Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.

Son düzenleme:
sabah ve öğle yemeklerini nasıl yapacaksınız? bence bi tabak fazla değil de 2-3 günde bir gelip size yemek yapmasını isteyebilirsiniz bu arada eşiniz de bi kaç şey öğrensin çorbadır pilavdır makarnadır. Fırın yemeklerini siz tarif edin doğrasın koysun fırına. Kadından her gün beklentiye girmeyin bence. Evet yapar belki ama , belki de ağır gelir , yeni evli henüz samimiyetiniz yok. Yapamam derse gocunmayın bence.

Ben olsam "rica etsem bizim için de 1 tabak ayırabilir mısınız her gün, ben yemek yapamıyorum durumu biliyorsunuz.eşim de işten geliyor aç oluyor kendimi kötü hissediyorum" derdim. Hiç sorun olmaz bence.

Komşum olsan hergun ben hallederdim kız yemek işini, kiyamam.Allah şifa versin.

Ay fazladan bi tabaklik yemekten.nolcak, kadina durumunuzu anlatin.kendisi der heralde ben yapiyim getiriyim diye..
Ha olmaz ben isteyemem anlatamam derseniz de esinizin babasi soylesin gotur diye.n

Bence kadinin isteyerek yapmasini bekleyin.onunla muhabbet ettiginizde durumunuzdan bahsedin illaki ben getiririm der.
Aslında durumumu az çok biliyor bize gelin diyor sık sık ama ben kafamı havada tutamıyorum gidersem kayinpederimin yanında yatmak zorunda kalicam. Sana yemek göndereyim diye teklif etmedi.

Zor süreçten geçip evlat sahibi olan birisi olarak, bebeğinizi sağlıklıklı olarak dünyaya getirmeniz dileklerimle(kalpten)

birinden bir şey istemek, talep etmek hangi koşulda, şartta ettiğin önemi yok ama zor yaa...
Yeni evli, tanımadığın biri, eşinle bile bağı yok
Talep ettin yarın ne der......
Ya annenizi getireceksiniz ya parayla haftalık yaptıracaksınız, yada eşine tarif edip ipi kendiniz gögüsley eyeceksiniz

Kv ile araniz nasil? Bir gun oturmaya gidip durumunuzu anlatabilirsiniz. Vicdanli bir insansa k3ndi teklif eder zaten
İyi gibi ama yabanciyiz tabii çok yeni evlilikleri. Durumumu biliyor fakat hastanede yatacak kadar kötü oldugumu henüz soylemedik. Ben de onun teklif etmesini istiyorum söylemeye utanıyorum.

Ben olsam "rica etsem bizim için de 1 tabak ayırabilir mısınız her gün, ben yemek yapamıyorum durumu biliyorsunuz.eşim de işten geliyor aç oluyor kendimi kötü hissediyorum" derdim. Hiç sorun olmaz bence.

Komşum olsan hergun ben hallederdim kız yemek işini, kiyamam.Allah şifa versin.
Çok teşekkür ederim. Memlekette olsam herkes yardım eder. Belki de bütün akrabalarım sırayla yanımda durmaya gelir ama gurbet çok farklı.

Üzüldüm keşke komşum olsanız bir kap. Yemek nedir ki bence siz çıtlatın zaten açlıktan bayılmışsınız anlar herhalde insansa 2 günde bir gelip iki tencere yemek yapsa yeter size eşinizede tarhana erişte gibi basit çorbaları öğretin bakliyat yemekleri çok basit kuru nohut gibi bir düdüklüye bakar

Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.
Aynı durumları bende yaşadım anlayışlı bi kv de ise sana bakmaya gelir zaten bende 1 hafta yatmak zorunda kaldım eşim izin aldı ben tarif ettim o yaptı yemeği bazen de dışardan soyledik kayinvalide durumuna gelirsek yabanci gbi hasta ziyaretine geldi oglu yemek yaptı sofrayı kurdu annesi oturdu yedi sofradan bir tabak bile kaldirmadan gitti gel de sende o kadına merhamet et yaslaninca

Zor süreçten geçip evlat sahibi olan birisi olarak, bebeğinizi sağlıklıklı olarak dünyaya getirmeniz dileklerimle(kalpten)

birinden bir şey istemek, talep etmek hangi koşulda, şartta ettiğin önemi yok ama zor yaa...
Yeni evli, tanımadığın biri, eşinle bile bağı yok
Talep ettin yarın ne der......
Ya annenizi getireceksiniz ya parayla haftalık yaptıracaksınız, yada eşine tarif edip ipi kendiniz gögüsley eyeceksiniz
Evet ben de aynen böyle düşünüyorum. Birisine yemek yaptirabilirim aslında ama gelip 3 saat duracak getir goturunu kendi arabamizla yapicaz servis gibi 70 lira istiyor. İçime oturdu resmen.
Eşim yumurta kırar tost sucuk yapar ama tarif etsem dahi yemek yapmayı beceremez maalesef.

Bence kv de den istemeyin. Hele hele esiniz kayinpeder ile falan konusmasin. Ters tepebilir kadin ben onlara hizmet etmek zorunda miyim diye dusunebilir. Sen samimiyeti kurmaya calis ve her görüştüğünuzde cok zorlandiginizi annen burdayken cok iyi oldugunu simdi soyle bir kap yemek yapip getiren olsa diye kapiya baktığını falan soyle. Kendisi teklif ederse ne ala. Yoksa esine sen tarif et o yapsin. Mercimek corbasi yaptir ama cok yaptir buzluga at cikar isit bisey olmuyor ona. Annen memleketten kisa surede bozulmayacak seyler yapip haftalik koli halinde gonderebilir arada. Otobuse versin esin alsin falan. Ya da en kotu ihtimal guvendigin birine 2 3 gunde bir cagirip parasiyla yemek yaptiracaksin.

Back
X