Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.
ben sana bisey diyimmi bir sevap islencekse bir iyilik yapilacaksa oda hamileye yemek yapmak yemek getirmek yada yemege cagirmaktir.
ben ilk gebeligimdede simdikindede yemek yapamiyorum cok zorlaniyorum benimde bulantim cok aglaya aglaya yapiyorum benim kvalidem oz ama vede yakiniz ama isteyemiyorum ondan nedense belki cekiniyorum bence siz isteyin bir tabak yemekten ne olacak siz daha agir geciriyorsunuz belli.

Eşim çok ilgili arkadaşlar cumartesi de çalışıyor işi çok yoğun yorucu ve bugüne kadar bir kap yemek yapmisligi yok. Şimdi ona tarif etsem bile yaptığı yemek yağlı salçalı tuzlu ya da tatsız olabilir. Ve muhtemelen benim midem normal yemeği bile kaldırmadığı icin bu yemek çöpe gider.

Ay canim yakin olsanbi kap yemek versem sana...benim son gebeligimde cok zor gecti..fiziken once bulantilar sonra karin agrilari...halsizlik zaten gebelik boyunca birsey yiyemiyordum.. cabuk tikaniyodum...
yemek yapamiyordum bazen tum gun yataktan cikamiyordum.. etrafimda olan kim varsa yardim istedim.. yemek istemedim ama.. disardan yemek aldigimiz oldu.. cocuklar icin yemesi zor oluyodu.. oyle zamanlarda ekmek arasi birseyler yedirdik cocuklara.. oldugu kadar..simdi hepsi geride kaldi sukurler olsun..esin disardan ev yemekleri yapan bi yerden alsin diycem..baska yolu yok gibi

Evet ben de aynen böyle düşünüyorum. Birisine yemek yaptirabilirim aslında ama gelip 3 saat duracak getir goturunu kendi arabamizla yapicaz servis gibi 70 lira istiyor. İçime oturdu resmen.
Eşim yumurta kırar tost sucuk yapar ama tarif etsem dahi yemek yapmayı beceremez maalesef.
Ben üvey kv isteme işine, olumlu yorum yapan arkadaşlar gibi duygusal bakamadım.... Öğrendiğim kendi ipinle asılman benim fikrim bunlar.... Çözüm bulman dilerimle

Kaynanaya siz citlatin biraz. Durumunuz ortadaymis. Konu komsunuz da mi yok onun disinda? İnsan allah rizasi icin bile getirir yani.

Evet ben de aynen böyle düşünüyorum. Birisine yemek yaptirabilirim aslında ama gelip 3 saat duracak getir goturunu kendi arabamizla yapicaz servis gibi 70 lira istiyor. İçime oturdu resmen.
Eşim yumurta kırar tost sucuk yapar ama tarif etsem dahi yemek yapmayı beceremez maalesef.

Neden beceremesin

Deneyin

Bizimkiler de analarının karnında yemek pişirmeyi öğrenmedi ya da biz de bebekliğimizden bilmiyoruz ya

Sağlığım yerinde çocuğum büyük ana öğlen eşin yemek yaptı afiyetle yedik

Yapamaz demeyin öyle yapar ki ağzınız açık kalır

Herkese merhaba. Uzun uğraşlar sonucu hamile kaldim. Önceleri iki tane kese gördük hormonlarim tavan yaptı. Sonra bir tanesi kendiliğinden düştü. Şuan tek embriyo ile yoluma devam ediyorum. Fakat durumum çok iyi değil. Hiperemezis gravidarum diye bir sıkıntımız var. Bulantidan dolayı yemek yiyemiyorum çok sık olmasa da yediklerimi çıkarıyorum. Kokulara dayanamıyorum. Yemek düşüncesi bile kötü yapıyor beni. Şuanda 45 kiloyum. Geçen hafta açlıktan bayıldığım için hastanede yattım bir gece. Tek başıma banyo yapamıyorum fenalasiyorum. Her yerim ağrıyor başım dönüyor neyse durumum bu şekilde daha da uzun anlatmama gerek yok.
Annem 17 saat mesafeden bana bakmaya geldi ama dönmek zorunda artık. Yolculuk çok uzun olduğu için onunla memlekete gidemiyorum. Eşim gündüzleri iş yerinde. Akşamları etrafimda pervane ama yemek yapmayı bilmiyor.
Kayinpederim bize 5 dakika mesafede oturuyor. Yeni evlendi. Eşi sağlıklı ve genç biri. Ondan bana fazlalık bir tabak yemek yapmasını nasıl isteyebiliriz? Eşim alıp getirecek iş çıkışları. Başka bir cozum bulamadık. Çok mu saçma olur?
Herkese teşekkür ediyorum bu şekilde farklı düşünceleri okuyunca insan daha geniş bir açıdan bakabiliyor olaya. Burayı seviyorum.

İstemeyin. Kendi istese teklif ederdi zaten. İstediğinizde emri vaki yapmış olacaksınız. Belki erinecek, üşenecek bir insandır. Belki sorumluluk almak istemez. Belki gezmeye gidecekler, belki dışarı yemeğe gidecekler, belki o gün yemek yapmak istemeyecek, kahvaltılık yiyecekler.

Ben olsam yardım ederdim ama kimseden böyle bir şey isteyenezdim. İnce düşünürdüm.

Kocanızın bir engeli olmadığı sürece sizin direktiflerinizle veya adım adım videoları izleyerek basit yemekleri yapamayacak olması da akıl almaz. Bence hiç kimse için "asla X şeyi yapamaz" dememeli. İnsan istedikten sonra neler yapar. Biri kafasına silah dayasa, "şu videodaki mercimek çorbasını yap, kötü de olsa yap, yoksa tetiği çekerim" dese, yapmayacak mıydı? Başkasına emrivaki yapacağına, biraz çaba göstersin.

Yok kocanız yapmayacaksa da, haftada 70 TL verip yardımcı tutun. Çaresiz değilsiniz. Sadece ücreti çok gelmiş. 40 TL olsa yardımcıya yaptıracaksınız. Haftada 30 TL için emrivaki yapmış olmayın bence.

Valla sonrasinda ne olacagini kestiremedigimden istemeyin derim.. aylik ucretle yemek yapan firmalar var hatta biri yukarida reklami cikmis neden bilmem :27: onlardan biri ile anlasin her ogune yemeginizi getirsin.. bugun kabul eder yarin bir surtusme cikarsa ortada kalmayin, hayirli dogumlar..

Niye beceremesin ya? Biz de anamizin karnından yemek yaparak dogmadik ya. Ben de anamin evinde piremses gibiydim valla ama simdi yapıyorum gayet de. Internet denilen bir sey var. Her yemegin de ölçülü yazili metinlerini gectim, her aşamasının yapılış videosu var. Izleye izleye yapar. Yemek yapmak günümüzde son derece basit. Basta 1 tutmaz 2 tutmaz ama illa ki 3. Sunde olur artik. Hem sizin icin de yatirim gibi olur. Ilerde cocuk olunca yardimci olur, ogrendigi seyleri yapar filan.

İyi gibi ama yabanciyiz tabii çok yeni evlilikleri. Durumumu biliyor fakat hastanede yatacak kadar kötü oldugumu henüz soylemedik. Ben de onun teklif etmesini istiyorum söylemeye utanıyorum.

Söylemeden bilemez ki durumunuzu. Söyleyin zorlandığınızı, muhtemelen kendisi teklif eder.

Eşim çok ilgili arkadaşlar cumartesi de çalışıyor işi çok yoğun yorucu ve bugüne kadar bir kap yemek yapmisligi yok. Şimdi ona tarif etsem bile yaptığı yemek yağlı salçalı tuzlu ya da tatsız olabilir. Ve muhtemelen benim midem normal yemeği bile kaldırmadığı icin bu yemek çöpe gider.
Hiç öyle demeyin, sürekli dışardan mı bekliceksiniz. Bunun hastalığı var , sizin evden uzaklaşmanız gerekebilir evde çocuğunuza bi çorba yapamayacak mı? Ne olursa olsun eşinizden bekleyin sıksın dişini biraz. Bana en kolay mercimek çorbası gelir, bi de fırın yemekleri doğra koy , bi salata yanına karnınız doyar. Öyle şeylerden başlasın. Siz de yağının salçasının ölçüsüne bakarsınız. mesela mutfağa girmeseniz bile, tencereyi yağı getirir siz koyarsınız yağı ilk seferde, sonra sonra alışır zaten. Ben de hamileyim ve evde eşim bile yok, aralık sonuna kadar görevde. İki aile de başka şehirlerde kimse yanıma gelemiyor. Tek başıma hem işe gidiyorum hem de kendi kendime bakıyorum. Midem bulana bulana yemek yapıyorum. Sadece yoğurt ve meyve yediğim günler bile oldu. Ama kimseden beklentiye girmedim. Yapacak bişey yok iş başa düşünce eşiniz de öğrenir. Atla deve değil. Bi kap yemek yapacak.

Canım her zaman olmaz ki o yemek yapma işi kayınvalidenin..Hamileyken her yemeği de miden kaldırmaz zaten..Bence kokmayan fırında biseyler düşünün hep pratik..Hazır gıdalar da var hem köfte..v.b.Fırına atar eşin tmm iste.Ben de hamileyim çok iyi anlıyorum seni.Allah kolaylık versin canım..

İstemeyin. Kendi istese teklif ederdi zaten. İstediğinizde emri vaki yapmış olacaksınız. Belki erinecek, üşenecek bir insandır. Belki sorumluluk almak istemez. Belki gezmeye gidecekler, belki dışarı yemeğe gidecekler, belki o gün yemek yapmak istemeyecek, kahvaltılık yiyecekler.

Ben olsam yardım ederdim ama kimseden böyle bir şey isteyenezdim. İnce düşünürdüm.

Kocanızın bir engeli olmadığı sürece sizin direktiflerinizle veya adım adım videoları izleyerek basit yemekleri yapamayacak olması da akıl almaz. Bence hiç kimse için "asla X şeyi yapamaz" dememeli. İnsan istedikten sonra neler yapar. Biri kafasına silah dayasa, "şu videodaki mercimek çorbasını yap, kötü de olsa yap, yoksa tetiği çekerim" dese, yapmayacak mıydı? Başkasına emrivaki yapacağına, biraz çaba göstersin.

Yok kocanız yapmayacaksa da, haftada 70 TL verip yardımcı tutun. Çaresiz değilsiniz. Sadece ücreti çok gelmiş. 40 TL olsa yardımcıya yaptıracaksınız. Haftada 30 TL için emrivaki yapmış olmayın bence.
Haftada 70 değil her geldiği gün için.
Bir de sıcak yemekcilere sorcaz artık hangisi daha uyguna gelirse öyle yapicaz

Insan evladiysa seve seve yapar. Yapmamak vicdansizlik olur.

Back
X