• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey ablami annemden kiskaniyorum

Canım şöyle düşün ablanın yerinde ya sen olsaydın ?
Annen ya anneannen gibi biri olsaydı ? O evde durulur muydu ? Huzur olur muydu ? Maşallah 41,5 kere annene. Eli öpülesi bir insan , merhametli Vicdanlı bir anne. Sende kendine hedef koy ve annenin güzel ahlakını kendine seç , ilerde bende böyle bir birey olucam Anne olucam de.
Olabilir yerli yersiz ksıkanabilirsin normaldir, ama bunu annene söylerken üslubunu daha nazik kullan , ne onu üz ne de ablanı. Annen cennet biletini hazırlamış ne mutlu ona.

Annelik dediğimiz şey sadece doğurmakla olmuyor. Anneniz ablanızı 1 yaşından itibaren büyütmüş, sevgisini ondan esirgememiş. Yani o ablanızında annesi. siz kabul edin etmeyin bu gerçek değişmez. O yüzden üvey deyip durmayın. Babanız kadar annenizde bir. Size üzüldüğüm tek nokta anneniz gibi bir melek başucunuzdayken ananenize çekmeniz. Düşünceleriniz gerçekten normal değil. Yardım alın ve bunları aşın. Ailenize de kenfinize de zarar vermeyin.

Sadece sana iki abla nasihatı vermek için şifreli giriş Yaptım
Yazdıklarını okurken senin için ve ablan için üzüldüm
-Siz babadan öz mü öz kardeşsiniz aynı dna ve gen yapılarına sahipsiniz
Mesela halalarınız öz,babaannelerimiz öz dahası babadan gelen soy öz.durum böyleyken sen öyle bir anlatmışımki sanki senin babanla onun babası ayrı,sizinkiler evlenmiş
-anneanne nekadar kötü bir insan pes annesi ölmüş bi yavruyu yetimhaneye verecek kadar kalpsiz yüreksiz tehlikeli bir kadın.hayret bu Kadından senin annen gibi bir kadın Nasil çıkmış
-dikkat ette bu Yazdığım karekteristik özelliklerini anneannenden alma
-senin annende sen küçükken ölebilirdi empati yap lütfen.
Sende anne olucan ,yavrun olunca anlarsın bana bişey olursa yavrumun âkibeti ne olur?kimşn başına ne geleceği bellimi olur
-sizin başka bir Kardeşiniz varmı o nedüşümüyor
Birde bı olumsuzlukları ablan hissederse çok üzülür lütfen iş işten geçmeden bu Anlamsız düşüncelerden ve o kötü kalplı anneanneden uzakdur
Bide şunu düşün onun anneside yavrusuna doyamayan göçtü gitti

keşke bütün mesele doğurabılmek olsaydı.
annen eli öpulesi bır kadın kıymetını bil. yarın bırgun anne olmak ıcın ugrasırsın olmaz sende evlatlık alırsın ( allahın tahdiri) o zaman bu dusuncelerın ıcın cok pısman olursun. yazıktır. ya zaten mınıcıkken annesız kalmış annen kol kanat germıs bakmıs buyutmus ıkınızıde neden kıskanıyorsun kı.

Abla kardee kiskancliklari normal
Benim kardesimde beni cok kiskanir
Ablama laptop aldinizda bana niye yok diye telefon aldiniz niye bana yok diye boynumdaki kolyeyi sirf kiskancligindan koparip atmistigi var ama o ergen hormonlari surukluyor ama siz ne kadar kabullenemesenizde bir bireysiniz sirf kiskancliginizdan dolayi oz ablanizi anneniz bir degil diye otekilestirmenizin amacini da cozememis bulunuyorum.
Ki oz kardesler birbirini kiskanir siz nerden biliyorsunuz ki mezuniyet hediyesi olarak size araba alinmayacagini ? Hani ablanizi ustun tutsa anneniz sizi ezse anlarim ama ilk kimin ihtiyaci varsa ona alinir. Maddiyata bu deger vermeyin sizi kayiriyolar diye de dusunmeyin. Bence anneannenizlede fazla gorusmeyin cunku sizin doldurusa gelecek bir yapiniz var iyice kotu olmayin. Bu arada ablanizla iliskinizi merak ettim nasilsiniz iyi anlasiyo musunuz?

yanı bırde araba mevzusuna cok takıldım. ne demek once ben ehlıyet aldım ya.. bı okulunu bıtır bakalım ıs hayatına atıl calısmaya basla para kazanmanın vermıs oldugu gururu yasa ayaklarının uzerınde dur. aılenın durumu var bellı gereksız kıskanclık yapmanın nedenlerınden bırınıde buna baglıyorum ben. acıkcası herseye gozu kapalı sahıp olan cocuklarda genellıkle boyle oluyor.

Kardeş kıskançlığı normal. Her çocuk kardeşini kıskanır, kıskanmalı da, psikolojide doğru olan budur. AMA 20 YAŞINDA DEĞİL...Artık büyümüş olgunlaşmış olman lazım, bırak çocukluğu...

Benimde üvey ablam üvey abim var ve suan yazdiklarini cok sacma buluyorum .... Sen ablani nasil üvey gözüyle baka biliyorsun ki? Sen dogdundan beri o senin ablan. Hani sonradan hayatiniza giten biri degil ki?
Benim babamda ablamla daha iyi anlasir ki tek cocugu asil benim .... Ama üveye müceye baglamiyorum. Ablamin kisiligi ve babamin kisiligi daha cok anlasmaya müsait o kadar :)) ablam daha cok uyumludur benden o yüzden daha iyi anlasiyorlar ... allah var yukarda bir kere bile zoruma gitmedi. Üvey oldugunu biliyorum ama hic bir zaman ö gözle bakmadim cünkü o bana hep ablalik yapti ... Canim kardeslerim :KK200:

Sanirim herkes yanlis anlamis beni, ven ablamdan nefret etmiyorum, onu hor da gormuyorum onu cok seviyorum ama sadece kabullenemdigim annemin uvey kizi olmasina ragmen annem onu sanki benden bile daha fazla seviyor olmasi. Babamdan asla kiskanmam mesela, sonucta babamin kizi, ben yokken o vardi, ama annem oyle degil iste, annemin kizi degil. Annemin tek kizi benim bu bir gercek. Ben ablamin kendini oksuz veya yetim hissetmesini asla istemem zaten ona uvey ablam derken annelerimizin bir olmadigini vurgulamak istemistim. Herkes beninsuclamis ama sizde kendinizi benim yerime koyun, annenizin tek kizisiniz ama sirf onun annesi olmus diye anneniz ikinizede esit ilgi veriyor, ozel hissetmekmistiyorum kendimi. Yoksa annemin ablama uvey annelik yapmasini tabiiki de istemem yapsa zaten ilk ben korurum ablami ama sanirim siz beni anlamak istemiyorsunuz.

Kusura bakmayın ama tavrınız çok mantıksız duygusuz, sizin tabiriniz olduğu için kullanıyorum siz yokken sadece babanız için değil anneniz içinde o vardı.

Hem annenizin üvey annelik yapmamasını istiyorsunuz hemde annenizin eşit ilgi vermesinden rahatsız oluyorsunuz. Derdiniz onun üvey olması falan değil siz aynı anneden olan kardeşiniz olsaydı da aynı tavrı sergileyecektiniz muhtemelen. Anneannemin dolduruşuna geliyorum da işin bahanesi olnuş bana göre annenin şefkati merhameti yanı başındayken anneannenim merhametsizliğinden etkilenebiliyorsun. İyiyi benimsemek yerine kötüyü benimsiyorsunuz .

Babamin ilk evliliginden olma benden tam 2,5 yas buyuk bir kizi var. Yani üvey ablam. Ablam 3 aylikken annesi vefat etmis. Ablam 7 aylikken babam annem ile tanismis. Annem babamin is yerinde ise baslarken tanismislar. Annem babamdan hoslanmis ve kisa sure icinde evlilik karari almislar. Ablam tam 1 yasina girdigi gun annem ve babam evlenmis. 1,5 sene sonrada ben dogmusum. Annem ablami ayri bir sever kendi kizi gibi. Zaten ablam anneme anne diyor. Anneannem mesela hic sevmez ablami, ve anneme hep kizar neden elin kizina analik ediyorsun gibi laflar eder. Zaten vaktiyle cok ugrasmis ablami yurta verdirtmek icin, sirf babam tamamen anneme kalsin diye. O gunden beri babam bir kez bile gorusmemis anneannemle. Annemde anneanneme hep sacmalama benimde kizim o elimde buyudu der.

Anneannem beni hep dolduruyor ve isin kotusu yavas yavas bende ona 'hak' vermeye basliyorum sanki. Mesela ablam 2 ay once 23 yasina girdi ve hediye olarak annem ve babam ona araba aldilar. Ben ehliyetimi ablamdan cok daha once almama ramen araba once ona alindi. Anneme soyledim bunu bana o senden daha buyuk diyor. Duyanda aramizda 15 yas var sanacak. Madem benden buyuk once o alsaymis o zaman. Ablamin is yeri biraz uzakta, benim okul cok yakin eve. Ablama araba alinmadan once evde 1 araba vardi sadece. Mesela kis ayinda ablam sabah uyandiginda annem ona ben goturecegim kizim seni ise cok soguk disarisi demisti. Bende anneme beni neden okula goturmuyorsun bende usuyorum deyince annem aman be kizim emekleyerek bile gitsen en fazla 3 dakika icerisinde okuldasin neden sorun ediyorsun anlamiyorum demisti.

Gectigimiz kurban bayraminda annem babasinin mezarligina gitmek icin hazirlaniyordu. Sonra ablama senin annenede gitmeliyiz mutlaka hadi hazirlan sende dedi. Sonra ablam cok uzakta ama o mezarlik gider miyiz gercekten dedi annemde tabii gideriz isterse ulkenin obur ucunda olsun gul dikeriz mezarligina dedi. Annem cok iyi kalpli kadindir ama nedendir bilmiyor arada bir annem ablama onun öz annesinin kendisi olmadigini hatirlatacak sozler soyledigi zaman ben huzur doluyorum. Eskiden hic boyle dusunmezdim son bir kac aydir boyleyim. Sanirim anneannemin doldurusuna geliyorum.

Bir kac gun once bir konu icerisinde annem ablama 'cunku sen bizim ilk goz agrimizsin' dedi. Oha anne pardonda sana noluyor dedim annemle yalniz kaldigimizda. Birakta bunu babam desin senin tek cocugun benim dedim. Annem kizdi bana birdaha duymayacagim dedi. Sanki uvey olan o degil benim. Ablamin 2 sene once hic tekin olmayan bir sevgilisi vardi. Annem resmen cildirmisti derhal ayriliyorsun o zibididen diye kendini paralamisti kadincagiz. Yasim ilerledikce anneme olan duskunlugum ve kiskancligim artiyor. Annemin onundogurmadigi halde en az benim kadar sevmesi bir yandan cok hosuma gidiyor ama diger yandanda ben kendimi özel hissedemiyorum.

Sizinde üvey kardesiniz veya tanidiginiz var mi? Bu gereksiz kiskanncligimdan nasil vazgecerim?

Sen o anneanneyle arana mesafe koy. Kadın resmen fitne sokmuş.

Senin annen ne yüce gönüllü bir kadın ki öksüz kalmış bir kızcağızı kendi evladı gibi bağrına basmış.

Allah annenin ablana yaptıklarının gani gani fazlasını sana da versin de gözün kalmasın.

Yuvada çalışmış biri olarak anneannenden daha görmeden nefret ettim. O çocuklar bayramda nasıl mahzunlar biliyo musun sen?

Allah ıslah etsin..

Bence buraya konu açmanız bu durumdan rahatsız olduğunuzu gösteriyor. Sizi takdir ettim. Aslında içinde iyiyi barındıran birisiniz.
İçinizdeki gelgitlerden dolayı da yorulmuşsunuz. Buraya tüm yazılanları bir daha okuyun. Hatta sonra bir kez daha. Olayları yeniden değerlendirmeye başlayana kadar ara ara okuyun yazılanları. Eminim faydası olacak.
Ayrıca kıskançlık çoğumuzun içinde var. Ablanız öz olsaydı da bazı kıskançlıklar yaşardınız. Siz üvey olma durumuna yönlendiriyorsunuz kıskançlığınızı belki de.

Nerden okudum bu yazıyı kendime dert edindim bilmiyorum,okurken sizin adinıza insanlığımdan utandım.Öz kardeşin hakkinda nasil bunlari düşünürsün ki üvey bile olsa yani yetim bir yavruya sahip bile çıkmış olsalar beraber büyüdüğü insana bunu yapamaz bir insan.Hele anneanne türk filmlerindeki Aliye Rona mubarek,kalbi kötülükten katran bağlamış.O kadından senin annen gibi vicdanlı bir kadın nasıl çıkmış çok şaşkınım.Çok üzgünüm çok,iyilik var olduğu sürece kötülükte var olacak biliyorum ama bir gün iyiler kazanacak,kalbi nefret,kin ve kıskançlıkla dolu olan varlıklar da hak ettiklerini bulacaklar inşallah...

ne kadar yüce gönüllü bir annen varmış, o mübarek ellerinden öpüyorum
çok etkilendim ben annenizin tavrından çok duygulandım demek hala bu kadar iyi insanlar var bunu bilmek ne güzel
ne şanslısın ki sen de böyle bir annenin evladısın

anneannenin dolduruşuna gelme yarın öbür biraz daha yaşın ilerlediğinde bu düşüncelerinden çok utanır çok pişman olursun
bak ne güzel annen ikinizi ayırmamış ikinize bir değer vermiş
ve emin ol ablan öz ablan olsaydı da bunları yaşayacaktın sonuçta o senin büyüğün olduğu için ;)
ve bi ablan olmasının kıymetini bil, o senin ennnnn yakın arkadaşın emin ol ve ikinci annen
çok isterdim bi ablam olsun, dertleşeyim akıl alayım birlikte alışverişe sinemaya yemeğe gidelim ama yok işte

ayyyy anneni çok sevdim ben ya sımsıkı sarılasım geldi :KK60::KK60:

yerınekendını bı koysana senın annen olmus ve sen o evde baanın karısıyla kızıyla yasıyorsun ustune bırde evde senı hor gören bi anne ve kardeş var.mutlu oldunmu olabılırmısın.annen mukemmel bır kadınmıs elıopulesı derler ya oyleymıs ustelık senden fazla ılgı gostermesınınde nedenı muhtemelen annesı oldugu ve bunu hatırlatmak ıstemedıgı ıcındır.ne guzel bır anneden boyle ananane doldurusuna gelen bı kardes yazık vallahı

bu arada bu şekilde davranmaya devam ederseniz anneniz ikinize eşit ilgi göstermeyecektir.
var olan ilgi ve sevgisini de yitirebilirsiniz.
anne babamız bizi her halimizle kabul etseler de, sevgi kazanılan bir duygudur, öyle söylendiği gibi tamamen genlerle alakalı değildir.
BDVde bir sürü konu var açın okuyun, annemi sevmiyorum, babamı sevmiyorum.
çok zor olsa da evladını da sevmeyebilir insan.

Bir akrabamız eşinin kendisiyle evlenmeden önce evlatlık aldığı kızı, eşi öldükten sonra bile sahiplendi. Evlendirdi. Vefatında mirasından mahrum bırakmadı. Üveylik bu hikayede olduğu halde, etrafındakiler evdeki beslemeye kıymet verme dediği halde asla onu yalnız bırakmadı.

Tüm konuyu okuyunca harbi harbi üvey olsaymış haklısınız diyecekler varmış bunu gördüm.. Şok oldum.

Annenizi çok takdir ettim. Kesinlikle sizi anneanneniz doldurmuş. Ona araba alınması hem büyük olduğundan hem de önce sana alınırsa tabi ben üveyim gibi bir düşünce barındıracağından olabilir siz hissetmeseniz de o üvey olduğu gerçeğiyle yaşamak zorunda kalmış annen onu senden ayırmamış aynı durumda sende olabilirdin ayrıca tabii ki işk göz ağrısı gibi sahiplenmiş ne demek o senin çocuğun değil 1 yaşındayken evlenmişler o büyütmüş analık sadece doğurmak değil önce onu büyütmüş onda evlat sevgisi tatmış bunun doğurmakla alakası yok mezarlığa götürmesine kadar takmışsın yapma bence günah

Sende iyi bir kızsın. Bu kıskançlığın gereksiz olduğunun farkına varıp kurtulmak için yardim istediğine gore sende gerçekten iyi bir kızsın. Bu duygudan kurtulmam çok basit birşeyle mümkün. Empati. Empati yap.
Anneannenin fesat dili sözlerini kaale almamayı bilecek kadar büyüksün. Yat kalk annenin ellerinden op.
Benim kardeşimde beni çok kıskanır. Çok hemde. Ben hep daha fazlasını kardeşime yaparim. Sahip olduğum herşeyin bir fazlasını ona vermeye calisirim. Ne yapım buda yanlış ama kardeş bu. Canin o senin.

Back
X