Üvey kayinvalidemden nasıl yemek isteyebilirim?

Biz annemizin karnında mı öğreniyoruz yemek yapmayı? Eşim yapamaz eşim yapamaz diyip duruyorsunuz pardon da bir engeli mi var eşinizin? Üstelik bu kadar midebiz bulanıyorsa zaten pek ağır şeyler yiyemezsiniz basit şeyleri de bi zahmet öğrensin eşiniz... taa üvey kayınvalideden bekleyip eşinize hiç dokunmamanız da çok ironik..

Bence konu sahibi sizin yemek önerilerinizi okurken bile midesi bulanmıştır. Kızkardeşim hamileyken soğan bile diyemiyordu. :KK70:

Dogrudur bulanmistir, ama irade diye de birsey var. İyi niyetle yazdım ben.
Konu sahibi sen gerisini okuma lütfen burada yazanin.
Şu anda ailemi gecindirmek icin ne yapıyorum biliyor musunuz? Çok kabaca tarif etmek gerekirse fare kesiyorum. Sadece kesmek olsa yine iyi. Dillerini tutup akcigerleriné hortum geçirmem, kalplerini açıp deney yapmam. Sonra organlarını ayırıp ezip bulamaç yapmam gerekiyor.
Daha hic başlamadığım başka bir işte bebek farelerin kafalarını kesip kalplerini öğütmem gerekecek.
En son geçen hafta kuyruklarından DNA izole ederken ogurup durdum. Nefret ediyorum yaptığım şeyden. Haftalardır fenalık geçiriyorum ama öyle böyle değil. İğrenç, tiksinc bir iş. Hayatımda ilk defa ciddi ciddi vegan olmayı düşünüyorum. İki kere hamile de kaldım ciddi mide bulantılı. Hele ikinci de çok uzun sürdü bulantılar.
Yani zor da olsa biraz irade kullanmak gerek.
Hem buraya yazdığımı okuyamayacak kisinin, kayınvalidesinin yapacağı yemeğe de ihtiyacı yoktur. Nasıl olsa yiyemeyecek. Ama yemeği istiyor. Demek ki o kadar da vahim değil.

kimseye minnet etmeyin derim, tutun gundelıkçı bır kadın hem ev ıslerını yapsın hem yemek yapsın , kadında sıze hergun yemek pısırmek zorunda degıl hadı yemek pısıyor zaten sızede koyar bır tas sorun degıl dıyeceksınız ama belkı bazı gunler yemek yapmıyordur belkı elının tadı sıze hos gelmeyebılır ve ona bunu dırek soylemek emrıvakı olur ve yerınde olsam hıc hoslanmam bu tarz bırseyden...

Bence kadina ayip olur .Kimse yapmak durumunda degil .Belki kahvalti yapacaklar aksama ama sizin icin pisirmek zorunda kalabilir bir tabak yemek de eve gelmez yiyeceksen gidip yiyeceksin insanlarla.Ben yerinde olsam o topa girmem.Esin de pek alâ yapabilir.Hazir da alabilir .Esine tava pilav corba soyle bir kac cesit yapsin.Oyle etrafinda kuru kuru pervane olmasin.Temizligi de yaptir.

Bu akşam ziyarete gelecekler ama konuyu acmayacagiz. Yakındaki sıcak yemekcileri bı kontrol edicez yiyebilecegim şeyler mi diye.
bence direkt rica edin zira dışarda ev yemeği yapan yerlerin kullandığı yağlar çok sağlıklı değil bir de bu ağır bulantıya ciddi reflü ekleyebilirsiniz..hayır derse kırılmayacağınızı söyleyerek söze girebilirsiniz en son çare bir komşunuza ücreti karşılığında iki güne bir tencere yemek yapmasını rica edebilirsiniz;)

bir de yağlı salçalı tuzlu yapar demişsin de eşin için yağsız tuzsuz ve salçasız yapar isterseniz sonra eklersiniz ne var ki bunda

mesela herkes soğanı salçayı kavursun oldu yemek demiş

hamile birisi için ki bulantıları hat safhada bu tarif ağır

aksine atsın suya haşlasın, atsın fırına buğulasın gibi tarifler hem pratik hem az kokulu olur

mesela ıspanağı kavursun koysun

isterseniz üstüne yumurta kırarsınız

isterseniz az pirinç atıp yoğurtlu yersiniz olmadı yufkanın arasına koyar börek yaparsınız oldu bitti

kv nin yapabileceği binbir çeşit alternatiften ne çıkacağını bilemezsiniz ama eşinize kendi yiyeceğiniz gibi yaptırırsınız

belirli bir yaşa gelmiş zihinsel ve fiziksel olarak bir sorunu olmayan evlenip çocuk yapma yetisine erişmiş kocaman bir baba adayının nasıl yemek yapamadığını hala anlayamadım

zaten yağ,salça,tuz içine de istediğin sebzeyi koy al sana yemek mantığı bu yani

k.valideden düzenli olarak yemek yapmayı istemek gibi garip bir fikrden daha iyi bence

hadi arada bir yaptığı ve sizin sevdiğiniz yemeklerden verse neyse de,diğer türlüsü kadına sorumluluk yüklemek olur.ben hoşlanmam mesela,bana birisi teklif etse.
peki aynı durumda kayınvalide olsa ve sizden istese,gönülden yapar mıydınız?içtenlikle söyleyin ama.
üstelik öz kayınvalide bile değil ki,hadi oğlunun hatırına yapsın.
eşim yapamaz demeyin.öğretin yapsın.
kayınvalideyim.oğlum var.bekarken,mutfağın yolunu bilmeyen oğlum,şimdi evinde yemek de yapıyor,temizlikte.
gurur duyuyorum.
ilk zamanlar eşine sürpriz yapmak için bana soruyordu,şimdi alıştı,hatta kendisi bana geçen gün,fırında hindi butu tarifi verdi.ben de yaptım,çok lezzetli oldu vallahi.
kendimle gurur duydum,evim de iş yaptırmadım ama sorumluluklarını bilen bir evlat yetiştirmişim.

Şu anda ailemi gecindirmek icin ne yapıyorum biliyor musunuz? Çok kabaca tarif etmek gerekirse fare kesiyorum. Sadece kesmek olsa yine iyi. Dillerini tutup akcigerleriné hortum geçirmem, kalplerini açıp deney yapmam. Sonra organlarını ayırıp ezip bulamaç yapmam gerekiyor.
Daha hic başlamadığım başka bir işte bebek farelerin kafalarını kesip kalplerini öğütmem gerekecek.
En son geçen hafta kuyruklarından DNA izole ederken ogurup durdum. Nefret ediyorum yaptığım şeyden. Haftalardır fenalık geçiriyorum ama öyle böyle değil. İğrenç, tiksinc bir iş. Hayatımda ilk defa ciddi ciddi vegan olmayı düşünüyorum. İki kere hamile de kaldım ciddi mide bulantılı. Hele ikinci de çok uzun sürdü bulantılar.
Hem buraya yazdığımı okuyamayacak kisinin, kayınvalidesinin yapacağı yemeğe de ihtiyacı yoktur. Nasıl olsa yiyemeyecek. Ama yemeği istiyor. Demek ki o kadar da vahim değil.

yahu mübarek bi konu açılsa da yaptığım işin zorluğunu ve iğrençliğini anlatayım diye mi bekledin nedir?
fareler üzerinde hiç de hoş olmayan deneyler yapıyorum desen biz zaten anlardık.
bu kadar ayrıntıya gerek duyma sebebin nedir? bir de bulantı sebebi ile lokma yiyemediğini beyan eden konu sahibinin konusunda.
bi de konu sahibi okuma demişsin ya burda konu sahibinden başka kimse yokmuş gibi..

ben öz gelinim istese her gün yapamam yahu, kahvaltı yaptığım gün olur, dışarı çıktığım gün olur.. ayrıca tekrar yazayım ilerisi için çok tehlikeli böyle bir istek, 9 ay ile kalmayacak ki bu.. saçını tarayıp, tuvalete giremediğiniz gün olacak çocuk doğduktan sonra o zaman ne yapacaksınız?

açlıktan hastaneye yatacak duruma gelmek nedir yahu? bi domates ekmek çıkar ye. yiyemiyorum diyosan kaynananın yaptığını da yiyemezsin ki? bence direkt yemek istemek saçma. içinden geliyosa ya da aklına gelirse yapar. her gün görev gibi size yemek taşımasını bekleme bence.

Ben isteyemezdim.
Değil kayınvalidemden annemden bile istemem.
Eşin yemek yapmasını bilmiyor da fırına köfte,tavuk,balık da mı koyamıyor?
Şimdi kasaplarda gerçek kıymadan yapılmış köfteler,soslu tavuklar,pazarda ayıklanmış balıklar var.
Diğer günler de ev yemeği yapan bir yerden 1,2 kap sebze ya da baklagil alınır,bitti,gitti.
Çok zor değil yani.
Allahım yardımcınız olsun,hayırlı doğumlar dilerim.

fare katliamını böyle en ince ayrıntısına kadar anlattığınız ve bize bunu en iğrenç şekli ile yasattiginiz için ne desem az

bazen buraya yazan insanlar şaka gibi geliyor

Ben de hamileyim.cok bulantim oldu evde 3 yasinda bebe var. Annem 2 sokak asagida o davet etmeden gitmedim. Bana mantikli gelmiyor. Sag olsun yanliz birakmamaya calisti ama herkesin kendine gore duzeni var. Bence bi sekilde kendiniz halledin kimseye minnet etmeyin.

Bence insanın annesi bile olsa böyle bir istekte bulunmak yanlış olur. Kendisi düşünüp yaparsa ne ala. Bir tabak fazla yemek deyip geçmemek lazım . Belki o gün yemek yapmayacak kadın sizin için yapmak zorunda kalacak. Belki iki tabak yemeği var sizin için yemek yapması gerekecek. Siz zaten yiyemiyormuşsunuz yiyecek duruma geldiğinizde yemek de yapabilecek durumda olursunuz. Eşiniz de ne bulursa onu yesin koca adam ölmez açlıktan.

bence haftanın 1-2 günü onlara gidip orda yyin. kalan günlerde de eşin yapsın bir süre idare etsin yani. senin durumun belli. eğer kayınpederinin eşi durumunuzu görür de kendi teklif ederse alırsınız ondan

fare katliamını böyle en ince ayrıntısına kadar anlattığınız ve bize bunu en iğrenç şekli ile yasattiginiz için ne desem az

evet midem bulandı bu nedir ya herkes kendine göre zorluklarla yaşıyor. istemeyin demek için bu kadar ayrıntı neden.

Dün bize geldiler çaya davet etmiştik. Sadece hastanede yattigimi mutfağa giremedigimi belirttim. O da canın bir şey isterse soyle bana yaparım dedi sağolsun. Ama asermeme daha çok var galiba zaten.
Annemi ikna ettim 10 gün daha kalacak. Belki biraz daha iyi duruma gelirim. Hala kotuysem sıcak yemekcilere gidip bizzat bakacağım guvenebilecegim bir yer var mı diye.
Komşum yok apartman boş şuanda. Eve cagirabilecegim birisi var ama her gelişinde yaklaşık 3 saat kalıp 70 lira talep ediyor günlük. Bu bize çok ağır geldi.
Eşim basit şeyleri yapabilir yumurta kırar tost yapar kahvalti hazırlar köfte kizartir belki makarna da yapar ama bunları yazarken bile zorlanıyorum tiksintiden, diğer yemekleri yapamam dedi parası neyse dışardan alalım diyor. Eşim cumartesi bile çalışıyor ve evin tüm işini o yapıyor şuanda. Ben doguluyum hiç yemek yapan erkek gormedim, hatta temizlik yapanı da. O yüzden eşim şuanda zaten çok ileri geliyor bana. Sizinkilere helal olsun en güzeli o tabiki. Benim de oğlum olursa kendi kendine yetebilecegini ogrenecek inşallah.
İdrarimda keton çıkıyor ama eminim ki annem geldikten sonra düzeldi bu durum. Ana gibi yar olmaz diyorum.
Herkese teşekkür ederim.

Pitikareeee:kusmuk:bı gerçek mi,alıntının bir kısmını gördüm,yanlış gördüm di miiii,yanlış de noooluuuur:kusmuk: otobüsteyim şimdi bir de,şoför beeeeeey:rolleyes:inecek vaaaaar:kusmuk:

Back
X