsa, siz de kendinizin farkında olup, insanlara anlayış göstermelisiniz. Diğer türlü, kimse sizin bebeğinizi de dinlemek zorunda değil.
 
Benim eski üst komşu bozuntusu gece 3-4-5-6 farketmez
Yatak odayı tepemize indiriyordu
Çıldırıdm o evde , akşam da 19-22.30 arası son ses tv
Gündüzleri kitap okuyormuş aynı binada ki çocuğuna gidiyormuş Gündüz nadir ses ama akşam tv alıp son ses sürekli eşya çektioedu.
Gece de aynı , sabah altıda süpürgeyi açıyor Temzilik yapıyor hasta, kaç kere çıktım yalvardım
Değişmedi , tavana vurdum apartmanı ayağa kaldırdı
, şimdi aynı binada farklı dairedeyiz , sesin cinsi biraz farklı ama yine ses var , benim denk geldiğim İnsanlar gece uyumayıp eşya lar ile savaşıyor sanırım
İğreniyorum üst komşulardan
 
Malesef ayni manyaktan bir tane de bende var gecenin 1 de 2 sinde bile birseyler ceker banyo cikar cat cut pat kut. Haftasonu hafta ici demez sabahin 7/8 de supurge calistirir hatta gunde 2 veya 3 kez supurge calistiriyor yasli biri belliki temizlikle psikolojisini bozmus.surekli hatta sunlari yazqrken yine calistidi:) koca kadin bebegimin oldugunuda biliyor o dusnmuyorsa ne diyim tum apartman illaallah etti nor fln da yazip yapistirdilar apartman girisine ama nafile.
 
Bebegim yok. Hiç komşu gürültü sorunu da yaşamadım ama bu ses konusunda aşırı hassaslığı ben anlamıyorum. Hele bir de bu evde bebeğiniz varmış, şimdi ağlıyordur, biraz büyüyünce de illa ki ses yapacak. Normal saatteki eşya çekme sesine laf etmenize şaşırdım ben.

“Bebek tabii ki ağlayacak, sen ses yapma” bana çok bencilce geliyor. E sizin komşularınız da bebeği, çocuğu olmayan komşu olsun istiyordur. İnsanlar size anlayış gösteriyorsa, siz de kendinizin farkında olup, insanlara anlayış göstermelisiniz. Diğer türlü, kimse sizin bebeğinizi de dinlemek zorunda değil.
O simdi bebegi olmayan komsular acaba hic mi cocuk.buyutmemis zamaninda onlarin bebekleri cocuklarida baska kisileri rahatsiz etmistir bu isler sirayla ayrica bebek annenin istegiyle aglamaz ama okomsu kendi istegiyle gurultu patirdi yapiyor daha dikkatli yapabilir veya uygun saatlerde temizliguni yapabilir gece 1 de supurge calistirmak nedir ya.sabahin 6 da koltuk masa cekmek nedir evini temizleyeceksen saah 10 aksam 5/6 temizle 10 saat boyunca. Dunyadan bir haber masum bir bebegin( ki hic bir anne bebegi aglasin istemez )aglamasini konu sahibinin ust komşunun yaptigi bu terbiyesizlikle bir tutamazsiniz Yorumunuz oldukca sacma olmus
 
Sabah 8- akşam 10 arası gürültüler normal değil mi
Bana çok abartı gelmez bu saatte olanlar
Tabi sizinkinin ne zamanlar ne yaptığını bilemiyorum
Sabah 10 akşam 10 normal bizim apartmanda. Gece 1-2 de de ses yapıyo şimdiye kadar ses çıkartmadım.
 
O simdi bebegi olmayan komsular acaba hic mi cocuk.buyutmemis zamaninda onlarin bebekleri cocuklarida baska kisileri rahatsiz etmistir bu isler sirayla ayrica bebek annenin istegiyle aglamaz ama okomsu kendi istegiyle gurultu patirdi yapiyor daha dikkatli yapabilir veya uygun saatlerde temizliguni yapabilir gece 1 de supurge calistirmak nedir ya.sabahin 6 da koltuk masa cekmek nedir evini temizleyeceksen saah 10 aksam 5/6 temizle 10 saat boyunca. Dunyadan bir haber masum bir bebegin( ki hic bir anne bebegi aglasin istemez )aglamasini konu sahibinin ust komşunun yaptigi bu terbiyesizlikle bir tutamazsiniz Yorumunuz oldukca sacma olmus

Evet, hiç büyütmeyen ya da hiç çocuk planlamayan insanlar var. Böyle bir sıra yok. Konuda gece 1de süpürge çalıştırmak ya da sabah 6da mobilya çekmekle ilgili bir şey yok. Sonra yorumlarda yazıldıysa bilmiyorum.

Bebek şimdi ağlıyor, biraz sonra da oyuncakları fırlatmaya, evde koşmaya başlar. Bunlar tabii ki olacak, herkes de biliyor. Ancak demek istediğim çocuklu aileler böyle komşularından anlayış beklemek zorunda, e o halde çok abartı olmayan sesler için de anlayış göstermek lazım.

Benim fikrim bu. “Çocuk işi sırayla herkesin çocuğu gürültü yapıyor” gibi bir mantık bence yanlış.
 
Bebegim yok. Hiç komşu gürültü sorunu da yaşamadım ama bu ses konusunda aşırı hassaslığı ben anlamıyorum. Hele bir de bu evde bebeğiniz varmış, şimdi ağlıyordur, biraz büyüyünce de illa ki ses yapacak. Normal saatteki eşya çekme sesine laf etmenize şaşırdım ben.

“Bebek tabii ki ağlayacak, sen ses yapma” bana çok bencilce geliyor. E sizin komşularınız da bebeği, çocuğu olmayan komşu olsun istiyordur. İnsanlar size anlayış gösteriyorsa, siz de kendinizin farkında olup, insanlara anlayış göstermelisiniz. Diğer türlü, kimse sizin bebeğinizi de dinlemek zorunda değil.
Alt katımda da bebek var hiç sorun yapmadım. Sabah 8:30 mobilya çekmek için çokta uygun bi saat diil bence. Gece 12:30-2 de normal diil. Bebek gürültüsü elde olan bi sorun değil. Ağzına susturucu takamam herhalde ama mobilyalarını gün içinde çekebilir.
 
Malesef ayni manyaktan bir tane de bende var gecenin 1 de 2 sinde bile birseyler ceker banyo cikar cat cut pat kut. Haftasonu hafta ici demez sabahin 7/8 de supurge calistirir hatta gunde 2 veya 3 kez supurge calistiriyor yasli biri belliki temizlikle psikolojisini bozmus.surekli hatta sunlari yazqrken yine calistidi:) koca kadin bebegimin oldugunuda biliyor o dusnmuyorsa ne diyim tum apartman illaallah etti nor fln da yazip yapistirdilar apartman girisine ama nafile.
O kadar tahammülüm Yok ki bu insanlara Saçından sürükleyip apartman girişine zincirlemek istiyorum böyle tipleri
Bekasını bulsun böyle İnsanalrı rahatsız eden meymenwtsizler
 
O simdi bebegi olmayan komsular acaba hic mi cocuk.buyutmemis zamaninda onlarin bebekleri cocuklarida baska kisileri rahatsiz etmistir bu isler sirayla ayrica bebek annenin istegiyle aglamaz ama okomsu kendi istegiyle gurultu patirdi yapiyor daha dikkatli yapabilir veya uygun saatlerde temizliguni yapabilir gece 1 de supurge calistirmak nedir ya.sabahin 6 da koltuk masa cekmek nedir evini temizleyeceksen saah 10 aksam 5/6 temizle 10 saat boyunca. Dunyadan bir haber masum bir bebegin( ki hic bir anne bebegi aglasin istemez )aglamasini konu sahibinin ust komşunun yaptigi bu terbiyesizlikle bir tutamazsiniz Yorumunuz oldukca sacma olmus
Çok teşekkür ederim. Bebeği olmayanlar anlayamıyo maalesef. Kendisininde torunları var gelince koşuyolar ses yapıyolar. Onun için ağzımı açmadım çocuktur tabi olacak. Mobilya çekmek sabahın köründe ve gece vakti bana göre terbiyesizlik.
 
Bizde de bi yan komşu var evlerden ırak..bilerek kapısını sert çarpıyor.muhattap olmaya bile değmez komşuluk hakkı sonuçta Allah görüyor
 
Bizde de bi yan komşu var evlerden ırak..bilerek kapısını sert çarpıyor.muhattap olmaya bile değmez komşuluk hakkı sonuçta Allah görüyor
Daha muhattap olmam zaten. Sigara kokusu gidiyomuş bizim evden. Gündüz zaten evde yokum olsamda eşimde bende sigara kullanmıyoruz.
 
Back
X