- 29 Mart 2017
- 557
- 294
- 23
- Konu Sahibi Madamgonca
-
Evet hatta ben demiştim ki haftadan haftaya benm makinemde yıkayım onu da kabul etmediler kirli mi taşıcaz senin evine dedilerAnlayışsız biriymiş o zaman sonuçta çok doğal bir istek
Onu sormuyorlar genelde . Biz evlenme kararı verdik ben dedim hatta çocuğuna sormayacak misin evlenmemi ister misin vs diye dedim eşim çocuğa sorulmaz sadece anne babaya sorulur evlenirken o da usülden çocukla sadece tanıştırırsın dediEvet zor oluyo böyle şeyler bide babam bizle tanıştırmadan imam nikahı kıymışlardı direk bana ve kardeşlerime sorulmadı kızım evlenmemi ister misiniz diye
Onu sormuyorlar genelde . Biz evlenme kararı verdik ben dedim hatta çocuğuna sormayacak misin evlenmemi ister misin vs diye dedim eşim çocuğa sorulmaz sadece anne babaya sorulur evlenirken o da usülden çocukla sadece tanıştırırsın dediEvet zor oluyo böyle şeyler bide babam bizle tanıştırmadan imam nikahı kıymışlardı direk bana ve kardeşlerime sorulmadı kızım evlenmemi ister misiniz diye
Bizim gibi demek kiannem 45 yaşından sonra evlendı .
Eşinin çocuklarıda 25 yaşında falan .
Çok samımı olmadan bırbırlerıyle sevgı ve saygı içinde görüüşyorlar.
Olması gerekende bu .
O da zor olur ya . Eve bi makina daha alsınlar en ideali oEvet hatta ben demiştim ki haftadan haftaya benm makinemde yıkayım onu da kabul etmediler kirli mi taşıcaz senin evine dediler
Bu sitede bı konuda en tecrübeli olan kişi sizsiniz sanırım Darkmore hanım :))Ortak noktamiz babamdi. Babam hayatta oldugu surece gorustuk ablalarimla. Kendi anneleri hayatta olmasina ragmen annem onlara annelik yapti. Ama babam öldükten sonra miras meseleleri icin anneme ve bana tavir aldilar. Simdi ben gorusmuyorum ablalarimla,annem de gorusmuyor. Ama annem anneleriyle gorusuyor gayet medeni sekilde. Miras icin cirkinlesmeselerdi gayet guzel iliskilerimiz vardi ama is o evrede annemde bitiyordu cunku o buyuk. Buyuk kucak acarsa,bir anne veya abla olursa iliskiler guzel olur. İlk adimi atacak olan sizsiniz,siz kendinizi sevdirir saydirirsaniz olur bu is yoksa karsidan beklerseniz olmaz
Annene helali hoş olsun 7 cocuga bakmis buyutmus ne buyuk sevap kazanmis.Allah razi olsun.Benim babam 2 evlilik yaptı ilk eşi vefat edince 7 çocuğa bakamadığı için annemle evlenmiş annemin en büyük çocuğu benim ve benden küçük 3 kardeşim var bana öz kardeşlerinmi üvey ablaların abilerinmi desen gözüm kapalı üvey derim çünkü annem sırf anneleri yok diye bizden üstün tuttu onları onlarda sağolsun bize hiç üveylik hissettirmedi asla bi gün olsun üvey kardeş diye bahsetmediler bizden kesinlikle herşey sende bitiyor
Yani mesela üçümüz aynı ortamdaysak o babasıyla konuşur daha çokYani aslında saygılı ve mesafeli bir iletisiminiz varsa bu iyi bisey. Yani fazlasını beklemeseniz de olur bence. En sağlıklı ilişkiler mesafeli ve saygılı olanı oluyor.
ama sizinle de küs değil demi? Bunu sorun etmeyin derim. Bazı insanlar çabuk benimseyemez hayatına sonradan giren insanları en azından size nefret kusmuyor veya saygısızlık yapmiyorsa sorun yok bence.Yani mesela üçümüz aynı ortamdaysak o babasıyla konuşur daha çok
Maşallah çok güzel Allah bozmasın24 yildir ikinci annem ileyim rabbim annemi aldi ama bana onun gibi birisini gönderdi şükür. canımdır benim ... dünyayı yakarim onun için.
Bi de kardeşim oldu simdi 22 yaşında kurban olurum kardesime ...
Hayır hayır küslük yok . Sadece mesafe varama sizinle de küs değil demi? Bunu sorun etmeyin derim. Bazı insanlar çabuk benimseyemez hayatına sonradan giren insanları en azından size nefret kusmuyor veya saygısızlık yapmiyorsa sorun yok bence.
Evet ya tecrube bende derya denizBu sitede bı konuda en tecrübeli olan kişi sizsiniz sanırım Darkmore hanım :))
Işin içine para meselesi girince ne yazık ki kardeşlik falan kalmıyor galibao Yüzden bende bu evlilikten çocuk sahibi Olmayı erteledim durdum hep Birgün o Bahsettiğiniz sorunları yaşamamak adına . Ama sizin durumunuzda da insan kendisine annelik yapan kişileri nasıl sonradan görmezden gelir hayret verici
İnanın bana mesafeli ilişkiler en sağlıklı ilişkilerdir. Bence sorun yok siz de içinizi rahat tutunHayır hayır küslük yok . Sadece mesafe var
Ozman birak öyle kalsın ozman uzulmeÇok sık görüşmüyoruz ki görüştüğümüzde de pek ortak noktamız olmadığı için konuşacak çok konumuz olmuyor babasıyla sohbet eder genelde . 34 yaşındayım ben . 3 senelik evli olacağız önümüzdeki ay .
Ergen değil de çocukça davrandığı zamanlar oluyor zaten tip olarakta küçük gösteriyor
Anneniz çok merhamet sahibi bir kadınmış burada ne konular görüyoruz eşi eski Eşinden olan çocuğuna nafaka ödedi diye cıngar çıkaran rahatsız olan vs ...Evet ya tecrube bende derya deniztesekkur ederim
Ya annemle babam evlendiginde ablalarimin annesi ortada yoktu zaten. Cocuklar 9 ve 11 yasindaydilar. Ben 1 sene sonra dogdum. Ben annemin ne kadar kiziysam onlar da oyleydi. Annem hala cok sever. Biri sorsa 3 kizim var 1 de oglum var der. Oglum dedigi kisi de evlatlik. Miras isin icine girdiginde degil uveyler oz kardesler bile birbirine girer 10 olaydan 9unda durum boyledir. Tabii istisnalar her zaman olur. Uzucu ama gercek.
Simdi ben bakiyorum da annem cok sey yapti kendk istegiyle. Yapmasaydi ablalarimla 20 sene geciremezdi. Cok adim atti. Ve sonrasini beklemedi. En basitini soyleyeyim size, buyuk ablam liseden mezun olurken hepimize ayni bileklikten almisti. Hala durur benimki bende baktikca hatirlarim. Hicbir cocugunu birbirinden ayirmamasiydi sanirim püf nokta. Ve de belli bir zamandan sonra cocuklarin anneleriyle gorusmesi de cok onemliydi. Ben o kadina da anne derdim. Bu durum hic agirina gitmedi annemin tam tersi tesvik etti. Aslinda annem hep bu isleri babamin yapmasi gerektigini savundu. En basiti cocuklarin kep torenlerinde, okul yemeklerinde,okul kayitlarinda,okul ilk gunlerinde, veli toplantilarinda,tatillerde,bayramlarda ve tum ozel gunlerde eski esiyle gorusmesi gerektigi konusunda hep babami ittirdi durdu. Babam yapmayinca bu boslugu kendisi doldurmaya calisti. Anneleriyle baglantiya gecmesi arayip fikir sormasi falan bu sebepleydi. Cocuklarla gorusmemesine ragmen anneleriyle hala cok samimi arkadastir mesela. Babam öleli 14 sene oldu. Ben 14 senedir ablalarimi gormedim. Onlarin tarafinda olan halam ve babaannem ile de gorusmedim ki onlar özama hatalilar. Bu arada taninmis bir aile oldugumuz icin ortak pek cok tanidigimiz var. Hepsiyle iliskim gayet guzel. Onlari karalayan taraf hep bu ortak tanidiklar. Ben bir gun agzimi acip bir kotu laf etmedim. Annem zaten etmez.
Cok uzattimmesele sizde bitiyor. Siz iliskinizin nasil olmasini isterseniz o sekilde yonlendirebilirsiniz. Yasi ne kadar buyuk olursa olsun uvey cocugunuzun siz onun annesi veya ablasi konumundasiniz cunku babasiyla evlisiniz. Siz olmasinj istediginiz gibi yonlendirin. Sonucta annem gibi olursaniz bile en azindan annemin verdigi tepkileri verebilirsiniz.
Benim annem emekli ilkokul ogretmeni. Sorsaniz bu meseleleri cok evrensel cevaplar alirsiniz su an kendisindencocuk dedigin sey ailenin degil toplumundur minvalinde. Baktiysam da toplum icin baktim der
Sağol canım :)Ozman birak öyle kalsın ozman uzulme
Aslında kocaman değil Davranışları çocukça .
Eşimin çocuğu değil de bi erkel kardeşi gibi görüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?