Üvey olmak, gelecek belirsizligi..

Ikimizde hataliydik sartlar uygun degildi hersey icimde ukde kaldi diyor.
Güzel cümleler kurabilmek, güzel davranabilmeye ve güzel yaşatabilmeye işaret olamaz....yine atalarımız diyeceğim..."laf ile peynir gemisi yürümez"...

Erkeklerin konuşma ve ikna etme kabiliyeti çok yüksek...o sizi kandırmaya çalışsın ama siz kendinizi kandırmayın...

Ilk evliliginde hicbirsey yasayamamislar

Gerçekten iyi bir adam ise ona ilk evliligine cocugunun hatrina dönmeyi teklif edin, sıfırdan başlasın oğlunun hatrina....

Bu teklife tepkisini merak ediyorum....

Forumda bekar iken evli çocuklu adamlarla evlenip sorun yaşayanlarin çok fazla konuları var....bu kadınların bir çoğu " çocuk aramızda sorun olmaz sandım" diyor ve sorun olmuş....

Siz ise çocuğun aranızda sorun olabileceğinin farkindasinız....evlenirde mutsuz olursanız kendinizi çok suçlarsınız " neden mantığımın değilde duygularımın peşinden koştum" diye....

Sevdiginiz adamın sizi bırakmak istememesi çok normal, çünkü siz onun için ve çocuğu için bulunmaz Hint kumaşısınız....

Peki bu adam sizin için öyle mi????

Artık boşanmış kadınlar bile bekar erkeklerle evlenirken, sizin cocuklu bir adam ile evlenme isteğiniz hayatınızın bundan sonraki yıllarını mahvetmek demektir....

Üvey anne olmak demek; her davranışınızın, her sözünüzün, bakışlarınızın sürekli iredelenmesi demek... kaldırabilecek misiniz???

Tesekkur ederim :) benimde gorumcem var kendimde gorumceyim. Iki rolumude hakkiyla vermeye hep objektif olmaya calisiyorum. Sizi anliyorum ask acisi zor. Hele boyle guzel giden bir iliskide. Ama insan bazen gelecegi icin vazgecmek zorunda kaliyor. Cunku sunu anladim evlilikte anlasabilmek hepsinden onemli. Aksam isten cikip eve kosmak var birde ayaklarin geri gitmesi var. Anlasamadigin surekli bir nedenle tartistigin kisiye asik olsan ne yazar. Mutluluk olmayinca ask sevgi nerden beslenecek ki. Yengeme kizdigim tek nokta burasi. O cocuklar ne kadar yanlis terbiye alsada kotu olsada abimin cocuklari. Ve ayda bir kere gorebiliyor. Oyle derinden mutsuz ki her yuzune bakinca anliyorum. Babayla cocuklari ayiran malesef o oldu. Kocamin yuzu gulmuyor diyor mesela suanda. Abime de cok asik cocuklari istemedigi husularda da hakli dedigim ama dedigim gibi sonuc degismiyor..Bu acidanda da dusunun. Birgun sizde cok hakli olsaniz da buna sebep olursaniz sevdiginiz adam icin bu daha uzucu olur. Umarim her sey gonlunuzce olur sizin adiniza inanin uzuldum. Allah yardimciniz olsun

Gecmiste cok kisa bir sure tekrar denemeyi düşündüler fakat olmadi , iste kadinin kariyer planlari falan.. Tanrım kadini kötülemekten korkuyorum
Ben her realitenin farkindayim sadece bu durumla başa çıkamıyorum
Zamanla bu durumu da atlatirim cok teşekkür ederim cok vakit ayirdiniz

Cok çok teşekkür ederim kararim iyice kesinleşti

Cok çok teşekkür ederim kararim iyice kesinleşti
Rica ederim. Hayat guzel. Suan cok yogun seyler yasiyorsunuz ve olayin tam gobegindesiniz. Soyle bir resme uzaktan bakin. Sizede cok sacma gelecek. Kendiniz gibi sifirdan baslangic yapabileceginiz biriyle mutlu olun lutfen. Bir hayatimiz var onuda karmasanin icinde solup giderek yasamayin. Sevgiyle kalin iyi geceler :)

Siz mantıklı, kendini bilen iyi yetiştirilmiş bir kadınsınız konuşmanızdan anlaşılıyor. Bu evlilik kendinizi yakmak olur, kesinlikle kaldıramazsınız. Gereksiz ömür yükü başka cümleye gerek yok.
Vazgeçmek için farklı sebeplere ihtiyacınız varsa ilk konumu okuyun bir sürü neden bulacaksınızdır kendinize.

Doğru yapmışsın. Aşk bir süre sonra bitiyor gözündeki pembe perdeler kalkıyor ve her şey batıyor İnsana. Bekarken sorun etmem dediğim ne varsa öyle büyüdü ki gözümde. Bir gün cesaretim olursa ben de boşanacağım diyecek raddeye geldim. O çocukla ilerde aynı evde yaşayamazsın. Kendi çocuğun olduğunda o çocuğu gözün görmez. Bunlar gerçekler. Bir bağ kuramazsın o çocukla. Burda çok konu okuduk.sonra adam ya çocuğumu çekersin ya çeker gidersin diyorlar. Yol yakınken ayrılın hep sevgili kalamazsın. Kendine yeni bir hayat kurman lazım.

Kesin konusamayiz belki mutlu olursunuz ama bi islerde bir genelleme vardir ki buyuk olasilikla mutsuz bir evlilik olacak. Ben olsam cocuklu biriyle evlenmezdim hele de 8 yasinda olan cocuk birkac yil sonra hem ergen hem cocuk olacak en tehlikeli yaskar

Cocuk kucuk bir yasta ebeveyn bakimina yuzde yuz muhtac. 18-19 olsa fikrim daha farkli olurdu ama su halde bu iliski size mutluluktan cok sorumluluk vaat ediyor derim. Forumda bu konudan muzdarip cok kisi var.
Evliligin dogal bir seyri oluyor. İlk baslarda ask, heyecan, romantizm, gezme tozma... sonra iliski olgunlasiyor kariyer, cocuk, yatirimlar vs. direkt bir cocukla bu yola cikmak imkansiz degil ama zor.

Evlat çok başka bir şey. Şu anda ayaklarınıza kapanan adam söz konusu evladı olunca tahmin etmediğiniz kadar kırabilir sizi. Ben olsam evlenmezdim. Melekte olsanız ilk hatanızda adınız üvey anne olacak çünkü. İnsan bazen kendi çocuğuna bile tahammül edemiyor. Sizin bu hakkınız olmayacak mesela. Eşinizle yalnız kalmak isteseniz çocuğumu istemiyor olur adı.

Siz cok acik bi dille kaygılarınızı anlatıp bu işin olmayacağını söylememize rağmen adamin sinir krizleri geçirmesi çocuğunu hiçe sayması evlenince ilk 6 ay bizle yaşamasın tarzı gerçeklikten uzak yaklaşımı bana hic olgunlasmadigini mantikli düşünemediğini düşündürüyor. Bazı seyler baştan belli olur. Şimdi dünyayı ayaklarının altına şeren adam evlenince çocukla ilgili en ufak bi problemde seni suçlayacak acı konuşacak bunu bilmek icin alim olmaya gerek yok. Davul bile dengi dengine. Ben 2.evliliklerde iki tarafın cocuk bakımından denk olması gerektiğini dusunuyorum .yoksa evliya da olsa sorun cikiyor arkadas

Eşimin ilk evliliğinden iki çocuğu var, benim ilk evliliğim
Her insan kendini bilir, çocuklarla iletişim kurmak düşünüldüğü kadar kolay değil, ablası olursun, arkadaşı olursun falan dışarıdan kolay söylenen şeyler. Kendini bilen bir insan olarak ilişkiyi bitirme kararın doğru zaten ailem kabullenmez diyorsun, şu durumda ilişkiyi uzatmaman en doğrusu, bu herkesi yaralar. Kendini bilmek ve eleştirebilmek bence büyük erdem, evlilik gibi tüm yaşamı değiştiren bir konuda kişi kendi sınırlarını zorlamamalı zaten, çünkü sonu hüsran olur. Ortada hassas bir çocuk var ve bu tüm dengeleri değiştirir o yüzden ben sizi gayet mantıklı buldum

Içine sinmeyen birşeyler olmuş ki ayrılmışsın. Bugün sevgilisiniz diye tabi ki el bebek gül bebek davranacak. Cok mukemmel biriydi madem neden diğer kadın boşadı bu adamı? Ilerde ne diyeceksin iste X cok israr etti kıramadim evlendim mi? Yol yakınken dön derim.

Üvey anne olmak çok zor birşey. Anneyle çocuk arasında ne kadar tartışma kavga olsa da sonunda unutulur. Ama eşin çocuğuna odani topla, etrafı tut demeniz bile sorun olabilir. Ne olursa olsun adınız üvey anne olacak. Çok sıkıntı.

Gerçekten değer mi iyice düşünmeniz gerek.

Çocukla tanıştınız yani ?
Erkek arkadaşınızla ne kadar süredir berabersiniz ?
Çok büyük fedakarlık gerekiyor by ilişkinin yürümesi için yani biraz size ve sevginize bağlı.
Çok seviyorsam ve çok mutluysan ben yapardım ama çok ciddi sorumluluk yüklüyor.

Benzer bir evlilik yaptım. İlk eşten bir çocuk var erkek.. Evlendiğimiz günden beri bizimle yaşıyor sana tecrübe ettiğimi söyleyeyim onlar aile sen sonradan monte edilmiş gibi hissediyorsun.

Şimdi ilgilenmediği, yüzüne bakmadığı çocuk evlendikten sonra önceliği olacak. Evlenmeden önce annesini takmayıp evlenince anneci olan erkek gibi düşün.. Yapma arkadaşım kendini yakma.

Eski eş yakandan düşmez, çocuk desen ne nazı çekiliyor, ne niyazı çünkü kendi çocuğun değil için almıyor ne yaparsan yap. Resmen ilk okuldan üniversiteye geçiş yapıyorsun. hem evliliği hem de beraberinde gelen çocuğu taşıyamıyorsun.
Normal evliliklerde evlilik, alışma süreci, cicim ayı, vs vs sonrasında hamilelik, doğum ve aileye yeni katılan birey bu bir süreç ama bahsettiğin gibi evliliklerde birden hem evli hemde üvey anne oluyorsun.
Boşanan ebeveynler çocuklarını fazla şımartıyor bu lafıma kimse alınmasın lütfen çünkü gerçekten boşandık diye çocuğun her dediğini yapıyor ve bir canavar yaratıyorlar. çok pişirdiğim yemeğe laf edip kendine pizza söylettiği, evde yemek varken çiğköfte diye kendini paraladığı çok oldu.

Kocanla bırak özel bir an iki sohbet bile edemezsin çünkü zamane çocukları her lafın içinde. Kavga edemezsin gider annesine anlatır elin kadını sevinmesin der susarsın. Don gömlek gezemez sürekli dikkat etmek zorunda kalırsın arzu ettiğin tv programını bile izleyemezsin o kadar söyleyeyim.Aynı kanepede oturamaz kendini evin hizmetçisi gibi hissedersin. Çocuğun okuluna, kursuna, etütüne göre kendi düzeninin kurmak zorunda kalırsın. Bugün pazar karı koca yatalım öğlene kadar deme lüksün yok acıktım der uyandırır. Akşam dışarı çıkamazsın es kaza baba anneye bırakıp çıktın gelin gelin diye otuz kere arar. Kocanla el ele sokakta yürüyemez, Mutfakta yemek hazırlarken sarılıp öpemezsin. Her an dibinde bir çocuk çünkü o çocukta sevgiye aç
Bir yıl başı alkollü bir ortam olduğundan çocuğu baba anneye bırakıp yalnızca 1 gece kalacak şekilde bir otele gittik. Yeni yıla girmeden döndük çünkü karnı ağrıyormuş umarım anlatabilmişimdir.

Annesi çocuğum üvey annede der hem çocuğu almaz hem gün aşırı seni taciz eder. Okula yarım saat gelip çocuk görür sonra dönüp aç kalıyor, zayıflamış, hasta çocuğum diye kendini paralar. Sinir harbi yaşarsın.

Eş dost akraba ortamında hep ilk eşle karşılaştırılırsın, illa ki o kadının konusu açılır. evlenmeden önce takmadığın her şey gözünde dağ oluyor. Mutsuz olursun. Tüm bunlar olurken kocana ne aşk kalıyor ne sevgi . Doğmamış çocuğuna bunu yapmaya hakkın yok. O adam sana denk değil. Şayet evlenirsen bu yazdıklarımı tek tek yaşayacaksın.

Benim evlendiğim günden beri bir gözüm kapıda ve çok pişmanım.

Yuregime su serptiniz.. Cunku hayatimdaki adam gerçekten tam da soylediginiz gibi mükemmel bir adam

Tam da bu cümleniz üzerine kendimi anlatmak istiyorum. Uzun olacak ama Okumanıza sevinirim.

Ben öğretmenim. Yine öğretmen biriyle tanıştım yaklaşık 4.5 yıl önce. 1.5 yıldır da evliyiz çok şükür.

Eşim evlenmiş boşanmış ve bir çocuğu var. Tanışmamızın ilk günü çok iyi bir muhabbetimiz oldu. Ancak bu ilk 2 günde bahsetmedi bu durumdan. 3 gün beni çaya çağırdığında laf lafı açtı derken anlattı durumunu. Mesajlaşıyoruz bu arada. Önce tüm bedenimde bi sıcaklık hissettim. Kısa bir şok etkisi. Bi kaç sn sürdü ve geçti..cevao yazdım, olabilir gibisinden. Sonra çalıştığı okula gittim çaya. Müdür yardımcısı kendisi.. Kızı onunla kalıyormuş,, ev okulun yanında, kız geldi bi süre sonra. Bu arada benim çocuklarla farklı bi enerjim vardır. Öğretmen arkadaşı olarak tabi tanıştık kızla. Sonrasında görüşmeye devam ettik. Kız onla kalıyor tabii. Anne var. Hafta sonları anneye gidiyor o zamanlar. Kız 8 yaşındaydı,, babasının okulda okuyordu kız. Bu arada eşim harika bi insan. İlk gün nasılsa şu an bile aynı. Karakteri çok düzgün. Gene olsa gene evlenirim onunla. Neyse biz gayet iyi anlaşıyoruz,, enerjimiz çok iyiydi. Bunu ilk başlarda görebildik.çocuğunun olması asla benim için sorun değil diyordum kendime de ona da. Çünkü ben eşime odaklandım. Onu değerlendirdim. Baktım her gayet iyi, çocuk başım üstüne dedim. Bu arada biz ne plan yapsak çoğu planımız da kız da olurdu. Evde tek kalamaz sonuçta. Eşimle kızlı planları şöyle ayarlardık, eşim kızına dışarı çıkmak ister misin, gidelim mi falan dermiş. Onlar iki kişi plan yaparmış, gitmeden kıza dilzayı da alalım mı dermiş..kız da olur dermiş. Kız da beni sevmiş ki hep olur derdi. :) yani bu şekilde beni eşim kadar kızı da tanımış oldu. Bi süre sonra kızla ilişkilerimiz arttı. Babasız da takılmaya başladık. Aramız gayet iyi. Ama şu önemli, beni babasının kız arkadaşı olarak bilmedi. Öğretmen arkadaşıyım ben. Eğer direk bunu söyleseydik annesinin yerini alacağımı düşünür ve farklı tepkilerle karşılaşırdık. Derken 8 ay civarı gibi bi süre sonra kendisi bizi farkettim ve benim annesinin yerini almayacağıma, onun ablası olacağıma inanmış bana, bize güvenmiş olduğu için hiç bir sorunla karşılaşmadık. İlişkimiz daha da iyi oldu. Bu arada ben bu konuda daha çok eşimin beni yönlendirmesini istedim.. Çünkü çocuğunu o tanıyordu. Amacımız kızı yaralamadan mutlu olabilmekti. Nitekim başardık da.Derken 3 yıl geçti. 3 yıl içerisinde üçümüz çok fazla şey yaptık. Nerdeyse bi aile gibi. Evlilik aşamasına geldik işte. Eşim ayrı ben ayrı konuştuk kızla. Evliliğimizin düzenimizi değiştirmeyeceğini hatta bazı konularda daha iyi olacağını onun prikolojisine uygun anlatırdık.. Düğüne gelmeyi bile istedi sonrasında. Tabii annesi dolayısıyla bunu farklı farklı durumlarla geçiştirdik çok anlamadan kız. Şu an 1. 5 yıllık evliyiz. 2 yaz tatilinde 3 kişi birlikte otele tatile gittik. Bu arada kız 10 yaşında annesinde kalmaya haftasonları babasına geliyordu. Annesine daha rahat götürüp getirmek için de ona yakın tayin isteyip taşındık. İlçeler farklıydı annesiyle. Evlenmeden önce oldu taşınma işleri tabii. Kız ne zaman isterse biz de ne zaman isterse annesinde .2 evi var. Bize geldiğinde eşimden aldığım tüyolarla tabii sağlıklı ilişkimize devam ediyoruz. Ha hiç mi sorun yaşamadık,, çok oldu. Hepsinin nedeni de annesi oldu. Sağolsun her fırsatta her şeye çomak sokmaya çalıştı. Açtığı sorunlar hiç bitmedi. Çok fazl şey oldu. Bunlara rağmen biz 3 ümüz gayet iyiyiz. Şu an 8. Sınıfta kız. Ergenlik çağında yani. İlk başta kurduğumuz bağ, sağlam temellere dayandığı için ilişkimiz gayet iyi. Onun ablasıyım, herkes ve en çok kız bunu bilir. Ama annesinin yapması gereken yapmadığı bir çok şeyi ben yaptım. Zor olmadı mı, çok zor oldu benim açımdan. Çünkü abla rolüyle annenin görevlerini yapmaya çalıştım evlenmeden önce de sonra da. Ancak eşimin desteğiyle başa çıkmaya çalıştım. Çok şükür sorunlarla başa çıkabilmeye de alıştık. Etkilenmeden atlatıyoruz.
Bu arada kız zaten sizde kalmıyor gibi düşünmeyin. Yılın yarısında annedeyse yarısında bizdedir. Okula annesinde gidiyor ama bazen 1.5 ay kesintisiz biz de kaldığı da olmuştur. Biz de kaldığı zamanlarda karı koca ilişkimiz asla sekteye uğramaz. Yani 3 kişilik bi aile oluruz,, öyle diyim.

Demem o ki sizin ilişkiniz iyi ve sağlamsa çocuğun da psikolojisine yönelik hareket ettiyseniz, ediyorsanız çocukla problem yaşamayacaksınızdır genelde. Sorunlar Illaki olacak,, ben de 31 yaşındayım. Şimdi ki nesil farklı, ancak siz inanırsanız, eşiniz de destek olur ve en büyük rolü o üstlenirse sorunlarla başa çıkabilirsiniz. Biz eşimle yalnızken çocuk psikolojisi üzerine,,kızının psikolojisi üzerine konuşuruz. Neyi nasıl yapmak gerektiği hep konuşulmuştur. Eşim bu konuda çok iyi bana göre. Ben çok şey öğrendim ondan.

Eskiden bana böyle biriyle evlenir misin deseler ne derdim bilmiyorum. İnsan yaşamadan bilemez. Ama kendimi tanıdığım için Büyük bi ihtimalle olabilir derdim.

Şöyle düşündüğüm olmuştur, ben aynı durumda olsam ve ilişkimiz,, enerjimiz iyiyken karşı taraf beni bu nedenle istemezse ben nasıl hissederdim...

Size sormuş olayım bu soruyu. İlişkinizde yer değiştirin. Ve düşünün,, ne yapardınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…