- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
yani bir mecburiyeti yok.öz olsa oğlu yesin diye yapabilirdi gelini düşünmese bile.Evet biliorm :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
yani bir mecburiyeti yok.öz olsa oğlu yesin diye yapabilirdi gelini düşünmese bile.Evet biliorm :)
Mecbur demedimki zatenyani bir mecburiyeti yok.öz olsa oğlu yesin diye yapabilirdi gelini düşünmese bile.
Etiketlemiyorum canım kendi memleketimi niye etiketleyeyim. Görmedim çevremde diyorum. Siz gorduyseniz ne mutlu size.Doguluyuz diyorsun, esim dogu anadolu'lu. Hem de hala senenin yarisini köyde gecirir ailesi. O derece yani kopukluk yok. Ama benim kayinbabamin bile elinden her is gelir. Yeri gelir köyünde uzun kalir tek basina her isini yapar. Ve köyün tum erkekleri bu sekilde cunku bazen hanimlar sehirdeki evlerine donmek istiyor ve tek kaliyorlar.
Bahane degil yani. Dogu diye hemen etiketlemeye gerek yok.
benimde eşim doğulu canımEtiketlemiyorum canım kendi memleketimi niye etiketleyeyim. Görmedim çevremde diyorum. Siz gorduyseniz ne mutlu size.
evet, ayrıca her pişen yemeği fazla pişirsin annesi kavanozlara sıcak sıcak koyup kapatsınlar canları çekince açıp ısıtıp yesinler.Anneniz yanınızdayken sokun mutfağa 1-2 tencere çorba pişirsin alüminyum kaselere yada plastik bardaklara koyup dondurun
Karnıyarık yapıp 2şerli paketlesin 1tepsi sevdiğiniz çeşitli börek yaptırın birkaç dilimle poşetleyin dolma pilavda yaptırın doldursun buzluğa hem canınızın istediğini çıkartıp sadece ısıtıp yersiniz hem başkadına minnet etmezsiniz
Ah bu dogu anlayisi.Benim eski esimin ailesi de oyleydi.benimde eşim doğulu canım
ilk evlendiğimiz zamanlar
kv lere gitmiştik
benim bel fıtığım olduğu için eşim kaldırmıştı yer yatağını herkesin gözü ayrılmıştı ne yani sen mi kaldıracaksın diye
sonra bize geldiler eşimle biz ortaklaşa yaparız ütüyü
yine aynı tepki ne yanii sen mi yapacaksın ütüyü sen otur biz yaparız dediler vs. bir sürü şey
eşim bir bardak suyunu bile kendisi almamış bu zamana kadar
yemek yapmayı da bilmiyordu ama çok şükür artık
ben evde olmasam bile kendisini idare ediyor
ve benim yorgun olduğum zamanlar birşeyler hazırlar ama tabi çeşit çeşit değil
ama seni anlıyorum bilmemesi
annen birşeyler yapıp buzluğuna atsın
yaşadığınız yer büyükse ev yemekleri yapan yerler vardır arada da oradan alırsınız
çok şükür ki eşim öyle biri değilAh bu dogu anlayisi.Benim eski esimin ailesi de oyleydi.
Manti stogu da yapilabilir buzluk icin.Taze sebzeleri buzluga hazirlasin ailesi konu sahibinin.Dogranmis dometes dahil.
Onu esi yapiverir cogu gidip azi kalmis oluyor.Hem adam calisiyor cogu hazir olsun bari.Aileden biri bunlari hazirlasin gitsin enazindan kalamiyorsa uzun sure.Bu uvey kv dahi olabilir.Ama bu es gayret etsin basit seyler ogrensin.
Benim eski es de oyle degildi ama ailesi oyleydi.Bu da etkileniyordu.Ayrilirken yaptiklarini basima kakti.Meger icinde biriktirmis.Neyse.Elbetteki es yardim edecek ama adam da birgun izinle calisiyor.Temizligi yapiyormus.Yemek icin aile destegi iyi olur.Buzluk yardimiyla.Sureden kazanir.Cerez de yiyebilir arada findik fistik kuru kaysi uzum konu sahibi hem kaloriyi hem vitamini alir.Bol meyve.çok şükür ki eşim öyle biri değil
yoksa çok zorlanırdım
evet ann6esi köfte, sarma, dolma, mantı, börek vs. hepsinden yapıp atsın dolaba eşide geldiğinde pişirir
imkansız değil bence
valla canım etkileniyor olsa onlara cevabını vermezdi herhalde[QUOTEl="tulipa, post: 53483635, member: 237865"]Benim eski es de oyle degildi ama ailesi oyleydi.Bu da etkileniyordu.Ayrilirken yaptiklarini basima kakti.Meger icinde biriktirmis.Neyse.