Üvey oğlum

Hayır değil oğlum tam yürüme evresindeydi ama rabbim okadar ömür vermiş dayanması yemn ederm çok zor kendimi alkole vurmadım namaza sarıldım die insanlar imam oldun dediler ailemdende destek göremedim annem babam hariç kardeşlermden destek göremedim yemn ederm dokunsan yıkılcak gibiyim oğlumla ilgili kötü hiçbirsözğ kaldıramıorum o melek çünkü anlatabiliomuyum oyüzden yüzüme karşı üzülmedim demesini yutamıorum
Öbür tarafta o melek size şefaatçi olacak inşallah🙏🏻
Çok zor evlat acısı.. oğlumun eline 8 dikiş attırdım, ben öldüm sandım, dayanamadım. Hele ki bu acıyı düşünemiyorum bile.. allah sabır versin sizlere, gönül ferahlığı versin. Ne desek gönül sızınızı dindirmeyecek biliyorum ki

Konuya gelecek olursam da, 14 yaşındaki bir çocuğun buna aklı erer. bile isteye demiştir onu, aklı ermemiştir ergen o deyip geçiştirilemez. Acıyı-mutluluğu-kaybın ne olduğunu ölümün ne olduğunu, gidenin bir daha gelmeyeceğini bilecek bir yaşta! Yaptığı saygısızlık, empati kuramamak.. cenaze evinde gülünür mü? Hayır. Çok kısa boylu birine cüce denir mi? Hayır.
Sevmediğimiz insanların yüzüne çirkinsin / sevmiyorum seni/ ölsen de kurtulsak diyebiliyor muyuz? Hayır !
Ölen birisi için , ölmesine üzülmedim denilemez (içinde tutabilirdi en kötü)
Kasıtlı demiş, üzüleceğiniZi bile bile demiş, içindeki kini kusmuş size oğlunuz üzerinden…

Burada bence en büyük hatalı kişi eşiniz! Oğlu, yüz bulmasa size o lafı diyemezdi. Babasından çekinirdi çünkü, olacakları bilirdi.. ölen kişi sadece sizin değil eşinizin de çocuğu ! Ağzının payını vermeliydi eşiniz. Adaletli olmalıydı. Kurda kuzuyu boğdurmuş, yazık etmiş size.
Bu konuda kimse sizden anlayış beklememeli
Kimseyi alttan almak zorunda da değilsin
Sana ve acına saygı göstermeyene saygı göstermek zorunda da değilsin
Herkes haddini hududunu bilmeli
Bak besle büyüt ilgilen..kalksın, ölmesine üzülmedim desin !
İçinde tutsun madem, değerli fikrini / hislerini soran olmuş mu ona !

*** kardeşim öldüğüne göre, ben yine biriciğim diye geçirmiştir içinden.. ona sevinmiştir o, miras bölünmedi… belki, veliaht gitti bile demiş olabilirler ana-oğul !
Ne nankör, vefasız insanlar var..

Valla Rosa dul adamla evlenmeyin olmaz yazanlardan biri de benim olmuyor işte. Türk erkeği = köşedeki saksı çiçeği, masadaki brokoli ya da ne bileyim yerdeki halı toptan etkisiz eleman. 2. evlilik olunca 2 kadın birbirine giriyor, yetmiyor ortaya çocuklar çıkıyor kan gövdeyi götürüyor ama adamın umru değil, köşede bir yerde takılıyor. Valla yazıyorum her konuya evlenmeyin şu çocuklu adamlarla, hayatınızı tüketmeyin. Bu konuda da konu sahibesi çocuğunu kaybetmiş, üstüne tonla kötü şey yaşamış adam hala bir başın sağ olsun bile diyemeyen koca çocuğunu bu kadına baktırıyor. Eşşek olsa bu kadın acısını yaşıyor üstüne gitmeyeyim der. Şöyle bir şeyi de ilk defa duyuyorum bu kadar etkisiz elemanlık da olmaz:KK51:
Valla boşanmak istemiyorsa işe istemediği, içinden gelmeyen şeyleri yapmamakla başlayacak bence.
Ben olsam ödev falan yaptırmam. Gerekmedikçe konuşmam bile. Günlük zorunlu diyaloglar hariç iletişime geçmem.
Ödeviyle babası ilgilensin ya da başka neye ihtiyacı varsa. Benden alabileceği tek şey sabah kahvaltısı, akşam yemeği olur.
Eş kişisi de laf ederse çocuk senin, sen ilgileneceksin, beğenmiyorsan boşanalım der çıkarım.

Hayır değil oğlum tam yürüme evresindeydi ama rabbim okadar ömür vermiş dayanması yemn ederm çok zor kendimi alkole vurmadım namaza sarıldım die insanlar imam oldun dediler ailemdende destek göremedim annem babam hariç kardeşlermden destek göremedim yemn ederm dokunsan yıkılcak gibiyim oğlumla ilgili kötü hiçbirsözğ kaldıramıorum o melek çünkü anlatabiliomuyum oyüzden yüzüme karşı üzülmedim demesini yutamıorum
Yüzünüze karşı "üzülmedim" demesini yutmayın zaten içinize atarsanız kendinizi hasta edersiniz. "Neden böyle dedin o dediğini unutamıyorum" diye sorup o konuyu açın kendisine. Yani çocuk bile olsa merhametli olması gerekir. Kardeşini kıskanmış demek ki. Madem yüzünüze karşı "üzülmedim" diyecek kadar bencil ; siz de onu öz annesine gönderecek kadar cesaretli olun yani. Bakmak zorunda değilsiniz annesi varken ne diye uğraşıyorsunuz ki, sevgi,bakım bile hakedene .... Babası çok mu oğlunu tutuyor o zaman babasına da yol verin. Bu hayatta önce kendimizi sevmemiz gerekiyor.

Tüm topik tek yürek, tek soru, bunlar olurken eş nerede? Eş nerede yahu, 14 yaşındaki çocuğun berbat bir insan olarak yetişiyor, haydi kardeş mardeş olmasını da geçtim aynı evde yaşayan minik bebeğin ölmesi için üzülmedim diyip geçiyor. Karın bebeğini kaybediyor, eski karın gelip cep cöp konuşuyor, bu adam nerede sahi?? Konu sahibesinin yerinde olsam bu adamı evire çevire döver öyle boşanırım kendi çocuğuna da kendi baksın. başkasının çocuğuna bakayım bir de tonla laf işiteyim yok daha neler:sinirli:

Empati kuruyorum evladimi kaybetsem tum dunyadan nefret ederim yani. Bide kocam gelip idare et dese cildiririm. Bu erkekler o kadar pasif ki her konuda boyle. Eski es-yeni es birbirine girer adam ortada olmaz. Kaynana gelin birbirine girer, adam yine yok. Kadinlar birbirini yiyor, adamlara sorumluluk yuklenmiyo ben anlamiyorum bu nasil iş.

Bence de çocuğun pekcok sebebi olabilir ama bunu diyecek cesareti bulmamali , böyle nankör olmamalı . Siz sonuçta elsiniz , artık el gibi de dursaniz dert değil . Ama yine de nefret etmeyin bence , kocanız bir zahmet uğraşsın bu konuyla . O gül kokulu yavru onun da çocuğuydu ve kimsenin sizi böyle kırma hakkı yok

Kızlar ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorm ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen yardım edin 😵‍💫
Kaç yaşında üvey oğlunuz?

Siz şimdi yas sürecinin öfke döneminde siniz
Kimse sizi anlamıyor aileniz destek olmuyor onlara çıkaramadığıniz öfkenizi çocuktan çıkarıyorsunuz(birşey yapıyorsunuz demiyorum)
Sözlerim size ağır gelebilir ama nefretinizi suçlu çıkaracak birine yöneltmek istiyorsunuz çocuk ergen boş konuşmuş kimbilir iki ailede ne haldedir o da öfkeyle söylemiştir ilişkiniz iyice bozuldu
Sizi suçlamak için söylemiyorum doğal bir süreç bu maalesef yas sürecinin

Rabbim yardımcınız olsun

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-22-23-39-41-740-edit_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-11-22-23-39-41-740-edit_com.android.chrome.webp
    38,7 KB · Görüntüleme: 51
Öbür tarafta o melek size şefaatçi olacak inşallah🙏🏻
Çok zor evlat acısı.. oğlumun eline 8 dikiş attırdım, ben öldüm sandım, dayanamadım. Hele ki bu acıyı düşünemiyorum bile.. allah sabır versin sizlere, gönül ferahlığı versin. Ne desek gönül sızınızı dindirmeyecek biliyorum ki

Konuya gelecek olursam da, 14 yaşındaki bir çocuğun buna aklı erer. bile isteye demiştir onu, aklı ermemiştir ergen o deyip geçiştirilemez. Acıyı-mutluluğu-kaybın ne olduğunu ölümün ne olduğunu, gidenin bir daha gelmeyeceğini bilecek bir yaşta! Yaptığı saygısızlık, empati kuramamak.. cenaze evinde gülünür mü? Hayır. Çok kısa boylu birine cüce denir mi? Hayır.
Sevmediğimiz insanların yüzüne çirkinsin / sevmiyorum seni/ ölsen de kurtulsak diyebiliyor muyuz? Hayır !
Ölen birisi için , ölmesine üzülmedim denilemez (içinde tutabilirdi en kötü)
Kasıtlı demiş, üzüleceğiniZi bile bile demiş, içindeki kini kusmuş size oğlunuz üzerinden…

Burada bence en büyük hatalı kişi eşiniz! Oğlu, yüz bulmasa size o lafı diyemezdi. Babasından çekinirdi çünkü, olacakları bilirdi.. ölen kişi sadece sizin değil eşinizin de çocuğu ! Ağzının payını vermeliydi eşiniz. Adaletli olmalıydı. Kurda kuzuyu boğdurmuş, yazık etmiş size.
Bu konuda kimse sizden anlayış beklememeli
Kimseyi alttan almak zorunda da değilsin
Sana ve acına saygı göstermeyene saygı göstermek zorunda da değilsin
Herkes haddini hududunu bilmeli
Bak besle büyüt ilgilen..kalksın, ölmesine üzülmedim desin !
İçinde tutsun madem, değerli fikrini / hislerini soran olmuş mu ona !

*** kardeşim öldüğüne göre, ben yine biriciğim diye geçirmiştir içinden.. ona sevinmiştir o, miras bölünmedi… belki, veliaht gitti bile demiş olabilirler ana-oğul !
Ne nankör, vefasız insanlar var..
Yorumunuza aşırı katılıyorum anası bir yerden oğlu bir yerden kadını yaralayıp durmuşlar

Hayır eşim 34 yasında ve erken baba oldu yukardaki cevabımı okuyupta cevap verseniz keske benım hiçbirsıkıntım yoktu benim bebeğim vefat etti 1 sene önce 1,5 yasında cennete gönderdim onu ve üvey oğlumla hiçbir sorunum yoktu ama kardeşinim ölümünden sonra annesiyle kavga ettik ve onunda hareketleri değişti kardeşinin ölümüne üzülmediğini söyledi ben bu durumdan sonra çok soğudum yoksa lütfen biraz daha saygılı cevap verirsenz sevnrm
Başınız sağolsun çok üzücü. Bebeğiniz neden vefat etti acaba. Şöyle dusunun karşınızdaki bı çocuk eminim bilinçli söylememiştir o sözleri.

Başınız sağ olsun. Çok üzüldüm gerçekten. Allah yaralarınızı sarsın kalbinizi iyileştirsin inşallah. Üvey oğlunuzun annesi var hayatta. Anne sevgisi ilgisi alıyodur yani sizin kendinizi onun için yıpratmanıza gerek yok. Kaldı ki herkes size saygı duymalı böyle bi süreçte. Kendinizi suçlu hissetmeyin asla.

Kızlar ben 1 yıl önce evladımı kaybettim melek oldu ve üvey oğlum üzülmediğini söyledi yüzüme karşı ogünden beri ona karşı sıcak olamıyorum ve aynı evde yasıorm ve ben üvey oğlumu naptıysam birdaha eskisi gibi ısınamadım asla kötü davranmıyorum sadece sıcak olamıyorum günaha girmekten cok korkuyorum sevemediğim için napıcam lütfen yardım edin 😵‍💫
Ay okumuyor musunuz kadın yazmış : üvey oğlu öz oğlu öldüğünde hiç üzülmedim demiş . Bu yüzden soğukluk olmuş aralarında

14 yaşında biri empati yapamayabilir.

Siz üvey oğlunuzu istemiyorsunuz açık arıyorsunuz.
14 yaşındaki biri gayette empati yapabilir, oğlum sadece fotoğrafını gördüğü dedesinin ölümü için bile üzülüyor. 5.5 yaşında bu arada kendisi.
Ayrıca konu sahibi oldukça merhametli, ben olsam anasının yanına daha o anda sepetlemiştim.

14 yaşındaki biri gayette empati yapabilir, oğlum sadece fotoğrafını gördüğü dedesinin ölümü için bile üzülüyor. 5.5 yaşında bu arada kendisi.
Ayrıca konu sahibi oldukça merhametli, ben olsam anasının yanına daha o anda sepetlemiştim.
En hırçın zamanları üstelik dağılan evlilikte pinpon topu olan bir çocuk var .Öfkeli ve hayata kızgın bir çocukla sizin 5 yaş elbebek büyüyen çocuk aynı değil maalesef

Üvey oğlunuz kaç yaşında bilemiyorum ama çocuklar böyle laflar edebiliyor. Benim büyük oğlumda ikiz kardeşlerini sevmediğini söyler. Hatta babama aşırı düşkündü ona rağmen vefat ettiğinde anne ben üzülmedim demişti. Çocuklar bunlar. Bunun için içinizde büyütmeyin çocuğun söylediğini. Öz kardeşi de olsa bu ifadeyi kullanabilirdi yani.

En hırçın zamanları üstelik dağılan evlilikte pinpon topu olan bir çocuk var .Öfkeli ve hayata kızgın bir çocukla sizin 5 yaş elbebek büyüyen çocuk aynı değil maalesef
Ok, siz daha iyi biliyorsunuz. Hem çocuğun hemde benim çocuğumun şartlarini görmeden bilmeden analiz ettiniz.

Bunu yazmaya geldim ya 14 yaş hiçte öyle küçücük bi yaş falan değil. 14 yaşında ilişkiye giren, bıçaklı kavgaya giren, ana bacı söven serseriler var nereye çocuk Allah aşkına?
O yaştakiler ergen yahu gerizekalı değiller ki. En azından küçük bir bebeğin ölümünü bilecek kadar aklı var yani. Ben hiç masum bulamadım vala. Ergense ergenliğini bilsin. Tamam kadını üzmeye çalışır vs anlarım da küçük bi bebeğin ölümünü de kullanmazsın üzmek için.
Anne baba terbiyesi almamış hadsizin teki. İlerde pişman olacağını falan da hiç sanmıyorum. Serserinin teki olur çıkar.
Bu yetiştirdikleri çocuk en çok onların başını agritacak . Çocukta empati duygusu yok . İleride acısını cekerler.

Hayır eşim 34 yasında ve erken baba oldu yukardaki cevabımı okuyupta cevap verseniz keske benım hiçbirsıkıntım yoktu benim bebeğim vefat etti 1 sene önce 1,5 yasında cennete gönderdim onu ve üvey oğlumla hiçbir sorunum yoktu ama kardeşinim ölümünden sonra annesiyle kavga ettik ve onunda hareketleri değişti kardeşinin ölümüne üzülmediğini söyledi ben bu durumdan sonra çok soğudum yoksa lütfen biraz daha saygılı cevap verirsenz sevnrm
kucuk cocuk olumu veya hastaligi aile icinde en cok kriz cikaran durumlardan birisi, hatta esler arasinda bosanmaya bile gidebiliyor. sizin ailede de sorunlar yasanmasi normal.. allah rahmet eylesin bebeginize, gercekten cok cok zor. ama 14 yasindaki cocugun dediklerine bakmayin, bilinci soylemiyordur, o yastaki cocuklar olumu, yasi nasil anlasin? kizginlikle soylemistir, belki uzulmustur bile icten ice.

Üvey oğlunuz kaç yaşında bilemiyorum ama çocuklar böyle laflar edebiliyor. Benim büyük oğlumda ikiz kardeşlerini sevmediğini söyler. Hatta babama aşırı düşkündü ona rağmen vefat ettiğinde anne ben üzülmedim demişti. Çocuklar bunlar. Bunun için içinizde büyütmeyin çocuğun söylediğini. Öz kardeşi de olsa bu ifadeyi kullanabilirdi yani.
Ya herkesin ergenliği mükemmel geçmiş gibi idealize ediyorlar? Benim arkadaşım 16 yaşında kendi evini soydu. Babam beni taciz ediyordu, intikam aldım dedi. Halbuki sevgilisine para vermek için yapmış. Anne-babası kızı pedagoga götürdü. Tedavi oldu, kendine çeki düzen verdi.
Annelik koşulsuz sevmektir. Benim karşımda geçenlerde uyuşturucudan bir genç öldü. Kaç kere evlerinin pencerelerini indirdi bilmiyorum. Ama en çok annesi mücadele etti.
Bana bu konuda bir sürü beğenmedim geldi ama ortada yitip giden bir çocuk var. İvedilikle o çocuğa çözüm bulunmalı.

Back
X