- 22 Kasım 2014
- 2.135
- 3.206
- 158
Öbür tarafta o melek size şefaatçi olacak inşallahHayır değil oğlum tam yürüme evresindeydi ama rabbim okadar ömür vermiş dayanması yemn ederm çok zor kendimi alkole vurmadım namaza sarıldım die insanlar imam oldun dediler ailemdende destek göremedim annem babam hariç kardeşlermden destek göremedim yemn ederm dokunsan yıkılcak gibiyim oğlumla ilgili kötü hiçbirsözğ kaldıramıorum o melek çünkü anlatabiliomuyum oyüzden yüzüme karşı üzülmedim demesini yutamıorum

Çok zor evlat acısı.. oğlumun eline 8 dikiş attırdım, ben öldüm sandım, dayanamadım. Hele ki bu acıyı düşünemiyorum bile.. allah sabır versin sizlere, gönül ferahlığı versin. Ne desek gönül sızınızı dindirmeyecek biliyorum ki
Konuya gelecek olursam da, 14 yaşındaki bir çocuğun buna aklı erer. bile isteye demiştir onu, aklı ermemiştir ergen o deyip geçiştirilemez. Acıyı-mutluluğu-kaybın ne olduğunu ölümün ne olduğunu, gidenin bir daha gelmeyeceğini bilecek bir yaşta! Yaptığı saygısızlık, empati kuramamak.. cenaze evinde gülünür mü? Hayır. Çok kısa boylu birine cüce denir mi? Hayır.
Sevmediğimiz insanların yüzüne çirkinsin / sevmiyorum seni/ ölsen de kurtulsak diyebiliyor muyuz? Hayır !
Ölen birisi için , ölmesine üzülmedim denilemez (içinde tutabilirdi en kötü)
Kasıtlı demiş, üzüleceğiniZi bile bile demiş, içindeki kini kusmuş size oğlunuz üzerinden…
Burada bence en büyük hatalı kişi eşiniz! Oğlu, yüz bulmasa size o lafı diyemezdi. Babasından çekinirdi çünkü, olacakları bilirdi.. ölen kişi sadece sizin değil eşinizin de çocuğu ! Ağzının payını vermeliydi eşiniz. Adaletli olmalıydı. Kurda kuzuyu boğdurmuş, yazık etmiş size.
Bu konuda kimse sizden anlayış beklememeli
Kimseyi alttan almak zorunda da değilsin
Sana ve acına saygı göstermeyene saygı göstermek zorunda da değilsin
Herkes haddini hududunu bilmeli
Bak besle büyüt ilgilen..kalksın, ölmesine üzülmedim desin !
İçinde tutsun madem, değerli fikrini / hislerini soran olmuş mu ona !
*** kardeşim öldüğüne göre, ben yine biriciğim diye geçirmiştir içinden.. ona sevinmiştir o, miras bölünmedi… belki, veliaht gitti bile demiş olabilirler ana-oğul !
Ne nankör, vefasız insanlar var..