• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üvey annemin internet yazışmaları...

Canım bi aileyi bi arada tutan toparlayan annedir, elimden geldiğince anlıyorum seni. Bizde de babamın çok hatası oldu ama baba işte yine de ilerde yalnız kalırsa kıyamiicaksın, senin de içine dert oluyo. Babanın başta yalan söylemesi de sıkıntıymış cidden ama ne olursa olsun, azıcık vicdanın varsa zaten annesini kaybetmiş kıza sesin çıkmaz. Hatta elinden geldiğince sen anne olmaya çalışırsın. Dediğim gibi kadını yok say bundan sonra, ne maddi ne manevi destek, hiç bşyde yanında olma. Nişanlına da anlat derim, o senin müstakbel hayat arkadaşın, her şeyi bilmesi lazım. Onunla şimdi konuşmiicaksın da ne zaman konuşucaksın?

saol canım ilgin fıkırlerın ıcın....
nişanlım zaten bırcok olayın farkında bana dıyor sımdı onun yuzune gülmek zorundayım ama evlendıkten sonra şok a uğratıcam onu dıyor bu yaptıklarının hepsının acısını cıkarıcam dıyor ama gözle görülür hatalar yapıyor babamın eşi bizi apar topar nişana sürükleyen de oydu ortalıgı alevlendırdı babama soyledı ciddi ilşkisi var dıye babamda dururmu gelsınler ıstesınler dıye nişanlım zaten beni görüşürmek istemediğini açıkla belırttı düğünden sonra allah bılıyor ya benımde hıc nıyetım yok allah bu kapıyı aratmasın bır daha...

canım bence görmezden duymazdan gel
baban ikinizin arasında kalacaktır
atsa atılmaz satsa satılmaz karısı artık
sen de evladısın
babanın hatrına ses etme
dediğin gibi allah buyuk herkes yaşadıkça görecek
kızından simdiden cekıyor ben inşallah onları uzaktan izleyecegım canım...
bende sessız kalmayı dusunuyorum gücüm yok cunku...

canım ya bence hiç bulaşma hiç umursama yakında evleniceksin kendi yuvan olucak inşallah hiç ona daha çok bulaşıp olayları büyütme derim Allah a havale et Rabbim gerekeni yapar zaten..
amin canım bugun namaz kılarken nasıl kıldm bılmıyorum ama öyle içim doluydu ki dua ettım allahıma layıklarını ver dıye
insallah evımde mutluyken bu gunlerı hiç düşünmeyecegım allahın ıznıyle...

Tek cümle: "Bilgisayarımdan Facebook'a girip çıkış yapmayı unutmuşsun bi'daha unutma ki merak denen şeye yenik düşüp hakkımda yazdığın mesajları görmek zorunda kalmayım."

Yani ben olsam %100 söylerdim.

Babamın evinde bana sığıntı muamelesi yapan birini de düşünemem açıkcası direk babama derim. Kötü müyüm neyim
:37:

Ah be ladycim ne cok sinavin varmis senin ama olaylara olgunlukla yaklasabilmissin iste hep yasadiklarin pisirmis seni baskasi olsa o an dayanamayip herseyi yuzune vurabilirdi. Ah bir netlesseydi gercekten dugun tarihin de kurtulsaydin canim benim.

Bence de yazismalarin kayitli olmasi cok iyi olmus dayanamayacak hale gelirsen yak gemileri bosver.

evet canım takıp edıyorsun benı :) her konumda destegını goruyorum cok tesekkur ederım canım ıyıkı varsınız
sınavımız bu işte verırsem sankı sonsuza kadar mutlu olacakmısım gıbı gelıyor ama şu zon gunler bır gecse...

kendine kızma, ben taviz verdim böyle oldu deme, o geldiğinde sen küçüçük bir çocukmuşsun, ne yapabilirdin ki!
kadının içinde varmış kötülük..
bence babana söyleme.. baban kızar, bağırır,kırar,döker ama yine iyi olur onlar, sen kötü olursun...karısı o da sonuçta!
ve bence evlilik için sürekli hazırlık içinde gibi görün de, başıma kalacak korkusuyla seni göndermek için elinden gelen kötülükleri yapmasın bu kadın! "tarih belli değil ama düğün yakın" sinyalleri ver..

zaten dugun konusuldugu zaman bır gorsen yuzunde güller açıyor... ben baştan sanıyordumkı benım evenıp mutlu olmam için çabalıyor nerde o gunler megerse başından atmanın planlarıymıs allah önume çıkardı işte...
aynen canım babama soylemek taraftarı degılım bu bana hiçbirşey kazandırmayacak çok düşündüm

canım benim allah yardımcın olsun Annesizlik çok kötü birşey yaşayan bilir...Babanla durumu konuşman gerekiyor şahsen ben olsam konuşurdum kimin ne oldugunu bilsin karşı çıksa bile yok sen yanlış anladın dese bile en azından o kadın hakkında kafasının bir yerlerinde bu şüphe hep kalır o kadında lafı ortaya çıktıgı için daha çok üzülür üzüldügüylede kalsın sen canını sıkacagına bırak başkaları üzülsün..

işte babama guvenemıyorum sakin bır ınsan olsa karsıma alıp duzgun duzgun anlatabılsem... düşünmem soylerım ama hep kopuguz evlendıgınden berı...

Tek cümle: "Bilgisayarımdan Facebook'a girip çıkış yapmayı unutmuşsun bi'daha unutma ki merak denen şeye yenik düşüp hakkımda yazdığın mesajları görmek zorunda kalmayım."

Yani ben olsam %100 söylerdim.

Babamın evinde bana sığıntı muamelesi yapan birini de düşünemem açıkcası direk babama derim. Kötü müyüm neyim
:37:

bence güçlüsün...
benım gücüm yok bunları yaptıktan sonra olacaklarla uğraşmaya... babamdan bahsettım bıraz sınırlı bıraz degıl çok
şiddet uygular bıde
sonra adımı cıkarır ara bozana kötuye yuva yıkana öyle olur hep sonradan...
korkuyorum canım...

kızlar az önce üvey annemin yanı babamın karısının öyle demek istiyorum ona facebookta arkadaşıyla yazışmalarını okudum
benim için ;
hala düğün tarihi yok kaldı başıma ,napıcam nasıl gönderıcem şunu,
kalıcı galiba başımda ayrılacaklar sanırım kavga ettiler gibi yazışmaları vardı istenmedıgımı bılıyordum da böyle gözümle görünce yıkıldım ah etsem olmaz gidip yüzüne söylesem olmaz napıcagımı bılmıyorum babamın evınde maruz kaldıgım muameleye bakın
üvey işte asla kendı annenın yerını tutmaz ama yazıklar olsun ona her konuda yardımcı oldum ben maddı manevi beni az kullanmadı çalıştım eline verdim
dertlerıne ortak oldum yerı geldı babamla sorunları oldu destek oldum ama oysa beni elaleme anlatıyor allahından bulsun napıyorum ben bu evde odamdan cıkmam sorun cıkarmam her işimi kendım yaparım hatta onun işlerinide ama işte üveyiz ya ondan anasızlık cok kötu allah büyük ne dıyım... canımı cok yaktı allahıma havale edıyorum daha öncede başka bır arkadasıyla telefon konuşmalarına şahit oldum ladylynn gidicek bugun seminere akşama gelir gel rahat rahat oturalım çay yapalım dıyordu ben size yemın ederım asla bırsey yapmıyorum onlara evde söz sahıbı degılmkı sankı benden korkuyorlar alakası yok iİSTENMİYORUM tek açıklaması bu
insanlar çok zalim hiç ölmeyecek hesap vermeyecek gibi yaşıyorlar ama bugünün yarını var onunda evlatları var üvey anne eline düşmeyeceklerı ne malum
neyapacagımı bılmıyorum aldım kopyaladım yazısmaları
sizce napayım kızlar? akıl verın cok moralım bozuk
Merhaba,
Durumunuza çok üzüldüm ama bence birşey söylemeyin, bildiğinizi bilmesin üvey anneniz. Sen benim mesajlarımı mı karıştırıyorsun diyebilir, sizi suçlu çıkarabilir. Unutmaya,umursamamaya çalışın. O ev babanızın evi üvey annenizin haddi değil kaldı başıma vs. demek. O öyle hissediyorsa sizde babamın evi deyin geçin.

bence güçlüsün...
benım gücüm yok bunları yaptıktan sonra olacaklarla uğraşmaya... babamdan bahsettım bıraz sınırlı bıraz degıl çok
şiddet uygular bıde
sonra adımı cıkarır ara bozana kötuye yuva yıkana öyle olur hep sonradan...
korkuyorum canım...

Böyle dediğime bakma senin durumunu baz alınca babayı karıştırmaya gerek yok ama ilk dediğim cümleyi derdim. Sonra da görmezden gelir buz gibi davranırdım. Hiç olmazsa iki yüzlü davranamasın azıcık utansın o bile yeter. Zaten evlenince rahatladın demektir:31:

Merhaba,
Durumunuza çok üzüldüm ama bence birşey söylemeyin, bildiğinizi bilmesin üvey anneniz. Sen benim mesajlarımı mı karıştırıyorsun diyebilir, sizi suçlu çıkarabilir. Unutmaya,umursamamaya çalışın. O ev babanızın evi üvey annenizin haddi değil kaldı başıma vs. demek. O öyle hissediyorsa sizde babamın evi deyin geçin.

böyle olunca dıyorum bır ben mi sahıplenememişim babamı evimi...
yada sahiplenmeme izin verılmemıs bılemıyorum sımdı...
bende sessızlıkten yanayım
tesekkurler yorumunuz ıcın...

Böyle dediğime bakma senin durumunu baz alınca babayı karıştırmaya gerek yok ama ilk dediğim cümleyi derdim. Sonra da görmezden gelir buz gibi davranırdım. Hiç olmazsa iki yüzlü davranamasın azıcık utansın o bile yeter. Zaten evlenince rahatladın demektir:31:

:) inş o günler yakın

böyle olunca dıyorum bır ben mi sahıplenememişim babamı evimi...
yada sahiplenmeme izin verılmemıs bılemıyorum sımdı...
bende sessızlıkten yanayım
tesekkurler yorumunuz ıcın...
Rica ederim.
Sahiplenin lütfen orası sizin de eviniz. Siz o babanın canı kanısınız. O hanımefendi de çocuklu bir adamla bilerek evlenmiştir herhalde. Boşuna konuşuyor yani. Siz boşuna üzmeyin kendinizi dışlamayın kendi evinizden. Bırakın istediğini istediğine söylesin 5 yaşında çocuk değilsinizki zorlansın.

bence biraz yumuşak başlı durmuşsun ezmek istemiş seni.

peki bu duruma babanın tepkisi ne aranızda bi problem olsa senin yanında olur mu?

yoksa o da mı başıma bela oldu muamelesi yapıyor sana?

eğer yapmıyorsa kadına biraz çirkefleşebilirsin bence.

Çok üzücü yaşadıkların, konuşmaları sakla ama sessiz kal şimdilik, çok mecbur olmadıkça yüz göz olma

Ama dikkatini çekmek istediğim başka bir şey var; bunları nişanlınla paylaşma. Seni sahipsiz, arkasız bilmesin. El oğlu bildiğin gibi değil, evlilik zor bir şey, sana karşı kullanacak kozu olmasın. Tabi ki her erkek tinetsiz değildir ama tedbirli olmakta fayda var. Ne babanın ne de üvey annenin kötü yanlarını serme ortaya. Zaten evleneceksin evin ayrı, kapın ayrı olacak nişanlının ya da ailesinin bunları bilmesine hiç gerek yok.

İnsanların kalpleri kararıyor bazen, ah olaydı da üvey bir evladım olaydı, ne fark ederdi ki. Büyütüp, gelinlik çağa getirip, seve seve gelin etseydim. Arkasında annesi olsaydım... Ah be kızım bilmiyor bazı insanlar elindekilerin kıymetini, Allah'ın sınavlarını. Rabbim evliliğinde güldürsün yüzünü inşallah.

Rica ederim.
Sahiplenin lütfen orası sizin de eviniz. Siz o babanın canı kanısınız. O hanımefendi de çocuklu bir adamla bilerek evlenmiştir herhalde. Boşuna konuşuyor yani. Siz boşuna üzmeyin kendinizi dışlamayın kendi evinizden. Bırakın istediğini istediğine söylesin 5 yaşında çocuk değilsinizki zorlansın.

herşey değişti ben sonradan gelmişim gıbı hıssetttırılıyor bana... daha arkamdan ne oyunlar ne oyunlar hepsını ogrenıyorum allahım kötülüklerını kendı ellerıne yuzlerıne bulaştırsın...
saol canım yorumların için...

bence biraz yumuşak başlı durmuşsun ezmek istemiş seni.

peki bu duruma babanın tepkisi ne aranızda bi problem olsa senin yanında olur mu?

yoksa o da mı başıma bela oldu muamelesi yapıyor sana?

eğer yapmıyorsa kadına biraz çirkefleşebilirsin bence.

evet çok yumuşak huyluyumdur kendı de bılıyor gecenlerde bana dedi kayınvalıdene ezdirme kendını oda çok domınant bır kadındır da...
insanların çok yuzu var hangısıne ınanacagımı sasırdım...
babam yanımda olurmu onu bende kestıremıyorum canım

Çok üzücü yaşadıkların, konuşmaları sakla ama sessiz kal şimdilik, çok mecbur olmadıkça yüz göz olma

Ama dikkatini çekmek istediğim başka bir şey var; bunları nişanlınla paylaşma. Seni sahipsiz, arkasız bilmesin. El oğlu bildiğin gibi değil, evlilik zor bir şey, sana karşı kullanacak kozu olmasın. Tabi ki her erkek tinetsiz değildir ama tedbirli olmakta fayda var. Ne babanın ne de üvey annenin kötü yanlarını serme ortaya. Zaten evleneceksin evin ayrı, kapın ayrı olacak nişanlının ya da ailesinin bunları bilmesine hiç gerek yok.

İnsanların kalpleri kararıyor bazen, ah olaydı da üvey bir evladım olaydı, ne fark ederdi ki. Büyütüp, gelinlik çağa getirip, seve seve gelin etseydim. Arkasında annesi olsaydım... Ah be kızım bilmiyor bazı insanlar elindekilerin kıymetini, Allah'ın sınavlarını. Rabbim evliliğinde güldürsün yüzünü inşallah.

aynen böyle duşunuyorum...nışanlının bılmesıne gerek yok ayrıntıları..eşime arada soylerım...ben olursem..evlenmek yok cocugumuz büyüyene kadar..eşimde bana..yaşlanacagım ne zaman evlenecegım der..(oğlumuz 4 e yenı gırdı).ben ona güzel bır anne bulurum der..cok şukur kı bır oğlumuz daha var 18 yaşında...evlensede abısı sahıp çıkar (evlenırse hanımından dolayı sorun çıkmaz ınşaallah)..ay ne bıleyım ..zordur uvey anne ıle yaşamak..bak şimdı sen bırşey anlatamıyorsun..kah huzursuzluk çıkacak kah yanlış anlaşılacaksın vs...susmak en ıyısı deyıp kalınabılıyor ışte..allah yardımcın olsun..

Back
X