• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üvey anne olmak istemiyorum suclu muyum?

Vanilyalikahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
435
301
53
Iyi aksamlar kknın iyu yurekli kadınları
Ben eşimin ikinci eşiyim cok zor zamanlar gecirdik ama şuan birlikteyiz ve ikili iliskilerimizde cok mutluyuz. Fakat çocuklar için ayni şeyi soyleyemiyorum :KK43: benim cocugum yok eşimin ilk eşinden 2 çocuğu var. 2si de benimle beraber yaşıyorlar 1 yıldır biri 13 digeri 10 yaşında ilk başlarda cok mutluyduk fakat büyük oglan bu aralar surekli her konuda problem cikarmaya başladı. Annelerinden cok siddet görmüşler, babalarini aldatirken görmüş bu cocuklar...
Örneğin bir yere gidicem diyor tamam her konuda yardimci oluyorum sonra agliyor beni zorla gonderemezsin diyor. Anneme gitmek istiyorum diyerek ağlamış bugün okulda. Ne yapacagimizi şaşırdık :KK43: onceden de yapmisti aynisini Tamam gonderelim git biraz degisiklik olur diyoruz gidiyor bu kez geldiginde beni zorla siz yolladiniz ben gitmicektim diyor.

Yine bu konuda kendi anneleri surekli doldurup uzerimize ateş topu gibi yolluyor cocuklari ne yapacagimi şaşırdım. sizden yardim bekliyorum. simdiden tesekkur ederim

Belki annesini cok ozluyor gitmek istiyor.
Gidince de annesinden ilgi gormuyosa ondan bu sekilde tepkiler veriyodur.
Sizinle arada mesafe varmi.
Sizedemi anne diyor.
Yakinmi sicakmi size karsi cocuklar sizde onlara oylemisiniz.
Yoksa daha cok ihtiyaclarini felanmi karsiliyosunu.

e psikolojileri bozulmuş çocukların, kolay mı? destek almıyorlar mı?
bunun sizin üvey anneliğinizle ne alakası var?
Psikolojik destek almaya basladik biliyorum zor seyler yaşadıklarını ama ben bu 1 sene icerisinde cok sahiplendim cocuklari ve korkuyorum anneme gidicez demeleri bile cok korkutuyor beni
Ben biryerde yanlış mi yapiyorum demek amaçlı acmistim konuyu

canım benim sorun sende değil . Annesi ile yaşadıklarında ergenlik dönemlerindeler bir de küçüğü bir pedagoga büyüğü ergen merkezine yönlendirmeniz gelecek için daha hayırlı olacaktır ;)

Bence babasi alip karsisinda 2 cocuklada ciddi bi sekilde konusmali. ben sizi cok seviyorum istediginiz zaman benim haberim dahilinde annenizi görebilirsiniz fakat onun hakkinda bana hic bisey anlatmicaksiniz kötu davraniyorsa söyleyeceksiniz desin. ben sizin nasil babanizsam oda anneniz desin kötülemesin annesini.Benim abimle yengemde ayrildilar abim sonra evlendi ama bIz yegenime asla annen kötü vs. demedik abimede dedirtmedik.o cocuklar kucuk elbet anlayacaklar egriyi dogruyu..

Dr dan yardim almayi düşündunüz mü?

Psikolojik destek almaya basladik biliyorum zor seyler yaşadıklarını ama ben bu 1 sene icerisinde cok sahiplendim cocuklari ve korkuyorum anneme gidicez demeleri bile cok korkutuyor beni
Ben biryerde yanlış mi yapiyorum demek amaçlı acmistim konuyu

Üvey anne değil de abla olman seni daha yakın yapar onlara . senin yaşın kaç ? Evde iki tane önceden ilitişimde olmadan pisikolojisi iyi olmayan çocukla ilgilenmek kolay değil tabii ki sende istersen Terapiye git rahatlarsın ;) psikologla konuşman ona danışman filan seni çok rahatlatır ;)

Belki annesini cok ozluyor gitmek istiyor.
Gidince de annesinden ilgi gormuyosa ondan bu sekilde tepkiler veriyodur.
Sizinle arada mesafe varmi.
Sizedemi anne diyor.
Yakinmi sicakmi size karsi cocuklar sizde onlara oylemisiniz.
Yoksa daha cok ihtiyaclarini felanmi karsiliyosunu.
Anneleriyle ayni ilcede yasiyoruz 4 aydir 1 kez bile aramadi sormadı çocukları.
Bana kendi istekleriyle anne demeyi sectiler.
Psikologda en guvendigim insan olarak beni seçmiş.
Annelerine gitmek isteyip istemediklerini defalarca kez sorduk fakat hep hayir dedi derslerden bunalinca veya istedigi olmayinca annemi ozledim diyip agliyor fakat anneleri gittiklerinde geri yolluyor ne yapmam gerek bilemiyorum gunlerdir agliyorum

bütün aile bireyleri iletişim içinde olmalı durumu olabildiğince normal standartlara getirmeli bu sizden çok çocuğun annesi babasına düşer sizde bu konuda destek olabilirsiniz
yazdıklarıma ben bile inanmıyorum ya neyse nerede bizde bu seviye

Üvey anne değil de abla olman seni daha yakın yapar onlara . senin yaşın kaç ? Evde iki tane önceden ilitişimde olmadan pisikolojisi iyi olmayan çocukla ilgilenmek kolay değil tabii ki sende istersen Terapiye git rahatlarsın :KK66: psikologla konuşman ona danışman filan seni çok rahatlatır :KK66:
Yaşım 28, bende terapi aliyorum. Ben zaten hep yakindim cocuklara her derdimizi paylasabiliyoruz. Sadece bir istediği olmayinca mesela gecen sefer gidecegim dediginde annem bana motor alacak dedi ve gitti almayinca geri geldi biz aldik bisiklet sustu bir süre şimdi telefon alacaksiniz yoksa giderim demeye getiriyor. Ama her istedigini yapamayiz en azindan gelecegini mahvetmek istemiyorum çünkü telefonu varken kesinlikle derslerle ilgilenmiyor.

Bence babasi alip karsisinda 2 cocuklada ciddi bi sekilde konusmali. ben sizi cok seviyorum istediginiz zaman benim haberim dahilinde annenizi görebilirsiniz fakat onun hakkinda bana hic bisey anlatmicaksiniz kötu davraniyorsa söyleyeceksiniz desin. ben sizin nasil babanizsam oda anneniz desin kötülemesin annesini.Benim abimle yengemde ayrildilar abim sonra evlendi ama bIz yegenime asla annen kötü vs. demedik abimede dedirtmedik.o cocuklar kucuk elbet anlayacaklar egriyi dogruyu..

Dr dan yardim almayi düşündunüz mü?
Ben anneleriyle ilgili en ufak bir kelime konusmadim zaten bütün herseyi büyük oglan anlatti bana. babama bunlari yapti eve erkek aldi vs... kesinlikle o benim annem olamaz dedi ben her defasinda anneler degismez bir tane annen var o da O dedim.

bütün aile bireyleri iletişim içinde olmalı durumu olabildiğince normal standartlara getirmeli bu sizden çok çocuğun annesi babasına düşer sizde bu konuda destek olabilirsiniz
yazdıklarıma ben bile inanmıyorum ya neyse nerede bizde bu seviye
Anneleriyle konusmaya calistim ama surekli benim gecmisimden ve kötü bir insan oldugumdan bahsetti haklisin dedim gayet sakin karsilamaya calistim fakat her gittiklerinde bana dogru dolduruyor çocukları. Ona anne derseniz bir daha beni goremezsiniz gibi seyler söylüyormuş. ben bir sınırlama koymadim babasi da istediginiz anda gidebilirsiniz diyor fakat bu ayriligi bir koz olarak kullaniyor cocuk ne yapmam gerek bilemiyorum

canım benim sorun sende değil . Annesi ile yaşadıklarında ergenlik dönemlerindeler bir de küçüğü bir pedagoga büyüğü ergen merkezine yönlendirmeniz gelecek için daha hayırlı olacaktır :KK66:
Götürdük fakat hicbir caresi olamadi bize :( sırf kafalari dağılsın diye cok iyi bir okula aldık sosyal aktiviteleri oldukca fazla ve ilgi hat safhada bende ilgileniyorum hatta elimden geldiginin maximum duzeyinde ilgileniyorum ama eşim de bende cok yıprandık.

Back
X