Üst komşumuzun kapısına dayanıp kavga çıkarmamak için kendimi zor tutuyorum

şikayet etseniz olmaz mı acaba. apartmanda beslenmez gerçekten köpek.
mesela biz lojmanda oturuyoruz burda hayvan beslemek yasak. birileri taşınmıştı başka bi lojmana köpekleri vardı hemen dediler köpek beslemek yasak diye. onlar da artık başkasına verdiler galiba köpeği

eşime söyledim bilen birine sor yasak mı değil mi diye:23: biz de lojmanda oturuyoruz
daha yeni taşındılar bakalım bundan sonra ne olacak:44:

ayy kızlaar bana eski evimi hatırlattınız.kabus gibiydi.aynen sabahtan akşama kadar paldır küldürama üst kattan değil nereden geldiği belli değill sanki birileri taşınıyo sanırsın.sonra üst kattaki insansılar işten geliyolardı yavruları başlıyodu tepinmeye ama gece kesiliyodu sesleri.neyse bnm yatak odasında ebeveyn banyosu vardı ben böyle iğrenç bişey görmedim.gece umumi hela gibi oluyodu yatak odam devamlı sifon sesi çiş sesi berbat bir durumdu.ara kat olduğunda tüm apartmanın seslerini duyuyodum çıldırmak üzereydim.en sonunda ara katta oturmamaya tövbe ettim şimdi en üst kattayım ve çıt yok şansıma alt katım da boş oooh gel keyfim gel.
belki şöyle intikam alabilirsiniz onlar sizi uyutmuyoya olar uyuduğundada siz nöbet tutup elinize bir sopa alıp hem yürüyüp hem sopayla tavana vurun bakalım napıcaklar :27::27::35:
bide ne diycam böyle patırtı kütürtü olduğunda ben klimayı açıyodum o uğultuda uyuyabiliyordum anne karnında da öyle bir uğultu olurmuş insan o sese alışkınmış yani.veya elektrik süpürgesini en düşük ayara alıp hole koyarakta uyuyabilirsiniz uğultu yapar:61:

ayy kızlaar bana eski evimi hatırlattınız.kabus gibiydi.aynen sabahtan akşama kadar paldır küldürama üst kattan değil nereden geldiği belli değill sanki birileri taşınıyo sanırsın.sonra üst kattaki insansılar işten geliyolardı yavruları başlıyodu tepinmeye ama gece kesiliyodu sesleri.neyse bnm yatak odasında ebeveyn banyosu vardı ben böyle iğrenç bişey görmedim.gece umumi hela gibi oluyodu yatak odam devamlı sifon sesi çiş sesi berbat bir durumdu.ara kat olduğunda tüm apartmanın seslerini duyuyodum çıldırmak üzereydim.en sonunda ara katta oturmamaya tövbe ettim şimdi en üst kattayım ve çıt yok şansıma alt katım da boş oooh gel keyfim gel.
belki şöyle intikam alabilirsiniz onlar sizi uyutmuyoya olar uyuduğundada siz nöbet tutup elinize bir sopa alıp hem yürüyüp hem sopayla tavana vurun bakalım napıcaklar :27::27::35:
bide ne diycam böyle patırtı kütürtü olduğunda ben klimayı açıyodum o uğultuda uyuyabiliyordum anne karnında da öyle bir uğultu olurmuş insan o sese alışkınmış yani.veya elektrik süpürgesini en düşük ayara alıp hole koyarakta uyuyabilirsiniz uğultu yapar:61:

cnm çok şekersin ya çiş sesi sifon sesi demişsin ya koptum gülmekten...
:60::60::60:

ay evet intikam fikri çok güzel:51: biliyorum annem evi süpürürken öğlen falan evde olduğumda huzurla uyurdum ama gece açarsam bu seferde alttaki bizden şikayetçi olur :27::27:

aman allah'ım ne kadar tahammülsüz laflar edilmiş. gözlerime inanamadım.
ne kadar çok komşu düşmanı insan varmış memlekette.
küçük bir çocuk bu. bu kadar mı zor anlamak. koca şehirde apartmanlara tıkılmış çocukları. hiç büyük konuşmayın konu sahibi. ilerde sizin de çocuğunuz olursa anlarsınız.
niçin o çocukla arkadaş olmayı; bir gün evinize çağırıp kek çikolata ikram edip; oyuncak verip; ardından da odanızı gösterip, aşağıda sizin ders çalıştığınızı ve ailenizle yaşadığınızı anlatmayı denemiyorsunuz?
bir çocuğu eğitmek sadece anne babasına düşmez hanımlar. tüm toplumun işidir bu. yok bunlar "iğrenç" falan deyip kimseyi aşağılamaya da hakkınız yok.
bir çocuğu eğitmek yukarı pat pat vurarak, korkutarak, anne babası ile kavga ederek, polis çağırarak olmaz.
bu toplumda şiddetin neden bu kadar yükseldiğini şimdi daha iyi anlıyorum.

küçük bir çocuk bu. bu kadar mı zor anlamak. koca şehirde apartmanlara tıkılmış çocukları. hiç büyük konuşmayın konu sahibi. ilerde sizin de çocuğunuz olursa anlarsınız.
niçin o çocukla arkadaş olmayı; bir gün evinize çağırıp kek çikolata ikram edip; oyuncak verip; ardından da odanızı gösterip, aşağıda sizin ders çalıştığınızı ve ailenizle yaşadığınızı anlatmayı denemiyorsunuz?
bir çocuğu eğitmek sadece anne babasına düşmez hanımlar. tüm toplumun işidir bu. yok bunlar "iğrenç" falan deyip kimseyi aşağılamaya da hakkınız yok.
bir çocuğu eğitmek yukarı pat pat vurarak, korkutarak, anne babası ile kavga ederek, polis çağırarak olmaz.

Ahhhh siz rahat ve sevgi pıtırcığı insanlar...Sizden birisi olmayı ne kadar da isterdim. Terbiye evde verilir hanımefendi, ben kendisi kapısını açıp taa giriş kapısına haykıran bir zihniyetin çocuguna şeker çikolata versem, odama çağırsam anlatsam faydası olur mu sizce? Bizim eleştirdiğimiz çocuk değil zaten, anası babası. Çocuğun ana babası yontulmamış kütükken ben o çocuktan nasıl ahşap boyama yapabilirim? Anası dururken, "haaa bak alt komşu doğru söylüyor, rahatsız etmeyim" diye beni mi dinleyecek? Çok ütopiksiniz ve de hiç gerçekçi değilsiniz. Herkes kapısının önünü süpürse mantığı var ya hani, işte o mantıkla çocuklarınızı edeplendiriverin bi zahmet. Şiddet artıyormuş.Neden artıyor? Evinde huzur içinde yaşamak isteyen insanların talepleri değil, başkalarının huzur hakkını hiçe sayan kaba insanlar yüzünden artıyor şiddet.Benim toplum nefretimi körüklüyor mesela. :47:

yaran var demekki. valla buırası yukardaki komşusundan çekenler topiği. bence buraya yazma.
umarım senin başına da böyle birisi taşınmaz...
bekara karı boşamak kolay. 1,5 senedir lütfen bak dikkat et falan çocuğa çikolata ondan snra hediyler.
anlayan anlar...
yukarıyı ev olarak kullanan insanlardan bahsediyorsun sen...
biz burda üst katı ahır olarak kullanan yaratıklardan bahsediyoruz.

çocuğunu saldım çayıra mevlam kayıra diye yetiştircekse bi zahmet az yiyip müstakil ev tutcak bahçesinde koşturcak çocularını.
ya da adam gibi insan gibi apartmanda oturcak apartman kurallarına uycak.çocuğu8na TERBİYESİni vercek.

onun valla anasında iş yok tokadı bı koysa agzına bak çıt kalıyormu brz aglar sra çoçuk değil mi keser sesini annesi çok boş bırakıyor olmalı çok fena bır durum :S:25::25:

en üst katta oturun gürültü patırtı sıfır olsun:) tepenizden bişey silkeleyen olmasın..ben öyle yaptım:)

Bu sorunun 2 nedeni var.
Biri seviyesizlik, diğeri kul hakkı bilmemek.

Bizim üstümüzde de var öyle bir çocuk.
Gecesi gündüzü yok zıpır zıpır koşar durmadan, geceleri uyutmaz, sabahları uyandırır bela çocuk. :36:

Çocuğu anne babası eğitir, çocuk dediğin koşar oynar elbet ama günün 24 saatinde alt-üst komşuyu rahatsız edecek biçimde değil.
Anne-baba bilinçli eğitimli değil ki, komşumuzun hakkına gireriz diye kaygıları da yok maşallah.

Konuştuk, anlattık komşumuza, avizelerimiz düşme noktasına geldi sallanmaktan ama ne fayda,
bizi umursamadılar bile.
Bu arada çocuğun annesi de tepemizden günlük halı-kilim silkeler, bir seferinde annem de uyardı kadını ama nafile,
daha pişkin pişkin silkecek başka yer gösterin de ordan silkeyim diyor.

"Anasına bak kızını al." :99:

empati meselesi diyorum ve arkadaşın dediği gibi kul hakkıymış günahmış kimsenin umurunda değil.aklıma bi hadis geldi peygamberimiz demişki ''Cebrail komşu hakkında bana durmadan o kadar tavsiyede bulundu ki neredeyse komşuyu komşuya varis kılacak sandım'' aslında buradanda ne kadar dikkat etmemiz gerektiği anlaşılıyor.kağıt_gemi arkadaşımızın tahlili doğru ama bu işler tek taraflı olmuyor malesef.keşke her şey o kadar güzel ve kolay olsaydı.
.

konu çocuğun ağlaması veya bağırması değil ki :97:
altta kalanın canı çıksın mantığı var çoğu zihniyetsiz beyinlerde
çocuğuna söz geçiremeyen birine biz nasıl terbiye verebiliriz...
ben yaşadığım iğrençliklerden dolayı üst katımdakiyle nerdeyse birbirimize giriyoduk...ve halandaha kendisi haklı gibi davrandı..
benim alt katımda oturan bendne rahatsız olucak kapıma gelicek lütfen yapmayın diyecek..ben ezilir büzülürüm ne yapacağımı şaşırım..örne ğin alt katımda bakkal var balkon yıkarken ona su gitmiş (demirlerimiz dipten başladığı için )bakkal eşime söylemiş..hemen balkon kenarına sıva alıp beton çekti eşim...bakkal başka birine devrederken gidip adamdan helallik aldım düşünün yani...
insanlık bu kadar zor birşey değil..kul hakkı demek ne demek bunu yapanlar bundan bi çare habersiz insanlar.....

bazen terbiye herseye yetmiyor arkadasim.
bu cocuk hiperaktif olabilir mesela, belki yerinde duramiyor ve ailesi onu durduramiyor :31:
bizim ust komsumuz vardi genc bir gelindi...
sonra yillar gecti cocugu olmustu, buyudu, ayni sizin anlattiginiz gibi kosturup dururdu...
koltuktan yere on bin defa atlayip kendi capinda ziplama/atlama oyununun sesini her gun dinlerdik...
ama annesi cok iyi, cok terbiyeli, o kadar hanim biri olmasina ragmen ve butun gun dur oglum yapma oglum diye cocugun pesinde kosturmasina ragmen cocuk asla durmazdi...
artik kadin da bikmisti yani hep dert yanardi...
bazen bu cocuk babasindan felaket dayak yerdi yerinde durmuyor diye...hani lafla anlamadi ama belki boyle anlar mantigi...
ama cocuk ertesi gun yine ayni haline donerdi...cok yaramazdi...
velhasil...bu bazen ailenin elinde olmayabiliyor...
rahatsiz olmakta cok haklisiniz, size lafim yok fakat biraz daha anlayisli olmalisiniz.
ileride sizin de cocugunuz olur Allah korusun belki o da hiperaktif falan olur canavar gibi :27:
bu arada bu komsumuzla hic bir zaman aramiz bozulmadi, yillar gecmesine ragmen telefonla gorusuyoruz:)

bir de aklima bir ornek daha geldi...kuzenimin oglu da aynen boyleydi...bizim eve geldiginde ortaligi talan ederdi, annesi babasi pesinde dolanirdi hep ama nafile...

Son düzenleme:
..
bekara karı boşamak kolay. 1,5 senedir lütfen bak dikkat et falan çocuğa çikolata ondan snra hediyler.
anlayan anlar...
yukarıyı ev olarak kullanan insanlardan bahsediyorsun sen...
biz burda üst katı ahır olarak kullanan yaratıklardan bahsediyoruz.

anlayan neyi anlar ben hiç anlayamadım. neyi ima ettiniz?
farklı bir bakış açısına tahammülünüz bile yok.
siz de elinize sopa kitap ne varsa alıp evi, tavanı yumruklamaya devam edin konu sahibi. üretebildiğiniz tek çözüm de bu olsun.
yaramaz bir çocuk düştü ayağını kırdı diye neredeyse sevinebilecek bir zihniyet başka ne üretebilir ki?

onun valla anasında iş yok tokadı bı koysa agzına bak çıt kalıyormu brz aglar sra çoçuk değil mi keser sesini annesi çok boş bırakıyor olmalı çok fena bır durum :S:25::25:

dayakla terbiye olmaz hanfendi.
üst komşumun yaramazlık yaptı diye çocuğunu dövdüğünü duymak beni çocuğun sesinden daha çok rahatsız eder.

eğitim bebkken başlar bi komşumuz var torunu 3 yaşında maşallah pek akıllı diğer komşunun 6 yaşında torunu bi geldimi ev yerinden oynar

Back
X