Üvey oğlum

Sevmeyin efendim, lazım değil sevginiz. Zarar vermeyin yeter.

Annesiyle kavga ettik demişsiniz böyle bir anneyi aklım almıyor. Kavga ettiği kadına mı bırakıyor çocuğu üstelik evlat acısı var o kadına da eşinize de yazıklar olsun. Boşanırsanız eşiniz çocuğu annesine yollar kendi bakamaz bence. Size güveniyorlar resmen
Evet evet evet vallahi durum bu annesi derslerini herseyini bana bıraktı ama ben zaten herseyını üstlenmiştim fakat kendi oğlumu kaybettikten sonra üzülmedim dedi ya ben napcagmı sasırdım dondum zaten cok büyük acım var ve kaldıramıyorum

Çocuklar bazen öz kardeşleri hakkında bile böyle düşünebiliyor, Habil Kabil sadece bir hikayeden ibaret değil. Düşünün ki o da öz çocuğunuz, yine de soğuyabilir miydiniz?
Bence konu sahibi o lafın üzerine sogumakta haklı, öz cocugu değil ki tabiki soğur öz evladi demiş olsa zaten kahrolurdu.

Evet evet evet vallahi durum bu annesi derslerini herseyini bana bıraktı ama ben zaten herseyını üstlenmiştim fakat kendi oğlumu kaybettikten sonra üzülmedim dedi ya ben napcagmı sasırdım dondum zaten cok büyük acım var ve kaldıramıyorum
Yapmayın zorlamayın kendinizi mecbur değilsiniz çocuğu yaparken size güvenmediler. Aklım almıyor evladımı başka bir kadına hele kavgalı olduğum birine bırakmayı.. eşinizle konuşun gerekirse biterse bitsin evladınız gitmiş ne önemi var diğer her şeyin

Vallahi çok sağol anlayabildiğin için çok sağol evlat acısını rabbim düşmanıma vermesin 1 senedir kendimde değilim zaten ama üstüne yasanan olaylar yemn ederim beni iyice mahvetti ben kötü bi insan değilim ve asla kötü davranmam da sadece içimdeki duygularımı anlatmak fikir almak istedim ama biçok kişi tarafından yanlıs anlasıldım

Öncelikle basınız sağ olsun.
Üvey oğlunuzu sevmek zorunda değilsiniz ama öyle yada böyle hayatınızda olmaya devam edecek. Yapmanız gereken şey bakış açınız değiştirme ve kendinize bir uğraş bulup çocuk okulunu bitirne kadar dikkatinizi onun üzerinden çekmeniz. Bu şekilde daha kolay atlatırsınız.

Hayır eşim 34 yasında ve erken baba oldu yukardaki cevabımı okuyupta cevap verseniz keske benım hiçbirsıkıntım yoktu benim bebeğim vefat etti 1 sene önce 1,5 yasında cennete gönderdim onu ve üvey oğlumla hiçbir sorunum yoktu ama kardeşinim ölümünden sonra annesiyle kavga ettik ve onunda hareketleri değişti kardeşinin ölümüne üzülmediğini söyledi ben bu durumdan sonra çok soğudum yoksa lütfen biraz daha saygılı cevap verirsenz sevnrm
Başınız sağolsun, o çocuk öz oğlunuzda olsaydı, ölen çocuğunuz için agzindan böyle bir şey çıkabilirdi, bir anlık çocukluk kıskançlıkla demiştir diye düşünüyorum. Sevgisizliginizi merhametle yer değiştirin lütfen ona sevgi verin ki gerçekte de böyle seyler düşünmesin😔 Rabbim dayanma gücü versin cok zor

Aslinda sorun esinizde biliyosunuz degil mi? Cocuga odevlerini yaptirmasi gereken kisi babasi. Siz yemek yapiyosaniz bi tabak fazla koyacaksiniz sadece. Onun haricinde cocugun odevleri, daginikligi vs babasinin sorumlulugunda olmali

Başınız sağolsun.
Çocuğun annesiyle yaşadığınız sorunlar bir kenara, üvey oğlunuz üzülmediğini söylerken ciddidir.
Şöyle ki o bir ergen, kendi ailelerine keşke ölseniz diye konuşulan yaş grupları.
Dünyadan ve herkesten nefret ederler, doğaları bu.
E sizin bebeğiniz de çok küçüktü, bir bağ kuracak, onu kardeşi gibi görecek zamanlar yaşamamışlar.
20 yaşına geldiğinde bir kaybın hele de sizin için evlat, onun için kardeş kaybının ne demek olduğunu siz ve ben gibi anlayacak.
Şuan için sevmek zorunda değilsiniz zaten kötü davranmıyormuşsunuz, kendinizi de zorlamayın.
Ne içinizdeki boşluk için ne sevgi eksikliğiniz için çaba göstermeyin, kendi acınızı yaşayın.

Bence konu sahibi o lafın üzerine sogumakta haklı, öz cocugu değil ki tabiki soğur öz evladi demiş olsa zaten kahrolurdu.
Sanırım başka durumlar da var, ama sadece o laf biraz aklı başına geldiğinde utanacağı bir laf. Annesinin etkisiyle sarf etmiş, belki kendi düşüncesi bile değil.

Çocuklar bazen öz kardeşleri hakkında bile böyle düşünebiliyor, Habil Kabil sadece bir hikayeden ibaret değil. Düşünün ki o da öz çocuğunuz, yine de soğuyabilir miydiniz?

Kimse öz kardeşi hakkında öyle düşünmez yahu, hele de çocuksa:KK51:En kötüsü annen baban üzülüyor, o da var, kendi acın da var... Habil ile Kabil sadece bir hikaye bence. Evet, özkardeşinin ölümüne üzülmeyen 14lük çocuk muhtemelen de sosyopat türündedir ben soğurdum kendi evladım bile olsa. Bu konudaki çocuğu da annesine gönderirdim.

Başınız saolsun konunuzun başina bu durumu ekleyin yorumlar ona göre gelecektir. Sogumakta haklisiniz acınız çok taze. Muhtemelen cocuk anne baba ayrilip baskalariyla evlendigi icin aile kavgami hakkinda kaygilaniyor , yeni dogan cocuga icten içe nefret besleyebilir yada annesi doldurdu sizi üzmek için söylemis olabilir. Her türlüsü kabul edilemez. Bu durumda kötü davranmayip hayatiniza bakacaksiniz

Birini sevip sevmemek bir duygu sonuçta ve elinizde değil. Neticede bu duygunuzu davranışa yansıtmıyormuşsunuz önemli olan bu.

Bence sevmek için ne yapabilirimi de düşünmeyin.Kendinizi zorlayacağınız bir konu değil bu.

Neden size yüklenildi bu konuda anlayamıyorum.
Eşinizle çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz evet ve zaten bundan dolayı sorun da yaşamamışsınız bugüne kadar.

Ama sonrasında yaşadığınız çok büyük bir acı ve karşılaştığınız kırıcı bir tavır var.
Acınız bu kadar büyük ve tazeyken , sonrasında yaşanılanlardan sonra çocuğu sevmenin yollarını arıyor olmanız bile sizin iyi kalbinizi gösteriyor.

Kendinizi bu sebeple suçlu hissetmeyin lütfen, su akar yolunu bulur çok da düşünmeyin derim.
Allah sabır ve dayanma gücü versin.
Kalbinizden öperim..

Kızlar üvey oğlum 14 yasında ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorum suan okulu bizim eve yakın oldugu için bizde kalıyo ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen yardım edin 😵‍💫
ben olsam ben de sevemezdim sizin hatanız değil 1 yaşındaki çocuğu kıskanıyorsa sorun ondadır zaten aranızı düzeltmek için hiçbir şey yapmana gerek yok

Kızlar üvey oğlum 14 yasında ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorum suan okulu bizim eve yakın oldugu için bizde kalıyo ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen yardım edin 😵‍💫
Uvey oglunuzun tabiki boyle söylemesi hiç olmamiş acili bir anneye diyilecek laf diyil çunki kim olsa gogsune taş gibi oturur.Muhtemelen kiskaniyor ve kiskançligindan boyle söylemiştir umarim ciddi degildir.Normal davranin içinizden gelmiyorsa zorla zaten sevemezsiniz kimseyi illa canim cicim olmak zorunda degilsiniz.Başiniz sagolsun tekrardan evlat acisi tarifsiz birşey.

Kimse öz kardeşi hakkında öyle düşünmez yahu, hele de çocuksa:KK51:En kötüsü annen baban üzülüyor, o da var, kendi acın da var... Habil ile Kabil sadece bir hikaye bence. Evet, özkardeşinin ölümüne üzülmeyen 14lük çocuk muhtemelen de sosyopat türündedir ben soğurdum kendi evladım bile olsa. Bu konudaki çocuğu da annesine gönderirdim.
2 Dönüm tarla için kardeşini vuran var, iyimserliğin mi tuttu bugün şekerim?

Kimse öz kardeşi hakkında öyle düşünmez yahu, hele de çocuksa:KK51:En kötüsü annen baban üzülüyor, o da var, kendi acın da var... Habil ile Kabil sadece bir hikaye bence. Evet, özkardeşinin ölümüne üzülmeyen 14lük çocuk muhtemelen de sosyopat türündedir ben soğurdum kendi evladım bile olsa.
Cherrycim o yaşlar evet bir nebze cezai ehliyeti var, yaptığının sonucunu eylem olarak biliyor ama his olarak o noktada yoklar.
Başkası adına üzülme, yerilme, incinme, acı paylaşma, olgunluk gösterme gibi duygular sonradan geliyor.
Kendimi hatırlıyorum, sen de bir düşün geçmişi.
Şuan içselleştirdiğimiz, kendimize yapılmış gibi saydığımız çoğu şeyi o yaşlarda düşünemedik bile.
Sadece olay gözüyle baktık, geçtik.
Evet ölüm var ama o kaybın acı vereceği, yokluk hissiyatı henüz gelişmedi.

Yemn ederim kötü davranmıyorum ben sesimi dahi yükseltmem yasadıgım acının üstüne kardeşine melek olusuna üzülmediğini söylediği için soğudum sadece bu ve eskisi gibi olmak için çabalıyorum sıcak olabılmek için buyuzden sizlerden fikir alabılmek için yzdım
Sizin bakımınıza muhtaç olacak yaşta değil ki o yüzden yoğun sevgi hissetmenize gerek yok. Anladığım kadarıyla anne figürü de eksik değil hayatında. Birbirinizin alanına saygı gösterin, olabildiğince nazik davranın yeterli olur.

Sanırım başka durumlar da var, ama sadece o laf biraz aklı başına geldiğinde utanacağı bir laf. Annesinin etkisiyle sarf etmiş, belki kendi düşüncesi bile değil.
13-14 yaş böyle futursuzca konuşulacak bir yaş değil, kardeşi vefat etmis kendi kanı, kendi kanina böyle nefret hisseden bir cocuk normal psikolojide degildir, acılı bir annede psikolojisi bozuk cocuga tolerans gösterme mecburiyetinde değil. Bende kendisine cocuklu adamla evlenmissiniz bazi ergenliklerini mazur göreceksiniz artik dedim ama bu ergenlik değil bu sevgisizlik bunu verecek olanda kendi anne babasi.

Hayır üvey olduğu için asla değil küçükkende benle kalıyodu ben geçen sene öz oğlumu 1,5 yasında cennete gönderdim ve onun vefatından sonra annesiyle bazı tartısmalar yasandı benm oğlumu kıskandklarını falan söylediler ben soğudum annesindende kendisindende şuandada bişey yapamıyorum bizde kalıyo ama içimde sıcaklık kalmadı
Sizin bir sucunuz yok zaten dediklerinize bakilirsa maalesef diger evlilikden çocuk olunca sonra baba yada anne yine evlenince ikinci çocuk olunca boyle kiskancliklar çikiyor ortaya boyle durumlarda annesinin daha olgun davranip ogluna kardeş olduklarini boyle kiskançliklar yapmasinin gereksiz oldugunu anlatmaliydi babasinin ikisinide ayni sevdigini anlatmasi gerekirdi.14 yaşinda bir çocugu dolduruşa getirmek çok kolay istemsiz kiskana bilir ama yangina korukle gidilmezki.

Birini sevip sevmemek bir duygu sonuçta ve elinizde değil. Neticede bu duygunuzu davranışa yansıtmıyormuşsunuz önemli olan bu.

Bence sevmek için ne yapabilirimi de düşünmeyin.Kendinizi zorlayacağınız bir konu değil bu.

Neden size yüklenildi bu konuda anlayamıyorum.
Eşinizle çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz evet ve zaten bundan dolayı sorun da yaşamamışsınız bugüne kadar.

Ama sonrasında yaşadığınız çok büyük bir acı ve karşılaştığınız kırıcı bir tavır var.
Acınız bu kadar büyük ve tazeyken , sonrasında yaşanılanlardan sonra çocuğu sevmenin yollarını arıyor olmanız bile sizin iyi kalbinizi gösteriyor.

Kendinizi bu sebeple suçlu hissetmeyin lütfen, su akar yolunu bulur çok da düşünmeyin derim.
Allah sabır ve dayanma gücü versin.
Kalbinizden öperim..
Allah razı olsun ben başta kendimi anlatamadıgım için tepki aldım normal olark ama ben zaten yemn ederm elımden gelenı yapıorum allaha dua bıle edıorum eski sıcaklıgımı gösterebileyim diye ama kardeşinin mezarına bile gelmio bizle anlatabiliomuyum benımde tek evladım vardı ve onu kaybettim sonrasında da kendımı kaybettim oğlumum acısınla zaten savaşamıyorum inanın yüküm ağır olmasaydı bu konuyu acmazdım bile

Back
X