Üveykızım

Ne anlatıyor artık bilemem.Sorunlarımız sadece sofradaki yemek değil.her neyse yemek demişken bazen yemek yapamiyorum işlerim oluyor o zamn da benim ortanca kızım okuldan gelme saatinde yemeği yaptigimda "çocuğuna yapıyor bana yapmiyor diyor.bu da yanlis anlasiliyor

nasil rezil etti ?
ornek versen.
anlayamiyoruz.

onları yazamaya utanıyor işte..
neler yaptıysa kıza kızda gidip anlatmış kv kp konuşmuyomuş konu sahibiyle..
istiyoki ben eziyet edeyim evin içinde kızda sineye çeksin .. o zaman sevecekmiş .. koşullu sevgi şartı koyuyor aklınca..

Fake falan değil konum hanımefendi.Yıllarca içimde biriken nefreti kusuyorum

sen buna kusma diyorsun ama bu bildiğin sıvama.. zaten fake isen kelam canlıdır derler, hiç sanmıyorum ama bundan sonraki hayatında başarılar..

ha fake değilsen o daha kötü.. ne de olsa evlatlarının yoluna gelir.. iki ucu ballı değnek ne güzel..

Çocuk kaç yaşında yahu? Ergen diyorsun taş çatlasa 14-15 hadi 16. Biz de bu yaşlarda annemizle bu sıkıntıları yaşadık. Biraz alttan almak varken siz de çocukla çocuk olamayacaksınız diye aklınız çıkıyor. Biraz ablalık yapın. İllaki yaşadıklarınız zordur ama kızcağız gerçekten ders çalışırken çocuklarınız ses çıkarıyorsa doğal olarak uyarabilir. Bunu kendi öz kızınız kardeşlerine yapsa batmaz ama kızın her hareketi bariz batıyor size.

Bence siz kıza iyi davranmadıkça o da sizden intikam alıyor. Kızın da yaşadıkları kolay değil, babasını başka bir kadınla paylaşıyor, size normal gelebilir ama ergen bir kız için hazmedilecek şey değil. Ben de olsam hazmedemem ve bu çocuktan zaten zor olan ergenlik sürecinde aşırı şey bekliyorsunuz. Biraz olgun olup bu süreci atlatmak varken hep kızı suçlamanız hiç hoş değil. Ondan aşırı bir olgunluk beklemek yerine siz biraz alttan alıp iyi davranmayı deneyin ha olmaz mı??? Tatlı dil yılan olayı. Ama önce üvey evlat ile ilgili ön yargılarınızdan sıyrılın hele...

Ergenlik döneminde öz anne evlat arasında da sorunlar yaşanır genellikle.
Sizin ergenlik döneminizde aile ilişkileriniz nasıldı?
Bu döneminizi anımsamak onu anlamanızı sağlayabilir.

Ergenlik kaprisi çekiyorsun bu üvey olmakla alakalı değil bunu dahi bilmlyorsun sanki bizim öz evladımız olduğu halde çekmediğimizi mi sanıyorsun ?

Ben kendi anneme çamaşırlarımı yıkadı diye hiç teşekkür ettiğimi hatırlamıyorum bende mi üvey Evladım acaba ?
Evde sofra kuruluyorsa herkese yemek koymak zorundasınız mesela arkadaşlarınızı çağırdığınızda kalk kendin al diyor musunuz bence demiyorsunuzdur o kızada öyle demeyin onun yemeğini koyunca çok mu yorulacaksınız sanki.
Ses konusuna gelince kızınız kesinlikle haklı ben üniversiteye ve KPSS'ye hazırlanırken yan daireden gelen çocuk sesi Yüzünden sabahtan Akşama kadar kütüphanede rahatsız sandalyede oturarak çalıştım, kendi çocuklarınızı uyaracaksınız ablanız ders çalışıyor sessiz olun diye.
Huyuna giderseniz oda size anlayışlı davranır

Sizi kesinlikle haklı bulmuyorum, , her ne olursa olsun o bir çocuk..Benim eşek kadar kardeşime bile ben koyarım yemeğini kendin al demem..O suan anne ve babasının bir arada olmasını da isteyebilir sizi kötü kadın olarak da görebilir ona bi abla olmakta düşman olmakta sizin elinizde..Çocukları olan bir insanla evlenmeyi kabul ettiyseniz bu olgunlukta olmakta zorundasınız malesef! !!
Ayrıca o evin hanımı sizseniz esiniz ve öz çocuklarınız nasıl size kiyafetimi yıkadin, , odayı topladin diye teşekkür etmiyorsa oda etmez..Bende etmedim benim cocugumda etmicek, , bu kadar detaylarda boğulmayın kendinize edersiniz..

Ergenlik kaprisi çekiyorsun bu üvey olmakla alakalı değil bunu dahi bilmlyorsun sanki bizim öz evladımız olduğu halde çekmediğimizi mi sanıyorsun ?

Tamam haklisiniz ama ben o kıza hizmet etmek istemiyorum ya koskoca kız bacak bacak ustune atmis evi supurmemi izliyor.insan bi yardim edeyimmi demez mi ? Ayrica kendisi de beni otekilestiriyor bazen "mihaylovicdostoyewski abla" bazende "üveyanne " diyor.uvey yakistirmasini sadece ben yapmiyorum yani.

Arkadaşım, biz de ergen olduk.
Kendi annemiz bile kaşı eğik baksa alınırdık ya hu.
Bu da bir ergen.
Hiç ergen olmadınız diyelim hiç mi ergen görmediniz?
Kendi çocuklarınız hiç mi tahammülünüzü zorlamadı hiç mi alınmadılar?

Vallahi, şu anlattıklarınızdan sizinle yaşamazken ben bile kasıtlı olarak öz kızınıza yemek yaptığınızı ama üveye yapmadığınızı düşündüm.
Sizinle yaşayan o kızken, o niye böyle düşünmesin?

Not: Siz de belli bir süre bu dünyadasınız.
Eşinizle hiç ayrılmayacaksınız bile desek yarın ölüp gideceksiniz.
Ve belki daha yakın bir zamanda.
Sizin çocuklarınız da öksüz kalabilir.
Sizin gibi birine düşebilirler.
Ki ilahi adalet bazen geç yürür ama yürür.

o kız annesinin yanında olsaydı evi süpürmiycekmiydiniz..kızı arayıp gel yardım etmi diycektiniz... yoksa kız evi çok mu pisletiyor ayakkabılarıyla mı giriyor eve de ondan süpürmesini bekliyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…