• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey ablami annemden kiskaniyorum

Üvey değil canım ÖZ ve annenin onu kendi kızı gibi görmesi, onu bu günlere getirmesi sayesinde ne kadar büyük sevap kazandığını tahmin bile edemezsin. Kıskançlık senin yaşlarında olur ama insan ÖZ kardeşini bu denli kıskanır mı ya içten içten. Birinin dolduruşuna gelip kendi iç dünyanı mahvetme yakında bunu dışarıya vurursun ve o zaman birçok kişinin güvenini kaybedersin. Bence bir psikologla konuşmanda fayda var. Birde anneannenle annene uyan bir söz var "Zalimden alim, alimden zalim doğar." inşallah sen bu zalimliğe doğru gitmezsin.

ben buna katılmıyorum ne yanı soyadımı sadece_?
aynı karında buyuyenler kardestır en oncelıkle
kı bana gore uvey kardeslık nedır yanı
Hayir soyadi degil
Ilk once aradaki sevgidir
20 kusur yildir ayni evdeymis
baba bir
Ayni rahimden cikmamalarimi onlari uvey yapan
guldurmeyin ayni anda dusundurmeyin insani .

kardeş kardeşi bıçaklamış, dönmüş yine kucaklamış

kardeş kardeşin ne öldüğünü ister, ne onduğunu

kardeşim olsun da kanlım olsun

tarlayı taşlı, kızı kardeşli yerden almalı

Allah kardeşi kardeş yaratmış, kesesini ayrı yaratmış

M mervedoruk95 kardeşiniz olduğu içi sevinin hele ki abla candır, ailenizin aranızı açacak hareketler yapmadığı için sevinin.

bir de söylemeden edemeyeceğim, 2 yaşında oğlum var, biri bir şey yaparsa "anne ben" deyip hemen o da istiyor, ihtiyacı olsun olmasın, sevsin sevmesin. Yaşınıza uygun düşünceler içinde değilsiniz, kişisel olarak kendinizi geliştirmenizi tavsiye edeceğim.

Sen çok bencilsin bence. Senden büyük ise 1 buçuk yaş bile olsa önce ona araba alınması normal seneye de sana alırlar. Ayrıca onun çok büyük bir eksiği var hayatta onu tamamlamak , belki unutturmak için biraz daha farklı davranabilirler. Annen çok iyi kalpli bir kadın. Kendisine hayran oldum. Ama kadının ne yazık ki kendi kızından pek şansı yok anlaşılan. İleride kadıncağız yaşlanınca bence senden değil ablandan daha çok hayır görecek . ( Bu arada öz ablan babanız bir ) Çünkü bu sefer sen eşinide kıskanmaya başlayacaksın annenesinden diğer kızlardan kendi annene pek vakit kalmayacaktır. Kıskançsın çünkü sen.

Babamin ilk evliligindnm en olma benden tam 2,5 yas buyuk bir kizi var. Yani üvey ablam. Ablam 3 aylikken annesi vefat etmis. Ablam 7 aylikken babam annem ile tanismis. Annem babamin is yerinde ise baslarken tanismislar. Annem babamdan hoslanmis ve kisa sure icinde evlilik karari almislar. Ablam tam 1 yasina girdigi gun annem ve babam evlenmis. 1,5 sene sonrada ben dogmusum. Annem ablami ayri bir sever kendi kizi gibi. Zaten ablam anneme anne diyor. Anneannem mesela hic sevmez ablami, ve anneme hep kizar neden elin kizina analik ediyorsun gibi laflar eder. Zaten vaktiyle cok ugrasmis ablami yurta verdirtmek icin, sirf babam tamamen anneme kalsin diye. O gunden beri babam bir kez bile gorusmemis anneannemle. Annemde anneanneme hep sacmalama benimde kizim o elimde buyudu der.

Anneannem beni hep dolduruyor ve isin kotusu yavas yavas bende ona 'hak' vermeye basliyorum sanki. Mesela ablam 2 ay once 23 yasina girdi ve hediye olarak annem ve babam ona araba aldilar. Ben ehliyetimi ablamdan cok daha once almama ramen araba once ona alindi. Anneme soyledim bunu bana o senden daha buyuk diyor. Duyanda aramizda 15 yas var sanacak. Madem benden buyuk once o alsaymis o zaman. Ablamin is yeri biraz uzakta, benim okul cok yakin eve. Ablama araba alinmadan once evde 1 araba vardi sadece. Mesela kis ayinda ablam sabah uyandiginda annem ona ben goturecegim kizim seni ise cok soguk disarisi demisti. Bende anneme beni neden okula goturmuyorsun bende usuyorum deyince annem aman be kizim emekleyerek bile gitsen en fazla 3 dakika icerisinde okuldasin neden sorun ediyorsun anlamiyorum demisti.

Gectigimiz kurban bayraminda annem babasinin mezarligina gitmek icin hazirlaniyordu. Sonra ablama senin annenede gitmeliyiz mutlaka hadi hazirlan sende dedi. Sonra ablam cok uzakta ama o mezarlik gider miyiz gercekten dedi annemde tabii gideriz isterse ulkenin obur ucunda olsun gul dikeriz mezarligina dedi. Annem cok iyi kalpli kadindir ama nedendir bilmiyor arada bir annem ablama onun öz annesinin kendisi olmadigini hatirlatacak sozler soyledigi zaman ben huzur doluyorum. Eskiden hic boyle dusunmezdim son bir kac aydir boyleyim. Sanirim anneannemin doldurusuna geliyorum.

Bir kac gun once bir konu icerisinde annem ablama 'cunku sen bizim ilk goz agrimizsin' dedi. Oha anne pardonda sana noluyor dedim annemle yalniz kaldigimizda. Birakta bunu babam desin senin tek cocugun benim dedim. Annem kizdi bana birdaha duymayacagim dedi. Sanki uvey olan o degil benim. Ablamin 2 sene once hic tekin olmayan bir sevgilisi vardi. Annem resmen cildirmisti derhal ayriliyorsun o zibididen diye kendini paralamisti kadincagiz. Yasim ilerledikce anneme olan duskunlugum ve kiskancligim artiyor. Annemin onundogurmadigi halde en az benim kadar sevmesi bir yandan cok hosuma gidiyor ama diger yandanda ben kendimi özel hissedemiyorum.

Sizinde üvey kardesiniz veya tanidiginiz var mi? Bu gereksiz kiskanncligimdan nasil vazgecerim?
Üvey diyip durma o senin sonuçta kardeşin aklına başına al oda istemezdi eminim onun yerinde sende olabilirdn...
Annenle gurur duyman gerekiyor boş boş şımarık kız kıskançlıkları yapıyorsun o anneannenede inanamıyrm sonuçta biz bu dünyaya sınava geldik herkesin sınavıda farklıherkes ettiğini bulur diorım ve anneni çok sevdim ALlah herkese öyle analar babalar nasip etsn..
ABlanla iyi geçinip onu üzmesn iyi olur onun annesi yokkk anlıyormusun ölmüş kendini vijdanını dinle be o annenenden uzak dur ayıp ya yazık günah :stop:

İlk mesajımda ben de söylemiştim. Başkaları da söylemiş. Konu sahibi 20 yaşın olgunluğunu taşımıyor. Sanırsın ki ilkokul çocuğu annesini kardeşinden kıskanıyor. İnsan 20 yaşına gelip daha makul, daha bilinçli, mantıklı düşünemez mi? 20 yaşında insan tartışmasız öz ablası için "annem üvey ablamla bana eşit davranıyor, eşit seviyor, ama ben özel hissetmek istiyorum, onun tek kızı benim" diye ağlar mı yahu? Bunları çoktan aşmış olması gerekiyor. Ben anlamadım. Yanlış anlaşılmasın ama arkadaşın zekasında sorun yoksa, önemli bir psikolojik sorunu veya karakter sorunu olabilir diye düşünüyorum. Veya gerçek yaşı 20'nin bayağı altında, bilemedim. Hiç normal gelmedi bana.

1-ablan üvey değil öz.
2-aynı şey annenin başına gelseydi babanen ananen gibi davransaydı nasıl olurdu.
3-kardeş kardeşi kıskanır,benim kardeşimde aynı hatta öyle kıskanç ki sanırsın beni camide bulmuşlar.düşman gibi
4-kime kimden fayda geleceği belli olmaz.anlıyorum ki ablanda idare edebiliyor seni yoksa bu kadar kıskandığını düşünmezdin.
5-ananenden uzaklaş pek hayırlı bi nefis taşımıyor,senin huzurunu bırak sürekli kızınında yuvasını yıkma derdinde.etkisi olsa çoktan annen baban ayrılmıştı.
hatta ayrılmış olsaydı ananenin annene diyeceklerini bire bir söyleyebilirim.
1-çocuğu olan adamla neden evlendin
2-sana dedim o kadar x vardı ne güzel bekar yakışıklı evi arabası vardı sağlam işi de vardı. sen bu adamda ne buldun
3-bir de gittin çocuk doğurdun bundan ah kızım neden dinlemezsin beni
bu muhabbetlerle büyümek sana daha çok koymazmıydı.ananelerin bi bay x'i vardır.anneler onları beğenmemekle hata etmiştir.ananelerin seçtiği kişi seçilmemiş koca kıtlığına kıran girmiştir.babanı seçmiştir evlenmek için. bu bir ömür annenin başına kakılır.annen yoksa senin başına kakılır.sıkıysa dinleme!

o senin biyolojik kardeşin farkındamısın? annene babana helal olsun. Öküzler peygamber emanetidir unutmayın

İlk mesajımda ben de söylemiştim. Başkaları da söylemiş. Konu sahibi 20 yaşın olgunluğunu taşımıyor. Sanırsın ki ilkokul çocuğu annesini kardeşinden kıskanıyor. İnsan 20 yaşına gelip daha makul, daha bilinçli, mantıklı düşünemez mi? 20 yaşında insan tartışmasız öz ablası için "annem üvey ablamla bana eşit davranıyor, eşit seviyor, ama ben özel hissetmek istiyorum, onun tek kızı benim" diye ağlar mı yahu? Bunları çoktan aşmış olması gerekiyor. Ben anlamadım. Yanlış anlaşılmasın ama arkadaşın zekasında sorun yoksa, önemli bir psikolojik sorunu veya karakter sorunu olabilir diye düşünüyorum. Veya gerçek yaşı 20'nin bayağı altında, bilemedim. Hiç normal gelmedi bana.

evet bu yaşta şunu akıl edebilmesi gerekir.

ne kadar şanslıyım ki, bana hayatı öğretecek, örnek alabileceğim bir ablam ve annem var.

Kıskanççlık yaşları yakın olan tüm kız kardeşler arasında olur ki:)
Ama sen bunu abartmış da abartmışsın bahane de üvey demişsin ama aslında üvey de değil aynı baba ona öz kardeş denir.üvey kardeş anne baba ikisi de farklı olunca olur.bir de annen nasıl mükemmel bi insan çok etkilendim.maşallah ..

annenin yaptığı herşey çok normal hiç anormal bir durum yok.. bir annenin 2 evladı varsa, biri uzakta çalışıyorsa taibki uzakta olanı götürecek ne var bunda ayrıca niye hep kötü şeyleri düşünüyorsun. annenin sana yaptığı iyi davranışlar yok mu sanki. seni sokağa mı atıyolar

senin düşüncen o üvey. annen de ona kötü davransın bitek seni sevsin. öyle bi dünya yok. o kız da onların çocuğu. bu yaptığın günah ve ayıp. kimsenin dolduruşun a gelme kalbin kötü oldukça sen daha mutsuz olursun. huzurlu bi eviniz var tadını çıkar.

ablanın kötü bir erkek arkadşaı olduğunda annen tabiki kendini paralayacak, bunu bile kıskanmışsın ya inanamadım resmen

Kendinizi ablanızın yerine koyup bir de o açıdan bakın olaya. Onun yerinde olsaydınız da böyle düşünür müydünüz çok merak ediyorum. Anneniz gerçekten hayran olunacak bir kadın. Çok takdir ettim ve çok saygı duydum. Allah ondan bin kez razı olsun ki öksüz bir kıza annesini aratmayacak kadar yüce gönüllülük yapmış. Lütfen siz de bu ailenin bir bireyi olarak dış mihrakların (!) oyununa gelmeyin, kendi huzurunuzu ve mutluluğunuzu da ailenizin huzuru ve mutluluğunu da kaçırmayın. Bu günler bir daha gelmez, birlikte mutlu bir aile olmanın tadını çıkarın.

Sanirim herkes yanlis anlamis beni, ven ablamdan nefret etmiyorum, onu hor da gormuyorum onu cok seviyorum ama sadece kabullenemdigim annemin uvey kizi olmasina ragmen annem onu sanki benden bile daha fazla seviyor olmasi. Babamdan asla kiskanmam mesela, sonucta babamin kizi, ben yokken o vardi, ama annem oyle degil iste, annemin kizi degil. Annemin tek kizi benim bu bir gercek. Ben ablamin kendini oksuz veya yetim hissetmesini asla istemem zaten ona uvey ablam derken annelerimizin bir olmadigini vurgulamak istemistim. Herkes beninsuclamis ama sizde kendinizi benim yerime koyun, annenizin tek kizisiniz ama sirf onun annesi olmus diye anneniz ikinizede esit ilgi veriyor, ozel hissetmekmistiyorum kendimi. Yoksa annemin ablama uvey annelik yapmasini tabiiki de istemem yapsa zaten ilk ben korurum ablami ama sanirim siz beni anlamak istemiyorsunuz.

bu dediğin ilk mesajından da beter birşey. ilk mesajında da: Annem ablami ayri bir sever kendi kizi gibi. Zaten ablam anneme anne diyor. yazmışsın. O ANNENİN DE KIZI. anne olmak için illa doğurmak gerekmiyor. sen evlatlık alma diye birşey duymadın mı? neden ablanı 2. sınıf evlat olarak görüyosun. sırf onun annesi ölmüş diye iyi davranan yok, hayat annenle babanı birleştirmiş ve babanın bir çocugu da varmış annen de ona annelik etmeyi kabul etmiş. annenin tek kızı sen falan değilsin. çatlasan da patlasan da annen ikinizi de eşit derecede sevecek bunu hiçbir şekilde değiştiremezsin. o yüzden ya kabul et ya da kıskançlığında kendini yiyip bitir. sadece kendine zarar verirsin bu şekilde başkasına değil.

annemin ablama üvey annelik yapmasını istemem diyorsun ama bal gibi de istiyosun, o kadar kıskanıyosun ki onu hor görsün. sen de iyilik meleğini oynayıp onu korumak istiyosun. öyle bi dünya yok. bi an önce kendine çeki düzen ver.

Allah kalbini ıslah etsin konu sahibi. Yazacak çok şeyim var ama içimdekileri yazarsam ceza alırım. Allah senin gibileri ıslah etsin demekten başka bir yorum yapmayacağım.

Seninn ablan uvey degilki, babandan olma..babalar ayri olunca uvey oluyor..

umarim kiskanclik boyutunuz bu raddede kalir..yoksa kendine yazik edersin..yapma annesi ölmus olan sen olabilirdin..seytanin tuzagina dusme..kulak tika onun vesveselerine..

Babamin ilk evliliginden olma benden tam 2,5 yas buyuk bir kizi var. Yani üvey ablam. Ablam 3 aylikken annesi vefat etmis. Ablam 7 aylikken babam annem ile tanismis. Annem babamin is yerinde ise baslarken tanismislar. Annem babamdan hoslanmis ve kisa sure icinde evlilik karari almislar. Ablam tam 1 yasina girdigi gun annem ve babam evlenmis. 1,5 sene sonrada ben dogmusum. Annem ablami ayri bir sever kendi kizi gibi. Zaten ablam anneme anne diyor. Anneannem mesela hic sevmez ablami, ve anneme hep kizar neden elin kizina analik ediyorsun gibi laflar eder. Zaten vaktiyle cok ugrasmis ablami yurta verdirtmek icin, sirf babam tamamen anneme kalsin diye. O gunden beri babam bir kez bile gorusmemis anneannemle. Annemde anneanneme hep sacmalama benimde kizim o elimde buyudu der.

Anneannem beni hep dolduruyor ve isin kotusu yavas yavas bende ona 'hak' vermeye basliyorum sanki. Mesela ablam 2 ay once 23 yasina girdi ve hediye olarak annem ve babam ona araba aldilar. Ben ehliyetimi ablamdan cok daha once almama ramen araba once ona alindi. Anneme soyledim bunu bana o senden daha buyuk diyor. Duyanda aramizda 15 yas var sanacak. Madem benden buyuk once o alsaymis o zaman. Ablamin is yeri biraz uzakta, benim okul cok yakin eve. Ablama araba alinmadan once evde 1 araba vardi sadece. Mesela kis ayinda ablam sabah uyandiginda annem ona ben goturecegim kizim seni ise cok soguk disarisi demisti. Bende anneme beni neden okula goturmuyorsun bende usuyorum deyince annem aman be kizim emekleyerek bile gitsen en fazla 3 dakika icerisinde okuldasin neden sorun ediyorsun anlamiyorum demisti.

Gectigimiz kurban bayraminda annem babasinin mezarligina gitmek icin hazirlaniyordu. Sonra ablama senin annenede gitmeliyiz mutlaka hadi hazirlan sende dedi. Sonra ablam cok uzakta ama o mezarlik gider miyiz gercekten dedi annemde tabii gideriz isterse ulkenin obur ucunda olsun gul dikeriz mezarligina dedi. Annem cok iyi kalpli kadindir ama nedendir bilmiyor arada bir annem ablama onun öz annesinin kendisi olmadigini hatirlatacak sozler soyledigi zaman ben huzur doluyorum. Eskiden hic boyle dusunmezdim son bir kac aydir boyleyim. Sanirim anneannemin doldurusuna geliyorum.

Bir kac gun once bir konu icerisinde annem ablama 'cunku sen bizim ilk goz agrimizsin' dedi. Oha anne pardonda sana noluyor dedim annemle yalniz kaldigimizda. Birakta bunu babam desin senin tek cocugun benim dedim. Annem kizdi bana birdaha duymayacagim dedi. Sanki uvey olan o degil benim. Ablamin 2 sene once hic tekin olmayan bir sevgilisi vardi. Annem resmen cildirmisti derhal ayriliyorsun o zibididen diye kendini paralamisti kadincagiz. Yasim ilerledikce anneme olan duskunlugum ve kiskancligim artiyor. Annemin onundogurmadigi halde en az benim kadar sevmesi bir yandan cok hosuma gidiyor ama diger yandanda ben kendimi özel hissedemiyorum.

Sizinde üvey kardesiniz veya tanidiginiz var mi? Bu gereksiz kiskanncligimdan nasil vazgecerim?
seni dolduran annanenle pek görüşmesen iyi edersin

annene de helal olsun kıza bu kadar dolduruşlara rağmen(kendi annesi ve sen)üvey annelik değil öz annelik ettiği için

sen nasıl düşüncelere sahipsin öyle annanenin içindeki kötülük sana gecmiş.. siz üvey değilsiniz.. terbiyesizlik yapıosun.. kalbini karartma o senin ablan ve annesi yok.. annen melek gibi bir kadın ki baban da iyi biri kıymetini bil ailenin

Annelik dediğimiz şey sadece doğurmakla olmuyor. Anneniz ablanızı 1 yaşından itibaren büyütmüş, sevgisini ondan esirgememiş. Yani o ablanızında annesi. siz kabul edin etmeyin bu gerçek değişmez. O yüzden üvey deyip durmayın. Babanız kadar annenizde bir. Size üzüldüğüm tek nokta anneniz gibi bir melek başucunuzdayken ananenize çekmeniz. Düşünceleriniz gerçekten normal değil. Yardım alın ve bunları aşın. Ailenize de kenfinize de zarar vermeyin.

Back
X