Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

Doguluyuz diyorsun, esim dogu anadolu'lu. Hem de hala senenin yarisini köyde gecirir ailesi. O derece yani kopukluk yok. Ama benim kayinbabamin bile elinden her is gelir. Yeri gelir köyünde uzun kalir tek basina her isini yapar. Ve köyün tum erkekleri bu sekilde cunku bazen hanimlar sehirdeki evlerine donmek istiyor ve tek kaliyorlar.
Bahane degil yani. Dogu diye hemen etiketlemeye gerek yok.
Etiketlemiyorum canım kendi memleketimi niye etiketleyeyim. Görmedim çevremde diyorum. Siz gorduyseniz ne mutlu size.

Etiketlemiyorum canım kendi memleketimi niye etiketleyeyim. Görmedim çevremde diyorum. Siz gorduyseniz ne mutlu size.
benimde eşim doğulu canım
ilk evlendiğimiz zamanlar
kv lere gitmiştik
benim bel fıtığım olduğu için eşim kaldırmıştı yer yatağını herkesin gözü ayrılmıştı ne yani sen mi kaldıracaksın diye
sonra bize geldiler eşimle biz ortaklaşa yaparız ütüyü
yine aynı tepki ne yanii sen mi yapacaksın ütüyü sen otur biz yaparız dediler vs. bir sürü şey
eşim bir bardak suyunu bile kendisi almamış bu zamana kadar
yemek yapmayı da bilmiyordu ama çok şükür artık
ben evde olmasam bile kendisini idare ediyor
ve benim yorgun olduğum zamanlar birşeyler hazırlar ama tabi çeşit çeşit değil

ama seni anlıyorum bilmemesi
annen birşeyler yapıp buzluğuna atsın
yaşadığınız yer büyükse ev yemekleri yapan yerler vardır arada da oradan alırsınız

Gerçekten çok üzüldüm durumunuza birilerine kısa sürede olsa muhtaç olmak çok zor.
Anneniz madem sizde köfte yapsın, sigara böreği sarsın buzluk için hatta abartı olacak belki yaprak da sarabilir. Ne bileyim et kavursun dolaba atsın ısıtır yanına bir makarna patatesle öğün olur. Kek yapın atın buzluğa ara öğün yaparsın süt ile kuruyemiş muz tok tuacak şeyler yersin geçirirsin bu dönemi, sabah tost yapın yada yumurta haşla ye ve yat. Aklıma bunlar geliyor .

Anneniz yanınızdayken sokun mutfağa 1-2 tencere çorba pişirsin alüminyum kaselere yada plastik bardaklara koyup dondurun

Karnıyarık yapıp 2şerli paketlesin 1tepsi sevdiğiniz çeşitli börek yaptırın birkaç dilimle poşetleyin dolma pilavda yaptırın doldursun buzluğa hem canınızın istediğini çıkartıp sadece ısıtıp yersiniz hem başkadına minnet etmezsiniz

Anneniz yanınızdayken sokun mutfağa 1-2 tencere çorba pişirsin alüminyum kaselere yada plastik bardaklara koyup dondurun

Karnıyarık yapıp 2şerli paketlesin 1tepsi sevdiğiniz çeşitli börek yaptırın birkaç dilimle poşetleyin dolma pilavda yaptırın doldursun buzluğa hem canınızın istediğini çıkartıp sadece ısıtıp yersiniz hem başkadına minnet etmezsiniz

evet, ayrıca her pişen yemeği fazla pişirsin annesi kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatsınlar canları çekince açıp ısıtıp yesinler.

Buzluğa sarma dolma börek pilav haşlanmış tavuk et atabilir anneniz
Çorbaları da kavanozlara koyup buzdolabında saklarsanız anneniz erken eve döner siz o gıda stoku ile idare edersiniz
Herkes mutlu olur

benimde eşim doğulu canım
ilk evlendiğimiz zamanlar
kv lere gitmiştik
benim bel fıtığım olduğu için eşim kaldırmıştı yer yatağını herkesin gözü ayrılmıştı ne yani sen mi kaldıracaksın diye
sonra bize geldiler eşimle biz ortaklaşa yaparız ütüyü
yine aynı tepki ne yanii sen mi yapacaksın ütüyü sen otur biz yaparız dediler vs. bir sürü şey
eşim bir bardak suyunu bile kendisi almamış bu zamana kadar
yemek yapmayı da bilmiyordu ama çok şükür artık
ben evde olmasam bile kendisini idare ediyor
ve benim yorgun olduğum zamanlar birşeyler hazırlar ama tabi çeşit çeşit değil

ama seni anlıyorum bilmemesi
annen birşeyler yapıp buzluğuna atsın
yaşadığınız yer büyükse ev yemekleri yapan yerler vardır arada da oradan alırsınız
Ah bu dogu anlayisi.Benim eski esimin ailesi de oyleydi.
Manti stogu da yapilabilir buzluk icin.Taze sebzeleri buzluga hazirlasin ailesi konu sahibinin.Dogranmis dometes dahil.
Onu esi yapiverir cogu gidip azi kalmis oluyor.Hem adam calisiyor cogu hazir olsun bari.Aileden biri bunlari hazirlasin gitsin enazindan kalamiyorsa uzun sure.Bu uvey kv dahi olabilir.Ama bu es gayret etsin basit seyler ogrensin.

Son düzenleme:
Zamanla daha iyi olursunuz umarım.
Lakin bence siz istemeyin.
Ayrıca erkeklerin yemek yapmayı bilmiyor olması öğrenmeyeceği anlamına gelmez. Youtubeda tarifler nette sayfa sayfa yemek tarifi var. Çok zor değil yani. İlla yapamıyorsa maddi durumunuza göre çevreden birini bulup 1 hafta yetecek kadar yemek yaptırın.

Ah bu dogu anlayisi.Benim eski esimin ailesi de oyleydi.
Manti stogu da yapilabilir buzluk icin.Taze sebzeleri buzluga hazirlasin ailesi konu sahibinin.Dogranmis dometes dahil.
Onu esi yapiverir cogu gidip azi kalmis oluyor.Hem adam calisiyor cogu hazir olsun bari.Aileden biri bunlari hazirlasin gitsin enazindan kalamiyorsa uzun sure.Bu uvey kv dahi olabilir.Ama bu es gayret etsin basit seyler ogrensin.
çok şükür ki eşim öyle biri değil
yoksa çok zorlanırdım
evet annesi köfte, sarma, dolma, mantı, börek vs. hepsinden yapıp atsın dolaba eşide geldiğinde pişirir
imkansız değil bence

ben de yapamadım, yiyemedim, eşim de yapmadı.
annem de gelmedi, kayınvalidemden de istemedim.
12. haftada geçer, en kötü 16. haftada..
birkaç hafta idare edemez misiniz?
tost, kahvaltı vs.
sağlıklı beslenmem gerekiyor diyebilirsiniz ama ilk haftalarda zaten yediğinizden değil depolarınızdan alıyor bebek.

çok şükür ki eşim öyle biri değil
yoksa çok zorlanırdım
evet ann6esi köfte, sarma, dolma, mantı, börek vs. hepsinden yapıp atsın dolaba eşide geldiğinde pişirir
imkansız değil bence
Benim eski es de oyle degildi ama ailesi oyleydi.Bu da etkileniyordu.Ayrilirken yaptiklarini basima kakti.Meger icinde biriktirmis.Neyse.Elbetteki es yardim edecek ama adam da birgun izinle calisiyor.Temizligi yapiyormus.Yemek icin aile destegi iyi olur.Buzluk yardimiyla.Sureden kazanir.Cerez de yiyebilir arada findik fistik kuru kaysi uzum konu sahibi hem kaloriyi hem vitamini alir.Bol meyve.

[QUOTEl="tulipa, post: 53483635, member: 237865"]Benim eski es de oyle degildi ama ailesi oyleydi.Bu da etkileniyordu.Ayrilirken yaptiklarini basima kakti.Meger icinde biriktirmis.Neyse.[/QUOTE]
valla canım etkileniyor olsa onlara cevabını vermezdi herhalde
ben birşey bile demeden söyler lafını

[QUOTEl="tulipa, post: 53483635, member: 237865"]Benim eski es de oyle degildi ama ailesi oyleydi.Bu da etkileniyordu.Ayrilirken yaptiklarini basima kakti.Meger icinde biriktirmis.Neyse.
valla canım etkileniyor olsa onlara cevabını vermezdi herhalde
ben birşey bile demeden söyler lafını
[/QUOTE]
Neguzel cevabini veriyormus.Bizimki oyle susardi onlar laf soktugunda.Halbuki lutfen beni koru diye tembihlerdim.Tamam derdi.Yine koruyamazdi.Cekinirdi ailesinden.Bu sebepten cok kavga cikarirdim.Konu sahibi kusura bakma baltaladik biraz.

Okurken benim yapip veresim geldi 2 kap yemek valla.

Sevaptır nolcak ya söyleyin.
Yaparsa yapar yapmazsa zaten yapcak bisi yok.

Allah yardımcınız olsun umarım geçicidir duzelirsiniz.

Esiniz yemek yapmayi ogrense daha iyi olur. 1.de tuzu kacar 2.de salcasi 3.de duzgun yapmaya baslar. Kayinvalideniz belki hergun yemek yapmiyordur. Mesela Biz 2 kisiyiz, ilk gunden kalan yemegin yanina salata vs yapilir, atistirir geceriz. Ama 4 kisi olsak, hergun yemek yapmak zorunda kaliriz. Kv mi buna mecbur tutmaktansa esime yemek yaptirmayi tercih ederdim

istemek biraz emirvakilik yapmak gibi olabilir aslında keşke siz demeden onlar eklif etse ama işte hayat öyle olmuyor, tanıdık bir yer ile anlaşsınız etrafınızda ev yemekleri yapan bi yer yokmudur?

valla kv'den isteyeceğime bi yemek şirketiye anlaşır 2 kişilik ev yemeği aboneliği alırdım. 1 ay sonraya toparlanacaksınız yapacaksınız yemeğinizi belki.

Back
X