Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

Hamilesin ve uveyde olsa kv senin durumunu bilmiyor mu? Bence kendi teklif etmedigi surece isteme. O kadar sulu yemek yapan yemek sirketi yada lokanta var kendini biraz toplayana kadar oralardan yemek satin alabilirsin. 1 tabak yemek icin yuz goz olma derim kimseyle. Ya kp evlenmeseydi? O zmn ne yapmaya dusunuyordun?

Ben kimseden yemek isteyemem, ekmek yoğurt fln yerim yine isteyemem.

Her iki gebeliğimde zorlandım ama bi üst katta oturan eşimin öz annesinden bi dilim ekmek dahi istemedim.

Yarın bi gün lafı olur.Hem az çok tahmin ederler zorlandığını, bide yeni evliler daha, bunun lohusalığı var alışın derim.

Eşim yapamaz asla demeniz hiç doğru değil.
Fiziksel veya zihinsel bir engeli olmadığı sürece her insan her işi yapar.
Ayrıca ölçüyü verdikten sonra neden esktra yağlı veya tuzlu olsun ki ?Ha çok lezzetli olmaz en fazla o kadar yani o da zamanla olacak bir şey.
Bir de alın 5 kilo çiğ süt kaynatın ev yoğurdu yapın her gün 1 2 kase yeseniz o bile çok faydalı.
Bol bol çiğ kuruyemişler vs. sizi ayakta tutar.
Ben asla üvey kv deden böyle bir şey istemem eşimden isterim acar videoyu izler öğrenir.
Bana annem öğretmedi mesela video izleyerek öğrendim ben yemek yapmayı.

Tabi ki hamile bir kadina yemek yapmak goturmek cok buyuk sevap
Fakat konu bu degil, gebelik denen surec uzun. Bu kadar uzun sure bu sorumlulugun altina girmek istemeyebilir kadin.
Bir kap yemek nolacak diye dusunulur ama hergun hergun olunca o 1 kap agir gelir.

Tek cozum hafta da bir kere parayla birine yaptiracaksiniz.
Yapilan yemek 2. Gun yenir.
1 gun makarna, 1 gun aparatif.. boyle boyle idare edeceksiniz.

Kayinvalideyi hiç karıştırma ..eşine öğret yapsın , alışsın . Doğumdan sonra da lazım olur :) en azından beceremem bahanesi olmaz .. birkaç pisirmede alışır zaten kıvamına tadına tuzuna ölçüsüne ,neyse işte ..söylediklerimi yabana atma :) bebişle yemek yapmak çok zor ..

Haftada 70 değil her geldiği gün için.
Bir de sıcak yemekcilere sorcaz artık hangisi daha uyguna gelirse öyle yapicaz

Haftada 1 gün 3 saat gelecek. 3 saatte 3 çeşit ana yemek ve 1 çeşit basit çorba yapılır. Yemeklerden biri pratik fırın yemeği olur. Veya en azından 2 ana yemek (biri fırın yemeği), 1 basit çorba, 1 pilav. Az zamanda çok yemek çıkması için yemekleri siz seçersiniz. O kadar yemek size 4-6 gün yeter. Diğer günlerde de kahvaltı edersiniz. Oldu bitti.

Birde 3 ogun yemek yiyomusunuz hakket? Ben hic o kadar yiyemedim ki normaldede yiyemem.. hani diyetisyenler derler ya 3 ana ogun 3 ara ogun.. kabus gibi...oturdugumda saglam yerim ama 2 ogundur en fazla ve birseyler atistiririm genelde..

Bence daha once dedigim gibi.. bi yerle anlasin ordan alin esin gercekten yapmiyorsa.. ac kalacak degilsin ya! Bazende tost yapmayi, bi yumurta kirmayi becerir herhalde..

Öncelikle geçmiş olsun bu bahsettiğiniz rahatsızlık bulantı kusmanın aşırı hali sanırım. İlk 4 ay ben de evde yemek yapamadım mutfağın önünden dahi geçmiyordum banyoda tansiyonum düşüyor diye kapıyı açık bırakıp duş alıyodum eşim arada kontrol ediyordu. Az çok anlıyorum halinizi ama ben üvey kayınvalideyi bırakın kendi annemden bile isteyemem. İlk okuduğumda son aylardasınız sandım ama henüz 7haftalıkmış bebeğiniz. Yani 8 ayınız daha var ve ben bu 8ay kimseyi kendime bakmaya mecbur bırakmak istemezdim. Kayınvalideye gelene kadar eşiniz yapmak zorunda. Yapmam diyorsa da parayla yaptırın.
Kv açısından düşünürsem ben de kesinikle elimden geleni yapardım ama 8ay boyunca her gün birine yemek yapma zorunluluğu hissetsem çıldırırım. Çünkü kendime yapmaya üşendiğim zamanlar oluyo

Hamileyken ayni durumu yasadim, yemeklerimizi ya esim yapti ya hazir aldik, sizin yerinizde olsam aynen bunu yapardim. Koca adamin bir tavada iki kisilik yemek yapmayi becerememesi imkansiz, hic bilmiyorsa internetten tarif okur yine yapar.
Zaten kadinin yaptigi yemek de size uyacak mi uymayacak mi belli degil, mesela ben 9 ay tavuk, yumurta, soganli salcali sulu yemek yiyemedim, kadincagiz nerden bilecek ki nelerden tiksindiginizi neyi yiyebildiginizi, o da zor durumda kalir.

Bende cok zor bir hamilelik gecirdim.Kimseden yemek istemedim ama komsularim benim durumumu bildigi icin arada yemek yapip gondermislerdi hepsinden Allah razi olsun.Yapamadigim zamanlarda disaridan ev yemegi yapan yerlerden aldim veya kahvaltilikla idare ettik.Kayinvalideniz durumunuzu bilse belki yapar ama surekli yapmak istemeyebilir.

bilmedim doğrusu, her gün yemek yapıyor mu kadın bu var? ben yapmıyorum hergün , haftada 2 bilemedin 3 kere yemek yapıyorum. bazen kalanı yiyoruz bazen kahvaltı yapıyoruz falan. şimdi 9 ay boyunca rutin işi olacak kadının her gün. tek çeşit de olmaz illa yanına bişey daha, salatası çorbası vs derken... hem bir tabak diyorsun da eşin ne yiyecek? bu sorunu başka türlü çözmeniz daha doğru olur. zaten kadın durumdan haberdar ise içinden gelse yapardı yada davet ederdi sizi. demek ki gelmemiş içinden.

kimse yemek yapmayı anne karnında öğrenmiyor. ben evlenene kadar makarna ve yumurta dışında yemek yapmamıştım, açıp baka baka yaptım oldu bitti, eşim de aynı şekilde. videolu çok güzel anlatımlar var yemek sitelerinde. eşin için yemek yapmayı öğrenmenin en güzel zamanı yani ;) öz anne olsa neyse de yeni evli kadına 9 ay boyunca bu işi mecbur bırakmak pek doğru gelmedi.. öncelikle işi eşin ve sen çözemeyi denemelisiniz.

Ev yemeği yapan bir yerle anlaşıp haftada üç gün getirmesini sağlayabilirsiniz.Ayrıca bu süreçte eşinize çok iş düşüyor sulu yemek yapamasa bile fırında balık,tavuk ya da et türü mesela kıymalı menemen tarzı şeyler yapabilir.Kimsenin elini gözlemeyin kendi demediği müddetçe.

Hiperemezis gravidarum:KK51:

Bildiğimiz gebelik bulantısı yani?

Pek çok hamile bu sorunu yaşıyor ama kimsenin bu kadar abarttığını sanmıyorum.

Kaldı ki mesele sadece yemek pişirmek değil, başkası da pişirse mideniz kaldırmayabilir.

Ayrıca doğuma kadar devam edecek diye bir kural yok, birkaç ay içinde kesilebilir "hiperemezis gravidarum"unuz...

Kesilmezse de eşinizle beraber başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim.

İkinci baharları da olsa yeni evli bir çiftten bahsediyorsunuz. Kendi sorumluluğunuzu o kadına yüklemek haksızlık olur.

Hangimiz her gün yemek pişiriyoruz ki. Bazen kalanı yiyoruz, bazen kahvaltı türü yapıyoruz akşam yemeği yerine.

Siz böyle birşey talep etseniz kadın her gün yemek yapmak zorunda kalacak.

Ben olsam istemezdim istememelisinizde. . Kabul edelim insan eti ağırdır .. 1 hafta idare edilir sonrası sorumluluk altına giremezsiniz ..
İnsan bazen dışarda yiyor idare ediyo bi şekilde o gün yemek yapmıyor. . Yenide evlenmişler gezebilirler Vs Vs. .

Belki yemek yapmayı sevmeyen biridir. .
Sadece 1 kap yemek olmazki 3 öğün yediğinizi varsaysak ciddi sorumluluk. .

Şahsen ben kendime zor yetiyorum gönül isterki yapayım ama bide bünye meselesi var o sorumluluğu almazdim. Ve böyle bi teklif gelse ben etmeden bana edilse rahatsız olurdum. Vicdanende kabul etmediğim için stres yapardım. .

Esiniz yapamaz edemez olayını unutun bence öyle bi yapar ve ya yapmaliiikiii. Nedir yani mercimek bulgur patates yemeği Vs bunlar kolay şeyler. . Kendisi almalı sorumluluğu alamiyorsa bi hanimla anlaşip eve siparis alın. . Bi kaç zaman sonra mide bulantilarinizda gider Allahın izniyle. .

Hayırlısı ile bebeğinizi kucağıniza alirsiniz inşallah.

Hamile kadina yardim etmek elbet cok guzel. Ama o dusunup yapmiyorsa bence istemeyin. Belki evde kendilerine de yapmiyordur.

Esim bilmez esim yapamaz diye bir sey yok
Kimse yemek bilerek dogmadi. 1 2 3 gun olmaz 4. Gun olur.
Esim yapamaz diye 1 aylik evli bir baginiz olmayan kadindan aylarca yemek istemek pek şık degil.

Hayir diyemez de... eli ayagi tutan kocaniz varken baskasina yuk olmayin bence.

Evet yollasa guzel olur ama yollamiyorsa istemek?? Ben yapamazdim.

Hiperemezis gravidarum:KK51:

Bildiğimiz gebelik bulantısı yani?

Pek çok hamile bu sorunu yaşıyor ama kimsenin bu kadar abarttığını sanmıyorum.

Kaldı ki mesele sadece yemek pişirmek değil, başkası da pişirse mideniz kaldırmayabilir.

Ayrıca doğuma kadar devam edecek diye bir kural yok, birkaç ay içinde kesilebilir "hiperemezis gravidarum"unuz...

Kesilmezse de eşinizle beraber başınızın çaresine bakmanızı tavsiye ederim.

İkinci baharları da olsa yeni evli bir çiftten bahsediyorsunuz. Kendi sorumluluğunuzu o kadına yüklemek haksızlık olur.

Hangimiz her gün yemek pişiriyoruz ki. Bazen kalanı yiyoruz, bazen kahvaltı türü yapıyoruz akşam yemeği yerine.

Siz böyle birşey talep etseniz kadın her gün yemek yapmak zorunda kalacak.
Bildiğiniz gebelik bulantisinin ağır hali bu. Niye kucumsediniz anlamadım. Allah kimseye yasatmasin. Kesinlikle abartmiyorum. Kullanmadığım bulantı ilacı kalmadı. Serum halinde verilse dahi etki etmiyor bana ve kilomun ne kadar düşük olduğunu belirttim. Bulantimin 9 ay değil muhtemelen bir iki ay sonra geçeceğini de biliyorum kim size 9 ay dedi ki ya da hangi mesajimda böyle bişey var?
Bu teşhisi de doktorum koydu kafamdan uydurmuyorum. İkiz gebelik oldugu için genç olduğum için ve ilk olduğu için maalesef başıma gelen bu.

Son düzenleme:
ben olsam isteyemezdim.. kendi teklif ederse veya yollarsa ne ala...

öbür türlü kendini zorlama altında hissedebilir, sorumluluk yüklemek istemem kimseye..

1) eşinize tarif edebilirsiniz demiş zaten arkadaşlar...
2) anneniz haftada 1 gün bozulmayacak akmayacak yemeklerden (börek, sarma, dolma, köfte gibi) yapıp koli yollayabilir.
3) ev yemeği satan yerlerle anlaşabilirsiniz..
4) yardımcı kadın tutup, haftada 1 gün toplu yemek yaptırıp buzluğa porsiyonluk koyabilirsiniz.

Allah tez zamanda şifa versin...

Back
X