Usül nedir ??

Pirayeeeee

..
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.297
3.424
358
Yen'i evlilikte misafire onlar mı haber verir gelir?
Yoksa benim mi çağırmam lazım ?
Akrabalardan bahsedıyorum ?

Son düzenleme:
Cok onemli mi bu sizin icin ilk onlar gelsin sonra da siz gidersiniz.
Önemli çünkü atanmaya calısıyorum her gün ders çalışmam gerekiyor gelicekler 7 8 kişi köyden temizlik hazırlık 2 günüm gidiyor en az sonrası Bi daha temizlik..
Bunu da eşimin ailesi biliyor ne biliyim öğrenince kızdım misafir ağırlamak bana göre degıl sanırım ..

İlk onlar neden çağırıyor ?
Bizde hani haber verilir gelir benim bildiğim
Bunun adı da el öpmedir

Sonra büyük olan yada önce evlenen tarafta
Ev görme merasimi altında karşıdakine gider

Tabii hala adetlere tabiyseniz :D

Önemli çünkü atanmaya calısıyorum her gün ders çalışmam gerekiyor gelicekler 7 8 kişi köyden temizlik hazırlık 2 günüm gidiyor en az sonrası Bi daha temizlik..
Bunu da eşimin ailesi biliyor ne biliyim öğrenince kızdım misafir ağırlamak bana göre degıl sanırım ..
Misafir agirlamak dediginiz nedir ki? Bir gununuzu alir anca temizlik yemek derken 1 gunde hazir olur her sey. Sizin asil takildiginiz sey misafir gelicek stresi yasamak istemiyorsunuz.

Bu adetten ziyade görgü kuralı bana kalırsa. Yeni evliler daha yeni düzen oturtuyorlar, koştura koştura misafirliğe gitmek ayıp geliyor bana.

İlk onlar neden çağırıyor ?
Bizde hani haber verilir gelir benim bildiğim
Bunun adı da el öpmedir

Sonra büyük olan yada önce evlenen tarafta
Ev görme merasimi altında karşıdakine gider

Tabii hala adetlere tabiyseniz :KK70:

Valla bilmiyorum hiç eşimin ailesi siz gidin el öpün fln demedi bende yabancıyım buralara ne nasıl olur bilmiyorum hazırlık yapmak vs ağır geliyor sanırım bana ..
Burda biri yazmıştı ilk gelin alınır diye bende acaba öyle mi diye danışmak istedim

Misafir agirlamak dediginiz nedir ki? Bir gununuzu alir anca temizlik yemek derken 1 gunde hazir olur her sey. Sizin asil takildiginiz sey misafir gelicek stresi yasamak istemiyorsunuz.
Evet oda var tabi hani şunu düşünüyorum bide sonucta ben burada yabancıyım evime nasıl insanlar gelicek hiç bilmiyorum hani ilk benim çağrılmam daha mantıklı geliyor sonrasında evime çağırmam açısından

Bu adetten ziyade görgü kuralı bana kalırsa. Yeni evliler daha yeni düzen oturtuyorlar, koştura koştura misafirliğe gitmek ayıp geliyor bana.
Bende böyle düşünüyorum bide kültürlerimiz cok farklı hani Bi gidip görsem tanısam sonrasında zaten çağrılır ama oda garip geliyor ben fazla stres Bi insanım zaten ...
Biri gelicek olsa her ayrıntıya takıyorum baya vakit harcıyorum sonuç misafir istemiyorum .

Aha yine bir misafir ağırlama konusu.
2 gün neden sürsün kuzu mu çevireceksiniz?
Çorba, pilav, etli sulu yemek ve salata yaparsınız bir de tatlı yaparsınız ya da baklava alırsınız çayın yanına bitti gitti.
Temizlikte evi makineye tutup tozunu alacaksınız bitti.

Aha yine bir misafir ağırlama konusu.
2 gün neden sürsün kuzu mu çevireceksiniz?
Çorba, pilav, etli sulu yemek ve salata yaparsınız bir de tatlı yaparsınız ya da baklava alırsınız çayın yanına bitti gitti.
Temizlikte evi makineye tutup tozunu alacaksınız bitti.
Gerçekten o kadar Basit gelmiyor bana alışık olmadığımdan herhalde yemeklerim tutmuyor temizlik fazla ayrıntıcı olduğum için bide ilk gelecekler tanımıyorum cok vaktimi alıyor ..

Bende böyle düşünüyorum bide kültürlerimiz cok farklı hani Bi gidip görsem tanısam sonrasında zaten çağrılır ama oda garip geliyor ben fazla stres Bi insanım zaten ...
Biri gelicek olsa her ayrıntıya takıyorum baya vakit harcıyorum sonuç misafir istemiyorum .

Çağırmak zorunda değilsiniz sınavınız falan da varsa teyzesini arayıp başka bir zaman memnuniyetle kabul edeceğinizi söyleyebilirsiniz. Buranın hatunları misafiri seviyor genelde :) Çağırmak istemiyorsanız çağırmayın, asık suratla ve düzgün ağırlayamadıktan sonra yani gerek yok. İlla gelecekse kafanız rahatken gelsin.

Gerçekten o kadar Basit gelmiyor bana alışık olmadığımdan herhalde yemeklerim tutmuyor temizlik fazla ayrıntıcı olduğum için bide ilk gelecekler tanımıyorum cok vaktimi alıyor ..
Mırın kırın ederseniz oluşacak gıcık durumları düşünün.
Tarifleriniz tutmuyorsa tarif verebilirim.
1 gün önce evi temizlersiniz salona ve tuvalete özenirsiniz en çok.
Ertesi günde yemek faslıyla uğraşırsınız.
Yinede siz bilirsiniz.

Çağırmak zorunda değilsiniz sınavınız falan da varsa teyzesini arayıp başka bir zaman memnuniyetle kabul edeceğinizi söyleyebilirsiniz. Buranın hatunları misafiri seviyor genelde :) Çağırmak istemiyorsanız çağırmayın, asık suratla ve düzgün ağırlayamadıktan sonra yani gerek yok. İlla gelecekse kafanız rahatken gelsin.
Maalesef Onuda ayıplarlar hiç tanımıyorum annesi dedi zaten bugün caya geldiler eşim onların bizi alması gerekmez mi niye hemen geliyorlar dedi annesi hiç bişi demedi..
Yani şimdi ben böyle dersem Bi anda kötü gelin moduna girerim gibi :)

Mırın kırın ederseniz oluşacak gıcık durumları düşünün.
Tarifleriniz tutmuyorsa tarif verebilirim.
1 gün önce evi temizlersiniz salona ve tuvalete özenirsiniz en çok.
Ertesi günde yemek faslıyla uğraşırsınız.
Yinede siz bilirsiniz.
Ya zaten illa gelicez diye haber yollarlarsa yapcak bişi yok gelicekelr ama ben sormak istedim işte doğru mu diye..
Üniden çık ev hanımı ol zormuş dostlar ..
Tarif teklifiniz için teşekkür ederim Laz'ım olursa özelden Yazıcam :)

Şu saçma sapan adetler bir an önce tarihe karışsa keşke adetlerden daha önemli şeyler var ama kimse umursamıyor :)

Back
X