Üvey anne modeli durumunda olmak istemiyorum

Zaten öyle olması gerekmez mi .
Babasının bakması gerekir .
Yavrum çok küçük zaten annesini kaybetmiş bemcede babasının yanında onun sevgisiyle büyümesidir uygun olan . Aileside istediğinde görür ben garipsemedim.
Sizde iyi niyetlisiniz belli inşallah dilediğiniz gibi olur çocuğa iyi bir ablalık yaparsınız :)
Amin rabbim herkesin gönlüne göre versin

Arkadaşım.oncelikle hakkında hayırlısı olsun. Kendinize yeni bir hayat kurmak adına anneanne den uzak bir semte taşının. Çocuğun yaşı çok küçük zamanla seni benimser annesi yerine koyar. Ama esin karisindan kendi rızası ile ayrılmamış. Allah rahnet eylesin.Onun hatıraları hep olacaktır. Bunu bilerek hareket et. Bizim bir arkadaşımızın eşi trafik kazasında vefat etti. 2 kucuk çocuğu vardı. Arkadaş evlendi ama hala daha rahmetli eşinin mezarına gider ağlar. Hakkınızda hayırlısı olsun. Iyi düşünün.

Ne kadar güzel :) ilk defa bu konuda olumlu birşeyler duydum ve cok sevindim sizi tebrik ediyorum :) bazrn öyle konular okuyorum ki kanım donuyor ...
Gerçekten o çocukları kendine rakip gibi pürüz gibi görecek olanlar evlenmesinler .
Çok büyük bir sorumluluk ama sizin adımıza çok sevindim :)

Benim sevdiğimin parçası o yavru. O mutlu olunca eşimde mutlu oluyor. Çok iyi anlaşıyoruz şükürler olsun. Hiç bişeyden değil allahtan korkarım o çoçuğu üzersem hesabını veremem öbür tarafta.

P PAPATYA1965 hiç korkma bak yanınızda kalacakmış ne güzel. Ben üvey anne kelimesini hiç sevmem çok itici. Sen iyi olursan çocukta sana iyi olur güzel güzel alışır bide kardeş yaparsınız ona. Bizim sıpa şimdiden plan yapıyor kardeşim olursa şöyle böyle yaparız diye. Eğer çoçuğum olursa yinede ilk göz ağrım eşimin çocuğu olacak.

konuna cevap olarak ilk başlar tabi ki soracaklar aynı durumda sen ben olsakta sorarız. Sen hep iyi ol anne değil arkadaş abla ol. Zamanla oda sana alışacak. İlk başlar babasını kıskanır biraz ama sen ne kadar yapıcı olursan çocuk sonuçta alışır mutlu bir aile olursunuz.
Konunun tek cevabı senin vicdanında.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah yaşı daha çok küçük sizi çok çabuk benimseyecektir.Sevginizi merhametinizi ilginizi hissederse herşey daha da güzel olur.Allah yolunuzu açık etsin..
Amin canım çok teşekkür ederim güzel duan için ben çocukları çok seviyorum o yüzden çok bir zorluk çekeceğimi düşünmüyorum sokakta hiç tanımadığım çocukları bile sever ilgilenirim değil ki bu benim eşimin sevdiğimin olursa dahada çok severim

Arkadaşlar merhaba akraba aracılığıyla biri ile tanıştım adamın eşi çok erken 30 yaşında kanser den ölmüş ve 5 yaşında küçük bir kızı var henüz okula başlamamış evlilik yolunda görüşmeye başladık benim 2,nci evliliğim ilk evliliğimin üzerinden 15 yıl geçti şuan kırklı yaşlardayım ve mutlu huzurlu bir yuvam olsun anne olayım istiyorum hayırlısı ile ben bu küçük kızımızın bana alışacağını düşünüyorum fakat bazen gelgitler yaşıyorum acaba yapabilir miyim çünkü eşinin ailesi ilede görüşülüyor hepsi iç içe oturuyorlar mış ay semtte Benin de kafam biraz karışıyor acaba kızı ailesi doldurur mu bana karşı ben sevmek sahiplenmek istiyorum şimdiden hayal kuruyorum onu gezmelere götürüm istediklerini alırım onunla oyun oynarum birşekilfr kalbini kazanacağımı ümid ediyorum ama ailesine gidipte etraftan sana nasıl bakıyor nasıl davranıyor soruları ile çocuğun kafasının karışacağından korkuyorum bu konuda sizlerden fikirlerinizi rica ediyorum bana yardımcı olurmusunız malum deneyimimde yok
yorumları okuyamadım
mümkünse çocukla tanışın, sevebilecek misiniz, o sizi sevecek mi bir bakın
her ne kadar 5 yasında olsa da ona kendinizi kabul ettirmeden evlenmeyin
sonra çok zorlanabilirsiniz

bir de Bdv'deki bu tip konuları okuyun derim
bir çocuğu 5 yaşına kadar bizzat büyütmemiş olan kadınlar, çocuklardan çok fazla şey bekliyor benim gördüğüm
çocuklar kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor
pratik, teorik olana uymuyor maalesef

Hersey olabilir.. ama kendi cocugun oldugunda hic bisey simdiki gibi olmayabilir

Benim eşimin 2. Evliliği benim ilk. Onun şuan 8 yaşında kızı var.ilk zamanlar sorun yaşadık eski eşiyle. Annesinde kalıyor şuan.Ama ben sanki kendi kızım gibi birsürü alışveriş yaptım ona gezdik tozduk.ailecek biyere gidince babaannesine felan gitmez gelip benim kucağıma oturur. Benimde hoşuma gidiyor tabiki :)

bir süre sonra herkes alıştı artık. Bişey olduğunda eski eşi beni arar artık çocukla ilgili ben ilgilenirim herşeyiyle severek. o alışma süreci biraz sancılı geçer sabret minicik daha 5 yaşında belki anne bile der sana.

Bazen sorarlar sana anne diyo mu diye bende onun annesi var zaten ben annesi değilim ablasıyım onun hiç bir zamanda annesi olamam onun gibi sevemem ben ablası yada en yakın arkadaşı olurum ancak derim.

Evimde odası ayrıdır gelince orda kalır sevdiği şeyleri yaparız abla abla hiç ayrılmaz peşimden evin içinde yapışık ikiz gibi gezeriz
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Buna benzer bir konu da yorumun vardi seni etiket yaptım

Ben annemi 8 yaşında kanserden kaybettim babam 10 yasinda iken evlendi ... babam annem ve ikinci annemde aynı köyden çevremiz ayni ...
Annem den sonra kendi akrabalarıma babanenm cok göndermedi beni uzak tuttu onlar da cok aramadilar benu ama hakli sebepleri vardı cunku annemin hastalık dönemin de refakatçi olarak kimse gelip kalmadi bes tane teyzem var surekli bahaneler . Babam parasi ile bakici tutardı.. bir tane halam vardi onun engelli çocuğu olduğu icin kalamazdi ..sonradan cok sorun oldu bakmadilar bacimiza oldurduler vs
. 90 li yillardan bahsediyorum babam ev icin toplandıgi parasini annem icin son kuruşuna kadar harcadi .
Babam evlendi .. tabi istemediler yegenleri üvey anne elinde buyuyemezmis ... yaşım kucuk babannem yasli babam çalışıyor kim bakacak bana kim ilgilenecek ...
Uzun bir dönem doldurulmaya calistilar .. ikinci annem teyzendir dayindir git gör annenin hatri var diye zorla kapilarina birakir aşağıda beni beklerdi ... ama hic o ilgiyi görmedim yuzume bile bakmazlar bir halimi sormazlardi ... ama toplum icinde beni gördüklerinde annemin ismi ile sarilip ağlarlardı niyeyse .... ben gitmek istemiyorum dedikce kizardi bana ikinci annem ... en son yine teyzeme gittim bana dedi ki o kadindan uzak dur o kadinin dediğini yapma annen degil onun yerinde olamaz 11 yasindayim .. niye o kadın oluyor sizin bana vermediğiniz sevgiyi veriyor bana bakıyor beni seviyor anne bile dedirtmedi abla diyorum dedim .. eve gelince bir daha oraya gitmem sana o kadin diyorlar ben uzuldum dedim daha gitmedim ... sonra yine sorunlar rahatsız etmeler ama hic taviz vermedim bir gun de arayıp nasilsin demediler hos ihtiyacım da yok ikinci annemin ailesini aile bildim onlara canim feda.. anne baba ayni sülale olunca karşılaşma soz konusu oluyor ... düğünleri oldu bizi dışladılar babam uzuldu vs . Neyse davetiye geldi gidip bileizk almislar benim uc sefer gördüğüm kuzenime takacaklar
Gondermedim giderseniz evden giderim dedim .. sözde dayimmis pehh yolda beni görünce yolunu değiştiren dayi ... ben evlendimde onları çagirmam dedim ve çağırmadım herkes bir costu akrabalar... isin içinde baska seylerde oldu hic te pisman değilim ... benim bir teyzemle ve kizlari ile ikinci annem görüşüyordu... ne zaman gelseler yedirir icirdi ceyizlerimi kızına yaptırdı para ile durumu yoktu ama sonra da oda costu ... saygısızlık yapanı affetmem o kadin bana yıllardır bakti babam evlenmek zorunda bunu kimse anlamadı sadece ah vah diyip agladilar ...
Neyse benim evde olduğumu bilmeden teysem geldi elinde bir tane borcam ..ceyizime getirmis ... gerginlik oldu ... artik evin ayri aile olucaksin bize ararsin dedi bizde seni tek birakmyiz dedi .babam da yanimizda .
Şimdiye kadar sizden bisey bekledim mi bu saatten sonra bekleyeyim .. siz kirk gun kirk gece su kadinin ayağını opseniz yine hakkını ödeyemezsiniz . Bana emek vermiş herseyim tastamam .. simdi evi ayri gidip geliriz diye düşünmeyin bana gelecek olan ilk buraya gelip helallik alacak vermezse kapim kapalıdır dedim ... sen bu kafayla bosanip ortada kalirsin dedi ... on sefer bosansam da geleceğim kapi burası anamda burda babamda burda dedim ...
Babam da ikinci annemde tepki gösterdi abla şimdiye kadar ortada mi kaldi evi var huzursuzluk çıkarmayın düğün onun düğünü kimi isterse cagirir dedi ... herkesi sildim ... annesi olan cocuk daha erken büyüyor.. ben onlardan bahsederken dayi teyze demem bile isim soyisim kullanırım.

Uzun oldu ama detaylı anlatmadim bile ..
Dolduruşa getiren cok oluyo evet ama sen ne yapmak istiyorsan oyle davran kimseye kulak verme ... sana engel olanlar o çocuğa bakip buyutmez .. gostermelik yapılır...
Sorunlar yasarsin ama aşamayacak bir durum olmaz .. yasi benden de kucuk sevgiyi ilgiyi kim verene gönlü kayar .

Bu çok hassas bir konu.
Ne kadar olmuş anne öleli ? Muhtemelen baba da çocuğuma annelik yapsın diye yeniden evlenmek istiyordur . Tereddütleriniz varsa bunları Eş Ada'yı ile Konuşun . Ölen eşin ailesi ile görüşmesi normal çünkü ayrılmamış ki adam eşi ölmüş . Yeri gelir evlilik durumunda sizde ölsn eşin ailesi ile görüşürsünüz .
Bir de başta dediğim gibi bu hassas bir konu eğer Birgün o kızı ben doğurmadım ben onun sadece ablasıyım benim zaten Çocuğum olacak o benim bşyim değil mantığında olacaksanız hiç bu yollara girmeyin .

Bu kadar olumsuz düşünmeyin. Boşanma olsaydı ya da çocuk daha büyük olsaydı evet daha zor olabilirdi.

Ama çocuk şu an size tavır alabilecek yaşta değil bence. Hele ki 3 yaşında annesini kaybedip anne şefkatini bunca zamandır göremeyen bir çocuk,doğru yaklaştığınızda size çok bağlanır diye düşünüyorum.

Çocuğun anneannesiyle ya da varsa teyzesi ile görüşüp niyetinizi belli ederseniz, sizi baştan tanırlarsa çocuğa birşey sormalarına gerek kalmaz.

Önce bahsettiğiniz bey gidip durumu anlatsın, “böyle böyle bir düşüncem var, uygun da biri var, sizinle de tanışmak istiyor, ben de tanıştırmak istiyorum. Sakıncası yoksa bi gün görüştüreyim sizi” desin.

Siz de gidip doğal bi şekilde niyetinizi, bakış açınızı anlatırsanız onların da içine siner diye düşünüyorum.

Simdi yorumlari okumadim dusuncemi yazayim simdi sizin niyetiniz iyi dusunceleriniz temiz ve guzel.o kiz cocuguna da cok uzuldum annesiz kalmis sizinle birlikte belki annelik duygusunu biraz dolduracak yuzu gulecek.ben burdan olumlu olacagini hissettim.anane tarafinin da kafalarinin karismasi iyi bakiyor mu davraniyor mu diye sizi taniyana emin olana kadar kontrol etmesini normal buluyorum.ne de olsa kizlarindan bir emanet yavrucak.zamanla oturacakdir.hayirli olsun hakkinizda.

Benim eşimin 2. Evliliği benim ilk. Onun şuan 8 yaşında kızı var.ilk zamanlar sorun yaşadık eski eşiyle. Annesinde kalıyor şuan.Ama ben sanki kendi kızım gibi birsürü alışveriş yaptım ona gezdik tozduk.ailecek biyere gidince babaannesine felan gitmez gelip benim kucağıma oturur. Benimde hoşuma gidiyor tabiki :)

bir süre sonra herkes alıştı artık. Bişey olduğunda eski eşi beni arar artık çocukla ilgili ben ilgilenirim herşeyiyle severek. o alışma süreci biraz sancılı geçer sabret minicik daha 5 yaşında belki anne bile der sana.

Bazen sorarlar sana anne diyo mu diye bende onun annesi var zaten ben annesi değilim ablasıyım onun hiç bir zamanda annesi olamam onun gibi sevemem ben ablası yada en yakın arkadaşı olurum ancak derim.

Evimde odası ayrıdır gelince orda kalır sevdiği şeyleri yaparız abla abla hiç ayrılmaz peşimden evin içinde yapışık ikiz gibi gezeriz
Maşallah Allah bozmasın :)

Niye doldursunlar ki. Kadın zaten kanserden vefat etmiş yuva yıkmıyorsunuz ya. Aksine bence torunlarına annelik yapacak biri bulunduğu için sevinirler bile

Buna benzer bir konu da yorumun vardi seni etiket yaptım

Ben annemi 8 yaşında kanserden kaybettim babam 10 yasinda iken evlendi ... babam annem ve ikinci annemde aynı köyden çevremiz ayni ...
Annem den sonra kendi akrabalarıma babanenm cok göndermedi beni uzak tuttu onlar da cok aramadilar benu ama hakli sebepleri vardı cunku annemin hastalık dönemin de refakatçi olarak kimse gelip kalmadi bes tane teyzem var surekli bahaneler . Babam parasi ile bakici tutardı.. bir tane halam vardi onun engelli çocuğu olduğu icin kalamazdi ..sonradan cok sorun oldu bakmadilar bacimiza oldurduler vs
. 90 li yillardan bahsediyorum babam ev icin toplandıgi parasini annem icin son kuruşuna kadar harcadi .
Babam evlendi .. tabi istemediler yegenleri üvey anne elinde buyuyemezmis ... yaşım kucuk babannem yasli babam çalışıyor kim bakacak bana kim ilgilenecek ...
Uzun bir dönem doldurulmaya calistilar .. ikinci annem teyzendir dayindir git gör annenin hatri var diye zorla kapilarina birakir aşağıda beni beklerdi ... ama hic o ilgiyi görmedim yuzume bile bakmazlar bir halimi sormazlardi ... ama toplum icinde beni gördüklerinde annemin ismi ile sarilip ağlarlardı niyeyse .... ben gitmek istemiyorum dedikce kizardi bana ikinci annem ... en son yine teyzeme gittim bana dedi ki o kadindan uzak dur o kadinin dediğini yapma annen degil onun yerinde olamaz 11 yasindayim .. niye o kadın oluyor sizin bana vermediğiniz sevgiyi veriyor bana bakıyor beni seviyor anne bile dedirtmedi abla diyorum dedim .. eve gelince bir daha oraya gitmem sana o kadin diyorlar ben uzuldum dedim daha gitmedim ... sonra yine sorunlar rahatsız etmeler ama hic taviz vermedim bir gun de arayıp nasilsin demediler hos ihtiyacım da yok ikinci annemin ailesini aile bildim onlara canim feda.. anne baba ayni sülale olunca karşılaşma soz konusu oluyor ... düğünleri oldu bizi dışladılar babam uzuldu vs . Neyse davetiye geldi gidip bileizk almislar benim uc sefer gördüğüm kuzenime takacaklar
Gondermedim giderseniz evden giderim dedim .. sözde dayimmis pehh yolda beni görünce yolunu değiştiren dayi ... ben evlendimde onları çagirmam dedim ve çağırmadım herkes bir costu akrabalar... isin içinde baska seylerde oldu hic te pisman değilim ... benim bir teyzemle ve kizlari ile ikinci annem görüşüyordu... ne zaman gelseler yedirir icirdi ceyizlerimi kızına yaptırdı para ile durumu yoktu ama sonra da oda costu ... saygısızlık yapanı affetmem o kadin bana yıllardır bakti babam evlenmek zorunda bunu kimse anlamadı sadece ah vah diyip agladilar ...
Neyse benim evde olduğumu bilmeden teysem geldi elinde bir tane borcam ..ceyizime getirmis ... gerginlik oldu ... artik evin ayri aile olucaksin bize ararsin dedi bizde seni tek birakmyiz dedi .babam da yanimizda .
Şimdiye kadar sizden bisey bekledim mi bu saatten sonra bekleyeyim .. siz kirk gun kirk gece su kadinin ayağını opseniz yine hakkını ödeyemezsiniz . Bana emek vermiş herseyim tastamam .. simdi evi ayri gidip geliriz diye düşünmeyin bana gelecek olan ilk buraya gelip helallik alacak vermezse kapim kapalıdır dedim ... sen bu kafayla bosanip ortada kalirsin dedi ... on sefer bosansam da geleceğim kapi burası anamda burda babamda burda dedim ...
Babam da ikinci annemde tepki gösterdi abla şimdiye kadar ortada mi kaldi evi var huzursuzluk çıkarmayın düğün onun düğünü kimi isterse cagirir dedi ... herkesi sildim ... annesi olan cocuk daha erken büyüyor.. ben onlardan bahsederken dayi teyze demem bile isim soyisim kullanırım.

Uzun oldu ama detaylı anlatmadim bile ..
Dolduruşa getiren cok oluyo evet ama sen ne yapmak istiyorsan oyle davran kimseye kulak verme ... sana engel olanlar o çocuğa bakip buyutmez .. gostermelik yapılır...
Sorunlar yasarsin ama aşamayacak bir durum olmaz .. yasi benden de kucuk sevgiyi ilgiyi kim verene gönlü kayar .
Canım hikayene üzüldüm kendi annenin ailesinin yaklaşımı gerçekten üzücü bir durum onların seni dahada çok sahiplenmesi ellerini üzerinden çekmemesi gerekirdi ama baban ve 2 nci annen takdir edilecek insanlarmış belki gerçek annen olmasada sana ablalık arkadaşlık yapmış allah katında o çok değerli bir görev üstlenmiş umarım evliliğinde çok mutlu olursun rabbim sana huzur mutluluk versin

Bu kadar olumsuz düşünmeyin. Boşanma olsaydı ya da çocuk daha büyük olsaydı evet daha zor olabilirdi.

Ama çocuk şu an size tavır alabilecek yaşta değil bence. Hele ki 3 yaşında annesini kaybedip anne şefkatini bunca zamandır göremeyen bir çocuk,doğru yaklaştığınızda size çok bağlanır diye düşünüyorum.

Çocuğun anneannesiyle ya da varsa teyzesi ile görüşüp niyetinizi belli ederseniz, sizi baştan tanırlarsa çocuğa birşey sormalarına gerek kalmaz.

Önce bahsettiğiniz bey gidip durumu anlatsın, “böyle böyle bir düşüncem var, uygun da biri var, sizinle de tanışmak istiyor, ben de tanıştırmak istiyorum. Sakıncası yoksa bi gün görüştüreyim sizi” desin.

Siz de gidip doğal bi şekilde niyetinizi, bakış açınızı anlatırsanız onların da içine siner diye düşünüyorum.
Ben ilk başta birkaç görüşme daha yaptıktan sonra kızı ile tesadüfen karşılaşıyormuş gibi bir eğlence merkezinde buluşmak istiyorum henüz kendisine söylemedim ama eş adayının abisi falan evde küçük kıza baban evlenecek gibi kelimeler söylemişler ufaktan kız o gece uyumamış ve babasına evlenmeni istemiyorum demiş bende neden pat diye çocuğa böyle birşey söylediniz diye dedim garipsedim aynı şeyi banada deseler bende ağlardım herhalde kızı ile biraz arkadaşlık yapmayı düşünüyorum ama fazla uzamasında istemiyorum yaşı büyücek bu sene okula başlayacakmış şuan anaokulunda çok fazla bilinçlenmeden kendimi ona alıştırabilirim diye düşünüyorum ama ilk önce eş adayımın bana olacak ilgisi önemli tabi biryerde

Canım hikayene üzüldüm kendi annenin ailesinin yaklaşımı gerçekten üzücü bir durum onların seni dahada çok sahiplenmesi ellerini üzerinden çekmemesi gerekirdi ama baban ve 2 nci annen takdir edilecek insanlarmış belki gerçek annen olmasada sana ablalık arkadaşlık yapmış allah katında o çok değerli bir görev üstlenmiş umarım evliliğinde çok mutlu olursun rabbim sana huzur mutluluk versin
Insanlar gariptir kimseyi mutlu edemezsin sen hep dik dur gerisi geliyor inan

Back
X