Üvey ilişkiler

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba herkese ,

Üvey çocukları olan ya da üvey anne babası olan kişiler ilişkileriniz nasıl ? Arkadas gibi misiniz yoksa resmi mi geldiklerinde görüştüğünüzde nasıl davranırsınız ?
Benimde eşimin ilk evliliğinden bir erkek çocuğu var artık üniversite Çağında bir çocuk ama biz yabancılıyoruz birbirimizi bunlar normal mi ?

Abla gibi davraniyorum
Ben onun annesi degilim , hayatta annelik yapmam kendi annesine ayip olur
Ama iyi bir ablayim , samimi davranirim , zaten sinirli sayida gelebiliyor , evindeymis gibi rahat ettiririm
Ona surekli ailemizin bir parcasi oldugunu hissettiririm
Ilk baslarda yabancilik cekiyordu , beni denedi defalarca :) ama gordu ki ben cizgimi bozmuyorum o da saldi kendisini , aileden biri oldugunu anladi
Masallah diyim

Maşallah diyelim :)
Bizde sınırlı görüşüyoruz . Aslında üniversite çağında ama hala küçük davranış olarak

Benim tanıdığım iki tane üvey anne var. Ama eşlerinin ilk eşleri vefat etmiş. Biri arkadaşımın annesi diğeri de eşimin amcasının hanımı.
Bir insan nasıl bu kadar melek olur bilmiyorum. Gerçekten melek gibiler. Arkadaşım annesini küçük yaşta kaybetti ama bu üvey annesinden bahsederken benim gerçek annem derdi hep. Gerçek annem olsa bu kadar beni sever bakar der.
Amcamızın eşi de aynı şekilde. Üvey evlatlarına öyle bir düğün yaptı ki hiçbir şeylerini eksik etmedi. Kendi evladım çok da önemli değil ama bu emanetlerin boynunu nasıl bükük bırakırım dedi. Sürekli üvey kızını ziyarete gelir. Halini hatrını sorar.
Allah ikisinden de razı olsun. Çocuklar kocaman olabilir ama anne olarak görüyorlar. Anne eksiklikleri gidiyor bu çok güzel.
Siz samimi olmak isterseniz olursunuz ama bu saatten sonra nasıl olur bilmem. Tek diyeceğim adaletli olun. Kendi evlatlarınızdan ayırmayın asla.

Çocukken birlikte yaşamaya başlarsanız belki bir bağ olurdu ama, büyümüş çocuk baya ve anne babasına bile yabancı takılacak bir dönemde.

Ondan aranızda saygı olsun yeter, cok samimi olmadığınız için üzülecek bir durum yok bence.

Kendi Evladım yok zaten .
Bizimkinin yası çok küçük olmadığı için artık benim için benim için bir kardes olarak ya da yeğen olarak görebileceğim biri .
Maşallah sizin anlattığınız üvey annelerde insan olmak zaten bunu gerektirir :)) ama ben üvey anne Değilim kendimi öyle görmüyorum

Üzgün Değilim sadece diğer kişiler nasıl davranıyor merak ettim

Normal normal benm üvey annem var bi oğlu bi kızı var oğlu büyük. uzak evdeki herkese karşı karakter meselesi galiba

Esinizin çocuğuna anne değilde bi Abla olmak daha mantıklı bence çünkü çocuğun annesi bunu kiskanip sorun yaratabilir ki zaten çocuğun bir Annesi var bence ablalik yap zaten buyukmus çok sorun olmaz bence aklı eriyor neyin ne olduğunu biliyo küçük çocuk sorun olabiliyor kendi kardeşin kuzenin ne yaklaştığını gibi yaklasabilirsin eğer terbiyesiz lik filan yaparsada babası halleder bence çok sorun olmaz yani bizimki küçük arada sorunlar oluyo o yüzden yazları geliyo yanımıza kalmak istiyo babası izin vermiyor sorunlu olduğu için buyudugunde gelebilir ve sorun yasamayiz diye dusunuyorum

Kaç yasında sizinki ?
Zaten annesi olabilecek yasta Değilim öyle olmak gibi bir niyetim de yok .
Size geldiğinde nasıl davranırsınız peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…