Üveykızım

bence kızda bı anormallık yok hatta cocuk bana olgun geldı :)
uvey dıye sızın gozunuze batmıs acık soylıyım
sızın evladınız aynı seyı dese buraya gelıp bıktım dıye yazmazsınız
esınızın cocugu oldugunu bılerek evlendınız
herseyı goze alarak evlendınız
kı; bı cocuk koskoca kadına ne kotuluk edebılır kı?
ugrasmayın bence onla
ergenlık cagındaymıs hem ... agresıfse cok normal

Bence iyiniyetli ve sabırlı olun sizin davranışınıza göre üvey kızda, sonradan size ya düşman yada dost olacak ama böyle devam ederseniz emeklerinizede yazık olacak değerde görmeyeceksiniz ,

Bakın bayan siz böyle kız ergen bu böyle olmaz. Böyle bir yere varamazsınız.

Bu kız bir ergen, siz yetişkinsiniz. Sabırlı ve olgun olmak durumunda olan sizsiniz. Bu nefreti bir yana koyup davranın , siz iyi davranırsanız kız da ona göre davranacaktır.

Sizinde o yasta kiziniz olsa ayni davranirdi emin olun ergenlik sonucta,asi olurlar,kizin anlattigniz davranislari normal geldi.
Ama sizin davranislariniz biraz asiri gibi,yemek koyarken onu ayirip koymazsaniz oda onu sevip istemediginizi dusunur ve dahada asilesir.
Esini bi secim yapmaya mecbur birakma bence zira kaybeden sen olursun gibi gorunuyor.

evet,

Kizin bazi seyleri bilerek yaptigini dusunuyorum. Sonucta yuvasi yikilmis ortada kalmis, hayatina baska kadin adam girmis, cok zor bir durum. O insanlara karsi elbette iyi duygular beslemeyecek ilk etapta.

Ama boyle bir durumda sabirli olmak bazi seyleri sineye cekmek sart.
16 yasindaki ergen ilk basta nefret bile etse bu hisleri karsisindakinin durumunu gordukce deyisebilir, tabi bu ergenin piskolojisi ve kisiligi bozulmadiysa.
Belki konusahibi de olgun olmadigi icin esi olayi inada cevirmis konusahibine yardimci da olmuyor.

En cok is babaya dusuyor aslinda, sonra konusahibine sonra kizin annesine.

Bu insanlar neden insan gibi gecinemez ve bosanmak zorunda kalinir ve bu cocuklar boyle perisan edilir anlayamiyorum gercekten.
Keske herkes iyice dusunup tartip, gecinebiliyorsa cocuk yapsa.
Keske herkes kendinden once cocugunu dusunse.
Anlamiyorum ben.

Kendi evladim olsa bende yaparım

yazinizi ve bazi yorumlari okuyunca gercekten icim acidi.
kendi acimdan dusununce cocuklu bir adamla evlenmeye cesaret edemzdim zaten, sirf cocuklarina iyi davranamam belki diye.
siz buna cesaret etmis evlenmissiniz.
kendi cocuklarinizda olmus ne guzel cocuk sevgisini anneligide tatmissiniz biliyorsunuz yani.
buna ragmen boyle davranabilmek dogrusu cok aci.

benzer bir olay bir yakinimizinda basina geldi. onlar anneyi bir kazara kaybetmisti ama. cok trajik bir kazaydi ve anne ve en kucuk cocuk vefat etti. iki kiz ve baba sag kaldi. baba 5 yil sonra evlendi. her sey iyi gibiydi basta. kizlar 10 12 yaslarindaydi. buyuk olan tam ergenlige giris diyeride halen daha kazanin etkisini atlatamamis durumdaydi.
uvey anne onlarada bir cok sorun cikarmis sonradan duyduk biz tabi. kizlarin gelip bize ne bir sey anlattigini nede yansittgini duymadik. ama belliydi rahat olmadiklari. yani cocuk etrafa bisey anlamiyorda olabilir bazi seyler hissediliyor zaten.
sonradan duydukki uvey anne ortak tuvaleti kitleyip burayi kullanmayin, ben mutfaktayken buraya girmeyin demeye kadar getirmis.
baba tabiki kizlari secti ve bir yilin sonunda bosandilar. cocuklari olmuyordu zaten.
oylece bosandi gitti kadin yani.
bence sizde davranislarinizi bir gozden gecirin zira esiniz bigun yetti diyip bosanma davasi acabilir.

Eğer evimize geldiyse ortak alanada bakacak

o ev sadece sizin eviniz deyil, onun da evi.
Daha 16 yasinda kendi odasini zaten temizliyor, aslinda ortak alana da yardim etse guzel olur ama etmek zorunda deyil.
Size de yazik, sonucta sizin evladiniz deyil ama o zaman onu zorlamak yerine temizlikci alicaksiniz evinize.

kendi cocuklariniz ortak alani temizlemese kapi disari mi ediceksiniz ?

Siz gercekten uvey annelik yapiyorsunuz su an, cok yanlis.,

Hanimefwndi cok dogru soylemissiniz.Ama ben bu cocukla sadece iyi.davrandigimda mi anlasabiliyorum anne kiz oluyorum?Bagirsam kizsam bu cocuk benle anlasamayinca direkt araya annesini veya baska birilerini koymak zorunda mi?otursun benle konussun birbirimize derdimizi anlatalim.Konusmaya kalksak bana "senle sakin konusamiyoruz cok tepki veriyorsun uveyanne bence bu konuyu kapatalim diyor" tepki verdigim falanda yok hani yuksek sesle cevap vermek gibisjnden.

Eğer evimize geldiyse ortak alanada bakacak

Okula gidiyor degilmi?
Kendi kiziniz olsa okulda yoruluyo deyip kiyamazdiniz,bizim annelerimiz oyleydi okula giderken bulasik bile yikatmazdi,hafta sonu falan yapardik,kiyamazdi bize.
Yazik kiza keske oz annesinin yaninda kalabolseymis,uzuldum.

Bilmiyorum fark ettiniz mi ama siz zaten öcü gibi davranıyorsunuz. Suzan Avcı tipi üvey annesiniz. Bu ne kin bu ne nefret 16lık çocuğa karşı? Etmeyin bence sonra pişman olursunuz.
İlahi ya Suzan Avcı nerden aklına geldi çok yasa valla doğru inanki ben harbiden üzülüyorum şaka bi yana da

Bence bunları yazan o ergen kız olmalı. Kadına herkes kızsın, kendi içi ferahlasın diye böyle yazıyor.
Yani dilerim öyledir, dilerim bunları yazın 3 çocuk annesi koca bir insan değildir.
Öyleyse vay halimize.

Babasıyla konuşun o anlatsın o zaman. Çocuğa kötü davranmayı bıraksanız her şey düzelecek.

Sİzin gibi ayrımcı ve kendi kanından baskasını gormeyen sevgisiz insanların azalarak tukenmesini umut ediyorum.

Tatlı dil yılanı deliginden cıkarır, 16 yasındaki bir kız size bu denli batıyorsa sorun sizde. Kızla resmen yarıs icine girmissiniz, ayıp.
Hele tabaga yemek koymama olayı..Cidden acıdım ben size.

birbirimize saygımız yok resmen.benimde ağırıma giden bacak kadar kız yüzünden azar yemem ya
senin çocukların da o yaşa geldiğinde bak gör daha ne azarlar işitiyorsun
sana zerre saygısı olmayacak ergen olacak çünkü ergen
hepimiz geçtik sen de geçtin ya 31 yaşındayım anneme yaptığım şeylerin ne kadar acımasızca olduğunu son bi kaç senedir farkettim ki öz annem canım ciğerim herşeyim ama yaptık işte
sen çok acımasız ve vicdansızsın
kaldı ki sende annesin o kızın durumunu en iyi anlayabilen insanlardan biri olmalısın ama nerdee
azıcık vicdan olsa sen de kendi çocuklarından ayırmazsın o kızcağızı çünkü kendi çocuklarını onun yerine koyarsın ya onlar da yaşasa korkusu olur
senin şu konunu okuyunca bi kere daha korktum başıma birşey gelmesinden, Allah kızımın yanından ayırmasın beni
Allahım kimseyi annesiz babasız koyma kimseyi üvey ebeveyn eline düşürme

bu tarz babaya kin kusma durumlari olsa einin konu sahibi anlatirdi.
kendi odasini temizleyip ortak alnalari temizlememesini, camasirini yikamamasini, kabagina yemegi kendinin koymamasina kadar herseyi anlatmis zira.
bu tarz seyler olsaydi hic cekinmez anlatirdi.
demekki bu kadar abartili seyler yok diye dusunuyorum direk.

Okula gidiyor degilmi?
Kendi kiziniz olsa okulda yoruluyo deyip kiyamazdiniz,bizim annelerimiz oyleydi okula giderken bulasik bile yikatmazdi,hafta sonu falan yapardik,kiyamazdi bize.
Yazik kiza keske oz annesinin yaninda kalabolseymis,uzuldum.

Kendi tercihi istiyosa gitsin annesinin yanina tabii.Bende sabahtan beri diyorumya kendi cocugum olunca sevkatli uveykizim olunca batiyor diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…