Üvey anne olmak ve korkular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocukla ilgili herseyi tolore edebilirim ama oyle dede babaanne asla laf edemez. Bu konuda asiri netim . Es adayima da ailesine de bunu munasip bir sekilde belli ettim .. sanmiyorum bu tarz ciğliklere giriseceklerini ama allah buyuk soyletmesin fena olay cikaririm

Tahammül edemeyecegim tek sey bu olur ki arkama bile bakmam bu tarz nankorlukte
İşte onu yapmayacaksın seviyorsan eşini veya nisanlini tahammül edeceksin bende senin gibiyim annesi belli süre sonra kocamla arama girmek için elinden geleni yaptı sakın eski eş ile konuşma sen çocuk için dersin eski eş senin kocan der yalan yanlış iftiralar atar sakın yapma bunu babaanne dedeye gelince evinizi ayrı olacaksa çocuk daha çok sana adapte olur tavrını koyman güzel olmuş ama asla eski eş lafını ağzından dusurmezler evliliğini sarsmak için herkes abanacak mutluluğunu kiskanacaklar senin arkama bakmam giderim dersin benim gibi ama yuvani yıkıp eşini sevip emek verdiğin çocuğu terk edemiyor insan yolun başındayken kararını ver evlenince yada evlilik basindaysan herseyi rayına oturt derim canım

İşte onu yapmayacaksın seviyorsan eşini veya nisanlini tahammül edeceksin bende senin gibiyim annesi belli süre sonra kocamla arama girmek için elinden geleni yaptı sakın eski eş ile konuşma sen çocuk için dersin eski eş senin kocan der yalan yanlış iftiralar atar sakın yapma bunu babaanne dedeye gelince evinizi ayrı olacaksa çocuk daha çok sana adapte olur tavrını koyman güzel olmuş ama asla eski eş lafını ağzından dusurmezler evliliğini sarsmak için herkes abanacak mutluluğunu kiskanacaklar senin arkama bakmam giderim dersin benim gibi ama yuvani yıkıp eşini sevip emek verdiğin çocuğu terk edemiyor insan yolun başındayken kararını ver evlenince yada evlilik basindaysan herseyi rayına oturt derim canım
Valla tatlim eger degismezlerse oyle çiğ tipler degiller . Benim cocugu seviyor olmam da onlari mutlu ediyor . Kim bana nankorluk yaparsa misliyle karsiligini alir enayilik ile iyi niyet arasinda ince bir cizgi vardir.Nasihatlerin kulagima kupe olacak ama cok tesekkur ederim

Cocukla ilgili herseyi tolore edebilirim ama oyle dede babaanne asla laf edemez. Bu konuda asiri netim . Es adayima da ailesine de bunu munasip bir sekilde belli ettim .. sanmiyorum bu tarz ciğliklere giriseceklerini ama allah buyuk soyletmesin fena olay cikaririm

Tahammül edemeyecegim tek sey bu olur ki arkama bile bakmam bu tarz nankorlukte
Seninkinin eski eşi çocuğunu bırakıp sorumluluk almadiysa çocuğuyla işi yoktur demektir çünkü bende öyle oldu çocuğuyla konuşsun diye aradım Koçakma o kadından ayrıl bende başkasından hamileyim tekrar evlenelim dedi eşim sert tepki gösterdi ona karşı çocuğunu verdik telefona napiyon serefs... Diye hakaretler etti umrumda değilsin baban nasıl evlenir o kadına anne demeyeceksin çocuk o zaman 3 yaşında neler neler asla eski eş ile sen konuşma çocuğunda gözü olsaydı ne o çocuğu bırakırdı nede eşini sorumsuz insan her zaman sorumsuzdur sadede ben derler daha bugün babalara gittim anne baba ayrı 5 yaşındaki fotomun arkasında annem terk etti diye babamda kardeşimle beni terk etmiş fotomun arkasından okudum yaşım ileri olmasına rağmen ben etkilendim gerisini sen düşün canim

Seninkinin eski eşi çocuğunu bırakıp sorumluluk almadiysa çocuğuyla işi yoktur demektir çünkü bende öyle oldu çocuğuyla konuşsun diye aradım Koçakma o kadından ayrıl bende başkasından hamileyim tekrar evlenelim dedi eşim sert tepki gösterdi ona karşı çocuğunu verdik telefona napiyon serefs... Diye hakaretler etti umrumda değilsin baban nasıl evlenir o kadına anne demeyeceksin çocuk o zaman 3 yaşında neler neler asla eski eş ile sen konuşma çocuğunda gözü olsaydı ne o çocuğu bırakırdı nede eşini sorumsuz insan her zaman sorumsuzdur sadede ben derler daha bugün babalara gittim anne baba ayrı 5 yaşındaki fotomun arkasında annem terk etti diye babamda kardeşimle beni terk etmiş fotomun arkasından okudum yaşım ileri olmasına rağmen ben etkilendim gerisini sen düşün canim
Oyle demeyelim ya, kadin gercekten kotu degil ,cocugunu da seviyor , gayri ahlaki hicbir davranisi yok ,kimsenin anneligine laf edip de günaha girmek istemiyorum
Allah cocuk icin en iyisini nasip etsin diyelim ,cok tesekkur ederim yorumun icin

Oyle demeyelim ya, kadin gercekten kotu degil ,cocugunu da seviyor , gayri ahlaki hicbir davranisi yok ,kimsenin anneligine laf edip de günaha girmek istemiyorum
Allah cocuk icin en iyisini nasip etsin diyelim ,cok tesekkur ederim yorumun icin
Canim bunlar benim yaşadıklarım tabiiki her anne benim anlattığım gibi asla olamaz benim kocamın eski eşi öyle cevremdede var bu tip insanlar bende üvey anne elinde büyüdüm hiç bir çocukta mutsuzluğu hak etmez ve çevremdeki üvey anneler kendileri dogurunca kocasının çocuğuna etmedikleri kalmıyor maalesef ama siz yinede kimseye güvenmeyin derim kadın düzgün olabilir evladını sevebilir ama senin yuvanlada oynayabilir yada sana şirin gözükebilir anlayamazsın inşallah mutlu olursun canım ne deyim ama her zaman temkinli adımlar at derim

Asla , cocuk bende kalacak , oda takimini bile ayarladim .. biz evleniyoruz diye o niye babasindan olsun ki ? Benim derdim bu omur boyu surecek evlilikte cocugu incitmezken nasil tavsiyeler verirsiniz ki ben de incinmeyeyim.. yoksa vermem cocugu kimseye

Biraz akista kalsaniz?
9 yas ergenlik oncesi tuhaf bi donem.
Bikac ay sonra burnunuzdan getirmeye baslayacak ki bu cok normal, ergenlige girince kendi joleli saclari disinda herkese gereksiz varlik muamelesi yapmaya baslayacak🤦🏼‍♀️ Insanlar oz evlatlarinda da bu durumla karsilasiyor oyuzden yasayacaginiz sIkintilari kisisellestirmeyin bence.
Bi uzman destegiyle surecte ilerleyin.
Siz o cocuga ablalik yapacaksiniz annesi var zaten.
O yuzden birakin biraz kendinizi, telas yapmayin.
Ozel alanina saygi duyun,sicak yuva sunun, evde minik sorumluluklar vererek onu evin bireyi moduna sokun, mesela cop atmak onun isi olsun ya da ne bileyim kus ya da baska bi evcil alip onun yemini suyunu degistirme isini ona verebilirsiniz. O yastaki cocuklar deli gibi hayvan isterler evde, boyle bir dilegi varsa edin gonlunu bence,inanilmaz mutlu olur, ergenlik yapmaya firsati kalmaz size minnet duyar ☺ Konusup gulecek, sorumluluk dagilimi yapacak konunuz olur boylece.
Babaanneden geldiginde ister istemez eve prens edasiyla giris yapacak, siz cocugu halkin icine cekin derim :)

Öncelikle, bu adamın bir çocuğu var ve sen veya başkası hayatına giren herkes bunu kabul edip öyle devam etmek zorunda, çocuk babannede falan kalamaz zaten adam da bunu kabul etmez. Siz diyorsunuz ki ben eski eşiyle konuştum sorunlu bir adam değil çocuğu da kabul ediyorum kendime güveniyorum şimdiden başladım araştırmaya gibi.. İyi ne güzel madem kararını verdin ısrarla ben yaparım diyorsunuz konuyu açma sebebiniz ne?
Aranızda sıcaklık yokmuş, o zaman üçünüz evlenmeden önce daha çok vakit geçireceksiniz, bir fragmanı yaşayın bakalım,sıcaklık olacak mı birbirinizi kabul edecek misiniz, siz 3 kişilik bir aile olacaksınız, benimde çocuğum yok ama burada öz çocukları için bile eşler anlaşamıyor tartışıyor, siz bu durumda nasıl etkileneceksiniz? Şimdi a yok ben etkilenmem diyorsunuz ama evlenince neler değişiyor bilsen, e ayrılamıyorum da diyorsun o zaman ya bu deveyi güdeceksin Ya bu diyardan gideceksin arkadaşım

Arkadaslar merhaba ,
Cok uzatmadan konuya girmek istiyorum. Yakin zamanda evlilik planlari yaptigim bi sevgilim var dun evlilik teklifi aldim . Erkek arkadasimin 9 yasinda bir erkek evladi var. Çocukla birebir hic problem yasamadim .kaygiya dustugum durumlarda da cocuga yansitmadigim icin cocuk bana oldukça düşkün
Oz annesi ile bir bucuk yasinda yollari ayrilmis kadin farkli bir sehirde ara ara gorusuyorlar fakat velayet bizde olacak ..
Erkek arkadasimdan suphem yok. Iyi bir baba olduğu gibi iyi bir es olacagina da eminim. Su anda ailesi ile beraber yasiyorlar .cocuk babaanne ve dede ile buyuyen her cocuk gibi birazcik doyumsuz ve memnuniyetsiz. Bu durum beni ara ara zorluyor ,evlilikte zorlanir miyim daha da kotusu cocugun psikolojisine zarar verir miyim diye endise ediyorum
Baslarda evliligin ilk aylarinda babaannede kalsin sonra alalim diye anlasmistik ama sonra icime sinmedi. Balayindan hemen sonra evimize getirmeyi dusunuyorum..bazen bu kaygilarim beni cocuktan uzaklastiriyor , kotu davranmiyorum elbette ama mesela mutlu olsun diye kurstan almaya gidiyorum , yolda giderken hayalini kurduğum kadar sicaklik olusmuyor aramizda . Bu duruma cok üzülüyorum
Benimle ayni durumu yasayip tavsiyede bulunacak hemcinslerimin yorumlarini bekliyorum
Valla annelik yapamayabilirm diyorsanz hiç girişmeyin cok zor çünkü hep sabırlı tahammülü olmak zorundasnz.cünkü o ne yapsa cocuk bu dicekler siz hep iyi olmak zorundasnz aksi halde kötü siz olırsunuz

Eski eş hep burnunun dibinde olacak kısmına katılıyorum. Imzami nereye atayım. Sevmeyenler bile sevecek . Bunu da ben ekleyeyim. (Kendisi Olma sa bile adı olacak) biz eşimin memleketinden çok uzaktayız. Orada olsak asla devan etmezdim. Cunku kendimi 3 kisilkk bir evliliğin içinde hissediyorum .

Konu sahibi arkadaşım. Ogretmenmissiniz. Ben başlıkta ki tabirle bir üvey anneyim, eşimde üvey baba (biz yürekte öyle değiliz). Evliliğinizin başında bir çocuk olacak ışın içinde. Nazlanacak, ağlayacak, sizi kıskanacak daha neler neler. Ama siz onun bie çocuk olduğunu her zaman kabul eder ve gerçekten severseniz o size yavru olacak. Aranızdaki bağı kimse koparamayacak. Her çocuk gibi önce sizi yani annesini tutucak .
EVlenirken eşime asiktim ama kızıma da bayılmıştım. Içimde o sıcaklığı hissetmiştim. Çok insan aman söyle huysuz böyle huysuz dese de evlendim. Diyen herkesin çocuğu huysuz benim ki kuzu. :) sizin içinizde o his vardır. Olumlu yada olumsuz.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Bence siz bu isi harika yaparsiniz ♥️
Bu tarz acilan konularda genelde evlenmeyin derim ama siz evlenin , bu isi yapabilecek nadir kadinlardansiniz
Beni forumda pek cok kisi bilir esimin oglu var, benim de bir oglum varve ortak bir kizimiz var , baslarda zor oldu ama sonrasinda sahane bir aile olduk uc cocuk ile , konusmak , sormak isterseniz ozelden yazabilirsiniz bana her zaman

Oyle olmasi gerekmis.. kucuk yasta evlilik ve kaldirilamayan ebeveynlik sebebiyle bosanmislar. Ben o hanimefendiyle de iletisimdeyim. Asla eski esini suclamiyor. Anneligi kaldiramadigi icin de ben de onu suclamiyorum . Haddim olmadigini dusunuyorum. Iki eski es babanin daha iyi bakacagina karar verip boyle uygun gormusler
bak kendi evladının anneliğini kaldıramamış sen nasıl başkasının çocuğunun anneliğini kaldırcaksın ?

• Beğen
Reactions: 000
Benim kuzenim 1.evliliğini, boşanmış 10 yaşında çocuğu olan biriyle yaptı..Çocuk da onlarla yaşıyor. Ilk günden beri öyleydi..
Çok mutsuz. Çocukları olduktan sonra, bu arada 2 çocuğu oldu, evdeki gerilim daha arttı..

Bir kere çocuk yakında ergenliğe girecek..sizin yaşınız 33. Tahminen hemen çocuk isteyeceksiniz.
Çocuk ergen iken evde bir bebek olacak..ilgi paylaşılacak.. Belki bebek kıskanılacak.. Bir sürü sorun olacak..

Ayrıca şunu hiç düşündünüz mü? Çocuk bir kabahat işlese bile asla bir laf bile edemezsiniz..
Niye?
Adınız hemen üvey anneye çıkar maalesef. Ayrım yapıyor olursunuz..Eşiniz belki yeni doğmuş bebeğini bile çok sevemez.. Neden? Diğer çocuğu kıskanır diye..

Siz bu adamı çok istiyorsunuz. O yüzden çocuğa ısınamadım diye bahsederken yorumlar üzerine yok ona alıştım görmesem özlüyorum vs demeye başlamışsınız. Yani çocuğu sevdiğinizi ben düşünmüyorum. Babasıyla evlenmek için zorla kendinize çocuğu benimsetmeye çalışıyorsunuz.
Yani bu işin sonu bana iyi gelmedi..
Evlenirseniz ben mutlu olacağınızı düşünmüyorum. Ayrıca o çocuk da ileride mutlu olmayacak.

Hep şu fikirdeyim. Çocuklu kişiler çocuklu kişilerle evlenince daha iyi oluyor. Hiç evlenmemiş bir kadın, çocuklu bir erkekle evlenince çok iyi olmuyor. Hele ki çocuk sürekli babasında kalıyorsa..
Tabi karar sizin..

Ama bence çok büyük risk..

Ya kimbilir daha anlatmadigi neler var . Erkek arkadasimda kadini hic kotulemiyor zaten kadın kotu degil hatta kendini sucluyor lohusa depresyonu nedir bilmiyordum yasim geregi agresiftim yaninda olamadim seninle yasadigim su hayatin onda birini onunla yapsaydim yipranmazdik diyor
Herkes icin hayirlisi olsun
Bu soyledikleri ilginc. Evlenince eski esini arar gibi gorunuyor. Siz cocugu alip agir gelince ilk sikayetinizde 180 derece doner es adayiniz. Es adayiniz sadece bu yuzden evlenmek istedigi icin olumsuz düşünüyorum.

Yaptiginiz yorumlari okudum,akli basinda ,gayet olgun bir yapiniz var.Evliliginizin ilk donemlerinde cocuk eve gelince biraz sancili bir donem yasayabilirsiniz ki normal,iki tarafindan birbiriyle uyum surecidir bu.Eger suanki gibi yasacaginiz sorunlari olgunlukla karsilarsaniz muhtemelen iyi bir aile olabilirsiniz.Size tavsiyem ozellikle durumunuzla ilgili kitaplar edinin okuyun,bununla ilgili arastirmalar yapin.Mutlaka bir pedagogla kontak halinde olun.Geciriceginiz surecte cocugun size olan tutumu cok onemli,terbiyesi ,hal ve tutumu,keza es adayinizin evladiyla olan diyalogu;sinirlarini koruyabilen bir babami?yasayacaginiz ufak tefek problemlerde size olan tutumu nasil olur adaletli yaklasabilir mi?Siz peki cocuga annelik degil de hakkaniyetli bir abla olabilir misiniz?Esiniz ve ailesi elbette cocuk icin bir sorumluluk yuklemese de kabul edelim evin hanimi olarak cocugun bir takim sorumluluklari da sizin uzeriniz de olucak.yemesi,icmesi,giydirmesi,yikamasi vs. sorumluluklari dusununce nasil hissedersiniz mesela? Sabirli misiniz mesela? Simdiden kendinizi hatta esinizi olcup tartip bicin.Bu cok agir bir sorumluluk.Ben anne olarak yeri geliyor kendi dogurdugum cocuguma tahammul edemiyorum, cok zor isiniz gercekten umarim herseyin ustesinden gelebilirsiniz...

Esımınde 9 yasımda bır coxugu var bız nısanlıyken 4 yasındaydı benı cok sevıyordu babasıyla degıl benımlenyatmak ıstıyordu suan bendende babasındanda kardeslerındende nefret edıyor. Bız ozellıkle ben hıc kotu davranmadım her ıstedıgını yaptım kendı cocuklarıma mesala bısey almıyordum o gelınce ona pahalı seyler ıstedıgı ıcın sadece ona laıyordum ne dese yapıyordum ama bu halde yınede. Erkek cocuk cok zor kız olsa bıraz daha uyumlu ama cok zorlanırsınn. Ben sahsen cok pısmanım suan boyle bır evlılık yaptıgıma o sorumlulugu almak zor bıde cevre sen hıcbısey yapmasan bıle en ufak seyde uvey anne baskısı yapıyor. BIımkı bıde yanımıDa bıle degıl 2 senede bır gonderır annesı boyleyken zor dıyorum sadece

Kendi çocuğun olduğun da onu sevmeyecek dışlayacaksanız hiç o ise girmeyin...
Ama kendinizde eminseniz yapmam oyle bisey o cocugu hayata kusturmem ona da bi ana olurum dersen gir işin içine..

Cocuklu biri ile evlenmek risktir bence helede sizin cocugunuz yoksa.bunu kaldirabilenler kendine guvenenler yapmali.illaki sorunlar cikacaktir iyi dusunun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X