- 5 Ağustos 2009
- 528
- 965
- 628
- Konu Sahibi civcivgagasi
-
Evet. İstisna olan üvey anneler çok çok az zaten. Onlar da toplumda istisna olarak takdir ve değer görürler. Çoğunluktan söz ediyorum.uvey anne uvey baba derken kotü olmayi tercih eden kisilerden bahsetmis sanirim yada bana oyle hissettirdi bilmiyorum
Benim de bir yakınım bahsettiğiniz gibiydi. Anne baba ayrıydı ve annesiyle görüşmüyordu. Baba da çok sahip çıkmadı, üvey annesi iyiydi ama işte psikolojik sorunları vardı. O da kimseyle konuşmuyor, yanımıza geldiğinde soru sorduğumuzda cevap dahi vermiyordu. Dayısı sahip çıktı. Her tatilde birliktelerdi. Üniversitede maddi olarak da yardım etti. Şimdi psikolojik etkileri devam etse de üniversiteye gidince baya bir düzeldi.Çok haklısınız. Şu an sıkıntı tam olarak şu: Çocuk hiçbir şeyin düzelmeyeceğine inanıyor. Bu yüzen de psikolojik destek almak istemiyor. Bize götürdüğüm zaman utancından yemek bile yiyemiyor.
Her üvey anne aynı degil benim anneannemi de üvey anne büyütmüşYakın bir akrabamın hanımı yıllar önce şizofreni hastalığı nedeniyle polis olan kocasının silahıyla intihar etti. Küçük kızı bu olaya şahit olduğu için haliyle yıllarca psikiyatrik destek gördü. Şu an o dönemi hiç hatırlamıyor. Galiba bilinçaltına itmiş durumda. Akrabam da daha önce evlenmemiş bir kızla evlendi. Asla tasvip etmedik. Başlangıçta çocukları kabul eden bu kadın, sonra çocukları evden kovdu. İstemedi. Çocuklara babaanne baktı. Bu küçük kız şu an ergenlik çağında ve bazı sorunları var. Babası tarafından terk edilmiş olmayı kabullenemiyor haliyle. İçine çok kapanık. Ona destek olmak istiyorum ama bunu nasıl yapabileceğimi bilemiyorumm.
Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba? Çocuklu bir insanın önceliği çocuğu olmalıdır. Elin kadınını veya adamını çocuğunun başına getirmeyi düşünürsen o çocuğun her şeyi illa ki batacaktır. İnsan yabancının çocuğunu sevebilir ama kendi eşinin başkasından olan çocuğunu sevip benimsemez. O yüzden de kimseyi öz evladının başına sarmamak gerek diye düşünüyorum.
Herkes bu kısma takılmış ama gayet de haklısın. Bi taraflarına güvenip de kabul deyip sözlerinin arkasında duramayanlar çocuklu kadınla veya erkekle evlenmesinler. Gitsin çocuksuz biriyle evlensinler.Şu üvey anne ve üvey baba olmaya meraklı tiplere bir tek ben mi uyuz oluyorum acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?