- 16 Aralık 2010
- 4.912
- 520
- 398
Cocugumun cinsel egitimine neden komsu sebep olsun ki cok sacma...Konu sahibi size yorum yapmayacağım çünkü kocasının başkalarını arzulamasını yanlış bulduğu halde arzulayabileceğine emin olan ve bunun çözümünü kadınları veya seslerini engellemekte bulan insanlarla anlaşamıyorum, beyhude bir çaba olur.
Yalnız bir sürü yorumda gördüğüm bir soruya/soruna cevap vereyim.
Çocuğum duyarsa ne olacak?
1. Ölmez. Buna emin olun.
2. 8 yaşına erişmediyse ama 3 yaşını geçtiyse
Terimsel ifadeler kullanın, konuyu laçkalaştırmadan ve geçiştirmeden durumu açıklayın. Olabildiğince kısa tutun.
8 yaşına eriştiyse
Açık açık ama yine terimsel bir biçimde ne yaptıklarını neden ses çıkardıklarını anlatın.
Eğer doğru bulmuyorsanız neden doğru bulmadığınızı da anlatın.
3 yaşından küçük ve seslerden rahatsız olur diyorsanız çocuğunuzu bir doktora götürün, koruma altına alsınlar böyle bir zekayı.
Sonuç: Çocuklarınıza en büyük kötülüğü cinsellik konusunda açık olmayarak siz yapıyorsunuz. Komşunuz değil.
sevişme inlemelerinden rahatsız olmanın gerisinde eşiyle birlikteyken onu düşünmesi ihtimali, komşu sesinin eşinin libidosuna etki etmesi vardır.
adam dışarda cüretkar giyinmiş kadına bakınca rahatsız olunuyorsa üst komşumun sevişme inlemesini duyması da rahatsızlık vermesi de çok normal bana göre.
adamın etkilenmesi onun ahlaksız, sapık, güven duyulmayacak biri olduğunu göstermez, iç güdüsel bir histir sevişme sesine dikkat kesilmek, içten kikirdemek, göz önünde canlandırmak, yani bir şey hissetmek normaldir. gizli olan merak edilir, hele ki bu cinsellikse. ataerkil aileden gelmişiz ve hep bastırılır konuşturulmaz. bu zeminde yetiştirilen erkek sevişmenin s sini duysa bi kıpırdanır yani
etkilenme ihtimaline düşünen kadına da senin kocan şöyle mi böyle mi yok ona güvensiz misin denmemeli bence. aslında bunun bir standartı da
yok. kimi bunu normal görür kimi görmez. nasıl yetiştirilmiş olmakla ilgili değişir bu düşünce.
Demek istediginizi anliyorum ben Konu o kadar değişmiş ki. Ben ilk sayfalarda yorum yapmıştım. Elbette çocuklara cinsel eğitim verilmeli. Sevişmek ayıp değil ayrıca . Ama ölçütü olmalı. Apartmanda yaşamanın kuralları vardır.cinsellik dediğimiz şey tek bir şekilde yapılmıyor ki. Bazıları sert sex seviyor küfürlü konuşmalar filan . Düşünsenize üst katınizda birileri kufrediyor. Ben konu sahibini ve bunu uygun bulmayan arkadaşları haklı buluyorum .ayıp veya günah olduğu için değil .ses ,gürültü olduğu için.Bir de genel olarak komşu seslerinin rahatsız edici olması farklı bir konudur
Çocukların bundan yara alacak olması farklı bir konudur.
Düzgün açıklamazsanız yaralanırlar, bu kadar basit. Bunun hangi kısmını tartıştığımızı anlayamıyorum.
Bir sürü yorumda '' Çocuğuma ne diyeceğimi şaşırdım '' yazıyor, ben de ne demeleri gerektiğini yazdım işte.
Demek istediginizi anliyorum ben Konu o kadar değişmiş ki. Ben ilk sayfalarda yorum yapmıştım. Elbette çocuklara cinsel eğitim verilmeli. Sevişmek ayıp değil ayrıca . Ama ölçütü olmalı. Apartmanda yaşamanın kuralları vardır.cinsellik dediğimiz şey tek bir şekilde yapılmıyor ki. Bazıları sert sex seviyor küfürlü konuşmalar filan . Düşünsenize üst katınizda birileri kufrediyor. Ben konu sahibini ve bunu uygun bulmayan arkadaşları haklı buluyorum .ayıp veya günah olduğu için değil .ses ,gürültü olduğu için.
Evet de ben de böyle düşündüğümü yazdım zaten, ben de rahatsız olurum çok yüksek seslerden.
Konu sahibine eleştirim kocasını saklayarak sadakatini koruması gerektiği kısmıyla ilgili.
Çocukları olanlara da böyle seslere çocukları maruz kalınca ne yapmaları gerektiğini yazdım, çünkü sorulmuş.
Yani cinsel eğitim ile ilgili bir yoruma ne amaçla karşı çıkılır bilemiyorum, ben elimden geleni yaptım açıklamak için, gerisi annelerin inisiyatifinde.
Hic bir normal anne cocugunun inleme sesleri duymasini istemez. Yahu oyle bir seyi duyunca ben etkilenirim ne yalan soyliyim, cocugu cinsel olarak uyarmaya ne luzum var yok yere.
Diğer mesajınızı değiştirip referans istemişsiniz, sizi utandırmak istememiştim ama madem ısrarcısınız buyrun:
Makale
F ÖKTEM - Turkiye Klinikleri Journal of Pediatrical Sciences, 2006 - turkiyeklinikleri.com
Link
http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/Sex_education_primary_school_children
Kitap
Eyre g, Eyre L, 1999, Çocuğuma Cinselliği Nasıl Anlatırım
Hayır bunları yazdım ama işin komik tarafı aksini söyleyen bir yayın bulamayacak olmanız.
Google a yazın mesela açtığınız her başlık yazdığım şeyleri söyleyecek genel olarak
1. Kritik yaş sınırları( Soru sorma:3)
2. Açık olmanın önemi (7-8 yaşından sonra)
3. Terimsel olmanın önemi
4. Ayıp, günah demenin yanlışlığı
Şimdi size soruyorum, nitelediğiniz haliyle ''sallama'' bu oluyorsa, sizin aksi yönündeki görüşünüz ne oluyor?
Bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yaparken düşebileceğimiz kötü durumları düşünelim.
Aktif olarak çocuklarda cinsel eğitim ve cinsel istismar konusunda çalışıyorum, size de tavsiye ederim
Not: Kişisel yargılarınız bilim dünyasını bağlamaz da etkilemez de, lütfen ad hominemlerle konuyu ben çocuğumu böyle yetiştireceğim'e çevirmeyelim.
Ayy cocuk cocuk... fenalik geldi.Konu sank I cocuklari seslerden nasil koruyacagiz? Yalitim yaptirirsiniz, komsuyla konusursunuz, cocuga usturubuyla anlatirsiniz.
Konu sahibinin üst komşusu siz misiniz acep?Sessiz film mi oynasınlar ?
İster inler ister inlemez ben şahsen içerde birileri varmış gibi sessiz sexe karşıyım
Ama üst katımdaki çiftin kocası etkileniyo mu diye hiç düşünmedim
Hayır adamlada karşılaşıyorum tebessüm ediyo etkileniyo mu ne benden
Cidden nickininin hakkini veriyorsun...triskadan valla..Olabilitem yüksek
Cidden nickininin hakkini veriyorsun...triskadan valla..
Bacim kocan kiskanmiyor mu sebi hani cok kiskancti...karisini reklam yapiyormus butun apartmana..bu mu kisksnclik...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?